KK Crvena Zvezda

Uh,teško za gledanje još teže za komentarisanje...ja sam se već posle 25 minuta igre oprostio od bilo kakve nade a onda ekslozija kao protiv Makabija pa opet nerezonski napadi sa previše grešaka...Barsa to ne prašta.
Sve u svemu,junački do kraja kao i uvek ;)

Vode će izgleda proteći dok Radonja nauči da igra neizvesne završnice protiv evropskih aždaja. Sve je bilo dobro osim tog kraja, potpuna stihija, Kalinić kreira dok se Vilijams krije negde po parketu.
Bar da ste imali šut za pobedu, profitirali bi iz ove utakmice iskustveno.

Očekivao sam tvrdu utakmicu do bar blizu kraja, vaši najbolje igraju kad nemaju šta da izgube. Tako je i Makabi preokrenut, tako je i Blažič pogađao ove trojke. Verujem da može 2/3 u preostala 3 kola, ali i da je to najbolji mogući scenario.

Možemo mi da pričamo da su krivi Radonja, Mitrović, Kalini ispala lopta i slične stvari, ali izgleda da se Vilijams izduvao.
Kad je počela sezona delovalo mi je da će Vilijams biti najbolji stranac ikad u našoj košarci, ali kako vreme odmiče tako je on sve nepouzdaniji, sve teže postiže poene, beži od odgovornosti...

Gledao sam sad utakmicu protiv MZT i moram da kazem kako sam veoma razocaran Zvezdinim podmlatkom, oni cak ni u ovoj, maltene, revijalnoj utakmici nisu uspeli da se iskazu

Rebic dobija sansu al nikad nista ne pokaze, novi Cvetkovic, onda tu su ovi Kaplanovic, Tejic, Cvorovic...

Svi oni su 94 ili 95 godiste

A Partizanov Vanja Marinkovic je 97 godiste i igra veoma ozbiljnu ulogu u timu, i igra dobro, Milutinov skoro napunio 20 godina a prvi centar, 10 poena po utakmici, Andric 94 godiste a ima 7 poena po utakmici...

A ovi Zvezdini sve nekako deluju pogubljeno...dal zbog ogranicene minutaze pa igraju pod pritiskom, nemam pojma...

Za Rebića se odavno znalo da nije neki potencijal, pa je po meni već ove godine trebalo ustupiti njegovo mesto nekom iz mlađe garde, Aranitoviću ili Radanovu. Nadam se da ćemo to uraditi već sledeće sezone. Tejić s vremena na vreme bljesne, ali ima dosta da radi, pogotovo u napadu, da skine tu psihičku blokadu. I da smanji broj faulova, pogotovo.

Inače, valja pomenuti sve sigurnije partije Dangubića u poslednje vreme, pogotovo napredak u šutu. Samo da zasuče rukave preko leta i biće nešto od njega. Dženkins takođe, pored dobre odbrane počeo je da daje i konkretan doprinos u napadu. Ima odličan ulaz i kontrolu lopte, što treba češće da koristi. Gledano u celini, ceo tim je dosta podigao nivo igre u odnosu na početak godine, taman kad treba. Još Budućnost da dobije večeras, da nam upotpuni utisak, i da polako već gledamo ka plej ofu.

Ne, ne, vi ste blagi favoriti :mrgreen: zbog bolje popunjenog, uigranog i balansiranog sastava, naučenosti na veći broj obrtaja i visok intenzitet utakmice. Mane su vam što ste relativno lako čitljivi, i što nemate garanciju da opet nećete zakazati kad se bude lomilo i kad bude bilo biti il ne biti. Što se trenera tiče, vaš trener je generalno OK, spremiće se on, radiće dobro, ali je ziheraš, sklon alibiju i lako čitljiv, a ni psiha mu ne obećava. Razočaran sam njegovim pristupom "školice" u EL (ako to ozbiljno misli, a verovatno misli), i kad sam video kako mučki u Novom Mestu juri 21. pobedu u seriji, bilo mi je jasno kakav je to ziheraš...

U 5 mogućih utakmica, Boban i Vilijams će biti bar u nekim zaustavljeni ili limitirani, Partizan će želeti da vašu igru ograniči na vaše bekove, i oni ako ne budu spremni, biće loše po vas.

Mada mislim da Radonjić mora raditi i na alternativnim rešenjima da se omoguće tranzicija i igra plej-centar, jer čak i ako bekovi budu dobro šutirali, to će biti možda nedovoljno. Šut nije vaša igra... To nije ni ozbiljna igra, jer kako je Muta rekao, "Šut je kao žena, danas je tu, a sutra nije". :mrgreen:

Iako zadnji duel nije bio merodavan jer vaši nisu mogli izvući maksimum energije zbog trošenja i EL, on je pokazao da neće biti dobro po vas ako se oslanjate samo na šut - išao je on u prvom poluvremenu solidno, al posle nije bilo dovoljno.

Poslednja izmena:
Slede najvažnije utakmice u polufinalu plej-ofa sa Partizanom....vreme je da im se sve vrati i to sa kamatom.....da se ne oporave za narednih 20 godina..vreme je da se vrate stari dani slave i da se KK Zvezda vrati tamo gde joj je oduvek pripadalo mesto kao najbolji klub i avangarda u ovom delu Evrope...Za naš slavni klub su predsednici bili čuveni Nebojša Popović,legenradni profesor Radomir Šaper...i sadašnji dr Nebojša Čović....jedan od najpoznatijih navijača na Malom Kalemegdanu je bio Ivo Andrić...da se ne napravi greška kad je radomir Šaper tadašnji predsednik Zvezde zahtevao da posle Žeravice i polse dva izgubljena finala plej ofa sa tadašnjim prvacima Evrope Cibonom za jednu loptu trener bude njegov pomoćnik Boža Maljković ..na žalost taj njegov predlog nije prošao a Maljković je otišao u Jugoplastiku sa kojm je osvojio titulu pravaka Evrope..vreme je da budemo prvaci i učesnici Evrolige narednih 20 godina i da im vratimo sa kamatom sva vređanja,sve malverzacije,sva gepekovanja...legendarni Mali Kalemegdan mora pobediti konačno jer je to mesto gde je nastala srpska košarka...

Poslednja izmena od moderatora:
Slede najvažnije utakmice u polufinalu plej-ofa sa Partizanom....vreme je da im se sve vrati i to sa kamatom.....da se ne oporave za narednih 20 godina..vreme je da se vrate stari dani slave i da se KK Zvezda vrati tamo gde joj je oduvek pripadalo mesto kao najbolji klub i avangarda u ovom delu Evrope...Za naš slavni klub su predsednici bili čuveni Nebojša Popović,legenradni profesor Radomir Šaper...i sadašnji dr Nebojša Čović....jedan od najpoznatijih navijača na Malom Kalemegdanu je bio Ivo Andrić...da se ne napravi greška kad je radomir Šaper tadašnji predsednik Zvezde zahtevao da posle Žeravice i polse dva izgubljena finala plej ofa sa tadašnjim prvacima Evrope Cibonom za jednu loptu trener bude njegov pomoćnik Boža Maljković ..na žalost taj njegov predlog nije prošao a Maljković je otišao u Jugoplastiku sa kojm je osvojio titulu pravaka Evrope..vreme je da budemo prvaci i učesnici Evrolige narednih 20 godina i da im vratimo sa kamatom sva vređanja,sve malverzacije,sva gepekovanja...legendarni Mali Kalemegdan mora pobediti konačno jer je to mesto gde je nastala srpska košarka...

Oštri sablju, čisti pušku!!!

:mrgreen:

.

:klap::lol:

Morao sam malo da ti editujem post jer ima suvise uvreda javnih licnosti ali kad sam procitao prva dva reda doslo mi je da umrem od smeha. "Avangarda u ovom delu Evrope" mi je najjaci deo. :hahaha: Da ne trolujem temu imate prednost domaceg terena i jace klupe ali mi imamo na klupi mnogo jaceg trenera koji zna da pripremi igrace za ovakve visokorizicne utakmice. Kako god da se zavrsi samo da ne bude tuca i ostalih nesportskih stvari koje smo gledali poslednjih godina jer se vise preteruje sa podizanjem tenzije kao da se ide u rat. Treba neko da strada da bi derbi uspeo. Pa bolje da se i ne igra kosarka ako je tako...

Nadam se da će suditi slovenačke sudije, a ne srpske - manji pritisak na njima, više ih boli briga šta će im drugi reći, i izbegnuta mogućnost da sudi Obrknežević i ostali sa dna sudijske kace kojima je lako manipulisati. Jedine tuče među igračima (u zadnje vreme) su bile kad je sudio Obr. Još da oficijelni navijači CZT nastave da bojkotuju ABA ligu, i više od pola problema po tom pitanju je rešeno.

Nece bojkotovati protiv Partizana. Nisam mislio samo na tucu igraca vec i na tribinama. U Nisu na Kupu RK je tolika tenzija bila u vazduhu da je to bilo neverovatno doziveti. Hala je bila kao tempirana bomba. Jos sam ja bio na sredini izmedju dve navijacke grupe. Koliko god da sam zeleo da na miru pratim utakmicu nisam mogao jer su non stop preko kordona pokusavali da prodru jedni do drugih i da se poubijaju.

Jel pričate o Dušku Vujoševiću ili Gregu Popoviću? :D Ajde da ne sporim njegovo znanje, ali ozbiljno se preteruje sa njegovim uzdizanjem i spuštanjem Radonjića. Eto vam sinoć, najsvežiji primer, izgubi čovek dobijenu utakmicu od Budućnosti. Kako to da se desi tako velikom treneru? Što se tiče šansi, ako pogledamo sastave, ne postoji izražen favorit. Taj Partizan koji je "pred gašenjem" ima dosta dobrih pojedinaca u ekipi.

Plejevi, Akonjon - dobar skorer, verovatno može da isporuči više poena od Vilijamsa. Ipak, u pitanju je klasičan divljak kakvih ima na sve strane, tipa Armsted, koji voli da drži loptu u rukama, ne čini ceo tim boljim kao što to radi Vilijams, osećaj za dodavanje da ne poredimo. Tepić - Jović, tu su negde.

Bekovska linija - Milosavljević ne zaostaje za našim bekovima po kvalitetu, ali naša prednost je rotacija na toj poziciji, jer Marinković i Andrić nisu taj nivo.

Na trojci imaju prednost pre svega zbog Pavlovića, koji je dosta potentniji u napadu od naših trojki. Murić sasvim solidan igrač takođe.

Gledajući partije u proteklom periodu i na četvorci imaju malu prednost. Mitroviću je definitivno opao ritam i nije na nivou sa početka sezone. Ako uspe da podigne nivo igre kao u finalu kupa, neće biti problema.

Centre nema potrebe da komentarišem, jer pored Bobija se nisu naigrali ni najbolji centri Evrope.

To je što se tiče individualnih kvaliteta. Što se tiče našeg tima kao celine, ja sam ubeđen da dobijamo ovo. Odlično selektiran i izbalansiran tim, sa odličnom atmosferom unutar njega, tim koji je zajedno od početka sezone i nije doživeo nikakva tumbanja (čitaj: Šilb). Ne postoji nikakav pad forme kao prošle godine u ovo vreme, čak naprotiv, igramo sve bolje. Ono što je doprinelo tome jeste naše učešće u EL, pogotovo u top 16. Naviknuti na visok ritam, na tenziju, na igranje protiv paklenih ekipa. Ako su Lazić i Blažić čuvali jednog Aroja, Dijamantidisa, Spanulisa, Parga, pa neće im sigurno biti teže da čuvaju nekog Akonjona. Potrebno je samo normalno suđenje bez bravura "a la Vojinović" i za nas nema brige.

Što se Radonjića tiče, ima on svojih mana, ali ja verujem da može da obavi ovaj posao, kao što je pokazao da je napredovao u odnosu na prošlu godinu. Ta titula u ABA ligi mu dođe kao maturski ispit. Ako ga položi, eto nam trenera na duže staze, odmah mu dati plajvaz da potpiše. Čović da nastavi da kulira Dulove teorije zavere, jer koga normalnog zabole šta ovaj priča. Sve u svemu, ova plej of serija će dobiti epitet epske :mrgreen:

Prosto je....Zvezda je igracki jaca, na klupi je obrnuto(ne toliko sto se trenerskog posla tice, jer Vujosevic posle CSKA i nije trener , nego vise u igrama pored terena)........
Ako sudije ne dozvole igre pored terena, nego strogo ogranice trenere na njihovo mesto pored terena, i ako sve moguce ekscese saseku u samom pocetku tehnickim greskama, onda je Zvezda mnogo blize pobedi.
U "cistoj" kosarci Partizan nema sta da trazi, zato ce se Vujosevic potruditi da maksimalno podigne tenziju pred seriju(da se kladimo?), sto ce bojim se rezultirati nekim tragicnim dogadjajem.......

Poslednja izmena:
Tako je, Kole, ako Partizan pobedi, nije se igrala čista košarka, samim tim, sve je unapred neregularno. Kao što dr Nebojša reče nedavno, "pratimo kreiranje raznih scenarija pred plej-of". Nastavite da pratite, a ti budi Čovketovo oko na ovom forumu. Trebaš mu. :mrgreen:

Eto vam sinoć, najsvežiji primer, izgubi čovek dobijenu utakmicu od Budućnosti. Kako to da se desi tako velikom treneru?

Mislim da je bilo očigledno da je taj trener svesno ostavio ekipu da igra solo i da nema dva tajm-auta za finiš. Ili to, ili je potpuni amater, pa ti biraj šta je. Jedna od mnogih prednosti Vujoševića u odnosu na Radonjića je što će ovaj prvi umeti i poraz da iskoristi u dobre stvari. Bacio je svoje igrače u vatru atmosfere linča bez mnogo njegove pomoći, ostavio ih da se vidi u tim uslovima ko je kakav, ko može da rešava, a ko ne, i šta treba da se uradi da se to popravi. Iako je izgubljena bitna utakmica, videlo se mnogo štošta i obavljena je odlična priprema za predstojeće još važnije utakmice. Isto tako je i u protekla dva derbija svesno žrtvovao Andrića ostavivši ga, mnogo sporijeg i slabijeg, da juri Dženkinsa. Sve se radi za završnicu sezone, i kad opet iskoče neki anonimusi sa svojim bitnim mini-rolama, kao Bogdan pre 2 godine, kao Gagić prošle, nemojmo da pričamo da ih je Jakovljević napravio.

Da se razumemo, Vujošević je pukao od Repeše prošle sezone u najbitnijoj utakmici. Mada, pre toga, nije puno gubio takve stvari godinama unazad. Ono što je interesantno je da je plej-of serije na 3 dobijene u karijeri gubio samo od prvaka Evrope...
Naravno, to nije nikakav pokazatelj da će sigurno biti tako i ovaj put. Ali, šanse da će Vujošević izdominirati taktički i psihološki Radonju su iste kao da će Boban biti bolji od Milutinova ili Đumića - sve su šanse na tim stranama.

Eto vam sinoć, najsvežiji primer, izgubi čovek dobijenu utakmicu od Budućnosti. Kako to da se desi tako velikom treneru?

Izgubio je utakmicu kada je izgubio dva jako vazna igraca u rotaciji. Rekoh da Partizan nema dobru klupu i da se neki igraci ne mogu zameniti kvalitetno. Kada su ispali Pavlovic i Milosavljevic iz igre tad je Partizan izgubio. Nema to neke prevelike veze sa trenerom vec sa kratkom klupom.

Back