KK Crvena Zvezda

Najveća mana će nam biti trener...
Jesmo blagi favoriti ali volim i to što niko ne podgreva atmosferu totalnog favorita.

Stig'o odma prvi trener da sebe predstavi kao totalnog favorita:

Дубоко верујем да ће Црвена звезда и наредне сезоне играти Евролигу, тако да о другим моментима и не размишљам – истакао је Дејан Радоњић на почетку разговора
http://www.zurnal.rs/kosarka/zvezda/16004/radonjic-igracemo-evroligu

Ćak i kada je ekipa potpuni favorit, posao trenera je da protiv slabijih ekipa održava mobilnost, pripremi na opasnosti koje vode neuspehu, održava pozitivan strah i sumnju koja rađa visoko angažovanje na terenu.
Ovako, čovek će lagano nabiti pritisak, a on bi prvi trebao da se seća Cibone prošle sezone, ili Radničkog pre dve.

Stig'o odma prvi trener da sebe predstavi kao totalnog favorita:

http://www.zurnal.rs/kosarka/zvezda/16004/radonjic-igracemo-evroligu

Ćak i kada je ekipa potpuni favorit, posao trenera je da protiv slabijih ekipa održava mobilnost, pripremi na opasnosti koje vode neuspehu, održava pozitivan strah i sumnju koja rađa visoko angažovanje na terenu.
Ovako, čovek će lagano nabiti pritisak, a on bi prvi trebao da se seća Cibone prošle sezone, ili Radničkog pre dve.
A o čemu drugo da razmišlja?Ako su mu novinari postavili pitanje šta misli o polufinalnim duelima sa vama normalno je da moraš biti optimista a ima i razloga.
Radonja ne spominje vas kao slabiju ekipu...o mobilnosti nema potrebe,tek onda se nabija pritisak.
Valjda su kroz dosadašnji deo evroligaškog i jadranskog tamičenja to shvatili.

A o čemu drugo da razmišlja?Ako su mu novinari postavili pitanje šta misli o polufinalnim duelima sa vama normalno je da moraš biti optimista a ima i razloga.
Radonja ne spominje vas kao slabiju ekipu...o mobilnosti nema potrebe,tek onda se nabija pritisak.
Valjda su kroz dosadašnji deo evroligaškog i jadranskog tamičenja to shvatili.

Može on da misli privatno šta hoće, i poželjno je da veruje u svoju pobedu, samo što se ovakve stvari ne rade javno i pred igračima. Ja sam siguran da i Vujošević sebe vidi u finalu, ali teško da će reći ovo što Radonjić priča.
Ja ne znam ni jednog jedinog ozbiljnog trenera koji priča, pred poprilično izjednačen duel u polufinalu, da već sebe vidi u finalu, i da to još opravdava time šta su oni uradili u ligaškom delu ABA i u regularnoj fazi EL, umesto realnim stvarima o našem duelu.

A ne znam kako bez mobilizacije možeš dobiti iole bitnu utakmicu, samo što se ona ne radi po principu "mi ćemo igrati u finalu jer smo bili prvi u ABA i prošli u TOP16".

Može on da misli privatno šta hoće, i poželjno je da veruje u svoju pobedu, samo što se ovakve stvari ne rade javno i pred igračima. Ja sam siguran da i Vujošević sebe vidi u finalu, ali teško da će reći ovo što Radonjić priča.
Ja ne znam ni jednog jedinog ozbiljnog trenera koji priča, pred poprilično izjednačen duel u polufinalu, da već sebe vidi u finalu, i da to još opravdava time šta su oni uradili u ligaškom delu ABA i u regularnoj fazi EL, umesto realnim stvarima o našem duelu.

A ne znam kako bez mobilizacije možeš dobiti iole bitnu utakmicu, samo što se ona ne radi po principu "mi ćemo igrati u finalu jer smo bili prvi u ABA i prošli u TOP16".

Ovde se pre radi o motivaciji a ne o mobilizaciji.Čovek je realno rekao što bi i svaki trener da je na njegovom mestu isto izjavio."Duboko verujem" a ne "mi ćemo igrati u finalu jer smo bili prvi u ABA i prošli u TOP16" !
Ulog je preveliki ali opet ne vidim nikakvu veliku euforičnost u ovom Radonjićevom intervjuu.
Prošli su sito i rešeto do sada i naravno da su iskusniji za to igranje u EL pa je sasvim normalno da se može isticati blagi optimizam.
Ja lično nikome ne dajem veće šanse...50-50,to je moje viđenje.
Sve u svemu,sve je ok dok se ne vređaju međusobno.

Poslednja izmena:
najsmešnije mi je da Vujošević i dalje kuka kako nemaju para..a lično ne verujem da je Akojon došao za manje od 150.000 evra..takav igrač neće dolaziti iz Kine za manje pare to je apsolutno sigurno..takođe ne verujem da takvi igrači kao što su Mačvan,Pavlović,Milutinov,Milosavljević igraju za džabe u Partizanu već da imaju jako dobre ugovore...tako da stvarno mi je dosta tog svakodnevnog kukanja i pritiska na javnost od strane Vujoševića kako nemaju para i kako je zvezda privilegovana izgleda da je navikao sve ove godine upropašćavanaj srpske klupske košarke da nema nikakvu konkurenciju i da čim se neki klub organizuje i konsoliduje on kuka...čim nema toliki uticaj u savezu..čim mu tu nije belošević i sudijska mafija da sude tako suptilno za partizan odmah je partizan ugrožen...

najsmešnije mi je da Vujošević i dalje kuka kako nemaju para..a lično ne verujem da je Akojon došao za manje od 150.000 evra..takav igrač neće dolaziti iz Kine za manje pare to je apsolutno sigurno..takođe ne verujem da takvi igrači kao što su Mačvan,Pavlović,Milutinov,Milosavljević igraju za džabe u Partizanu već da imaju jako dobre ugovore...tako da stvarno mi je dosta tog svakodnevnog kukanja i pritiska na javnost od strane Vujoševića kako nemaju para i kako je zvezda privilegovana izgleda da je navikao sve ove godine upropašćavanaj srpske klupske košarke da nema nikakvu konkurenciju i da čim se neki klub organizuje i konsoliduje on kuka...čim nema toliki uticaj u savezu..čim mu tu nije belošević i sudijska mafija da sude tako suptilno za partizan odmah je partizan ugrožen...

Kakvih 150.000 evra? Covek je dosao pred sam kraj sezone. Pa nije on Harden.

Lagana pobeda CZT? Teško. Pogledaj na tabelu, Alba se bori za plasman dalje, a ovi su otpali odavno. Jeste Alba slabiji tim na papiru, od nekih igrača za koje niko nije čuo, ali jednostavno od početka sezone igraju dobro.

Ima još nade za CZT, Alba ume gadno da padne tokom utakmice, tako je bilo i prošlo kolo protiv Galate.

Кошаркаши Вршца Дејан Давидовац и Драган Апић нови су чланови Црвене звезде, а у Суперлиги ће наступати за ФМП.

Давидовац је свестрани играч, који може да игра и на позицији плеја и крила. Ове сезоне је у КЛС одиграо све утакмице, просечно бележећи 10 поена, пет скокова, две освојене лопте и пет изнуђених фаулова по мечу. Гледајући укупан индекс корисности (335), био је најбољи играч Вршца Сwисслион ове сезоне.

Драган Апић је леворуки центар, који је сјајно отворио сезону. Био је МВП 3. кола Кошаркашке лиге Србије, са индексом 42. Просечно је по мечу бележио 12 поена, 6,4 скока и 3,7 изнуђених фаулова. Трећи је на листи најбољих скакача лиге, са укупно 140 ухваћених лопти испод коша.

Оба играча се налазе у идеалној петорци управо завршене Кошаркашке лиге Србије

11113698_728091537289285_6759243617785689768_n.jpg

Back