Ja ne znam šta je nepravedno, igraš cele sezone za prvo mesto, dobiješ lakšeg protivnika, domaći teren i organizaciju, znaš da treba da tempiraš formu za jednu utakmicu u kojoj treba da počistiš tim sa 2 cela igrača i nekoliko osrednjih, koji posle 30-ak minuta dišu na škrge. I ti uradiš šta? Šutiraš trojke 2/32, bojiš se koša, boriš se protiv imaginarnog protivnika. Ja sam već napominjao koliko je ovo psihološki mediokritetska ekipa bez one stvari, što se dalo videti kako prošle, tako i ove sezone, ali očekivao sam pobedu makar na mišiće. Setite se prošle sezone, polufinale sa Radničkim, 0/16 za 3p protiv Partizana u finalu srpske lige, pa onda osvajanje Kupa ove sezone, utakmica protiv Budiveljnika, revanš u Rusiji... svaki put kad je veliki ulog, ekipa nestaje sa parketa.
PS: po ovom sličnom sistemu se igra i EL, uz dodatak jedne runde plejofa, pa šta. Zadnje dve-tri sezone favoriti i najbolji timovi ispadaju kao na traci, a titule uzima Olimpijakos koji se šlepa nekako cele sezone, a onda igra kao u transu kada se odlučuje.
Za ABA ne postoje uslovi da se igra plej-of. Kalendar. Ili ovako, ili da se ukinu nacionalni šampionati.