U Italiji tražim igrače za Zvezdu
Pešić: Evo me u Trevizu, gledam igrače za sledeću sezonu, ali to još ne znači da ostajem u Zvezdi. Izvori u Beogradu kažu da ostajem? Ako tako kažu, onda je 100 posto tačno. Ja nisam tamo, pa ne znam
Nastavljaju gde su stali... Pešić, Kešelj, Štimac, Stević i Marinović
Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić još nije zvanično verifikovao nastavak saradnje sa crveno-belima, ali izvori bliski trofejnom stručnjaku kažu da sigurno ostaje u klubu. Sam Pešić, u izjavi za Press, nije želeo da potvrdi tu informaciju, ali je priznao da boravak na „Ribok kampu" u Trevizu koristi za gledanje igrača koji bi mogli da mu pomognu naredne sezone da sa Zvezdom juriša na neki od trofeja.
- Evo, baš ste me zatekli po dolasku u Trevizo, gde sa menadžerom Miškom Ražnatovićem, tražim igrače za sledeću sezonu. Videćemo da li možemo da nađemo nešto - rekao je Pešić u telefonskom razgovoru iz Treviza, gde ovog vikenda boravi kao specijalan gost organizatora „Ribok kampa", koji i ove godine okuplja skoro sve najtalentovanije igrače iz cele Evrope.
Na naše konkretno pitanje da li to znači da i dalje ostaje u Zvezdi, kako tvrde izvori iz košarkaške čaršije, Pešić je, u svom stilu, dao dvosmislen odgovor.
- Ne znam još ništa, samo kažem da gledamo igrače. Vraćam se u ponedeljak, pa ćemo da vidimo za dalje. Ali, ako ti vaši izvori u Beogradu kažu da ostajem onda to mora da je tako, njima treba verovati. Stvarno ne znam, pošto nisam u Beogradu - zagonetan je bio Pešić.
Stefan Marković već u „Pioniru"
Kapiten Hemofarma Stefan Marković o koga se otimaju dva najpopularnija srpska kluba Zvezda i Partizan već je počeo sa treninzima u „Pioniru". Ipak, nije reč o tome da je prešao u jedan ili drugi klub, već radi individualno sa svojim prvim trenerom Draganom Jakovljevićem, iz kluba Žitko basket.
Sa druge strane, generalni menadžer Zvezde Milan Opačić kaže za Press da veruje da će Pešić ostati trener Zvezde. On je poručio da je sa Pešićem već počeo da pravi plan i program za sledeću sezonu.
- On je naš trener po ugovoru sve do 30. juna i ja u ovom trenutku ne mogu da kažem u procentima koliko je izvesno da će sigurno ostati. Mi se ponašamo kao da ćemo sarađivati i dalje, jer kada se u utorak Kari vrati iz Treviza, nastavljamo sa pravljenjem programa za narednu sezonu. On je već pozvao na proveru neke mlade igrače iz srpskih liga, a tu su i naši igrači, koji nemaju reprezentativnih obaveza - rekao je Opačić.
On je istakao da je najvažnije da je okosnica tima od prošle sezone ostala na okupu, a da će se njoj priključiti adekvatna pojačanja.
- Sigurno ostaju igrači sa dugogodišnjim ugovorima, kao što su Kešelj, Bjelica, Štimac, Kikanović, Nedović i Radosavljević. Još godinu dana ugovora imaju Dragićević i Bakić, dok su ugovori istekli Marinoviću, Markoviću, Kovaču, Robertsu, Ovensu i Steviću, i sa njima ćemo razgovarati o nastavku saradnje. Što se tiče pojačanja, za sada nema zvučnih imena, čekamo da se pešić vrati iz Treviza, pa ćemo da vidimo - rekao je generalni menadžer Zvezde.
PRESS