Сензационално: Звезда:Хемофарм 77:73
Фантастична игра наших кошаркаша током првог полувремена сусрета 9. кола НЛБ лиге. Слободно се може рећи да кошаркаши Црвене звезде годинама нису показали толико борбену игру као током првих 20 минута меча са вршачким Хемофармом. Као резултат тога, наши кошаркаши су након две четвртине имали невероватних +16 (46:30)
У наставку наши кошаркаши су дошли и до максималних +18, али је ипак искусна екипа из Вршца успела да се врати у меч и стигне на четири поена заостатка. Ипак убедљиво најбољи појединац сусрета Рикардо Марш је преузео одговорност на себе и у финишу меча донео непроценљиво важну победу нашим кошаркашима.
Црвена звезда : Хемофарм 77:73 (22:17, 24:13, 14:24, 27:25)
У нашем тиму најефикаснији је био Марш са 18 поена, Недовић и Јанг су постигли по 11, Николић 10, Мајлс 9, Суботић 8, Милошевић 6 и Дрча 4.
Након овог сусрета наши кошаркаши више не држе фењер у НЛБ лиги, пошто је то место сада препуштено Задру.
Гуровић: " Душа ме боли "
Дебакл против Партизана у осмом колу Јадранске лиге и последње место за које је Звезда прикована у регионалном такмичењу тешко падају бившем кошаркашу црвено-белих, а сада само навијачу клуба са Малог Калемегдана.
И док из актуелног руководства Звезде истичу да је, обзиром на огромне финансијске проблеме, успех што се црвено-бели уопште и такмиче ове сезоне у Јадранској лиги, Милан Гуровић поручује да амбиција Звезде увек мора да буде борба за титулу!
Он наглашава да је стање у коме се Црвена звезда налази недопустиво и позива на одговорност челнике клуба.
” Видите и сами на шта све ово личи, јад и чемер. Душа ме боли, али за овакво стање постоје одговорни. Срамно је и недопустиво да поједини чланови руководства Звезде тврде како би успех био опстанак у Јадранској лиги. Звезду традиција обавезује да се бори за титулу. Зашто то сада није тако треба питати клупске главешине ” , поручује Гуровић.
Он је затим уз приличну дозу ироније прозвао генералног менаџера Звезде Мирка Павловића.
” Звезда је у правим рукама и не треба да брине за будућност. Води је Мирко Павловић, некада сјајан кошаркаш, освојио је гомилу трофеја. Он сигурно зна шта ради ’‘ .
Мирко Павловић није желео да одговара на Гуровићеве изјаве:
” Не пада ми напамет да Милану Гуровићу одговарам на питања. Немам коментар ” , поручио је Павловић.
Око Магазин - Како је пропао КК ЦЗ