KK Crvena Zvezda

Звезди забрањени трансфери

ФИБА забранила Црвеној звезди трансфере играча. Како извештава Дневни аваз, београдском клубу је дат рок од седам дана да намири дуг од 200.000 евра тузланској Слободи за трансфере Милана Милошевића и Елмедина Кикановића. У случају да новац не буде исплаћен најављене нове санкције.
Таман када је ситуација почела да се смирује у Кошаркашком клубу Црвена звезда, уследио је нови земљотрес.

kikanovic.jpg

Како извештава Дневни аваз, Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) је Звезди забранила реализовање међународних и домаћих трансфера.
Одлука је донешена због дуга од 200.000 евра колико београдски клуб дугује Слободи из Тузле за трансфере Милана Милошевића и Елмедина Кикановића. Према писању тог листа одлука је одмах ступила на снагу.
Ово је велики ударац за црвено-беле, који су у фази састављања тима, који би био конкурентан за наредну сезону.
Биће занимљиво да ли ће нова управа београдског клуба, поред дуга од око 12 милиона евра, успети да превазиђе и овај проблем.
Звезди је дато седам дана времена да уплати новац тузланској екипи, а у случају да се овај рок не испоштује следећи корак је новчана казна од 100.000 евра, и после тога забрана учешћа у такмичењима.
PTC

Raspada se cela drzava a kamoli jedan kosarkaski klub. Iako sam grobar, ovo je stvarno tuzno.

Poslednja izmena:
Gurović opet na parketu, u Zvezdi?!

- Dosadno mi je. Ma, mnogo mi je dosadno. Odvezem dete u školu i ne znam šta ću sa sobom. Napravio sam veliku grešku što sam se povukao. Činjenica je da imam 35 godina, ali osećam da mogu bar još tri godine fizički da izdržim sve napore. Ja sam bi samo psihički umoran - priča Milan Gurović, u razgovoru za Sportski žurnal, jedan od junaka iz Indijanopolisa i ljubimac navijača Crvene zvezde.

- Posle godinu dana pauze, kada sve sagledam, javila mi se želja da ponovo zaigram. Svestan sam da to sada neće da bude na evroligaškom nivou, ali želim samo da igram. Sam treniram. Nisam samo spavao. Odlazio sam redovno u teretanu dok sam trčanjem održavao kondiciju. Bilo je i basketa sa Dejanom Milojevićem. Znam da sam i ovako nespreman sada bolji od 80 odsto igrača u Evropi!

Gurović priznaje da ponuda ima i da je najkonkretnija jedna sa Kipra, ali bi on želeo da ostane u Srbiji...

- Igrao bih samo u Zvezdi, nigde više!

I pored svega što se dešavalo ne odustajete od Zvezde?

- Na rukovodećim ljudima sa Malog Kalemegdana je do to prepoznaju. Nije da se nudim i ne želim da izgleda da Milan Gurović moljaka. Jednostavno, javila mi se velika želja. Znam da mogu, a i da bi i oni voleli da me uzmu. Čuo sam se sa tim menadžerom Nebojšom Ilićem. On će razgovarati sa trenerom Uvalinom. Na njemu je da odluči, a ja smatram da iskustvom mogu da pomognem ovim klincima.

Zvezda je u finansijskim problemima...

- Brzo bismo se dogovorili, ali ovoga puta ne bih igrao za džabe - ostao je nedorečen Gurović.

Gurović opet na parketu, u Zvezdi?!

- Dosadno mi je. Ma, mnogo mi je dosadno. Odvezem dete u školu i ne znam šta ću sa sobom. Napravio sam veliku grešku što sam se povukao. Činjenica je da imam 35 godina, ali osećam da mogu bar još tri godine fizički da izdržim sve napore. Ja sam bi samo psihički umoran - priča Milan Gurović, u razgovoru za Sportski žurnal, jedan od junaka iz Indijanopolisa i ljubimac navijača Crvene zvezde.

- Posle godinu dana pauze, kada sve sagledam, javila mi se želja da ponovo zaigram. Svestan sam da to sada neće da bude na evroligaškom nivou, ali želim samo da igram. Sam treniram. Nisam samo spavao. Odlazio sam redovno u teretanu dok sam trčanjem održavao kondiciju. Bilo je i basketa sa Dejanom Milojevićem. Znam da sam i ovako nespreman sada bolji od 80 odsto igrača u Evropi!

Gurović priznaje da ponuda ima i da je najkonkretnija jedna sa Kipra, ali bi on želeo da ostane u Srbiji...

- Igrao bih samo u Zvezdi, nigde više!

I pored svega što se dešavalo ne odustajete od Zvezde?

- Na rukovodećim ljudima sa Malog Kalemegdana je do to prepoznaju. Nije da se nudim i ne želim da izgleda da Milan Gurović moljaka. Jednostavno, javila mi se velika želja. Znam da mogu, a i da bi i oni voleli da me uzmu. Čuo sam se sa tim menadžerom Nebojšom Ilićem. On će razgovarati sa trenerom Uvalinom. Na njemu je da odluči, a ja smatram da iskustvom mogu da pomognem ovim klincima.

Zvezda je u finansijskim problemima...

- Brzo bismo se dogovorili, ali ovoga puta ne bih igrao za džabe - ostao je nedorečen Gurović.

Opa...Znaci apetiti su porasli...Ovaj put ce da igra za dva parceta gibanice mesecno :lol:

Strahinja Milošević na meti Zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda zainteresovana je da dovede Strahinju Miloševića, koji je prethodno nosio dres najvećeg rivala, Partizana.

Kako piše „Sport“, prema nezvaničnim saznanjima, 25-godišnji košarkaš ne bi imao ništa protiv da posle crno-belog, obuče i crveno-beli dres.

Milošević bi tako mogao da bude drugi bivši košarkaš Partizana, posle Darka Balabana, koji je ovog leta prešao u Crvenu zvezdu.

Milošević je ime stekao u Vojvodini, a u Partizan je prešao u sezoni 2007-2008.

Sa ’crno-belima’ je osvojio po tri titule prvaka Srbije, nacionalnog kupa i Jadranske lige.

Bio je član univerzitetskih selekciaj 2005, 2007. i 2009. godine.

19801157714c8227b4eaf08930091128_extreme.jpg

Zvezda dovela i Amerikanca

I pored FIBA zabrane transfera košarkaški klub sa Malog Kalemegdana uspeva da kompletira tim. Posle Luke Drča, koji je nedavno potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, sa američkog koledža stiže još jedan bek - Amerikanac Džamar Jang.
Momak poreklom iz Baltomora sa Zvezdom je potpisao dvogodišnji ugovor, a prošle sezone je igrao Univerzitet Nju Meksiko stejt knjiživši prosečno 20 poena, tri asistencije i skoka. Zbog činjenice da je igrao samo na koledžu Jang može da postane, i pored zabrane, član crveno-belih koji su u potpunosti renovirali tim mladim igračima gde je sa 24 godine najstariji, novi kapiten, Boris Bakić.
Potpisom 22-godišnjeg igrača trener Mihajlo Uvalin je verovatno “zatvorio” pozicije bekova jer sada tu ima Borisa Bakića, Nemanju Nedovića, Luku Drču, Nemanju Arnautovića i Aleksandra Cvetkovića.

00034991.jpg

Дечко, да л' си ти нормалан? Или си ти можда Немања Александров? Или си му брат, неки рођак итт.? Да подржимо Александрова који је дошао у Звезду као повређен играч, две сезоне је био ван терена због повреде, и у трећој сезони кад је требао да почне да игра, да се докаже, да покаже зашто га је Звезда довела, он раскида уговор са Звездом јер није хтео да пристане на ревизију уговора!!! За те две сезоне, одиграо је 3 утакмице, и на свакој од њих добио подршку навијача Црвене звезде, и онда кад је Звезда требала да га исплати, није хтео да та сума буде смањена, иако није играо целе две сезоне - него је раскинуо уговор!

Тако да за њега нема подршке!

Spisak igrača za sezonu 2010/2011:

4 Aleksandar Cvetković
5 Luka Drča
6 Džamar Jang
9 Uroš Mirković
10 Nemanja Arnautović
11 Lazar Radosavljević
12 Darko Balaban
13 Stevan Jelovac
14 Dušan Katnić
16 Nemanja Nedović
18 Strahinja Milošević
19 Uroš Nikolić
20 Ivan Marinković
33 Boris Bakić

Treba pomenuti da je u timu i Strahinja Dragićević koji se uspešno oporavlja od povrede.

Crvena zvezda prvu utakmicu igra u subotu 09.10.2010 godine, protiv češke ekipe Nymburk.

Košarkaški klub Crvena zvezda obaveštava svoje verne navijače da od srede, 06.10.2010 godine počinje prodaja sezonskih karata za sezonu 2010/2011.

Karte će se prodavati u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu, Red Star šopovima na stadionu Marakana, Ljutice Bogdana 1a i u Kralja Milana 23.

Cene karata:

Tribine
1000 dinara

Parter
3000 dinara

Plava loža
7000 dinara

Bela loža
9000 dinara

VIP loža
12000 dinara

Sezonske karte važe za sve utakmice koje Crvena zvezda igra << Nazad
kao domaćin uključujući i play off domaće lige.

Back