KK Crvena Zvezda

Што се тиче Луке ту се баш не слажем са тобом.(задња сезона није никакав показатељ) п.с. Немој да си за Немању тако сигуран ;)

п.с. Немој да си за Немању тако сигуран ;)

Džo Regland novi plejmejker Crvene zvezde mts!!!

Џо Регланд.jpg

http://www.kkcrvenazvezda.rs/dzo-regland-novi-plejmejker-crvene-zvezde-mts-10-08-2018.html

Cirbes: ’’Vratio sam se kući’’

Мајк је поново ту!.jpg

http://www.kkcrvenazvezda.rs/cirbes-’’vratio-sam-se-kuci’’-11-08-2018.html :worth: :worth:

Тренер Звезде Томић незадовољан после +26

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале АБА Супер купа, пошто су у Лакташима победили екипу Олимпије са 86:60

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић рекао је да није задовољан игром своје екипе против Олимпије, поготово првим полувременом, и истакао да црвено-бели морају да буду концентрисани од првог до последњег минута меча ако желе да ураде нешто ове сезоне.
- Нисам задовољан овом утакмицом. Резултат изгледа много другачије, али Звезда мора да подигне ниво своје игре од првог минута до 40. Еврокуп је мала Евролига, ту има доста јаких екипа, а и АБА лига није АБА лига као што је била прошле године него је много јача. Ако хоћемо нешто да урадимо морамо да будемо концентрисани од првог до 40 минута - рекао је Томић новинарима у Лакташима.
Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале АБА Супер купа, пошто су вечерас у Лакташима победили екипу Олимпије са 86:60.
Звезда је у првом полувремену вечерашње утакмица примила 42 поена, а у другом само 18.
- То је једна од мојих примедби играчима - не можемо у првих десет минута да примимо 28 поена. Олимпија је квалитетан тим, али не можемо да примимо 28 поена у првој четвртини - рекао је Томић.
Томић је навео да је његова екипа у другом полувремену много боље „читала” одбрану Олимпије.
- Мислим да смо много боље одиграли у транзицији и у контранападу. Кад играш добру одбрану, имаћеш и добру транзицију и контранапад. Ја хоћу да више од 50 одсто поена буде у транзицији и контранападу, што у првом полувремену нисмо имали.
Он је навео и да нема шта да замери младим играчима.
- Немам никакве замерке ни за Симанића... Ја морам да радим с њим и он ће, ја вам дајем реч, једног дана бити вођа на позицији четири у Црвеној звезди... Али, морају да раде и да реагују на терену као играчи, а не кад се направи једна грешка да се спушта глава - рекао је Томић.
Он је открио и шта је још рекао играчима након утакмице.
- Ниједна утакмица се не добија у првих 10 минута. Ми морамо градимо нашу победу... Ја сам задовољан њиховом борбеношћу, поготово Бранком (Лазићем), он је био играч који је променио ритам утакмице са Радановим у одбрани.
Звезда ће сутра у полуфиналу играти против Цедевите.
- Ми сутра нећемо ни правити скаутинг за Цедевиту него ћемо гледати првих 10 минута ове утакмице јер више можемо да научимо из ове утакмице него да гледамо Цедевиту - рекао је Томић.

http://www.zurnal.rs/kosarka/zvezda/69937/trener-zvezde-tomic-nezadovoljan-posle-26

Звезда водила од почетка до краја против Цедевите, у финалу прилика за реванш Будућности

Београђани одиграли врло добар меч против Цедевите, уз мало потешкоћа у финишу лако остварили пласман у финале АБА Супер Купа

Одлично је Звезда почела, цело прво полувреме је доминирала. Цедевита се држала само до 5:5, али је тада уследила прва серија црвено-белих, иницирао је Берон тројком, а трајала је све до 16:5.
Београђани су после првог квартала имали девет поена вишка (26:15), а у другом су одиграли изванредно пре свега у одбрани. То им је на полувремену донело великих „плус 18” (45:27).
Цедевита је успела да приђе при крају треће четвртине на 11 поена заостатка (49:38), али је Звезда имала сјајан одговор, тројкама Перпероглуа и Човића поново се „одлепила” (56:40).
Али, поново су Загрепчани имали добар део игре, те су после грешке Човића и полагања Стипановића уз звук сирене у последњих десет минута ушли са подношљивих 12 поена минуса (56:44).
Далекометна тројка Перпероглуа вратила је мир црвено-белима (59:46), али је Цедевита играла све боље како се меч ближио крају, те су разлику на четири и по минута пре краја смањила на једноцифрену (64:56).
После поена Агилара, те једног убаченог бацања Бенитеа, на тачно 100 секунди пре краја Цедевита је пришла и на 68:63, али је невероватном тројком Регленд натерао Сита Алонса на тајм-аут (71:63).
Уследила је брза тројка Агилара, али и закуцавање Цирбеса, после којег је победник био решен (73:66)...

Цедевита – Црвена звезда 68:79 (16:25, 11:20, 17:11, 24:23)
Спортска хала у Лакташима. Гледалаца: 2.000. Судије: Милош Кољешнић, Марио Мајкић и Саша Бабић.
ЦЕДЕВИТА: Кобс 10, Крушлин, Перковић, Бените 10, Магет 5, Жганец, Стипановић 10, Лима 8, Кук 8, Бел 7, Агилар 10.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 20, Раданов, Човић 8, Кешељ 2, Перпероглу 11, Лазић 2, Фаје 15, Берон 8, Ристић 1, Симанић, Цирбес 8, Оџо 4.

http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-li...edevite-u-finalu-prilika-za-revans-buducnosti

Neka na krovu Morače dukljani osikaju Alimpija nesposobnog. On im je doneo EL. Inače večeras gaženje 40 minuta. Šteta što su prestali da igraju poslednjih par minuta.
Realno je bilo da ih ugazimo na -30. Suđenje potpuno u korist dukljana.

Prvi utisci nakon prva dva kola je da ce nam najveci konkurenti ove sezone u ABA ligi biti Partizan. Sa trenutnom selekcijom igraca i nivoom uigranosti Zvezda izgleda mocno, posebno u odnosu na Buducnost. Partizan je dobro selektovao igrace i raste iz meca u mec. Cedevita jos ni blizu nije potencijala koji ima na papiru. Buducnost smo na pocetku u prva dva meca oducili od kosarke, slaba je to uteha za gubljenje titule prosle sezone, bez obzira kako je izgubljena. Ove godine, makar se za sada cini, da smo imali fenomenalnu selekciju igraca a da je Tomic ozbiljan trener. Ni nakon pobeda on ne govori da je zadovoljan vec trazi jos bolje. A koliko mi se cini da ima i jak autoritet. Jeb.iga, stariji je od Alimpijevica, radio je sa vecim zvezdama, cini mi se da kontrolise situaciju.

Naravno, to su prvi utisci, videcemo kako ce se stvari dalje odvijati.

Jos jedna pobeda sinoc. Cudna utakmica, do kraja nismo uspeli da slomimo protivnika iako smo imali nekoliko prilika. Imali smo i padove i igri i svasta. Bio je i onaj period kada u nekoliko uzastopnih napada i mi i oni gubimo loptu na glupe nacine. Opet, bitna je pobeda. Utisak na mene je sinoc ostavio Radanov. Imao svoju minijaturu kojom smo uspeli da se odlepimo pred kraj prvog poluvremena. Svidja mi se sto Tomic bez straha ubacuje igraca pa i na minut i ovaj mu uzvrati odlicnom partijom.

Ima mnogo toga da se zameri sinoc, ali ipak vise je bilo pozitivnih stvari. Tomicu za sada svaka cast. Deluje mi kao ona nasa stara trenerska skola, zahtevan, autoritativan i nikad zadovoljan. Samo neka nastavi sa ovima da radi, jer je ova selekcija igraca mnogo bolja od proslogodisnje. Moze ovaj tim jos uvek da raste.

Back