KK Crvena Zvezda

68Mustang428CJ:
Uleb Kup:

Crvena zvezda
Dinamo Moskva
Ostende
Panelinios
Fortitudo
Nimburk
25 km. od mene. Ples mi je sinoc javio da na jesen Zvezda dolazi ovamo. Opet cemo na utakmicu ista ekipa koja je bila u Libercu. Samo sto ovoga puta mislim da sigurno dobijamo iako je Nimburk grad kosarke i vec 10 godina uzastopce osvaja prvenstvo. Ima nekoliko stranaca medju kojima je i jedan Bosanac i dvojica Hrvata. (Ovo su podaci iz glave, onako kako sam usput cuo).Nisam pratio njih ali cu se sada potruditi da vise saznam i da vas obavestavam.;)
http://www.basket-nymburk.cz/

savanovic.jpg

Goran SAVANOVIC, srbin. Igra za njih.

Kliknite na A-tým pa onda na"soupiska" i dobicete ceo tim.

Marković u Zvezdi još 3 godine

Bek Crvene zvezde Stiven Marković produžio je ugovor sa beogradskim klubom na još tri godine, prenosi "Mondo".

25-godišnji reprezentativac Australije došao je u Crvenu zvezdu pre dve sezone, a nakon potpisivanja novog ugovora ostaće na Malom Kalemegdanu do 2010. godine.

Marković je prošle sezone u NLB ligi imao učinak od 4 poena i 1,3 asistencije po utakmici, a jedini trofej sa crveno-belima osvojio je 2006. godine - Kup Radivoja Koraća.

Šljivančanin prvo pojačanje Zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Ugovor do 2010. godine potpisao je Mlađen Šljivančanin (200 cm, 1985), košarkaš koji pokriva sve tri spoljne pozicije.

„Radi se o veoma dobrom igraču. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, a ima zlatnu medalju sa kadetskim nacionalnim timom na Evropskom prvenstvu 2001. godine. Karakteriše ga dobar šut, veoma dobro može da igra na pozicijama 2 i 3, a po potrebi igra i plejmejkera. Nalazi se u najboljim igračkim godinama i očekujem da nam donese kvalitet. Sa Mlađenom planiramo dugoročno da radimo, pa smo i zbog toga potpisali ugovor na tri godine“, kaže šef stručnog štaba Crvene zvezde Stevan Karadžić.

Šljivančanin je ponikao u mlađim selekcijama Partizana, a seniorsku košarku počeo je da igra u subotičkom Spartaku. Od 2004. igra u Nemačkoj, gde je prvo nosio dres Frankfurta, a potom i Kelna sa kojim ima titulu prvaka Nemačke i jednu sezonu učešća u Evroligi.

„Presrećan sam dolaskom u Crvenu zvezdu i povratkom u Beograd. Zvezda je veliki klub i biće mi izuzetna čast igrati za crveno-bele. Navijačima mogu da obećam da ću na treninzima i utakmicama uvek prikazivati maksimum, uz želju da u narednim sezonama osvojim što više trofeja“, kaže Šljivančanin koji je sa Karadžićem već sarađivao u kadetskoj reprezentaciji naše zemlje, upravo na prvenstvu Evrope 2001. godine kada je generacija Miličića, Perovića, Bogdanovića i drugih osvojila titulu prvaka.

Šljivančanin će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 32.

676305933468a856f80d4c454568469_big.jpg

crni lepotan:
nemoj da pricas da nisi znao
da to je po Danilovicevoj prici bila najveca greska Partizana sto ga nije zadrzao nego otpustio
sta ces otisao posle u promasaj od kluba i postao promasaj od igraca

Сине ти имаш гадан проблем са самим собом.Комплекси су гадна ствар...

ama ljudi kad su Danilovic i Divac dosli kao funkcioneri prvi put onda je receno da je velika greska sto je Radmanovic koji je bio u mladjim kategorijama Partizana otisao iz kluba
ne zelim ja da kazem da je on Partizanov igrac, dete ili tako nesto vec da je pre odlaska u Zvezdu bio u mladjim kategorijama Partizana
isto kao i Dozet i Radivojevic

Koliko znam Radmanović je počeo u Zvezdi. Stvarno nisam čuo izjave da je počeo u Partizanu. Ne znam sa sigurnošću...
Evo pogledah baš na Wikipediji da proverim http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Radmanovic
Ništa ne piše za Partizan, ali ako se uzme u obrzir da je '80. godište, a da je u Zvezdi, kako piše, bio od 1997. godine, sigurno da nije počeo da trenira košarku sa 17 godina već mu tad počinje neka, da kažem, profesionalna karijera. Morao je da bude negde pre toga. Možda i u Partizanu. Ko ga zna...

"Sport": Opet o "fuziji" CZ i FMP

Čelnici Crvene zvezde i FMP-a ponovo pregovaraju o mogućoj saradnji prenosi “Sport”. Prema pisanja ovog sportskog dnevnika, kao i prošlih godina, ni ovih dana nema zvaničnih potvrda iz dva tabora, tako da se košarkaška "čaršija" uglavnom bavi nezvaničnim informacijama po kojima bi, ukoliko se pregovori dva kluba uspešno završe, najzad došlo do sportsko-poslovne saradnje i "fuzije" dva beogradska kluba.

Prema toj priči, osnivač FMP Nebojša Čović bio bi imenovan za predsednika Crvene zvezde, dok bi prvi čovek crveno - belih Mirko Petrović seo u fotelju potpredsednika kluba sa Malog Kalemegdana.

U isto vreme, aktuelni predsednik "pantera" Ratko Radovanović bi zauzeo mesto sportskog direktora Crvene zvezde, a iz Železnika bi put Malog Kalemegdana navodno krenula i nekolicina igrača: srpski reprezentativni trio Miloš Teodosić, Dragan Labović i Zoran Erceg, kao i makedonski reprezentativac Predrag Samardžiski...

U drugom pravcu, odnosno ka Železniku, otišli bi neki igrači Zvezde kojima je za sledeću sezonu predvidjena mala minutaža.

Tako bi bila formirana vrlo jaka ekipa koja bi mogla da parira Partizanu i dogodine izbori mesto u Evroligi.

Ostaje da se vidi da li će i ovog puta sve ostati samo priča kojom se zabavljaju košarkaški kuloari, ili će se sportsko-poslovna saradnja crveno-belih i “pantera” zaista realizovati, piše “Sport” u svom izdanju od srede.

Čović: "Nismo pregovarali za CZ"

Prvi čovek FMP-a iz Železnika Nebojša Čović izjavio je za B92 da njegov klub, za sada nije zvanično dobio nikakvu ponudu Crvene zvezde o eventualnoj, budućoj saradnji. Košarkaška javnost već 10-ak dana ponovo «šuška» o mogućim razgovorima dva kluba i eventualnoj saradnji, čak i «fuziji».

Beogradski «Sport» naveo je sredinom jula pozivajući se na svoje izvore, da bi u eventualnoj «preraspodeli» snaga Nebojša Čović postao predsednik Crvene zvezde, Mirko Petrović bi bio potpredsednik kluba i predsednik UO, a Ratko Radovanović sportski direktor.

Ipak, prvi čovek kluba koji je postao jedan od «brendova» srpske košarke, rekao je da nikakvih razgovora nije bilo, ali da to ne znači da ih možda neće biti. Prema Čovićevim rečima, klub će saslušati sve predloge i ponude:

»Mi smo na raspolaganju, ali moramo da vidimo interese FMP-a. Naš tim je sada već prepoznatljivo ime kao potvrđen klub, koji pravi mlade igrače i pruža im šansu da se dokažu i u regionalnoj i u domaćoj ligi. Ukoliko to bude u našem, i u interesu košarke ima smisla ukrupnjavati sistem, i to ne samo sa Zvezdom već sa bilo kim drugim. Za sada nismo napravili nikakav dogovor» rekao je Čović koji je prisustvovao utakmici košarkaške reprezentacije Srbije na «Olimpijadi mladih».

Za naš nacionalni tim igra pet košarkaša mladjih selekcija FMP-a.

Šta je Nebojša Čović rekao o planovima tima iz Železnika u narednoj sezoni, mogućem odlasku Zorana Ercega, ubacivanju novih mladih snaga Raduljice i Mačvana u prvi tim, ambicijama tima i kluba, pročitajte u intervjuu B92 u četvrtak.

Zvezda se oprostila od Gurovića

Košarkaški klub Crvena zvezda organizovao je oproštajnu pres konferenciju svom najboljem košarkašu u prethodne dve sezone Milanu Guroviću. Pred velikim brojem novinara i fotoreportera pored novog člana poljskom Prokoma govorio je i predsednik Upravnog odbora KK Crvena zvezda Mirko Petrović.

"Velika mi je čast a i svih u Crvenoj zvezdi što smo u prethodne dve sezone imali priliku da sarađujemo sa Milanom Gurovićem. Mogu slobodno da kažem da je on prava legenda srpske košarke, jedan od ključnih igrača naše reprezentacije i veliki patriota. Gurović je ostavio neizbrisiv pečat u Crvenoj zvezdi. Veoma smo ponosni što je Milan zahvaljujućim maestralnim partijama u Zvezdinom dresu zaslužio poziv da se ponovo nađe u nacionalnom timu i da bude prvi kapiten košarkaške reprezentacije Srbije. U prethodne dve godine Milan se borio kao lav kako protiv rivala na parketu, tako i protiv svih nepravdi, koje u mnogim slučajevima gotovo da nemaju veze sa košarkom. Hrabro je ulazio u svaki duel i zbog takvog odnosa prema crveno-belom dresu postao pravi heroj navijača. Mi mu se najdublje zahvaljujemo na svemu", rekao je Petrović.

Milan Gurović je u prošloj sezoni na 20 mečeva postigao više od 30 poena, a čak na tri duela postigao je više od 40 poena. On je bio najkorisniji igrač u svim takmičenjima koje je igrala Crvena zvezda.

"Pre svega moram da istaknem da mi je bila izuzetna čast da dve godine nosim dres kluba za koji sam navijao od kada znam za sebe. U Zvezdi sam čini mi se doživeo punu afirmaciju u Srbiji i dostigao možda najbolju formu u svojoj karijeri. U prethodnom periodu doživeo sam mnogo lepih trenutaka, ali i ne toliko lepih, od strane Zvezdinih protivnika. U svakom slučaju žao mi je što Crvenoj zvezdi nisam doneo šampionsku titulu kao igrač. Nadam se da ću dobiti novu šansu kao sportski funkcioner u budućnosti u Crvenoj zvezdi, jer planiram jednog dana da se vratim na Mali Kalemegdan kada završim igračku karijeru. Zahvalio bih se Upravi na poverenju, stručnom štabu, saigračima i zaposlenim u Crvenoj zvezdi na sjajnoj saradnji i naravno navijačima na bezrezervnoj podršci", izjavio je Gurović.

Ljudi jel dosao onaj Koljevic,on ima strava sut bilo bi dobro da dodje u zvezdu,jos kad bi se desila on fuzija sa FMP-OM gde bi nam kraj bio...Ja mislim da bi onda mogli da preuzmemo titulu od partizana i konacno igramo evroligu.

Back