KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Radivojević plejmejker do dolaska Amerikanca

Košarkaši Crvene Zvezde otputovali su u četvrtak za Sloveniju, gde će u petak od 18.30 odigrati meč 3. kola Jadranske lige protiv Slovana.

Na put nisu krenuli povređeni Mirko Kovač, Nemanja Aleksandrov i Igor Milošević, a klub je u toku nedelje ostao bez prvog plejmejkera Vrbice Stefanova koji je prekinuo igračku karijeru.

Uz Stivena Markovića, lopte saigračima će u narednom periodu deliti kapiten Vuk Radivojević, koji će igrati na poziciji organizatora igre do oporavka Igora Miloševića.

Ipak, crveno-beli planiraju da najkasnije do početka novembra reše pitanje prvog pleja. Do kraja oktobra sve NBA ekipe će prijaviti timove za početak nove franšize, a igrači koji ostanu bez ugovora "meku" će potražiti u evropskim klubovima.

Upravo u toj činjenici stručni štab crveno-belih vidi svoju šansu, te će pokušati da nekog od igrača bez ugovora privoli Malom Kalemegdanu.

Pretpostavlja se da će novi plejmejker biti još jedan tamnoputi Amerikanac, koji bi nastavio tamo gde je stao Vrbica Stefanov.

Zvezda ocekivano razbila Slovan. Vuk, Tomas, Gurovic i Popovic bili najbolji. Na B 92 pise kako je Cedomir Vitkovac blizu Vojvodine, Sakota pravi prostor Gurovicu jer do sad nije dobio "pravu sansu" :). Nego Dinamo SP je ugasen, izbaceni su iz Uleba, svi kosarkasi su slobodni. Ovim putem molim upravu da im ne pada na pamet da vrate Jeretina cak i po cenu titule (mada sa njim u timu ne bi usli u nijedno finale). Sada se ceka druga ekipa u grupi, realno je ocekivati da ubace neki trecerazredni tim, mada kako nas sreca sluzi sa zrebom poslednjih godina u svim sportovima ne bi me iznenadilo da bude Majami ili neki drugi NBA tim :). Pozz svima

Jeretin slobodan igrač + Zvezda traži plejmejkera = ponovna saradnja?!

Vrsni plejmejker Goran Jeretin, od petka je slobodan igrač i može da izabere klub za koji će nastupati, objavili su mediji u Rusiji.

Bankrotom Dinama iz Sankt Petersburga, do juče Jeretinovog tima, ekipa je počela da se raspada, a reprezentativac Srbije je prvi "povukao" nogu.

U Dinamu igra još jedan reprezentativac naše zemlje, Ognjen Aškrabić, koji će po svemu sudeći uskoro dobiti potrebne papire ne bi li nesmetano potpisao za drugi tim.

Klub iz Sankt Petersburga neće nastupati u ruskoj ligi naredne sezone, a po svemu sudeći ni u ULEB kupu, te će Crvena Zvezda verovatno ostati bez možda i najtežeg rivala u grupi.

Obzirom da je Jeretin u ovom trenutku bez kluba, a da je su crveno-beli ostali bez organizatora igre napuštanjem košarke Vrbice Stefanova, postavlja se pitanje koliko je realna mogućnost da Jeretin ponovo obuče dres kluba sa Malog Kalemgdana, čiji je bio kapiten do prošlog leta.

Odgovor na ovo pitanje dobiće se narednih dana, jer se zna da Jeretin ima nekoliko ponuda i da će uskoro obelodaniti ime kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Slučaj Aleksandrov" blizu raspleta
Nedelja, 8. oktobar 2006. 00:05

Skupština Košarkaškog saveza Srbije u subotu je na sednici održanoj u Beogradu tek iz četvrtog pokušaja izabrala Arbitražnu komisiju i usvojila Pravilnik o arbitraži KSS.

Time su otklonjene sve pravne prepreke da se organi KSS konačno izjasne o odluci Registracione komisije Saveza iz jula ove godine, po kojoj je Nemanja Aleksandrov postao član Crvene zvezde.

Arbitražu čini šest arbitara koji su bili članovi tog tela u KSSCG, kao i dva nova člana, iz Niša i Novog Sada. Pravilnik o arbitraži usaglašen je sa Zakonom o arbitraži.

Skupština KSS se tokom septembra sastajala čak tri puta pokušavajući da izabere Arbitražu. Na prvoj sednici nije bilo kvoruma, na drugoj je menjan Statut, a na trećoj, 29. septembra, Arbitraža nije izabrana jer je predstavnik FMP Železnika tražio da se Pravilnik uskladi sa Zakonom o arbitraži kojim se regulišu sporovi u svim oblastima javnog života.

Problem oko prelaska Aleksandrova u Zvezdu je i nastao zato što KSS nije imao drugostepeni organ kojem bi se žalile stranke nezadovoljne odlukom Registracione komisije.

Ta komisija je na osnovu Registracionog pravilnika u julu donela odluku da talentovani košarkaš bude registrovan za crveno-bele. FMP je tada istakao prigovor da "nema kome da se žali na odluku Registracione komisije".

Pošto KSS tada nije imao Arbitražu, odluka o registraciji privremeno je stavljena van snage. Odluke subotnje Skupštine KSS stupaju na snagu kroz osam dana, čime će se steći uslovi da "slučaj Aleksandrov" konačno bude rešen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čedomir Vitkovac o razlozima rastanka s Crvenom zvezdom
Uprava me oterala
Živimo u ukletoj zemlji. Stavljen sam letos na transfer listu, a pošto su u Zvezdi čuli kako me želi Partizan povukli su odluku posle tri dana. Nisam razočaran, ali zbog uprave mi nije žao što odlazim, rekao je Vitkovac
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Slovan 84:63 u trećem kolu NLB lige, a "delije" su ostale bez ljubimca, Čedomira Vitkovca. Kako se i očekivalo, borbeno krilo dobilo je odrešene ruke pri traženju novog kluba jer je još letos bilo na transfer listi. Vitkovac je izabrao Vojvodinu, a u srpskoj Atini provešće dve sezone (ugovor na godinu plus godinu).

- Novosađani su bili najozbiljniji i lako smo se dogovorili. I pored toga što sam licenciran za novu sezonu, znao sam da odlazim iz Zvezde jer nisam imao mesto u timu. Ostao sam da pomognem ekipi u prvim kolima, zbog povrede Mirka Kovača. Posle svega nije mi žao što odlazim - objašnjava za Glas Čedomir Vitkovac.

Vidljivo razočarenje u glasu 24-godišnjeg Kruševljanina ubrzo je dobilo i objašnjenje.

- Imao sam letos mnogo ružnu situaciju sa upravom Zvezde, precizno rečeno - konflikt. Iako sam oduvek bio u odličnim odnosima s trenerom Šakotom i saigračima, sazrelo je vreme da napustim Mali Kalemegdan.

Pre Vojvodine za Vitkovca je bio zainteresovan i Partizan, ali do transfera nije došlo.
- Živimo u ukletoj zemlji, gde je sve moguće. Stavljen sam letos na transfer listu, a pošto su u Zvezdi čuli ko me želi povukli su odluku posle tri dana. Sve se odigralo po sistemu "sad možeš-sad ne možeš".

Po košarkaškoj čaršiji kružile su priče da je zbog eventualnog prelaska u Partizan, rukovodstvo "crveno-belih" pretilo krilnom igraču.
- Meni ne može niko da preti... Ne bih želeo o tome javno da pričam, ali činjenica je da se konflikt sa upravom dogodio. Epizodom u Zvezdi, ipak nisam razočaran jer sam se afirmisao, stekao prijatelje, a u najlepšoj uspomeni ostaće mi navijači. Nisam razočaran, ali zbog uprave mi nije žao što odlazim - ponovio je Čedomir Vitkovac.
NOVI PLEJ AMERIKANAC
Doskorašnji kapiten Zvezde Goran Jeretin napustio je petrovgradski Dinamo zbog bankrota i postao je slobodan igrač, ali se neće vratiti na Mali Kalemegdan. Jeretin ima nekoliko ponuda iz inostranstva, a zamena za Vrbicu Stefanova trebalo bi da dođe sa zapadne strane Atlantika, iz NBA lige. Ime novog Amerikanca "crveno-belih" biće poznato otprilike za nedelju dana.

KAMINGS KAO VITKOVAC?

Plej Partizana Vontigo Kamings ekspresno je vraćen u tim Partizana, posle otkaza, zbog toga što je, kako nezvanično saznajemo, iskusni Amerikanac po otkazu nuđen najljućem rivalu, Crvenoj zvezdi. Kada su ljudi iz Partizana čuli za ovu mogućnost predomislili su se i vratili Kamingsa u tim. Gde ima dima

Vitkovac potpisao za Vojvodinu

Čedomir Vitkovac nije više košarkaš Crvene Zvezde. Odlično krilo je odigrao poslednji meč u dresu crveno-belih protiv Slovana, i odmah potom potpisao ugovor na 1+1 godinu sa "lalama".

"Novosađani su bili najozbiljniji i lako smo se dogovorili. I pored toga što sam licenciran za novu sezonu, znao sam da odlazim iz Zvezde jer nisam imao mesto u timu. Ostao sam da pomognem ekipi u prvim kolima, zbog povrede Mirka Kovača. Posle svega nije mi žao što odlazim," rekao je za "Glas Javnosti" Vitkovac i nastavio:

"Imao sam letos mnogo ružnu situaciju sa upravom Zvezde, preciznorečeno - konflikt. Iako sam oduvek bio u odličnim odnosima s trenerom Šakotom i saigračima, sazrelo je vreme da napustim Mali Kalemegdan. Živimo u ukletoj zemlji, gde je sve moguće. Stavljen sam letos na transfer listu, a pošto su u Zvezdi čuli ko me želi povukli su odluku posle tri dana. Sve se odigralo po sistemu "sad možeš-sad ne možeš"."

"Ne bih želeo o tome javno da pričam, ali činjenica je da se konflikt sa upravom dogodio. Epizodom u Zvezdi, ipak nisam razočaran jer sam se afirmisao, stekao prijatelje, a u najlepšoj uspomeni ostaće mi navijači. Nisam razočaran, ali zbog uprave mi nije žao što odlazim," zaključio je Čedomir Vitkovac.

Bek Memfisa "pik" Crvene zvezde?
Bivši bek NBA ekipe Memfis Grizlis Antonio Burks mogao bi da bude novo pojačanje Crvene zvezde.

26-godišnji Burks trenutno je na probi u šampionu NBA lige Majamiju sa kojim je potpisao desetodnevni ugovor.

U NBA ligu došao je 2004. godine kao 36. pik na draftu (izabrala ga ekipa Orlanda), ali je ubrzo prosleđen Memfisu za koji je odigrao 80 utakmica za sezonu i po.

Tri Amera na "nišanu"

Kao što smo pre nekoliko dana i najavili, u pokušaju da nadoknadi prerano penzionisanje prvog plejmejkera, Vrbice Stefanova, Crvena Zvezda se okrenula dovođenju kvalitetnog Amerikanca koji bi zamenio makedonskog reprezentativca.

Prvi "pik" trenera Dragana Šakote jeste Antonio Burks (26 godina, 183 cm), koji je 2004. godine kao 36. na draftu izabran od strane Orlando Medžika.

Burks je prethodne dve sezone proveo u Memfis Grizlijima, ali bez značajnijeg učinka. Za Burksa je ipak, zainteresovan i šampion NBA, Majami Hit, koji traži zamenu za povređenog Džejsona Vilijamsa i veterana Gerija Pejtona koji ne može da izdrži ceo meč na svojim "plećima".

Kako crveno-beli ne mogu da čekaju predugo na dolazak novog organizatora igre, kao novo ime u prvi plan iskočio je Edi Gil! Odlični košarkaš (28 godina, 183 cm), do skora član Dinama iz Sankt Petersburga, slobodan je igrač posle bankrota ruskog tima, i ima slobodu izbora nove sredine.

Gil je, naravno, na listi želja i drugih klubova u Evropi, te će Zvezda morati dobro da se pomuči ne bi li se izborila za potpis Gila, koji bi bio verovatno najbolji stranac u Zvezdi ukoliko do dogovora dođe.

Omaleni plej je u karijeri nosio dresove Nju Džerzija, Memfisa, Indijane i Portlanda u NBA, odnosno Fortituda, Ređo Emilije, Jonikosa i Dinama u Evropi.

Poslednje rešenje je Derek Cimerman (25 godina, 190 cm), 40. pik sa drafta Golden Stejt Voriorsa iz 2003. godine. Cimerman je više odličan defanzivac nego strelac, te je protekle dve sezone bio proglašen za najboljeg odbrambenog igrača NBDL lige.

winston:
Vitkovac potpisao za Vojvodinu

"Imao sam letos mnogo ružnu situaciju sa upravom Zvezde, preciznorečeno - konflikt. Iako sam oduvek bio u odličnim odnosima s trenerom Šakotom i saigračima, sazrelo je vreme da napustim Mali Kalemegdan. Živimo u ukletoj zemlji, gde je sve moguće. Stavljen sam letos na transfer listu, a pošto su u Zvezdi čuli ko me želi povukli su odluku posle tri dana. Sve se odigralo po sistemu "sad možeš-sad ne možeš"."
Trebalo je da pređe u Partizan, što znači da je Zvezda namerno zayebala Vitkovca. Partizan i nije zayebala jer Partizan na tom mestu ima kvalitetne igrače. Samo to je nepoštovanje igrača od strane Zvezde po ko zna koji put.

Mnogo je igrača koje je Zvezda imala na meti i koji su igrali u Zvezdi prešlo u Partizan. Pa među njima i Đuro Ostojić.
Samo kažem da Zvezda nema poštovanja prema svojim igračima. Evo skoro bilo na Dnevniku na RTS-u kako onaj bivši Zvezdin igrač došao da zapleni koševe jer mu prvi i poslednji klub u karijeri (prestao da igra) duguje neke silne pare.

FLUID:
Trebalo je da pređe u Partizan, što znači da je Zvezda namerno zayebala Vitkovca. Partizan i nije zayebala jer Partizan na tom mestu ima kvalitetne igrače. Samo to je nepoštovanje igrača od strane Zvezde po ko zna koji put.

A што је Камингс требао у Звезду, то се не спомиње. Све су то иста багра, нема пуно разлике између њих.

Што се утакмице тиче, Звезда је лагано победила уз добре игре Томаса, Поповића и Марковића. Водила је током целог меча. Будућност веома слаба. Заслужена победа Звезде.

68Charger440+6:
Zvezda je niko i nista u kosarci; mene cudi da mi uopste postojimo.

Ali to opet ne daje pravo Partizanu da radi sta hoce sa transferima u nasoj ligi. Djuro Ostojic je samo jedan slucaj, a ima ih mnogo.
A po čemu to radi šta hoće? A šta vi radite sa Aleksandrovim? Otimate ga od Železnika.
Niko nije kriv Zvezdi što ima nesposobno rukovodstvo pa ne može da dovede adekvatna pojačanja prema imenu kluba.

Tokan:
A што је Камингс требао у Звезду, то се не спомиње. Све су то иста багра, нема пуно разлике између њих.

Што се утакмице тиче, Звезда је лагано победила уз добре игре Томаса, Поповића и Марковића. Водила је током целог меча. Будућност веома слаба. Заслужена победа Звезде.
E daj, ti si poznat po veoma preciznim poređenjima.
Kamings je dobio šut kartu i kad je video da je vrag odneo šalu pristao je na uslove. Očiglednom mu se nije svidelo da se snebiva po Zvezdi. Ili ko zna gde.
Što se tiče Vitkovca to nije bila takva situacija. I u Zvezdi nije prva. Iz Zvezde igrači beže glavom bez obzira. Spisak je podugačak.

Ako je krađa igrač koji je stavljen na transfer listu, u ovom slučaju Vitkovac, pa zatim povučen namerno da ne bi prešao u Partizan onda treba da se ukinu prelasci igrača iz kluba u klub da ne bi slučajno Partizan kupio nekog igrača koji je na transfer listi. Ovim Partizanu nije naneta šteta, nego Vitkovcu.

Evo vi kradete Aleksandrova i nikako da ga ukradete. Još uvek sud nije doneo konačnu odluku.

Back