KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tab503:
pa nije bas tako. Zvezda je bila sampion drzave dva puta uzastopno pre tri-cetiri godine.
A Partizan ima 5 uzastopnih titula...što bi Šarenac rekao matematika mi je slaba strana...

Zvezda je poslednju titulu osvojila '98 a to nadovezala gubljenjem mesta u EL koje je Partizan osvojio učešćem na FinalFour-u. Pre toga Sale Obradović je doneo titulu '94 i to je to, predhodna šampionska titula bila je valjda '60-tih

Muad'Dib:
Zvezda je poslednju titulu osvojila '98 a to nadovezala gubljenjem mesta u EL koje je Partizan osvojio učešćem na FinalFour-u.

Tad su pravila bila drugacija jer je poslednji tim u grupi Eurolige gubio mesto predstavnika svoje zemlje.

Da su pravila ostala ista Srbija nebi imala ijednog protivnika u Euroligi jer Partizan uglavnom zavrsava zadnji u grupi.

Tim:plej: Stefanov, Markovic, Milosevic
bek: Kovac, Radivojevic
nisko krilo: Gurovic, Vitkovac(?)
visoko krilo: Antic, Dragicevic, Aleksandrov
centar: Misanovic.
Ocigledno da smo poziciju pleja upotpunili jako kvalitetno jer gerijatrija Vrbica kako ga na b92 forumu zovu je veliki majstor, Markovic ce biti veliko iznenadjenje sto je nagovestio pred kraj sampionata, a za Milosevica cemo jos da vidimo na sta to lici.
Nisko krilo u slucaju da ostane Vitkovac koji je neizmerno koristan igrac koji je sazreo definitivno prosle sezone i koji bi trebao vec od ove sezone da deli minutazu na ravne casti sa Gurovicem. Ako ode to je jos jedno upraznjeno mesto. Visoko krilo je isto za najvise domete jer je Antic vec dokazan, a Dragicevic ima sve predispozicije da zaista bude sjajan. Za Aleksandrova sam iskreno jako skeptican jer sam nacuo da su mu sad otkrili neke nove patologije na kolenu sa misicima tako da stvar nije dobra. Mozda ako se oporavi, a Vitkovac ode proba na poziciji tri da bude u pocetku zamena Gurovicu i u toj varijanti bi mogli da kazemo da smo cak i odlaskom Cede mirni. Znaci veliki problemi su nam centarska pozicija i pozicija beka sutera. Radivojevic je meni jedna hodajuca katastrfa koju bih uvalio bilo kome pa makar mi platili. Kovaca nisam gledao ali sam cuo sve najbolje o njemu, posebno napadacki, ali sam cuo da je i odlican odbrambeni igrac. U varijanti gde bi Markovic mogao da igra i beka kao sto je cinio u plej ofu, a da uzmemo da Milosevic ispadne dobar rezervni plejmejker moze se nategnuto uzeti da smo i tu pokriveni sa dva dobra igraca. Znaci ostaje nam centarska pozicija na kojoj imamo samo Misanovica i eventualno Antica iako mu to nije prirodna pozicija. Ja licno imam jako visoko misljenje o Misanovicu jer je izuzetno pokretljiv za svoju visinu i ima mozak. Nazalost njemu fali masa i snaga stravicno i plasim se da ce bii topovska hrana Perovicu i Pekovicu. Pod uslovom da nije izlazio celo leto iz teretane i da je pio neke steroide jos i ima sansu. U suprotnom treba nam barem jedan snazan centar, najverovatnije Popovic iako je njegova odbrana malo diskutabilna iako je sjajan napadac, mada ja ne bih imao nista ni protiv dva. Izvinjavam se zbog dugog posta ali mi je ovo prvi posto sam se tek uclanio. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Ja se nadam da Sakota nije lud, i da nece da dozvoli da ostane ovakva ekipa. Treba sacekati da prodje prvenstvo za nas, ( a to je uskoro) pa ce Sakota valjda nesto konkretno da preduzme. Sreca pa partizan nema Milojevica, pa ce donekle biti lakse, ali nazalost nisam veliki optimist po pitanju Zvezde u sledecoj sezoni... nazalost...

Evo na sajtu Crvene Zvezde je izaslo da je novi igrac Bill Thomas doputovao. Kazu da moze da igra beka (sto se po visini da i pretpostaviti) i niskog krila(?). Ne znam kakav je igrac ali me posebno raduje da je pre NBA igrao u Italiji, Argentini i Filipinima sto ce reci da pod jedan je svojim dobrim igrama u inostranstvu izvojevao svoju kartu nazad sto i nije tako cesto, a pod dva da mu nece biti problem da se navikne na novi sistem igre. Znaci nama sada preostaje samo da svu paznju okrenemo ka nalazenju jednog ili cak dva snazna centra koji ce moci da se biju sa trenutno fizicki veoma ojacalim Pekovicem i Perovicem.

Stig'o Amer.

Amerikanac Bili Tomas, najzvučnije pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, doputovao je u subotu u Beograd.

”Veoma sam umoran od dugog puta, ali mi je drago što sam stigao u Beograd i što ću u narednoj sezoni nositi dres Crvene zvezde”, izjavio je 30-godišnji košarkaš za zvanični sajt crveno-belih odmah po dolasku na aerodrom "Nikola Tesla".

Tomas je u prethodne dve sezone nastupao u NBA ligi - prošle za Vašington Vizardse, a pretprošle za Nju Džersi Netse. Pre toga je igrao u Italiji, Argentini i na Filipinima.

"Jedva čekam da udjem u ritam treninga. Očekujem da ću se vrlo brzo uklopiti u novu sredinu i da ću svojim igrama pomoći Crvenoj zvezdi da dobije što više utakmica. Pre dolaska na Internetu sam pokušao da prikupim što više informacija o novom klubu i uverio sam se da dolazim u sredinu koja ima tradiciju, istoriju i sjajne navijače", rekao je Tomas, koji će sledeće sezone nastupati u dresu sa brojem 12.

Zvezdin Amerikanac je rodom iz Lujzijane, a studirao je na pestižnom Univerzitetu Kanzas. Visok je 193 centimetra i igra na pozicijama beka šutera i niskog krila.

(MONDO)

Košarkaši Crvene Zvezde slavili su u prvom pripremnom meču pred novu sezonu.

Crveno-beli su savladai ukrajinsku ekipu Čerkasi sa 102:96 (28:18, 31:21, 16:32, 27:25).

Na kraju prvog poluvremena Zvezda je imala 20 poena prednosti, međutim u drugom delu igre Ukrajinci su iskoristili bolju fizičku pripremljenost i smanjili visoku prednost domaćih.

Na meču nije bilo Nemanje Aleksandrova, kao ni Vrbice Stefanova koji tek treba da potpiše ugovor, dok je zaigrao Čedomir Vitkovac, i na taj način odagnao glasine da napušta klub.

Ineresantan je podatak da su crveno-beli postigli čak 13 trojki, te da je meč je sa tribina posmatrao i Amerikanac Bili Tomas, poslednje pojačanje tima sa Malog Kalemgdana.

CRVENA ZVEZDA: MILOŠEVIĆ 4, RADIVOJEVIĆ 15, GUROVIĆ 25, DRAGIĆEVIĆ 20, MIŠANOVIĆ 18, Kovač 18, Vitkovac 2, Dunđerski, Popadić, Kovačević, Krasić, Đorđević, Balmazović.

Zvezda dobila Mega Ishranu

U okviru priprema za predstojeću sezonu Crvena zvezda je u subotu pobedila ekipu Mega Ishrane iz beogradskog naselja Braće Jerković rezultatom 91:76.

Meč je odigran u "Pioniru" bez prisustva publike.

Biliju Tomasu, novom pojačanju crveno-belih iz NBA , ovo je bio prvi nastup za tim Dragana Šakote, dok je Vrbica Stefanov još uvek u Portugaliji zbog obaveza prema reprezentaciji Makedonije.

Naredne utakmice košarkaši Crvena zvezde odigraće u Leskovcu, Jagodini, zatim slede turniri u Grčkoj i na Kipru.

Sve pohvale za najobaveštenijeg deliju na forumu!!!!!!!!Stvarno si divan!!!!Hvala na informacijama o Zvezdi i naslađem košarkašu Peri Antiću! Još samo nešto, pošto si tako dobro obavešten, da ne znaš kako bi mogli stupiti u kontakt sa Perom?

maksi:
Sve pohvale za najobaveštenijeg deliju na forumu!!!!!!!!Stvarno si divan!!!!Hvala na informacijama o Zvezdi i naslađem košarkašu Peri Antiću! Još samo nešto, pošto si tako dobro obavešten, da ne znaš kako bi mogli stupiti u kontakt sa Perom?

Хвала на лепим речима. Ја сам Петар, јбг нисам Пера можда могу да прођем :) Шалу на страну, најлакше ћеш ступити у контакт са њима ако их сачекаш испред Пионира пре тренинга ( за које не знам када се одржавају). Али колико знам ускоро иду у иностранство на припреме па се стрпи док не почне сезона. :)

Овако, мислим да прво почиње гумена лига. Звезда прво игра против ФМП-а 30.09 Док прву утакмицу у Пиониру играју 3,10 против Загреба. Значи стрпи се до тада. А што се тиче упознавања са играћима, ја знам да су тако неке моје другарице гањале Трипковића јер су се ложиле не њега, aли нисам сигуран да су успеле. Ево ти мало о њему.

Ime igrača: Pero Antić
Godina rođenja: 29. jul 1982
Mesto rođenja: Skopje, Makedonija
Visina: 211
Pozicija: Centar

П.С. Nice to meet you :)

Back