Кинески телефони

Kod nas je problem sto se svasta valja od raznoraznih dilera po oglasima,forumima itd...

Zanima me da li je neko imao iskustva sa njima i ako mogu neki utisci jer bi jedino isao da kupujem preko njih daju i garanciju imaju i servis pa mi je dosta sigurnije

Nije mi bitna kamera na telefonu i znam da im je krs bitno mi je samo sms/pozivi i ova opcija sa 2 kartice i mislim da je za ovu cenu to ok

Ali posto je ''kinez'' ipak necu da se zaletim.. imao sam i ja nokiju al eto vec 3 puta menjao bateriju koja traje jedva dan.. dan ipo.. softwere je u pocetku zezao pa je i zato isla na servis.. (radi se o modelu n80) tako da sve ima svoj vek bilo kinez ili finac :gace:

Poslednja izmena od moderatora:
Pa da,samo ne vidjam bas nesto preterano mercedese a pogotovo ne volvo.
Pogledaj kod nas,za nokiu,samsung.... uzi automobile kao sto si rekao mecka,volvo,ford...
A za kinezke kopije uzmi zastavina vozila,pa sam proceni cega ima vise i sta je povoljnije,tako da.....
Pozdrav

Ma znam brate tu si u pravu nema sta.Ali napisao sam ovo u smislu da kada bih sada uzimao fon, ipak bih se malo protegao i za nesto vece pare uzeo ipak brend...marku ***.A sada malo offtopic:pre par dana u BG na slaviji jedino sam ja bio sa Zastavom i jedan jugo na pauku......

Svi ljudi koji nisu nikad koristili ove kinezke telefone ne bi trebali nista ni da pricaju. Telefoni su odlicni,za te pare ne moze se naci bolje sa svim tim funkcijama,znaci:TV,radio,ekran osetljiv na dodir od 3.0inca,2 sim kartice,2 baterije koje traju dosta dugo,memorijska kartica od 256e i to sve za 100e??!!!?? Pa zar moze biti povoljnije.
Ja trenutno imam kopiju Xperie X1,a pre nje sam imao N3000. Svaki telefon ima neku svoju specijalnost. Zar nije fazon naci se u nepoznatom drustvu i izvuci svoju kopiju koja je na prvi pogled kao orginal,otvoriti mu qverty tastaturu i kuckati poruku a svi stanu i gledaju kakvo je to cudo. Tako da preporucujem svima da kupe,sigurno se nece prevariti,ja ovaj imam vec godinu dana i sve je ok i to sa jednom baterijom,drugu nisam ni formirao.
Ako nekome treba neki savet,ima nesto da pita ili zeli da kupi ovakve telefone neka mi se javi.

Pomozi meni, potrebna mi je baterija za D5000, GDE MOGU DA JE NADJEM? :worth:

te telefone uzela je moja drugarica i dva druga,ubrzo zatim jedan drug ga je prodao,drugom se pokvario,a drugarica ga sada prodaje jer je nervira ekran na dodir koji nije bas najbolje odradjen i poruka se ne moze pisati bez one olovke i mora da stane pa da pise poruku,ne moze ko na obicnom u hodu da pise poruku,jako je zeznuto.Ne bih nikome preporucila ove telefone,garancija je slabo obezbedjenje jer npr.drugaricin soni erikson ima neku gresku,dva puta je nosila i slali su ga na servis i opet ne valja,znaci ne moze s njim nista da urade,a radnja nije ovlascena da ga zameni,lazu i muvaju tako da garancija nije neko pokrice.

Ja sam ima Ciphone sve je ok bilo ali posle 2 nedelje pocele su kartice da mi se gube, pa sam morao da gasim mob da vadim kartice i tako je sve cesce i cesce radio.

Moj burazer ima kopiu sony ericsson xperta i odlican je sad ga ima vec preko pola godine i nista mu nefali radi ko Svajcarski sat odlican je. tako ako se neko odluci za kineza nek uzme taj. ;)

Idući po gradu primetio sam da postoje različiti telefoni što se kvaliteta tiče, mislim na anycool, iako se radi o istom modelu. Kao da ima original anycool i kopije :think: Ili lošiji i bolji, opez zavisno.

Firmu na koju sam mislio je ova http://www.2simbg.com/telefoni.php Oni su ovlašćeni distributer ovih telefona za Srbiju :think:

Sasvim su oprečna mišljenja o ovim telefonima, zato sam zbunjen :roll:

EDIT:

Primera radi ovaj model je kod njih u metalnom kućištu
http://www.2simbg.com/N88-V.php
Po gradu ga ima u plastičnom za istu cenu

Da osvetlam obraz braci Kinezima,ako je to u opste potrebno :think:
Telefon koji sam imao do skoro(3-4god.) je bio SE K700i,slozicete se jedan od najboljih proizvedenih u to vreme http://www.mojmobilni.com/ ,pogledajte kategriju najposeceniji tel.

Tada sam ga platio 180e sluzio me je tolike godine bez ikakvih problema,promene baterije, sve dok mu nisam prepolovio ekran :sad2: jer mi je po 100put pukla veza pri downloadu,naravno tu je bio kriv ocajan signal u m.m.lugu

Pak,danas za 100e mozete uzeti anycool koji ima (2sim,3-inca touch screen,prepoznavanje rukopisa,tv-free,snimanje tv-a,snimanje radija,radio se pokrece i bez sluski,shake control (mrdnete ga levo ili desno a on promeni kanal,pesmu,sliku...ili pak ga okrenete horizontalno a on prebaci film u full screen mod na stranu na koju je okrenut) i jos stosta.Na prvim stranama je bilo dosta pljuvanja na kineske marke tu bi verovatno usle u obzir i japanske,korejske kojih je nase trziste preplavljeno.

Anycool odnos cena/kvalitet je sasvim zadovoljavajuc,naravno zamerke kao sto su tvrda tastatura i jos neke se mogu naci i kod dosta skupjih telefona.Ono na sta treba obratiti paznju su kopije kineskih telefona,naravno da treba kupiti kod ovlascenog distributera za Srbiju,a ne na buvljaku,preko oglasa samo zato sto su 20e jeftiniji,pa vas to izadje onda mnogo skuplje :dash:

Prvom prilikom kupujem jedan anycool :klap: :klap: :klap:

Poslednja izmena:
Ako je mislio na Kinesku repliku, onda ovako;
Jedan od drugara je ima, u principu radi, podseca na original, ali kao sto sam jednom rekao, kod tih telefona, vazi ono: ima sve a u stvari nema nista! Da pojasnim, ako vec hocete da uzimate te telefone, oprostite se od instalacija raznih programa jer nemaju OS, kamera je generalno jako losa, pogotovo se to moze videti ako fotke prebacite ma komp ako ikako i to uspete.U principu, koliko para toliko i muzike.Znaci samo izgledom podsecaju na original i nista vise.Rade solidno nemogu da gresim dusu, ali i to je opet pitanje dokle.Par poznanika ima ih vec godinu dana konkretno medel 818 i funkcionisu besprekorno! Ali zato moj komsija ima kopiju samsunga f418 mislim, i posle par dana poceo da ga z....va samo tako. Da neduzim pricu,za nezahtevne korisnike kojima je bitna poruka, poziv, i eventualno dual-SIM, idealno resenje za male pare.

Radi se o kineskom modelu E70. Liči na Nokiu. Korisnik je zadovoljan (ima FM, TV i ne znam šta još). Ali ne zna kako se zaključava telefon. Ne mislim na automatsko zaključavanje tastature nego na Security code. Ima nesto u Settings pa Security Setup. U tom meniju postoji opcija Phone lock, ali mi trazi neki password koji ja ne znam.

Zna li neko?

Radi se o kineskom modelu E70. Liči na Nokiu. Korisnik je zadovoljan (ima FM, TV i ne znam šta još). Ali ne zna kako se zaključava telefon. Ne mislim na automatsko zaključavanje tastature nego na Security code. Ima nesto u Settings pa Security Setup. U tom meniju postoji opcija Phone lock, ali mi trazi neki password koji ja ne znam.

Zna li neko?

pasword za kineze je obicno 1122

pozz

Dva meseca imam kineski J2000. Više ne nosim dva telefona. Pošto mi kamera nije bitna, mogu Vam reći da je ovo najbolji telefon koji sam imao. (predhodni fon je bio Nokia 5320, duplo skuplja). Kinez ima wi-fi, BT, program za sinhronizaciju sa PC-jem, 3,2 inčni touch screen, JAVA, Gomila drugih stvari koje mi ne trebaju (TV i FM), ali sve radi perfektno. Ne prave ni Kinezi više limene autiće..

Back