Кинески телефони

Takav ti je mentalitet kod svih.
Dodji kod mene da ti pokazem sta je moj ortak kupio (kineza).
Decko ga je platio 350 eura,ja sam hteo da ga polomim kad sam cuo koliko ga je platio.
A kada sam video telefon shvatio sam da ima bolje funkcije od svih telefona kod nas (8mpx kamera,dual sim,digitalni TV,ne ovaj analogni sto fura Anycool,Windows Mobile,16gb memorije i jos slos za Micro SD,funkcije da te zaboli glava).
Hvala bogu da ce svaki kinez biti sranje kad vam je tesko da izdvojite vise od 100 eura za kvalitetniji telefon.Nemas ni pravo da krivis kineze (govorim uopsteno,ne samo o tebi) sto prave te telefone jer koliko platis toliko ces i imati funkcija.Najbolje da ti spakuju sve ovo gore pomenuto za 100 eura,i ovako su extra jeftini.Nema vise ni svrhe da pljujete kineske telefone kada ste u stanju samo da koristite one najgore i najlosije modele,a da niste probali nesto malo kvalitetnije i skuplje.

Ha ha ha ha, da li si ti kad uzeo fotoaparat u ruke? To piše da ima 8mpx, a rezolucija kamere mu je 640x480, svima njima, samo se interpolira na visoku :D

Ha ha ha ha, da li si ti kad uzeo fotoaparat u ruke? To piše da ima 8mpx, a rezolucija kamere mu je 640x480, svima njima, samo se interpolira na visoku :D
Ajde decko molim te da ne pametujes kad ne znas ni o cemu se radi ni o kom modelu se uopste radi.
To sto ovde valjaju krsh kopije koje nabavljaju iz Dubaija za 20 eura komad,to ne znaci da nema kvalitetnih kineskih telefona.
Procitaj malo bolje pa ces videti da je decko narucio direktno od njih,ne od forumskih dilera krsh kineza i kopija trece klase.
To nije bila neka kopija nego njihova marka (kao sto je anycool samo ne takvog u$ranog kvaliteta,mnogo bolje).
Trenutno posedujem fon od 5 mpx (mada cu ga prodati uskoro) i znam da se kvalitet kamere ne meri po velicini natpisa na zadnjem poklopcu :dash: nego rezolucijom.
Ti ces da me ucis o kvalitetu kamere i ovim telefonima (jedno vreme sam ih i prodavao,na moju zalost ali sam na vreme prekinuo).
Moj ti je savet da proveris malo po netu za ovakve telefone pre nego sto komentarises a ne da se ogranicavas sa Noklama (da,da napisao sam NokLa) i CECT krshevima koje vam nazalost poturaju.

Poslednja izmena:
Citao sam sve vase postove, i nista nisam zakljucio! Jel moze neko da kaze za, recimo Nokiu N96 koja je razlika? Znaci, konkretno razlika kinez- original? Koliko mu je losija kamera, manj memorija i sve to. I kljucno pitanje: koliko su kineski telefoni kvalitetni (znaci ne po opcijama) vec po trajanju? I gde mogu da se kupe pravi kinezi, posto od vas cujem da postoje i kopije kopja. Hvala

Dragi, da ti kazem ja jednu stvar. Izmedju kineza od kako ti rece 350eura i nekog drugog od 359 eura, veruj mi pre bih uzeo nesto drugo (nokia, SE, Samsung etc.) A ako stavrno mislis da je bolja kamera na bilo kom kinezu od kamere na SE, Nokiji ili Samsungu onda s tobom stavarno nesto nije u redu.I jos nesto, 15 godina se profesionalno bavim obradom fotografije i nemoj TI molim te mi pricati ni o pikselima, interpolaciji, obradi ni megapikselima ko Boga te molim.Hoces da kazes da si u pravu kada kazes da je bolji kosooki Long-Chiu sa no-name optikom od recimo Karl-Zeiss VarioTessar ili recimo Krojcnah optike koja se ugradjije u neke modele Nokije SE, Samsunga, sve upareno sa vrhunskim senzorima u takvim aparatima u kvalitetu naravno za mobilne telefone.I na kraju Nikad nemoze da se uporedi kvalitet cak ni ovakve kamere i optike sa pravim profesionalnim aparatima od recimo neinterpoliranih 14MPix kao sto ja sada trenutno imam jer je cena u rangu nekoliko hiljada eura.Na kraju samo ti to lepo guraj tvog kineza, a mi cemo ove nase "domace" Nokije ili kako ti rece gore Noklje...I zivi srecno svoj zivot nekoliko meseci dok ti se ne pokvari,

Poslednja izmena od moderatora:
.... inace brat mi je elektronicar po struci i radio je po dogovoru za par jakih servisa u BG-u.Veruj mi nemogu zivi da ostanu od tih kineza koje im donose.Ajde molim te, daj nam model fona od tog tvoga druga da malo proguglamo, jer ja nisam ni traga nasao o tom misterioznom modelu koji si pomenuo a da je tako famozan.......

.... inace brat mi je elektronicar po struci i radio je po dogovoru za par jakih servisa u BG-u.Veruj mi nemogu zivi da ostanu od tih kineza koje im donose.Ajde molim te, daj nam model fona od tog tvoga druga da malo proguglamo, jer ja nisam ni traga nasao o tom misterioznom modelu koji si pomenuo a da je tako famozan.......

Ima,ima....al" kod brace Grimm-a.;)

Jos kad ovako nesto procitam :worth::whistling::hahaha::hahaha:

I phone je jedan obichan kich, koji skoro nishta ne pruzha korisniku. NE MOZHE NI DA PRI SMRDI NOKII!!!

:hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
Dragi, da ti kazem ja jednu stvar. Izmedju kineza od kako ti rece 350eura i nekog drugog od 359 eura, veruj mi pre bih uzeo nesto drugo (nokia, SE, Samsung etc.) A ako stavrno mislis da je bolja kamera na bilo kom kinezu od kamere na SE, Nokiji ili Samsungu onda s tobom stavarno nesto nije u redu.I jos nesto, 15 godina se profesionalno bavim obradom fotografije i nemoj TI molim te mi pricati ni o pikselima, interpolaciji, obradi ni megapikselima ko Boga te molim.Hoces da kazes da si u pravu kada kazes da je bolji kosooki Long-Chiu sa no-name optikom od recimo Karl-Zeiss VarioTessar ili recimo Krojcnah optike koja se ugradjije u neke modele Nokije SE, Samsunga, sve upareno sa vrhunskim senzorima u takvim aparatima u kvalitetu naravno za mobilne telefone.I na kraju Nikad nemoze da se uporedi kvalitet cak ni ovakve kamere i optike sa pravim profesionalnim aparatima od recimo neinterpoliranih 14MPix kao sto ja sada trenutno imam jer je cena u rangu nekoliko hiljada eura.Na kraju samo ti to lepo guraj tvog kineza, a mi cemo ove nase "domace" Nokije ili kako ti rece gore Noklje...I zivi srecno svoj zivot nekoliko meseci dok ti se ne pokvari,ali nemoj molim te vise izvaljivati ovakve gluposti.
Ko je tebe pitao nesto?:dash:
Ajde ponovo procitaj prethodne postove a ne da ovako uleces kao padobranac.
Kao prvo,nemam ja kineza,imam original telefon N95 (da neces mozda da slikam nesto pa da ti pustim sliku da vidis da je original sa 5 mpx),uskoro prelazim na iPhone (moja stvar,ne trebaju mi saveti niti komentari u vezi mog izbora).
Drugo,zapitaj se ti da li je sa tobom sve u redu jer uleces i pravis raspravu a nisi ni procitao moj post dobro.
Ne furam kinesko djubre,a vi se ogranicavate modelima koje prodaju po oglasima.
Ne zalazim u kvalitet tih fonova,mozda je taj fon los ali po prici ortaka i po funkcijama koje sam video (cackao 5 min) nije los fon.Na kraju krajeva ja nisam ni SPOMENUO da je taj fon bolji od nekog original telefona u klasi,to si ti malo pobrkao nesto.
Iskreno me ne interesuje cime se bavis.

Poslednja izmena:
Slusaj momak jasno mi je sve.N95 sam nosio pre nego sto se i pojavio kod nas,secam se da su ga gledali kao da je cudo.Do pre mesec dana sam nosio N95 8GB a sada sam presao na Blackberry Storm 9530.Ne komentarisem uopste tvoj izbor niti mi je to namera.Nemoras mi slikati sa N95 jer veoma dobro znam kako izgledaju fotke sa njega.Rekao si doru stvar da telefon nije los, to je tacno (verovatno).Za 5 minuta nemozes dati ocenu za bilo sta pa ni za bilo koji model telefona.Naravno da nisi rekao da je bolji od nekog drugog telefona ali sam ton posta me naveo da to pomislim odn. da steknem takav utisak.Naravno da te neinteresuje cime se ja bavim sto vazi i za mene. I na kraju ajde molim te slikaj sa N95 , zatim sa digitalcem iste rezolucije, pod istim uslovima istu stvar, uporedi velicinu izlaznog fajla odn. fotke i reci mi molim te da li je moguce da N95 pod tim uslovima daje isti rezultat.Nadam se da ces shvatiti.Toliko o tome sto se mene tice. I, da! Nije pristojno reci za nekoga da je padobranac ...znas ovde sam mnogo pre tebe i svega sam se nagledao na ovom forumu.Nisam imao nameru da ikoga vredjam ali ako si se mzda pronasao u toj prici onda J***ga.

Poslednja izmena od moderatora:
A kazi mi jer pristojno da govoris da nesto nije u redu sa mnom,napaljena mudrica i ostalo?
Kako bi ti reagovao kad bi te tako neko napao?Nadam se da razumes.
Covece upadas i pravis raspravu a pogresno si procenio sve.
Da,evo ti link za samo jedan od mnogih kineskih fonova koji su kvalitetniji.
http://www.techchee.com/2008/05/26/...-phone-with-canon-image-procesing-capability/
Imas i fotke i review
Nemam nameru niti zelim da se raspravljam tako da se nadam da je OK.

Ajde ovako cemo. Nema potrebe da se vredjamo i ovim ti se javno izvinjavam ako mislis da sam te uvredio.Mislim da je malo neozbiljno:
.........A kada sam video telefon shvatio sam da ima bolje funkcije od svih telefona kod nas ......
zatim:
...... kad vam je tesko da izdvojite vise od 100 eura za kvalitetniji telefon......
nikada nisam imao fon ispod 250 e.
......Takav ti je mentalitet kod svih.......
mislim..... Ali, pustimo sada to.I opet, procitaj prvi red ovoga posta. OK? Pozdrav.

Hmmmm....da! Pogledao sam link.Lepo ali me TO podseca na digitalni aparat sa telefonom uzgred.
Evo par linkova:
Sada: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2274/Blackberry/Storm-9530
pre: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1520/Nokia/N95-8GB
jos ranije: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1224/Nokia/N95
planiram cisto za zezanje: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1918/Nokia/5800-XpressMusic
ili mozda: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1851/Samsung/i8510-INNOV8-8GB jer ipak, ma koliko da imam love maksimalno bih dao do 500e.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte, pre nekoliko dana primetio sam da je baterija mog ANYCOOL-a D5000 nabubrila, to mi i nije toliko smetalo sve do juce kada ne moze da se napuni odnosno drzi dva, tri minuta i ugasi se. Problem je sto nemogu da je nadjem da kupim. zna li neko gde mogu da je nadjem ili dali i gde postoji Anycool servis telefona u Beogradu ili bilo gde u Srbiji gde bi mogao naci bateriju. UNAPRED HVALA:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Svi ljudi koji nisu nikad koristili ove kinezke telefone ne bi trebali nista ni da pricaju. Telefoni su odlicni,za te pare ne moze se naci bolje sa svim tim funkcijama,znaci:TV,radio,ekran osetljiv na dodir od 3.0inca,2 sim kartice,2 baterije koje traju dosta dugo,memorijska kartica od 256e i to sve za 100e??!!!?? Pa zar moze biti povoljnije.
Ja trenutno imam kopiju Xperie X1,a pre nje sam imao N3000. Svaki telefon ima neku svoju specijalnost. Zar nije fazon naci se u nepoznatom drustvu i izvuci svoju kopiju koja je na prvi pogled kao orginal,otvoriti mu qverty tastaturu i kuckati poruku a svi stanu i gledaju kakvo je to cudo. Tako da preporucujem svima da kupe,sigurno se nece prevariti,ja ovaj imam vec godinu dana i sve je ok i to sa jednom baterijom,drugu nisam ni formirao.
Ako nekome treba neki savet,ima nesto da pita ili zeli da kupi ovakve telefone neka mi se javi.

Pa da,samo ne vidjam bas nesto preterano mercedese a pogotovo ne volvo.
Pogledaj kod nas,za nokiu,samsung.... uzi automobile kao sto si rekao mecka,volvo,ford...
A za kinezke kopije uzmi zastavina vozila,pa sam proceni cega ima vise i sta je povoljnije,tako da.....
Pozdrav

Svi ljudi koji nisu nikad koristili ove kinezke telefone ne bi trebali nista ni da pricaju. Telefoni su odlicni,za te pare ne moze se naci bolje sa svim tim funkcijama,znaci:TV,radio,ekran osetljiv na dodir od 3.0inca,2 sim kartice,2 baterije koje traju dosta dugo,memorijska kartica od 256e i to sve za 100e??!!!?? Pa zar moze biti povoljnije.
Ja trenutno imam kopiju Xperie X1,a pre nje sam imao N3000. Svaki telefon ima neku svoju specijalnost. Zar nije fazon naci se u nepoznatom drustvu i izvuci svoju kopiju koja je na prvi pogled kao orginal,otvoriti mu qverty tastaturu i kuckati poruku a svi stanu i gledaju kakvo je to cudo. Tako da preporucujem svima da kupe,sigurno se nece prevariti,ja ovaj imam vec godinu dana i sve je ok i to sa jednom baterijom,drugu nisam ni formirao.
Ako nekome treba neki savet,ima nesto da pita ili zeli da kupi ovakve telefone neka mi se javi.
A zamisli da "izvuces" Original,a?Ili da iz "samo" jednog dzepa "izvuces" jedno 15-20 hiljada Evra,a?Koji bi tek onda baja bio?
Daj bre deco ako uzimate mobilne da bi se "pokazali" pred Devojkom-frajerom onda....mislim da va, je potrebna pomoc(a jos vise onima koji se "chude" kad neko "izvuce" dobar telefon).

Back