Kineske gume kakva su vaša iskustva?

mario80

Stara legenda
Poruka
86.681
Naime na ladi sam menjao felne jer su originalne bile trule i krive pa nove gume puštale vazduh. Uzeo sam komplet od fijata 14" sa par godina starim maxxis zimskim gumama u vrlo dobrom stanju. Bez nekih tragova erozije gume, pristojnih voznih karakteristika sa dubinom šare od 6-7 mm.

Gume su bukvalno nestale posle 20kkm. Ono što je meni bilo šokantno otišle su i zadnje možda i brže od prednjih :eek:

I nisu potrošene po ivicama od lošeg trapa da se odmah razumemo nego kao da je guma prešla 50kkm. Kompletna šara je nestala.

Dakle potrošile su se po mojoj proceni tri puta brže nego ijedna guma koju sam ikada imao za ovih 30+ godina vozačkog staža.

Ps: trap je odličan i redovno centriran po potrebi.
1000012394.jpg

Sredina je najbolja. Vidim koje su najjeftinije, koje su najskuplje, i kupim nešto između. I nikada se nisam pokajao. Kad kupuješ jeftino, podrazumeva se da je kvalitet loš. Nebitno od brenda i zemlje porekla.

Tu takođe ima uticaja i stil vožnje. Ko vozi "penzionerski", nema potrebe da ulaže mnogo u gume jer će svaka da mu "radi" poso. Ko voli da divlja, onda je pametno uložiti u bolju gumu jer to često može da napravi razliku da li si na putu ili van njega.

Zimske gume ako se voze leti, normalno da ima da ode sara, pogotovo neke vece kilometraze, otvoren put, autoput....imao sam davno Fuldine zimske gume koje su bile vozene i leti i naravno da je sara otisla relativno brzo, vukao sam ih jos par godina i cao.
Pa da al zadnje gume da nestanu u roku od dve godine?!?? Ja sam zadnje gume uvek vozio po 50-60kkm bez ikakvih problema i dalje su bile upotrebljive. Ovo se bukvalno oprala šara :eek:

Guma čuva glavu. Bukvalno. I na njima se ne štedi. Ok neću kupiti one od 100 evra komad za auto star 20 godina. Ali ako najjeftinija guma košta preko 100 km a Ling long 88 km očito je da ima neka caka. Kakva nemam ni najmanju želju da saznam.

Цака је што у ПРЦ нису беле/и лење/и Европљаке/ни већ ми из ПРЦ који мање једемо а више радимо па су намп роизводи и бољи и јефтинији

Си Ђи Пинг

images

Obratite pažnju na kineske gume jer znaju kao nove da imaju šaru manju od 7mm. Lično sam gledao kod vulkanizera kad ih je raspakovao i stavio merač a ono pokazivalo 6,5mm.
Ima solidnih kimeskih guma.
Drugar je uzeo WestLake na jednom dzipu i bio zadovoljan.
Sailun bi trebalo takodje da su dobre.
Ne mogu da se setim kako se zovu al ima isto jedan brend za koji sam citao recenzije i bas su ih nahvalili i zato sam ih i kupio.

Back