Kazne za vlasnike pasa ?

Ima neka slicna tema,... al' nije strasno sto novu otvaras,... ja ne znam te tacke zakona u Srbiji, ali...
Mi, ljubitelji zivotinja, posebno pasa, diskutovali smo burno o parkovima, zastitnim korpama, komsijskim trovacima...
Znas,... kad vozis auto i zaustavi te policija i kaze da je brzina prekoracena,... nema tu puno diskusije...
Tako je i u situaciji sa psom i protestom nekih ljudi i susretom sa policijom koja zna sta joj je ciniti...
Ti nastoj da sve uradis da ne dodje do nesporazuma i kazne,...sad se tako desilo, za drugi put imas iskustvo...
Tako je to,... svetu je tesko ugoditi, a zakon je napisan i mora da se uvazava,... ko ponavlja gresku , kazna je sve veca

Iskreno receno ne znam da li je uveden zakon da pas mora da nosi korpu van kuce, meni se cini da nije,ali mi se desilo da kad sam vezivala psa ispred maxija cula sam komentar nekih pandura koji su tuda prolazili u stilu "da nisam covek sada bih pisao kaznu sto pas nema korpu".Tako da nemam pojma.
Predlazem ti da kad vodis svoju kucu u park (usput koja je rasa/mesanac u pitanju?) ponesi korpu ali ne na psu nego u ruci i ako te opet napadne neka ludaca ti mu stavi korpu a kad ode ponovo je skini.

Jeste,morash da nosish korpu i kratak povodac(ako imash velikog pasica),za male to ne treba,...Ne znam koje rase je tvoj pasic,...Ja uvek nosim sa sobom korpu,Rea je nosi do parka,pa joj u parku skinem,panduri prolaze,ali vide da imam korpu,niko me nije cimao do sada(sem komshija),pa kad se vracamo,opet joj stavim...Nije korpa skupa,ne shkodi nishta nositi korpu kad idete u shetnju...

Ja nisam imao nameru da se upustam u polemiku kako vaspitati svog psa a jos manje da li su ljudi koji cuvaju pse u stanovima "idioti"nego sam pre hteo da ukazem na cinjenicu da je svet pasa i njhovih vlasnika neodeljiv od naseg narocito u velikom gradu tako da je pravilno ponasanje prema psima isto tako neophodno znati kao i ponasanje u gradskom prevozu.
Ma koliko da mi se ne svidja,na ono"idioti"moram da odreagujem.
Ne razumem otkud ta netrpeljivost prema psima?Da li je to neka trauma iz detinjstva ili neki kompleks?Mozda vise volis da sutiras pse?Jos bolje ako je pas manji tad ne moras da se plasis da li ce te ujesti.Najbolje bi bilo kad bi moglo da se svi psi a za njima i njihovi vlasnici strpaju u kafileriju.Pa za njima Cigani,zvezdasi,ljudi koji nose kosulje umesto majici i tako redom dok se ne resis svih strahova koje ocigledno imas.Toj deci,za koju toliko brines,bi jedan pas vise znacio nego gomila takvih dusebriznika.Jesi li ikad imao psa?Znas li sta znaci jedan pas detetu,cemu sve moze da ga nauci?Ne,ti svakako vise volis da zivis u sivilu i da napadas sve sto ti se ne svidja.Bas mi te je zao.
Nadam se da ce tvoje dete imati srecu da ne deli tvoje poglede na svet.
Marko
Da, da, pseća ljubav!
Čovek koji ne voli životinje, ne voli ni ljude!

AtilaHunt: Imala sam tri godine nemačku dogu, dok ga neko nije otrovao.Potpuno te razumem. To je više nego toleranatan pas, to je izuzetno pametan pas. Njega možeš da šetaš i bez povodca,i bez korpe! Isti slučaj sa malim psima u parkiću imali smo i mi. Oni laju na njega, jure ga, a on se kao pametniji samo sklanja. Reakcije ljudi su bile podeljene, jedni su zaista bežali na drvo kad ga vide ili drugi koji su glasno izražavali ushićenje njegovom lepotom.Po meni je to pravi pas za stan, i ako deluje čudno.Ne čuje se! Da imam dogicu sada, šetala bih ga sa korpom al ne zbog toga što on hoće da gricne, nego zbog zakona.
Poljubi svoju dogicu od mene !

Sanha:
Jeste,morash da nosish korpu i kratak povodac(ako imash velikog pasica),za male to ne treba,...Ne znam koje rase je tvoj pasic,...Ja uvek nosim sa sobom korpu,Rea je nosi do parka,pa joj u parku skinem,panduri prolaze,ali vide da imam korpu,niko me nije cimao do sada(sem komshija),pa kad se vracamo,opet joj stavim...Nije korpa skupa,ne shkodi nishta nositi korpu kad idete u shetnju...

Thanx..Inace i nosim kratak povodac zato sto ne volim duge, volim da je pas odmah uz moju nogu, bas upravo da se ljudi ne bi tripovali, ali ocigledno ni to nije dovoljno...korpu nkada nisam htela da kupujem zato sto smatram da mi nije potrebna, a i nisam videla nikoga u kraju da je ima...pas mi je rotvajler, ali paradox na celu pricu, pre jedno mesec dana me je policajac zaustavio kao da vidi"opasnog psa", i kad je poceo da ga mazi, pitao me je jer ja to setam macku ili psa :) ...toliko o tome...
Generalno, sa policijom nikada nisam imala problema, meni je pas vecinu vremena pusten, ali kad god prolazimo pored ljudi uvek ga uhvatim za ogrlicu da se ljudi ne bi plasili, vise problema prave ljudi koje nazivamo "komsijama"...ali dobro, covek se uci na losem iskustvu...

Ma, kao sto smo pricale, uvek se nadje neko da se pravi pametan...Samo je problem sto nikako da se naviknem da prestanem da slusam sta mi pricaju...
Jesi li bila na izlozbi?

Sta radi Teddy?Videla sam slike koje si stavila-preslatke su! :-D

PoZzZ od mene i Maxa...

Bila sam na izlozbi,nosila sam one male kuce da ih poklanjam (pogledaj temu "pokloni kuce,mace i ostalo" u poslednjem postu ima njihovih slicica), uzete su tri kuce :D Tedija nisam vodila posto nije bilo mesta u kolima,a i on bi sigurno tamo hteo da se seta i da vidi ostale pse a ja sam morala da stojim pored kutije sa kucama. Mislila sam da ga vodim na ocenu ali mu je nos jos bronzane boje,a i nisam isla da mu snime onaj zub,tako da...Valjda cemo ici u novembru.
Sta radi Max,kada ces da stavis njegove slicice?

nebo_ch:
Mackic,... da sam ja bio na toj izlozbi pasa kad si delila kuce iz kutije,
ovog lepotana bi' bez razmisljanja uzeo na cuvanje i mangupsko skolovanje,...
isti je kao prvi pas kog sam imao,... i posle njega jos jednog,... istog,...
Veliki pozdrav Ti saljem i velike pohvale za tako plemenito postupanje !!!

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=1784697#post1784697

Hvala,hvala. :)
On je jedini ostao od muzjaka,taj dan ga niko nije uzeo,ali sada imam dvoje zainteresovanih za njega,tako da ce valjda i on otici u neku finu porodicu. :)

Extra, bas mi je drago...Ja sam htela da idem, ali znas da sam se razbolela pa od toga nista nije ispalo..a i cale nije mogao da me vozi, a nije mi se islo bez Maxa...
E, pa nemam pojma, aj videcu ovih dana da stavim njegove slike...Samo da ih pronadjem:)...

PoZzZ

Hmmm, postoji pricaonica...niste znali? A postoje i pp...
Ovo je stvarno milion puta receno, jel moguce bre ljudi da ne mozete da pohvatate da je tema zadata da bi se u okviru nje pisalo, da je pricaonica ili kafana svastara tu da chatujete i pisete o cemu zelite, ma u redu je i par postova offtopic, ali preteraste malo...

Afrodity:
Hmmm, postoji pricaonica...niste znali? A postoje i pp...
Ovo je stvarno milion puta receno, jel moguce bre ljudi da ne mozete da pohvatate da je tema zadata da bi se u okviru nje pisalo, da je pricaonica ili kafana svastara tu da chatujete i pisete o cemu zelite, ma u redu je i par postova offtopic, ali preteraste malo...

U cemu je problem?!?!?! :confused:
Na temu nista skorije nije napisano, a i skretanja sa teme je bilo samo u par porukica...a i uostalom, sve vreme se radilo o psima, a to je generalna tema...
Ne razumem cemu nervoza...a nesto ne vidim da si skorije ostavila komentar na temu, tako da ne razumem cemu nervoza?!?!?... :confused:

Zmajic, ako nema skorijih komentara na temi, ne znaci da treba pisati bilo sta, i u vecini tema su psi generalna tema, sto bi onda znacilo da opet mozes da pises sta god samo da se psi pominju, mislim smesno...i da, nije par postova nego cela jedna strana ako cemo bas da sitnicarimo.
Nervoze nema, trenutno je unosis ti sa znakovima uzvika i pitanja i freak out smajlicima...A u zadnjoj poruci i provociras i i dalje nastavljas chat, da vidimo dokle ces da ides...

Pa jesi li se udaljila od teme Zmajic? Da tebe podsecam na pravila foruma ocigledno nema svrhe, samo pogledaj svoj broj postova i koliko od njih je off topic...chatuje ti se, idi na chat, hoces da saljes pisma , imas pp.
Zavrsena prica.

Poruku izmenila Afrodity dana 1.4.2006.

Back