Kavez

Kada je osoba u okruženju u kojem se ne oseća slobodno ili limitirano za neke aktivnosti, hobije itd. Ili kada je osoba sa drugom osobom koja je kontroliše ili pored koje se ne oseća sigurno. Ili može da bude "bezizlazna" situacija pa da se osoba oseća kao u kavezu, zarobljena.
Valjda je zo onda znak da treba nešto da menja kako bi izašla iz tog kaveza?

Pa naravno. Samo iz nekog razloga treba dosta vremena da se ta osoba natera da se pokrene i promeni nešto. A ironično neke osobe se plaše promene koliko god im promena trebala. Svetu se ne može ugoditi
¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Verovatno za svakog postoji neki specifičan pristup rešavanju tog problema, čini mi se da vreme i ne igra toliku ulogu jer ga nekako više vezujem za promene tipa deus ex machina što je relativno frustirajuće i može da se otegne. To je ono što bi naši rekli - živ deda, mrtav kapital (kada su nekretine u pitanju)

Verovatno za svakog postoji neki specifičan pristup rešavanju tog problema, čini mi se da vreme i ne igra toliku ulogu jer ga nekako više vezujem za promene tipa deus ex machina što je relativno frustirajuće i može da se otegne. To je ono što bi naši rekli - živ deda, mrtav kapital (kada su nekretine u pitanju)
Vreme je bitno, jer što više odlažeš svari sve se više nagomilavaju

Zivot u Srbiji je takav. Svuda je neki stres. Gradski prevoz ili auto u saobraćaju, posao, kolege, šefovi, posao kao posao ima svoje stresne situacije i loše uslove. Ovo nemam samo još žena oće more, zimovanje, deca sve i svašta, devojka te ostavila i ne mozes zeni da se pozalis jer ona te ipak najbolje poznaje.

Zivot u Srbiji je takav. Svuda je neki stres. Gradski prevoz ili auto u saobraćaju, posao, kolege, šefovi, posao kao posao ima svoje stresne situacije i loše uslove. Ovo nemam samo još žena oće more, zimovanje, deca sve i svašta, devojka te ostavila i ne mozes zeni da se pozalis jer ona te ipak najbolje poznaje.
Što naši gastozi kažu po Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj samo štres. :mrgreen:

" Osećam se kao da sam u kavezu" obično govore osobe koje imaju probleme u porodici i ( ili ) na poslu. I tada ne vide izlaz iz tih problema.

Tačnije, još nisu našli rešenje za ono šta im se dešava u porodici ili na poslu.

Back