Katolički istok

Srbija sa ovim državama treba

• Više sarađivati

• Distancirati se od njih

• Ostati neutralna

• Ne znam/Ne zanima me

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Gde sam napisao da su te zemlje neprijateljske Srbiji? Naveo sam da su ksenofobične i slično prema migrantima što se ne uklapa u pro-migrantski narativ današnje zapadne Evrope.

Pod katoličkim istokom se misli na istočni deo većinski katoličkih teritorija u Evropi. To šta je lično Orban ili nekakave manjine u Srbiji nije bitno, kao što nije bitno ni rast ateista u kontekstu ove teme. Češka recimo religijski više nije dominantna katolička zemlja ali je i dalje kulturno to...
Very good
Thank you
:D

Kriza u Sloveniji postaje ozbiljnija? Romi pružili oružani otpor policijskim "anti-romskim" akcijama u Novom Mestu

Romi kod Novog Mesta rafalno pucali, postavili kontejnere na cestu​

U romskom naselju Brezje - Žabjak kod Novog Mesta u Sloveniji sinoć je došlo do pucnjave, u kojoj, prema prvim informacijama, nije bilo povređenih. Policija je na teren poslala jake snage, uključujući specijalce, a pronađene su čahure oružja. U drugom romskom naselju, Pot v gaj, postavljene su barikade od kontejnera, ali tamo nije bilo pucnjave, već manji prekršaj. Istraga je u toku.

Kriza u Sloveniji postaje ozbiljnija? Romi pružili oružani otpor policijskim "anti-romskim" akcijama u Novom Mestu

Romi kod Novog Mesta rafalno pucali, postavili kontejnere na cestu​

U romskom naselju Brezje - Žabjak kod Novog Mesta u Sloveniji sinoć je došlo do pucnjave, u kojoj, prema prvim informacijama, nije bilo povređenih. Policija je na teren poslala jake snage, uključujući specijalce, a pronađene su čahure oružja. U drugom romskom naselju, Pot v gaj, postavljene su barikade od kontejnera, ali tamo nije bilo pucnjave, već manji prekršaj. Istraga je u toku.
Jadni i ugrozeni cigani, zli konjusari ih vekovima tlacili pa se svete

Back