"Karmina Burana" na Trgu Republike u Beogradu - Info tema

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Spektakl na otvorenom – „Karmina Burana“ na Trgu Republike u Beogradu sa 400 učesnika

Jedinstveni muzički spektakl na otvorenom, impozantno delo Karla Orfa Karmina Burana, održaće se na Trgu Republike u Beogradu 28. maja. Centar beogradskih festivala – CEBEF, u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom Stanislav Binički, organizuje izvođenje Orfovog impozantnog dela sa 400 izvođača na sceni: dva simfonijska orkestra, dva hora i dečijim horom.

Dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Aleksandar Tolimir i bariton Vasa Stajkić.

Ulaz je slobodan.

Ovo moćno delo muzike dvadesetog veka pisano je za trio vokalnih solista (sopran, tenor i bariton), veliki mešoviti hor i simfonijski orkestar, pojačan udaraljkama.
Ovaj muzički spektakl biće jedna od retkih prilika u Beogradu kada je na otvorenoj sceni toliki broj izvođača u okviru jednog programa.

Мени је прво изненађење било када сам схватио да Кармина Бурана као дело нема ни 100 година, а делује тако старински - старински значи добро.

28. је субота... Изводљиво је да дођем. Сазнаћемо и време до тада.

Претпостављам да пре 6-7 увече сигурно неће почети, па видећемо када ће...

Некако, неке ствари су ми природне за ноћ. На пример, кад год идем у биоскоп, гледам да изађем из њега по ноћи.

Тако и ово - можда ће и у подне да буде, али ми некако одговара касније време.

Претпостављам да пре 6-7 увече сигурно неће почети, па видећемо када ће...

Некако, неке ствари су ми природне за ноћ. На пример, кад год идем у биоскоп, гледам да изађем из њега по ноћи.

Тако и ово - можда ће и у подне да буде, али ми некако одговара касније време.
ne verujem da ce biti u podne..28.maj je subota i velika verovatnoca da ce biti predvece ako ne i uvece od 20 h
kao na Tasmajdanu sto su bili koncerti ..ali videcemo..objavice vreme

Било је све заказано и спремљено... али временске прилике не сарађују.

Концерт је отказан, са поруком да ће неком приликом јавити када ће бити.

Претпостављам да померање неће бити тако мало, потребно је уклопити много извођача који имају своје распореде наступања.

NEZABORAVNA DUŠKA SIFNIOS U "KARMINA BURANA"

1653735526823.png

Ко је помислио да је то то... Нека размисли још једном :lol:

Овај пут, само за један дан - због очигледно лошег времена у најави за петак.

Само један дан.

https://www.rts.rs/page/magazine/ci...rt-karmina-burana-usce-odlaganje-program.html
Јединствени музички спектакл на Ушћу, „Музичка визија Балкана", због лошег времена је померен са петка, 2. септембра, на суботу, 3. септембар.

Back