Karma, Reinkarnacija, Vaskrsnuce...

Svaka Duša inkarnira podjednak ili skoro podjednak broj puta u svim horoskopskim znacima budući da je neophodno da ima sve vrste iskustava.
Ovo može pojasniti da dve osobe u istom znaku gde je jedna u svojoj, recimo, hiljaditoj inkarnaciji a druga u stohiljaditoj ne može im se reći u nekoloko reči, sa pozicije astrološkog tumačenja, o njihovom životnom putu... Što je neko sa više životnog iskustva u nižim svetovima to je u većoj mogućnosti da slobodnije i kreativnije vodi svoj život.
Onaj prvi će stvarno živeti prema prihvaćenim i naučenim stavovima od roditelja, škole, ulice i okoline dok će onaj drugi iz sebe izvlačiti steknuta iskustva i saznanja da sam zauzima svoje stavove, kreira svoju budućnost, sam donosi odluke i snosi posledice...
Karakter se ne prenosi kroz inkarnacije.

Mi kao Duše zato i dolazimo u ovaj svet po nekoliko stotina hiljada života. Da život učimo metodom probaj i ispravljaj. Otuda sve ono što nije u skladu sa Zakonom Ljubavi imamo u zadatak doradjivati sve dok ne bude. Otuda ne treba gledati na karmu sa zebnjom već kao prednost i slobodu da sami odlučujemo kada, kako i šta ćemo doradjivati, pa čak i kojom brzinom.
Neznam šta ti podrazumevaš pod vaskrsenjem ali svako od nas će jednoga dana dosegnuti visoka stanja svesti kada će znati i sebe, u duhovnom smislu, ali i Boga. Telesno vaskrsenje ne čeka nikog ali duhovno što je ustvari duhovna realizacija, čeka svakog.
Tu duhovnu realizaciju čovek treba da nastoji da ostvari još za života ovde kada će znati da je postigao. Jer, kada napusti ovaj svet neće mu je niko pokloniti.

Naši znaci u horoskopu znače pod kojem konstalacijom planeta smo ušli,bili povučeni u inkarnaciju.Svaka planeta ima svoje zračenje koje po zakonu isto privlači isto mora podudarati sa našim karakterom,ujedno te planete kanališu određenu karmu iz kauzalnog kompjutera koja treba da se odplati u tom životu.

Hvala na razjasnjenju... :worth::)

Svaka Duša inkarnira podjednak ili skoro podjednak broj puta u svim horoskopskim znacima budući da je neophodno da ima sve vrste iskustava.
Ovo može pojasniti da dve osobe u istom znaku gde je jedna u svojoj, recimo, hiljaditoj inkarnaciji a druga u stohiljaditoj ne može im se reći u nekoloko reči, sa pozicije astrološkog tumačenja, o njihovom životnom putu... Što je neko sa više životnog iskustva u nižim svetovima to je u većoj mogućnosti da slobodnije i kreativnije vodi svoj život.
Onaj prvi će stvarno živeti prema prihvaćenim i naučenim stavovima od roditelja, škole, ulice i okoline dok će onaj drugi iz sebe izvlačiti steknuta iskustva i saznanja da sam zauzima svoje stavove, kreira svoju budućnost, sam donosi odluke i snosi posledice...
Karakter se ne prenosi kroz inkarnacije.

Mi kao Duše zato i dolazimo u ovaj svet po nekoliko stotina hiljada života. Da život učimo metodom probaj i ispravljaj. Otuda sve ono što nije u skladu sa Zakonom Ljubavi imamo u zadatak doradjivati sve dok ne bude. Otuda ne treba gledati na karmu sa zebnjom već kao prednost i slobodu da sami odlučujemo kada, kako i šta ćemo doradjivati, pa čak i kojom brzinom.
Neznam šta ti podrazumevaš pod vaskrsenjem ali svako od nas će jednoga dana dosegnuti visoka stanja svesti kada će znati i sebe, u duhovnom smislu, ali i Boga. Telesno vaskrsenje ne čeka nikog ali duhovno što je ustvari duhovna realizacija, čeka svakog.
Tu duhovnu realizaciju čovek treba da nastoji da ostvari još za života ovde kada će znati da je postigao. Jer, kada napusti ovaj svet neće mu je niko pokloniti.

Nisam razumela, koliko mi to zapravo imamo zivota? :eek:

Kako mi je poznato to sve zavisi koliko smo mi karmički opterećeni,odnosno dali smo u grupi pad bića koje imaju bezbroj inkarnacija unazad ili u grupi onih duša koje su kasnije došle na zemlju da pomognu pa se opteretili karmički.Ova druga grupa ima daleko manje inkarnacije,a ukoliko su probuđene,kroz nekoliko inkarnacija mogu da odplate karmički dug i da se vrate u domovinu odakle su došle.

Poslednja izmena:
Raj onda mora da je mooooogo prazan..... posto broj ljudi na planeti se ocigledno ne smanjuje,vec obrnuto... :lol: mada,broj zivotinja se znacajno smanjio. :confused: a mravi su kakvi jesu. :confused::confused:

???

sami ste spominjali prepolovljenje ljudske populacije, tvoja cobanka je izjavila da ce ih biti 2 milijarde... tako da, eto ti objasnjenja... ;)
Po toj tradiciji, same su tražile; da odu iz duhodnog sveta, da probaju da budu "mali bogovi" u materijalnom.

to mi je na neki nacin i fer i ne...
Lepo je ste zele da pomognu drugim ljudima, ali ne sto slede stope Lucifera... :confused:

pa jel ja pitao tebe ili nju? :lol:

al kad si vec dao njen odgovor..... znaci iluminati kad lansiraju treci svetski i populacija se sroza na 2 milijarde,oni ustvari rade bozje delo jel? :per::lol:

NE.... :hahaha:
Nego jednostavno, tako dolazi do ravnoteze, ljudi sami sebe ubijaju...
Mogu ti ovako do sutra objasnjavati, ali neces shvatiti ako ne uzmes da procitas neku knjigu o karmi i shvatis njenu poentu! ;)

ne bas...
Sto se tice Boga, o njemu je najbolju sliku razvilo hriscanstvo, naravno, ne podrzavam u potpunosti sve sto kazu, ali uglavnom ima istine... Ili meni odgovara da imam takvu sliku...
Po meni bi svako trebao razviti svoju sliku Boga, a ne traziti ga po drugim religijama... ;)

U pravu si! :D potpuno se slazem! :)

najbolju sliku je o njemu razvilo hriscanstvo! :D

sva ta ubijanja u ime boga,suzbijanje nauke,alhemije,magije,spaljivanje na lomaci,ludacke sprave za mucenje,bolesni sistem vladanja,masivni genocid ljudi,a najvise zena,inkvizicija... zgreje se coveku srce kad pomisli na ovakve stvari. :) :) :)

bas su dobru sliku razvili o njemu,zar ne? :)

U pravu si! :D potpuno se slazem! :)

najbolju sliku je o njemu razvilo hriscanstvo! :D

sva ta ubijanja u ime boga,suzbijanje nauke,alhemije,magije,spaljivanje na lomaci,ludacke sprave za mucenje,bolesni sistem vladanja,masivni genocid ljudi,a najvise zena,inkvizicija... zgreje se coveku srce kad pomisli na ovakve stvari. :) :) :)

bas su dobru sliku razvili o njemu,zar ne? :)

muslimani tuku svoje zene... u 21. veku.... zene su kao roblje....
Ako tebi vise odgovara islam, slobodno govori u njegovo ime...
Ja nisam rekao da podrzavam sve, vec samo profil Boga, a ne ono sto je njima odgovaralo... ;)

muslimani tuku svoje zene... u 21. veku.... zene su kao roblje....
Ako tebi vise odgovara islam, slobodno govori u njegovo ime...
Ja nisam rekao da podrzavam sve, vec samo profil Boga, a ne ono sto je njima odgovaralo... ;)

Haha,ni oni nisu nista bolji. :lol::lol:
Muhamed je bio jedan veoma pametan covek.... nije bio vidovnjak,niti svetac...bio je vizionar.
Hteo je da stvori ujedinjenu arpasku drzavu,a svako pleme je imalo drugacijeg boga i tradiciju.... i zato je lepo seo,skovao plan,izmislio ubeljivu pricu(u tadasnje vreme) i tokom vremena,plan mu se ostvario. :)
Arapska plemena su se ujedinila,imali su zajednickog "boga",Muhamed je ispao lider...

Veoma pametan covek....moram da priznam,divim mu se malo.

Moja teorija o nastanku Islama.

....

Ne,rekao si da ne verujes sve sto kazu....ali da uglavnom ima istine u tome. ;)
I nemoj sad da ih branis... oni su samo radili ono sto im je Bog rekao...cinili su bozje delo! Zapovest!!! ...

Religija se karakterise osobinama i delima svojih sledbenika... ili je to barem moje misljenje.

al naravno,ne kazem ni ja da su svi bili losi i zli...samo velika vecina. :)

Back