Kapacitet mozga

Druga stvar...Cime objasnjavate da neki ljudi imaju sposobnost telepatije, vidovljastva, telekineze ako ne cinjenicom da su aktivirali djelove mozga koje mi nismo aktivirali?[/QUOTE]

A cime ti objasnjavas da neki ljudi zaista imaju te moci. Mozda nisam dovoljno informisana, ali ja nisam videla nijedan naucni dokaz o postojanju tih fenomena. Radjena su istrazivanja i eksperimenti koji nisu potvrdili tvoje misljenje, a neuspesnost se od strane ispitanika opravdavala uticajem negativne energije izvrsilaca pomenutih eksperimenata jer nisu dovoljno verovali da je to moguce. Previse mi to lici na madjionicarske trikove, ako dovoljno verujes zaista ces misliti da je sesir bio prazan pre nego sto je izvodjac iz njega izvukao zeca...

Konkurs je i dalje otvoren, a nagrada se daje samo prvom koji uspe da dokaze da poseduje paranormalne moci...Sve je jasno... Uz toliko vidivnjaka, savijaca kasika, proroka, uspesno izvedenih astralnih projekcija, telekinezista, telepatista, niko od njih nije uspeo da dokaze da je zaista to za sta se izdaje...

Mislim da postoje ljudi sa natprirodnim sposobnostima i da ih imaju zato sto koriste delove mozga koje mi ne koristimo, ali da 90% njih koji se izdaju za takve su prevaranti.
Verujem da ce se u buducnosti nas mozak razviti tako da ce te natprirodne sposobnosti postati prirodne.

Velika je zabluda da koristimo samo 10% mozga. Tako sam bar chitala u nekim novinama, po nekim najnovijim istrazivanjima... :mrgreen:
I ne verujem u paranormalne mogucnosti... :roll: Mada ne bi bilo loshe da chitam ljudma misli, ki Mel Gibson u ˝Shta zene zele˝. :mrgreen:

prosecan covek ima samo 5%sive mase na mozgu(tako nesto)....najvise sive mase je imao Ajnstajn 25% sa 100% sive mase covek bi mogao da uradi mnogo toga!

sine, znas li da je tesla imao najvise razradjen mozak koristio je cak 48% mozdanih delova

Tema je veoma interesantna i volela bih da saznam sta je od svega ovog istina.
Po mojim saznanjima covek koristi oko 3% mozga, a naucnici kao sto su Ajnstajn i Tesla koristili su oko 5%... Sumnjam da covek koristi 100% mozga jer u tom slucaju za ljudsku populaciju ne bi postojao napredak. Ljudi ne bi bili u stanju da dolaze do novih otkrica i saznanja. znali bi samo ono sto su znali do sada i to je to. A svi znamo da nije tako, tako da tvrdnja o 100% otpada... Ne tvrdim ni da su moja saznanja istinita ali zato tvrdim da ova o 100% nisu... :!:

Tema je veoma interesantna i volela bih da saznam sta je od svega ovog istina.
Po mojim saznanjima covek koristi oko 3% mozga, a naucnici kao sto su Ajnstajn i Tesla koristili su oko 5%... Sumnjam da covek koristi 100% mozga jer u tom slucaju za ljudsku populaciju ne bi postojao napredak. Ljudi ne bi bili u stanju da dolaze do novih otkrica i saznanja. znali bi samo ono sto su znali do sada i to je to. A svi znamo da nije tako, tako da tvrdnja o 100% otpada... Ne tvrdim ni da su moja saznanja istinita ali zato tvrdim da ova o 100% nisu... :!:
A izvini, sta ce se desiti kad covek pocne da koristi svih 100 %? Posto po tebi sa razvojem covecanstva raste i " upotreba" mozga. A to izgleda ide jaaakooo sporo....I kad ce to biti?
Mislim, ovo je vrhunac....
I sta ce ti onda toliki organ, ako ga ne koristis? Pitanje za tebe - sta mislis koliko procenata svog majusnog mozgica koristi kokoska?

Ponavljam u temu nisam toliko upucena, jednostavno mi je interesantna, i to je neko moje logicno razmisljanje, kada bi svi koristili 100% svog mozga ne bi bilo razlike ni u inteligenciji ljudi...
A koliko mozga koristi kokoska stvarno ne znam, a iskreno i ne zanima me. Uostalom,po kojim naucnim saznanjima tvrdis da covek koristi 100% svog mozga?

Back