Kanibalizam u naših starih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
397677_4553853682145_120707609_n.jpg

KRON (KORVAN,krvana zrtva) PROZDIRE SVOG SINA

Ponovna pojava svetlosti (tj. sve duže trajanje obdanice) i dolazak Nove godine su kasnije tokom Rimskog carstva slavljeni 25. decembra kao „rođendan nepobedivog Sunca..Popularnost Saturnalija se nastavilo u 3. i 4. veku, u vreme kad je Rimsko carstvo bilo pod hrišćanskom dominacijom, a moguće je da su neki od njegovih običaja utičali na proslavljanje Božića i Nove godine OCIGLEDNO SA OVIM VEZANJEM PRED BOZIC.. Posle čitanja Sibilskih knjiga, Rimljani su odlučili da usvoje „grčke obrede“, uvevši žrtvovanja po grčkom običaju, javne gozbe i stalne uzvike „-{io Saturnalia}-“, što su postale odlike ovog praznika otuda subota,ILI SABAT...SLAVA...SLAMA,GOZBA... http://en.wikipedia.org/wiki/Kronia http://hr.wikipedia.org/wiki/Kron VRACAMO SE NA ONO STO TVRDIM: ZRTVOVANJE DJECE KRONOS http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Rubens_saturn.jpg KRON PROZDIRE SVOG SINA!!!!!! TO JE DOGADJAJ KOJI SE CINIO NA BUDNO VECE!!!! Etimologija Kronova imena uglavnom je nerazjašnjena. Moguće je da je povezana s riječju "rogat" (ie. k'erh2- > lat. cornu, grč. keras), a tako bi se mogao povezati s drevnim indijskim demonom Kronijem. U aleksandrijsko doba i u renesansi njegovo se ime pomiješalo s grčkom riječi χρόνος, Chrónos koja znači "vrijeme", a ime je primordijalnog boga Krona. KORN JE OD KORVAN,KRVNA ZRTVA!!!! Kron je bio štovan kao bog žetve, zbog svoje povezanosti sa zlatnim dobom. Bio je i bog sjemena, prirode i poljodjelstva. Prikazivan je sa srpom, koji je rabio za žetvu. dakle otuda piju piju,za badnje vece,za plodniju godinu zrtvovano je djete.tada su imali puno djece,nije traumaticno kao danas,a mnoga su i umila cesc...a ljudi su bili i primitivniji.ne osjecajni kao danas!

DIVOVI 272 cajkanovic ...veliki,velike snage,VEOMA SU PROZDRLJIVI I HRANE SE NAROCITO RADO LJUDSKIM MESOM!ali i veliki ljubavnici grabe i odvode djevojke...

Какве везе Молох има с нашим прецима ? Тренутно се само могу сетити да су Словени ритуално спаљивали мртва тела мушкараца а с њима и њихову живу жену, која је сама пристајала на исто. Ужасан обичај , али опет "бољи" од онога што други народа чињаше , можда је "уљуднији" и од обичаја неких народа данас.

Какве везе Молох има с нашим прецима ? Тренутно се само могу сетити да су Словени ритуално спаљивали мртва тела мушкараца а с њима и њихову живу жену, која је сама пристајала на исто. Ужасан обичај , али опет "бољи" од онога што други народа чињаше , можда је "уљуднији" и од обичаја неких народа данас.

Velike veze ime,jer Moloh je mladi bog,molod! mladom suncu koje jaca su djecu prinosili,to je Bozic!

http://hr.wikipedia.org/wiki/Moloh

Moloh (hebr. מלך, kralj), fenički bog Sunca i blagostanja, te suše, bolesti i zla kojem su u religijskim obredima žrtvovana prvorođena djeca, jer se vjerovalo da pomaže u otklanjanju zla, razaranja i smrti.[1]

Štovalo ga se u antičkim kulturama širom Sredozemlja, od Amonićana, Kanaanaca, Židova do Feničana. Grci su ga uspoređivali s Kronom, koji je ubio svog oca kako bi preuzeo vlast i kasnije progutao svoju djecu da bi je zadržao.[2] S vremenom je postao sinonim svih zlih rituala i vjerovanja.

U prenesenom značenju označava neman koja sve proždire.[3]
Izgled [uredi]

Amonićani su ga štovali praveći njegove kipove i prikazujući ga kao diva s bikovskom glavom i velikim rukama kako sjedi na prijestolju.[4

Тропар, глас 4. Твојим рођењем Христе Боже, засија свету светлост Богопознања, јер се у тој светлости звездом учаху они који звездама служе, да се клањају Теби, Сунцу Правде, и да познају Тебе са висине Истока, Господе, слава Ти!

Христос је СУНЦЕ ПРАВДЕ,са истока долази сунце,замјена за соларни култ. Није случајна измишљена прича о покољу Бетлехемске дјеце,неко је морао да умре,јер су се дјеца приносила Молоху!

Mt.2,16 Tada Irod, kad vide da su ga mudraci prevarili, razgnevi se vrlo i posla te pobiše svu decu po Vitlejemu i po svoj okolini njegovoj od dve godine i niže, po vremenu koje je dobro doznao od mudraca.

Не знам за обичај да су Словени спаљивали жену уз мужа (мада није немогуће), одакле ти то? Знам да је Чајкановић имплицирао постојање лапота код старих Словена, а и то изокола и врло уздржано.

Mlad e na rus. молодой MOLOD=MOLOH

Dakle tom bogu sunce su prinosili djecu...

Zato je Bozic bogic mali bog! Jedenjem njegovog mesa i pijenjem krvi se prociscujemo kao i nkeda jedenjem pecenog mesa djece,i pijenjem njihove krvi,umivanjem u njoj,kropljenjem krvlju kuca itd... Izvor ti je ogromno saznaje koje se uklapa.Ako ocekujes pisani izvor da je neko to bas tako definisao,to ti je isto kao cekati da ti s neba padne bicikli. Neces nista dobiti ako ne istrazujes,izuacavas,citas,poredis! Stav: istina je samo ako bas tako pise negdje i nista drugo je sljepilo slicno ovome: ako osjetis da ti neko radi o glavi vec se povlacis i pazis,a budala ce reci: dok mi taj napismeno ne donese potvrdu da je opasan za mene,da mi je neprijatelj,dakle prijatelj mi je!

Не знам за обичај да су Словени спаљивали жену уз мужа (мада није немогуће), одакле ти то? Знам да је Чајкановић имплицирао постојање лапота код старих Словена, а и то изокола и врло уздржано.

Ne znam ni ja za spaljivanje žene ali za ubijanje da, to je bio običaj i kod Srba (Masudi)

Cajkanavoca neki nazivaju mracnim..citao sam njegovu Bozicnu slamu i vidim da je skoro dosao do cilja,ali nije zakljucio da bozicni obicaji imaju veze sa zaklanim djetetom,on pominje doduse slicnost sa zadusnicama da sve ima htonicki karakter ali nema pravi zakljucak,koji sam ja uicio! Ja sam ga uocio i prije nego sam citao to njegovo djelo,koje me samo i vise utvrdilo jer nisam znao da je sve to imalo posmrtni znacaj,da je budnjak bdenje,pored mrtvaca,kao.a u stvari relano!

- - - - - - - - - -

Ne znam ni ja za spaljivanje žene ali za ubijanje da, to je bio običaj i kod Srba (Masudi)

Pa ako nam je obred vjencanja identican sa hindusima,ukljucite i malo logiku.znamo da su spaljivani na lomacama,a ako je to u indiji do skoro i da se zena ziva spali dakle i kod nas je tako bilo! Uostalom ostatak toga je da se bolje zena vise ne udaje i posmrtne svadbe,dakle vjernost i nakon groba! zato imate mozak da bi ga malo u koristili!

За сада ми мораш веровати на реч :D Тренутно немам при себи никаковога извора да потврде моје речи и требам мало времена да то потражим. Чим нађем , ако нађем, стављам овде.
За обичај лапота и ја чух недавно.

Mlad e na rus. молодой MOLOD=MOLOH

Dakle tom bogu sunce su prinosili djecu...

Zato je Bozic bogic mali bog! Jedenjem njegovog mesa i pijenjem krvi se prociscujemo kao i nkeda jedenjem pecenog mesa djece,i pijenjem njihove krvi,umivanjem u njoj,kropljenjem krvlju kuca itd... Izvor ti je ogromno saznaje koje se uklapa.Ako ocekujes pisani izvor da je neko to bas tako definisao,to ti je isto kao cekati da ti s neba padne bicikli. Neces nista dobiti ako ne istrazujes,izuacavas,citas,poredis! Stav: istina je samo ako bas tako pise negdje i nista drugo je sljepilo slicno ovome: ako osjetis da ti neko radi o glavi vec se povlacis i pazis,a budala ce reci: dok mi taj napismeno ne donese potvrdu da je opasan za mene,da mi je neprijatelj,dakle prijatelj mi je!

Па ти си горе нписао МОЛОХ = МОЛОД = МЛАДИ БОГ.

Словенска реч млад, молод долази из ранијег облика молд који дође из још старијег молдос. Ликвиди су замењени па добијаш млод , негде остаје у томе облику, код других о прелази у а тер се добија млад, а на Истоку додају још један самоглазник тер добијаш молод .

*mold adj. o (c) ‘young’
CS OCS mlad"
E Ru. molodój
W Cz. mladý; Slk. mladý; Pl. mlody
S SCr. mld, f. mláda;

BaltoSlavic. *mol‹dós

Poslednja izmena:
Pa ako nam je obred vjencanja identican sa hindusima,ukljucite i malo logiku.znamo da su spaljivani na lomacama,a ako je to u indiji do skoro i da se zena ziva spali dakle i kod nas je tako bilo! Uostalom ostatak toga je da se bolje zena vise ne udaje i posmrtne svadbe,dakle vjernost i nakon groba! zato imate mozak da bi ga malo u koristili!

Kolega je pitao da li je živu spaljuju, ja sam napisao da ne znam za spaljivanje već za ubijanje i pri tom sam pomenuo Masudija. I upravo je tako ženu prvo ubiju . zapravo ona to sama uradi a drugi joj pomognu pa je tek onda spale zajedno sa pokojnikom što nije isto kao i žrtvovanje na lomači gde se neko živ spaljuje. Znači kremacija nije isto što i žrtvovanje na lomači.

Poslednja izmena:
Cajkanavoca neki nazivaju mracnim..citao sam njegovu Bozicnu slamu i vidim da je skoro dosao do cilja,ali nije zakljucio da bozicni obicaji imaju veze sa zaklanim djetetom,on pominje doduse slicnost sa zadusnicama da sve ima htonicki karakter ali nema pravi zakljucak,koji sam ja uicio! Ja sam ga uocio i prije nego sam citao to njegovo djelo,koje me samo i vise utvrdilo jer nisam znao da je sve to imalo posmrtni znacaj,da je budnjak bdenje,pored mrtvaca,kao.a u stvari relano!

Нема потребе да понављаш оно што си већ написао. Као што видиш пажљиво сам све прочитао, супротно твојим очекивањима.

Чајкановића не знам ко назива мрачним (има додуше један форумаш овде на Форуму) и тачно је да он обичаје нашег народа генерално доводи у везу са култом предака. О ритуалном канибализму, колико знам, има само један наговештај у поглављу где говори о сардонском смеху и то је све. И то нема везе са обредним убиствима деце, већ зрелих људи (али не стараца), дакле нека врста лапота.

ibn fadlan o rusima i spaljivanju zive zenske robinje sa umrlim rusom

When the man of whom I have spoken died, his girl slaves were asked, "Who will die with him?" One answered, "I." She was then put in the care of two young women, who watched over her and accompanied her everywhere, to the point that they occasionally washed her feet with their own hands. Garments were being made for the deceased and all else was being readied of which he had need. Meanwhile the slave drinks every day and sings, giving herself over to pleasure.

http://www.vikinganswerlady.com/ibn_fdln.shtml

Evo jos "indoevropskih" veza.

Ovo su bake iz Bosne katolkinje koje su ocuvale obicaj tetoviranja! Zasto katolkinje? jer,iako oni prvi gube narodne obicaje kako kaz Jukic i Gaj,ipak su u Bosni sacuvali jer po dolasku Turaka imaju najslabiju crkvenu strukturu jer su od njih proganjani Bogumili presli u islam i osvetili im se prognavsi njihove popove,pa je to bio idealan uslov za cuvanje tradcije,koju gube i pravoslavni i bogumili zbog jaceg islama i pravoslavlja!

431499_325796924124323_535910836_n.jpg

a evo identicnih tetovaza i u Indiji:

429656_375935755751761_1990842675_n.jpg

Pronasao sam tekt sta Gaj o tome kaze,navodeci da smo mi potomci Ilira,dokaze!

Svakomu, koi je o posebnih vlastitostih naroda nasega bolje obavjesten, poznato jest. Da se kod svih ilirskih granah gdje vise, gdje manje nahodi obicaj, neke strane tijela kao misiceiI druga gladka mjesta umjetnim nacinom nabockati ili napikati i zatim u one rupice razlicne boje, da tako kazemo, ucjepiti, odkuda nastaju neizbrisljivi biljezi, tj znakovi, koji se u nekih dolnjih okolicah “tajni ures” i “kozne kitice” u gornjih pako predjelih “sveto znamenje” ili “nabedica” i “napik” zovu. Ovi obicaji, koi se sveobcim knjizevnim izrazom “TATTOVIRANJE” naziva, nahodjase se po svedocanstvu starih pisaocah u najdavnije doba navlastito kod TRAKAH I ILIRAH. Kao sto Stabo o Japodih govori u Knj.VII.pise..:Biljege imadu nabockane na tjelu, po obicaju ostalih Ilirah i Trakah. Engel kaze: Medju svimi poznatimi europejskimi narodi imadijahu sami Iliri i Traci obicaj tjelo biljeziti. Str 50. 1839 god!

http://books.google.rs/books?id=3rH...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

.......

a za ilirski jezik kaze da je srbski:

Pogledajte 124 str. http://books.google.rs/books?id=Hmc...:NYPL33433074692579&hl=sr#v=onepage&q&f=false Tu Gaj kaze ono sto danas Hrvati kriju,da je ilirski u stvari serbski jezik,dakle oni su uzeli serbski jezik sebi za knjizevni. On kaze otprilike ovo:„Sav sviet zna i priznaje, da smo mi književnost ilirsku podigli: nu nama još niti izdaleka nije na um tvrditi da to nije serbski vec ilirski jezik... LJUDEVIT GAJ, „Danica” br.31 za 1846. god

.................

Gledao sam neku emisiju ranije,gdje mrtve pustaju da plutaju Indom,pa ih valjda jedu?!

Japan: nazivi za tetovaze tamo su IREZUMI,dakle urezi,i BUNSIN,dakle busiti,nase rijeci!

Nas uticaj na njihovu tradiciju koju oni preuzimaju od indoevropljana Ainu naroda,koji nisu kosooki!

https://www.facebook.com/japan.irezumi?ref=ts&fref=ts

GAJ: koji se u nekih dolnjih okolicah “tajni ures” i “kozne kitice” u gornjih pako predjelih “sveto znamenje” ili “nabedica” i “napik” zovu. Ovi obicaji, koi se sveobcim knjizevnim izrazom “TATTOVIRANJE” naziva, nahodjase se po svedocanstvu starih pisaocah u najdavnije doba navlastito kod TRAKAH I ILIRAH

Glossary of Japanese tattoo terms
A man, in Japan, with a Sujibori depicting a rising koi

Irezumi (入れ墨, 入墨, 文身 (also pronounced bunshin), 剳青, 黥 or 刺青): tattoo

I njihova glavna boginja je od nase 2 rijeci,AMATERASU,boginja sunca,ili majka sunca, a-MATER-aSU-nce. podzemni svijet im je JAMI,tj jama itd itd... na japanskom se ni sunce i majka ne kaze tako!

imaju isto heruvima koji plamenim macem cuva ulaz u raj:

i rijec tetovaza je prelicena,a original je TAJNI URESI,TAUR, TATU... http://lt.wikipedia.org/wiki/Tatuiruotė na ovom litvanskom valjda,je najslicnije TAJNI URESI,KAZE SE TATUIRUOT

The Sanskrit term Heruka was translated into both Chinese and Tibetan as "blood drinker,"MI I DANAS KAZEMO KRVI CU TI SE NAPIT,TJ DA SU KRVOPIJE KOJI PLJACKAJU SVE CIJEDE UZIMAJU A TO SU RATNICI...

http://en.wikipedia.org/wiki/Heruka

Poslednja izmena:
. In a useful commentary on sati, Dorothy Stein points out that it was not unique to India: 'there are accounts of widow sacrifice among the Scandinavians, Slavs, Greeks, Egyptians, Chinese, Finns, Maories and some American Indians'.9

http://www.jstor.org/discover/10.23...id=2129&uid=2&uid=70&uid=4&sid=21101732668753

takodje

chaldeanci, kelti, goti, skiti, sloveni, tracani su spaljivali zene sa mrtvim muzevima...

http://books.google.ie/books?id=gEz6wz4YAaIC&pg=PA115&lpg=PA115&dq=slavs+burning+widow+with+dead+husband&source=bl&ots=EQLLk_useA&sig=QLGlpeeFmH2vJ6rKfBprGVwrbL4&hl=en&sa=X&ei=eRk2UYiiI4qnhAeX0oHoDQ&ved=0CEwQ6AEwBzgK#v=onepage&q=slavs%20burning%20widow%20with%20dead%20husband&f=false

Cuo od bake, tetke ili strine kad je bio mali...

Da,naravno i hvala Bogu! Mi smo bastinici tzv indoevropske tradicije i ako si cuo od dede da je nosio opanke i ako znas da je na sanskritu upanah cipela,onda je to nesto,etnolosko bogatstvo! A to sto se ti stidis ruralnih korjena samo govori o tvojim kompleksima nize vrednosti! Ja ih nemam jer moji su plemici Serbi!

Da,naravno i hvala Bogu! Mi smo bastinici tzv indoevropske tradicije i ako si cuo od dede da je nosio opanke i ako znas da je na sanskritu upanah cipela,onda je to nesto,etnolosko bogatstvo! A to sto se ti stidis ruralnih korjena samo govori o tvojim kompleksima nize vrednosti! Ja ih nemam jer moji su plemici Serbi!

Plemiću pusti sada priču nego objasni kakve veze ima Moloh sa Srbima to jest Slovenima ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back