sakatilo1
Veoma poznat
- Poruka
- 14.488
Za to nisam cuo.Objasni sire.Ovo Venjamin bi bilo Vendi..
ja ne mogu....nemam vreana ni znaja...ali pročitaj.....http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...=2dSYf7PwtbeWheEXLeURig&bvm=bv.43148975,d.Yms
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za to nisam cuo.Objasni sire.Ovo Venjamin bi bilo Vendi..
Какве везе Молох има с нашим прецима ? Тренутно се само могу сетити да су Словени ритуално спаљивали мртва тела мушкараца а с њима и њихову живу жену, која је сама пристајала на исто. Ужасан обичај , али опет "бољи" од онога што други народа чињаше , можда је "уљуднији" и од обичаја неких народа данас.
Velike veze ime,jer Moloh je mladi bog,molod! mladom suncu koje jaca su djecu prinosili,to je Bozic!
Какве везе Молох има с нашим прецима ? Тренутно се само могу сетити да су Словени ритуално спаљивали мртва тела мушкараца а с њима и њихову живу жену, која је сама пристајала на исто. Ужасан обичај , али опет "бољи" од онога што други народа чињаше , можда је "уљуднији" и од обичаја неких народа данас.
Не знам за обичај да су Словени спаљивали жену уз мужа (мада није немогуће), одакле ти то? Знам да је Чајкановић имплицирао постојање лапота код старих Словена, а и то изокола и врло уздржано.
Не знам за обичај да су Словени спаљивали жену уз мужа (мада није немогуће), одакле ти то? Знам да је Чајкановић имплицирао постојање лапота код старих Словена, а и то изокола и врло уздржано.
Ne znam ni ja za spaljivanje žene ali za ubijanje da, to je bio običaj i kod Srba (Masudi)
Mlad e na rus. молодой MOLOD=MOLOH
Dakle tom bogu sunce su prinosili djecu...
Zato je Bozic bogic mali bog! Jedenjem njegovog mesa i pijenjem krvi se prociscujemo kao i nkeda jedenjem pecenog mesa djece,i pijenjem njihove krvi,umivanjem u njoj,kropljenjem krvlju kuca itd... Izvor ti je ogromno saznaje koje se uklapa.Ako ocekujes pisani izvor da je neko to bas tako definisao,to ti je isto kao cekati da ti s neba padne bicikli. Neces nista dobiti ako ne istrazujes,izuacavas,citas,poredis! Stav: istina je samo ako bas tako pise negdje i nista drugo je sljepilo slicno ovome: ako osjetis da ti neko radi o glavi vec se povlacis i pazis,a budala ce reci: dok mi taj napismeno ne donese potvrdu da je opasan za mene,da mi je neprijatelj,dakle prijatelj mi je!
Pa ako nam je obred vjencanja identican sa hindusima,ukljucite i malo logiku.znamo da su spaljivani na lomacama,a ako je to u indiji do skoro i da se zena ziva spali dakle i kod nas je tako bilo! Uostalom ostatak toga je da se bolje zena vise ne udaje i posmrtne svadbe,dakle vjernost i nakon groba! zato imate mozak da bi ga malo u koristili!
Cajkanavoca neki nazivaju mracnim..citao sam njegovu Bozicnu slamu i vidim da je skoro dosao do cilja,ali nije zakljucio da bozicni obicaji imaju veze sa zaklanim djetetom,on pominje doduse slicnost sa zadusnicama da sve ima htonicki karakter ali nema pravi zakljucak,koji sam ja uicio! Ja sam ga uocio i prije nego sam citao to njegovo djelo,koje me samo i vise utvrdilo jer nisam znao da je sve to imalo posmrtni znacaj,da je budnjak bdenje,pored mrtvaca,kao.a u stvari relano!
Još da Hrastovnika prizovemo i ova tema može da ode u legendu!
When the man of whom I have spoken died, his girl slaves were asked, "Who will die with him?" One answered, "I." She was then put in the care of two young women, who watched over her and accompanied her everywhere, to the point that they occasionally washed her feet with their own hands. Garments were being made for the deceased and all else was being readied of which he had need. Meanwhile the slave drinks every day and sings, giving herself over to pleasure.
Молим извор. Овако језички не видим везу имена коју ти показујеш јербо руско "молодиј" долази од "молд".
. In a useful commentary on sati, Dorothy Stein points out that it was not unique to India: 'there are accounts of widow sacrifice among the Scandinavians, Slavs, Greeks, Egyptians, Chinese, Finns, Maories and some American Indians'.9
Cuo od bake, tetke ili strine kad je bio mali...
Da,naravno i hvala Bogu! Mi smo bastinici tzv indoevropske tradicije i ako si cuo od dede da je nosio opanke i ako znas da je na sanskritu upanah cipela,onda je to nesto,etnolosko bogatstvo! A to sto se ti stidis ruralnih korjena samo govori o tvojim kompleksima nize vrednosti! Ja ih nemam jer moji su plemici Serbi!