Kanibalizam u naših starih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi jos znamo da se u Indiji donedavno,a mozda i jos,spaljuje ziva zena sa mrtvim muzem.na lomaci...A moja prabaka kada joj je muz jako mlad poginuo ili umro..ne znam sada,nije se nikada udavala je se smatra da je to cednije nego se udati...To su ti nasi arijevski obicaji,da zena treba da umre s muzem a ako ne to da upropasti svoj zivot za njega. Kod Vlaha istocne Serbije ima obicaj crne svadbe,gdje decko umre,a mama mu trazi djevojku,na godunu dana pa se obavi obred vjencanja s njim mrtvim ,mama plese oko groba,valjda da se utjesi,oa ona mu je vjerna godunu danaako neka odbije ok moze neka druga...

Nisu se samo djeca zrtvovala vec i starci,rijeke su uzimale zrtve,pri zidanju kuca,mostova..u temeljue uzidaju covjeka,u Trebinju cujem cak u 18.ili 19.vijeku se to desilo... Kolac slavski je kasniji simbol zamjena za dijete,pa je to njegovo tijelo a preliva se vinom tj krvlju djeteta sto je proceicenje ili pricesce,to je isprva porodicni obicaj,a pater familias je za bozic klao dijete...kasnije zivotinju,u Hercegovini bi iz dzigerice vracao,ili iz jetre i sl...kako kaze Sergej Trifunovic. zato su primitivni hercegovci bili najveci koljaci u Jasenovcu jer im to nije nista klati ljude,dijete,skorasnja tradcijija kao najzatucaniji... KOLJIVO je od KLANJE...isto se posipa vino,tj krv djeteta,kasnije jagnjeta,za turaka vise svinje da ne kradu meso,pa vino... u lepenskom viru ispod ognjista sahranjuju preke,ima kanalic u koji sipaju vino vodu,pa za pokoj duse jos osipamo,jer mu se sipa na onom svijetu da ima,tako nasta slava krsna zastitnik predak kucni bog pa sveci u zamjenu za to i kandilo je ostatak tog svetog ognjista,do danas! imamo jedini te obicaje cime dokazujemo nasu starinu i autohtonost na ovim prostorima!

Razmišljao sam da li da ti uopšte odgovorim , prvo što će odgovor biti zatrpan gomilom Stanislavljevih budalaština a drugo zbog same teme , ovde svakako ne podržavam temu u kojoj se tvrdi da su naši preci jeli bebe sa jabukama u ustima :sad2:

1zxwdih.jpg

vyr5nk.jpg

f5kb4.jpg

Jovan Janićijević, U znaku Moloha, antropološki ogledi o žrtvovanju , strana 178 i 179 Idea 1995.

Ovde preskačem desetak strana :

23jl7aa.jpg

w05mrl.jpg

104pwg2.jpg

Jovan Janićijević, U znaku Moloha, antropološki ogledi o žrtvovanju , strana 198 i199, Idea 1995.

Ima još ali i ovo je dovoljno.

Zahvalan na linkovima,i nezahvalan na vredjanju,jer kazes gomila mojih budalastina! Zasto me stalno vredjate??????? Sta je budalastina,reci 1 stvar pa da vidimo da li je! Rado cu diskutovati.Ovakvo ponzavanje nisam dozivljavao ni na hr starnicama,sto dokazuje da ce Srbin olako srbina zaklati ali ne drugoga!

Dakle,samo kad neko drugi nesto napise to moze biti istina,a ako ja nesto povezem i sam napisem,onda je to budalastina?!Po kojem osnovu? To sto vi ne citate koliko ja citam,i ne znate koliko ja znam,pa nemate sta ni da povezete je vas problem.Ero onaj srbenda kaze da je to laz,a ovaj vec kaze da je istina i navodi link,ipak moje identicno pisanje iz drugog ugla naziva glupostima! ZALOSNO,ALI TO JE VASA ZALOST A MOJ ju i ne PONOS.Ljudi civilizovanijih krajevia ovako ne razgovaraju.Sto je primitivizam i neznanje vece blam loseg odnosa prema drugome je veci.Idi medju Scipetare pa da vidim kako ces proci,lose jer su primitivniji od nas,ali i mi daleko od zapadne evrope! Zato ste skloni da me pljujete,jer ne mozete da podnesete da sam intelektualno superiroran u odnsu na vecinu vas.Zavist je nasa osobina,jer Serbin je ratnik i zeli avanturu i slavu bez rada preteranogCG,NERADNICI A PONOSNI..tako bi i vi slave bez rada,a to je prazna slava.Ja je gradim temeljito i divim se samome sebi,a vi me ismijavajte posto to izgleda jedino mozete.

Dakle pregord i preponosn sam na svoje zakljucke,otkrica,jer znam da su plod velikog rada,citanja,poredjenja,saznanja. Dodatna satisfakcija mi je sto me niko ne demantuje argumentima vec samo primitivno pljuckanje,jer vjerujem da ste vse vise i sami svjesni da ne pricam nepovezane budalastine.Time vas to jos vise boli,a razlog za ne upustanje u postenu diskusiju je sujeta i zavist. Zasto moderator nije i ovu temu zakljucao kao prvu? Jer nastupam senzacionalisticki,ali sa argumentima,pa misle da su gluposti.Ali kad su malo pogledali vec vise ne kazu gluposti za podforum humor...usutili su...tek se jave totalne neznalice sa ponizavanjima ali opet bez konstruktivne diskusije. Trebalo bi stepenovati ko moze prici kojim forumima i temama,ali mod.na zalost ne rade svoj posao na visini zadatka,jer su i sami slicniji vima dole nego onima na visini zadatka... Uostalom ja cu cuvati svoje dostojanstvo i dalje iznositi znanje,a vi pljujte nesonovano po tom znanju,pljujuci tako na sebe. Oni koji nesto znaju,a takvih je ovde malo,me ne ponizavaju,iako je mnogima jos jaka hrana ono sto iznosim.

Из житија цара Константина,написано од оца Јустина:

http://www.lazarica.rs/Zitija svetih/Sveti car Konstantin i carica Jelena - Justin Celijski.htm

Он је не само вратио Цркви гробља и сва места, одузета од стране гонитеља, него је још поклонио неколико великих здања, звана базилике, које су употребљаване као суднице, а које је било лако преобратити у цркве. Он је препустио право пастирима да решавају спорове и несугласице међу хришћаннма.

-дакле,дате су цркви суднице,базилике и власт да суде хришћанима...судска власт им је донекле предана,па зато у цркви имамо исповјест,тј суд некада племенских старјешина.

Док је на Западу било хришћанима тако добро под владавином Константиновом, дотле је ствар сасвим друкчије стајала на Истоку, где је царовао Ликиније. Васпитан на двору Диоклецијана, пуководац под Галеријем, Ликиније је, поставши цар, у души ненавидео хришћане. Оженивши се Константиновом сестром 313 године, он у прво време није се усуђивао да се противи своме моћном шураку, него је чак потписао Милански закон о слободи вере. Али ускоро, пошто после смрти цара Максимина, постаде пуновласни господар целога Истока, он поче притешњавати и унижавати хришћане. Бојећи се да не изгуби своју царску власт и подајући се клеветама претставника идолопоклонства, он је затварао и рушио хришћанске храмове под изговором, да се у њима моле за Константина а против њега; и захтевао је од свих, нарочито од своје војске, незнабожачку заклетву и приношење жртава идолима. Оне који га не би послушали, он је слао у прогонство, стављао на ужасне муке, па и убијао. Колико је био подозрив и свиреп, не само према хришћанима, него и према другима, показује и ово: он је предао на смрт жену и кћер свога бившег покровитеља, Диоклецијана, и побио сву децу цара Максимина, цара Севера и цара Галерија.

-Ликиније као Србин,има одбојност према грчкој верзији нашсе вјере,јер је хришћанство и настало као мамац за грцизирање и ширење утицаја истока над Славенима...

...........................

Оба цара скупише велике војске, и спремаху се за решавајућу битку. Изгледало је да је изумируће незнабоштво кренуло у рат против хришћанства, које се јавило у свету да обнови човечанство. Уочи битке, окружен жрецима и гатарима, Ликиније сабра одабране војнике и своје најбоље пријатеље у хладовиту шумицу, где су стајали идоли, обави свечано жртвоприношење, и обраћајући се присутнима рече:

СЛАВЕНИ СЕ ОКУПЉАЈУ У ЛУГОВИМА,ШУМАМА,КАО ОН..

"Пријатељи, ево наших богова, које треба обожавати, као што су нас томе учили наши преци. А старешина непријатељске нам војске, одбацивши отачке обичаје, примио је лажна схватања и прославља некаквог туђег, непознатог Бога.

ТИПИЧАН СРБИН БИ И ДАНАС ТАКО ГОВОРИО О ПРАВОСЛАВЉУ НАПСРАМ ИСЛАМА И РКЦ.

Срамним знамењем његовим, крстом, он срамоти своју војску; уздајући се у њега, он је подигао оружје не толико противу нас колико противу богова. Сам ће исход показати ко је у праву а ко у заблуди; ако ми победимо, онда је јасно да су наши богови - истинити богови; а ако однесе победу Константинов Бог, кога ми ниушта не сматрамо, туђиначки Бог, онда нека га обожава. Али је ван сваке сумње да ће наши богови победити. Зато полетимо смело са оружјем у рукама на безбожнике!"

ЈА ГА РАЗУМИЈЕМ,АЛИ ако та вјера убиај дјецу,онда је јасно да треба либерализам,зато су свуда конзервативци осуђени на пропаст јер их гази време!

.................

КЉУЧНО:

О крштењу цара Константина казује се ово: по промислу Божјем, који све уређује на корист људима, цар Константин се разболе од врло опасне и неизлечиве губе, и беше у ранама сав од главе до пете. И довођаху к цару многе врло мудре лекаре и врачаре, не само из римскога царства него и из Персије. Али му све то нимало не поможе. Затим дођоше к цару Јупитерови жреци са Капитола и рекоше: Ако се не окупаш у крви мале деце и не умијеш док је још топла, не можеш се излечитн; а учиниш ли то, одмах ћеш оздравити. И нема ти другог лека осим овога.

Цар посла на све стране да покупе малу децу ради потребне крви. И донесоше на Капитол много деце, одојчади. А кад дође дан у који је требало да се деца покољу, цар крену на Капитол где су жреци имали да му спреме купање у крви. И гле, стече се мноштво жена које чупаху косе своје и ноктима кидаху лица своја, кукајући и горко наричући. Цар упита, због чега оне толико плачу. А када сазнаде да су то мајке деце која су имала бити поклана, сажали се на њихово горко ридање и сузе, и рече: О, како огромне нечовечности у оних што ми саветоваше да пролијем невину крв! Није сигурно да ћу оздравити и ако се окупам у невиној крви. Па и кад бих насигурно знао да ћу се излечити, боље је да ја један трпим болест, него да пролијем крв толике дечице која ми никакво зло нису учинила, н да њихове мајке у неисказану жалост и тугу вргнем. - Рекавши то, врати се у двор, и нареди да мајкама врате дечицу читаву, и још да свакој даду злата из царских ризница, и да их отпусте с миром.

Jupiter je bog svjetla. On šalje grmljavinu i munju, zaštitnik je pravde, istine, ćudoređa, vojsku zaustavlja u bijegu i dosuđuje joj pobjedu. U povijesno je doba Jupiter Optimus Maximus glavno božanstvo Rima. Najstariji hram rimskog državnog kulta na kapitoliju posvećen je Jupiteru, Junoni i Minervi; u njemu je senat donosio odluke o objavljivanju rata, tu su se potpisivali međunarodni ugovori i vojskovođe prinosili žrtve, a pobjednički su imperatori na povratku u Rim u trijumfalnoj povorci najprije polazili u Jupiterov hram. Po Rimskom Carstvu podizani su mnogi hramovi u čast Jupitera (najčešće na brežuljcima) koji su predstavljali simbol rimske moći. U čast Jupiteru priređivale su se svake godine u rujnu ludi Romani. U carsko doba često ga u kultu identificiraju s različitim, stranim, osobito orijentalnim bogovima (Jupiter Optimus Maximus Serapis, Sabazios, Dolichenus i dr.).

http://hr.wikipedia.org/wiki/Jupiter_(mitologija)

Nekako istodobno, slično je duhovno ozračje zahvatilo i Panoniju. Polazište legija pri osvajanju ove provincije bila je jadranska luka Akvileja, u kojoj je kult Izide, zaštitnice pomoraca, bio vrlo jak. Stoga se moglo i očekivati da će upravo jedan Akvilejac pripomoći stasanju egipatskog bogoštovlja u Panoniji. Bio je to Barbije, pripadnik akvilejske trgovačke obitelji. On je u funkciji provincijskog pontifeksa u Savariji podigao oltar "slavnoj Izidi". Savarija je bila najstariji i najveći izidinski centar Panonije, a taj je primat zadržala i kasnije. Ipak, izidina svetišta (izeji) su podizani i drugdje. Tako onaj u Petoviju sa sigurnošću možemo datirati u prvu polovicu 2. stoljeća, iako je vjerojatno, obzirom na blizinu Akvileje, da je Izidin kult tu postojao i ranije. Izej je postojao i u Sisciji. Najstariji spomenici koji svjedoče o Serapisovu bogoštovlju u Panoniji potječu iz druge polovice 1. st. Početkom 2. st. car Hadrijan, koji je bio naklonjen egipatskim kultovima, podiže u svojoj vili u Tiburu veličanstveni serapej, ostatci kojeg i danas zadivljuju posjetitelje. Isto je stoljeće diljem Carstva bilo razdoblje vrhunca Izidina bogoštovlja. Na njega tek početkom 3. st. počinje bacati sjenu kult njenog božanskog supruga Serapisa koji je tada, zbog naklonosti careva severske dinastije, izbio u prvi plan. Tada mu je u Rimu, na Kvirinalu podignut veliki hram s posvetom SERAPIDI DEO [SANCTO ili INVICTO], a u Panoniji započinje nagli procvat izrade monumentalnih samostojećih kruništa na plinti, sa Serapisovim likom među lavovima.

..............

Gladijatorske borbe su u Rimu uvedene u prvoj polovini 3. veka pne. u sklopu pogrebnih svečanosti, kao obred žrtvovanja ljudskih života senkama pokojnika. U prvoj zabeleženoj borbi 264. pne. borila su se samo tri para. Krajem 2. veka gladijatorske borbe su postale veoma popularne predstave koje su rimski carevi poklanjali svom narodu. Prvobitno su se izvodile u Forumu, a kasnije u amfiteatrima širom Rimskog carstva. Najpoznatiji amfiteatar je svakako rimski Koloseum[1].

Gladijatori su mogli da budu robovi ili ratni zarobljenici koji su bili obavezni da se bore, kriminalci koji su hteli da pobegnu od smrtne kazne, ili slobodni ljudi koji su hteli na taj način da zarade i da se izvuku iz siromaštva. Muškarci nisu bili jedini koji su se borili u areni. Borile su se i žene, koje su se obično prerušavale u legendarne Amazonke. Početkom 3. veka, car Septimije Sever je zabranio borbu žena[2][3].

Gladijatorske borbe su ukinute sa jačanjem hrišćanstva, na temelju zakona cara Konstantina Velikog iz 325. godine, ali su se i dalje sporadično održavale do oko 450. godine. Poslednje gladijatorske borbe u samom gradu Rimu održane su 1. januara 404. godine

http://sh.wikipedia.org/wiki/Gladijator

mislim da je ta rijec od gladan krvi,jer i heruvim je zedan krvi,od ale,moloha i sl..

The Sanskrit term Heruka was translated into both Chinese and Tibetan as "blood drinker,"MI I DANAS KAZEMO KRVI CU TI SE NAPIT,TJ DA SU KRVOPIJE KOJI PLJACKAJU SVE CIJEDE UZIMAJU A TO SU RATNICI...

http://en.wikipedia.org/wiki/Heruka

herkul,ili heroj,ili hajduk,zedan krvi,avanture,sukoba,pljacke!

569px-Codex_Magliabechiano_(141_cropped).jpg
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Codex_Magliabechiano_(141_cropped).jpg Prinošenje ljudske žrtve bogovima http://hr.wikipedia.org/wiki/Asteci Astečka religija bila je mnogobožačka, Asteci su svojim dolaskom pokupili mnoge elemente drugih mezo-američkih kultura i ranih naroda. Najvažniju ulogu u vjerskom životu imali su Huitzilopochtli, bio je bog rata. Tonatiuh je bio bog Sunce. Suncu su se prinosile ljudske žrtve, zbog njega su vođeni neprekidni ratovi (takozvani 'rat cvijeća') kako bi se moglo doći do novih zarobljenika. Njihova srca biti će žrtvovana Suncu, tijela će se raskomadati i podijeliti narodu da budu pojedena. Prema vjerovanju Azteka samo duše ratnika koji su pali u borbi i bili žrtvovani odlaze na nebo. Duše žena umrlih pri porođaju također.

Kada Doris Dragovic pjeva DAJEM TI SRCE ZEMLJO MOJA,to je ostatak kolektivnog nesvjesnog,postalo je dakako simbol,ali se nkada bukvalno srce prinosilo za domovinu,dom,srecu drugih,..
Ona pjeva cak RODILA SAM TEBI SINA,jer su se sinovi prinosili na zrtvenik...oltar domovine..dajem ti ZIVOT...

Poslednja izmena:
Kada Doris Dragovic pjeva DAJEM TI SRCE ZEMLJO MOJA,to je ostatak kolektivnog nesvjesnog,postalo je dakako simbol,ali se nkada bukvalno srce prinosilo za domovinu,dom,srecu drugih,..
Ona pjeva cak RODILA SAM TEBI SINA,jer su se sinovi prinosili na zrtvenik...oltar domovine..dajem ti ZIVOT...

Nije zato, nego zato što je poreklom Srpkinja od Драговића iz Pljevalja i nikad se neće moći dovoljno natrtiti da bi pred samom sobom postala ono što nije, da јеbe oca.

SERGEJ TRIFUNOVIC navodi istorijske cinjenice o stradanju njegoe rodbine u Hercegovni,o vracanju gledajuci u telecu plecku za Bozic, i da je pogodio da ce ih sve pobiti... Tesko je san protumaciti,ali ovo za vracanje pleckom je dragocjen ist.podatak,jer se zna da su Raseni vracali gledajuci u jetru.

Ovca ili domaća ovca (Ovis aries.. A NA ITAL JE: Pecora .OVCA. DAKLE NA LAT I SRB JE ISTO OVES ILI OVCA.na ruskom je isto ovca,kao i na poljskom. na fr,koji nastaje iz latinskog nije ovca kao na srb i lat vec:Mouton, a na ital,kao sto je vec receno: pecora, ili pecenje.La pecora (Ovis aries, Linnaeus 1758) è un mammifero, della famiglia dei bovidi, genere Ovis.

.......

KRV I ZNOJ, za neki veci poduhvat izgradnje necega,zgrade,mosta...ili nekog uspjeha,kazemo da je proliveno puno krvi i znoja,a nekad kazemo i mnogo suza,krvi i znoja,da bi se to stvorilo,izgradilo,napravilo.zasto KRVI? ok znoja! zasto suza i znoja,dakle PUNO ODRICANJA! A sta je tu krv nego ZRTVOPRINOSENJE, vjerovalo se da bogovi traze svoju zrtvu,Lim svake godine bar jednu zrtvu prozdere,bog te rijeke itd...SUZE I KRV,va bas ono sto majka cini,place za svojim cedom,koje se prinosi.primjeri: Slavimo slobodu za koju je proliveno mnogo krvi i znoja, u nju je utkana tuga i očaj žena majki i dece za svoje muževe, sinove i očeve koji im ..Mnogo emocija se pojavilo u ovom sportu, timski duh je najbitnije nešto kada je timski sport u pitanju. Mnogo krvi i znoja je proliveno u Srbiji .. DAKLE ZA ZAJEDNICKI TIMSKI RAD ZRTVOPRINOSENJA,SE OPET POLAZE DSOTA TRUDA,KRVI,ZNOJA ZA TAJ OBRED,SEREMONIJAL...Uskoro ćemo porušiti i te zidove. Berlin kaput. Prošlo je dvadeset godina od rušenja Berlinskog zida. Proliveno je mnogo krvi, suza i znoja da dođe do promena.Vreme „krvi, znoja i suza“ sveta
31.Avg.2009, 19:30, Izvor: Danas Vreme „krvi, znoja i suza“ sveta

„Krv, znoj i suze“, bilo je ono što je premijer Vinston Čerčil obećao Britancima, svim Evropljanima i građanima sveta, kada je objavio da se Velika Britanija od 3. septembra 1939. nalazi u ratnom stanju sa Nemačkom, budući da je ta zemlja odbila da se povuče iz okupiranih delova Poljske (iz luke Gdanjsk, koju je službeni Berlin smatrao svojom nepravedno izgubljenom pomorskom bazom Dancing), u koju je ušla 1. septembra 1939 godine.DAKLE OUNO ZRTVE TRUDA TREBA ZA TREBU,POTREBU MIRA,SLOBODE I BLAGOSTANJA.nije to mala stvar,pa mnoge zrtve treba da padnu za svako vece zajednicko dobro,bilo da je to most,dom,sloboda,sta god.za slobodu i zivot,jevreji zrtvuju pashalno jagnje,u misiru.ko to nije zrtvovana su mu i nevoljno djeca,najsvetiji,prvenci.prvo djeca,pa okrajak penisa,pa jagnje,kod nas svinja,pecenje...umjesto djecaka,deteta...pa sada ga zrtvujemo kroz krstenje,uranjanje u vodu,tj nekada bacanje u vodu,kao i prve macice sto ubijamo,za bogove,prvi se macici ubijaju...tako nekada i prvo dijete,jer bilo ih je mnogo,po 10 djece,u potomstvu,sto je sredina primitivnija...pa prvo,nabjbolje bogu.IAKO JE TO KRV,SUZE I ZNOJ,TJ TRUD, TRUDNOCA prva je usko povezana i sa trebom,tj isTREBljenjem.

ZATO JE TREBINJE,TREBNIK KNJIGA MOLITAVA...

KSENIJA ATANASIJEVIC U KNJIZI O JULIJANU APOSTATI KAZE: CARA Julijana,tzv otpadnika su zvali i mesarem,jer su verovali da PRORICE IZ UTROBE ZIVIH LJUDI I IZ DZIGERICA NERODJENE DECE. Dakle,ovaj potatak nisam ocekivao da cu naci,a vec sam sam zakljucio da su nekada umjesto jetre zivotinje vracali od dijelova iznutrica ubijene djece i ljudi! Za Budnik,tzv Badnjak.u Herc.sv Save(her=ser)je bio obicaj do skoro da se gleda u jetru zivotinje za Bozic..kako kaze Sergej Trifunovic!

Da li jos neko moze da ospori zanimljivost i istinitost mojih izlaganja? Dakle,ovaj iznad je priznao da je zabavno,a da je edukativno van spora je,inace osporite slobodno,da pricam same budalastine,ako imate muda :) a,da,vi ste kastrirani,zrtvovani od becko berlinske propagande pa i ne mozete da se upustate u diskusiju,samo mozete da se posipate prahom,mi smo nistavni,nema nas nigdje,drugi su visa rasa.tako mislite opravdano jer zaista i jeste nista,a ja sam plemic,i po precima i po duhu!

Zamolio bi moderatpre da premjeste temu na becko berlisnak skola,jer steta je da ovakve gluposti zauzimaju mjesto,meka budu tamo na 258.stranici...nepriimjetno

Molim,mod da ako nece da premjeste da bar onda zakljucaju temu,da je ne salju na humor,a i novi sam clan pa nema smisla da otvaram nove teme!

Molim sve da ismijavaju ovo iz sve snage,dan i noc,ne osporavajuci ista jer sta u tim budalastinama ima i da se osporava kada se vidi da je pisac puko,i da je za Lazu L.

Eto,to smo mi,lazni Srbi,nize srbstvo.primitivno i neuko! Ovce su za klanje,i to je u redu. Tj ljudi su za klanje,i klali su nas.Ko ne misli i treba da ga kolju,i klace nas,i neka! Nije to autodestrukcija,jer pametne svakako mece klati vec nemocne,impotentne,neplodne,krzljavo i guravo. Da smo imali vise pameti sve nam se to nebi desilo,ali grijeh protiv uma koji nam je Bog dao se skupo placa.Prirodni zakon! aKO TE UBJEDIM DA SI LUD,GLUP,NEBITAN i ti povjerujes vec sam te pobedio.Ja sam borac i ipak se nedam u to ubjediti da vas je jos 1000 i da isto tvrdite krezubo se smijuci..Kada su genijalci shvaceni od mase? spaljivani su,a i danas je isto.I jos nesto,nisam ja ispred svoga vremena,vec vi mnogo zaostajete.Ja sam bas u pravo,svoje vreme,kao i Tesla u svoje ili Jospia Lisac,sto su joj se svi smijali,jer krsi sablone,a sada je to normalno..Ona me odusevila jer je njen duh pobjedio prolaznost smrt i starenje,pa iako stara ima svjezinu duha,kao i Jovanka Broz s kojom sam se sinoc ispricao.Gospoda ostajeu gospoda. I ne mislite da je Jovanka seljanka iz Like,vec je iz plemicke porodice,kao i ja,isti korijeni. Plemici Nemanicia smo bili i slavimo sv Stefana kao i Nemanjici.Ponos,slava,cast! A vi se sjecajte obala Inda jer ste samo imitacija slavnog srbstva!

Poslednja izmena:
Evo cisto da napravimo poentu opet ... :D

Evo i da ja poentiram i rezimiram opet: kada bi sada odneli digitalnu kameru u neko crnacko pleme,van civilizacije, oni bi gosta vjerovatno vezali,skuvali i pojeli,a s kamerom ne bi nista mogli snimati. Uplaseno bi prisli tome,posmatrali bi,sa strahom dosticali, i vjerovatno,kada pritisnu plej,slucajno,i vidie pokretne slike,pobjegli,ili bi isto razbili! E,to ste vi! Iznesem fantasticne podatke iz istorije,koje rasvjetljavaju nase najstarije,doduse primitivne obicaje,i umjesto da se to zna cijeniti,divljaci divljaju,primitivci pljuju i bljuju,ismijavaju,ponizavaju! I sta da se ja sada ljutim na crnce sto bi razbili kameru i ev.mene skuvali i pojeli? Ne! Sam sam dosao medju njih,pa sam preuzeo taj rizik. Nisu oni krivi sto se nisu razvili bas kao ni vi! To su zivotne okolnosti. Neko se i ne rodi,na porodu umre.Neko ostane autistican cijeli zivot. Neko zivi do duboke starosti ali ostene idiot,mediokritet,ogranicene,suzene svijesti...pa nije on to birao. U tom smislu,ako sam se i ljutio na vas vise se savrseno ne ljutim. Jer, zaista,ljudi ima svakakvih,a kako ce primitivac znati cijeniti znanje i nauku,knjigu? Ja,doduse,naslov napisem u stilu zute stampe,senzacionalisticki,a potom smireno,naucno dokazem stavove,ali to je moj stil i moje pravo. Vase je pak,pravo,da vam je maximum staviti link sa jutjuba,Stanislave puno seres,po hiljaditi put. Ja sam radio sa autisticnom djecom,jedan mali je stalno govorio samo jedno : j.ebi ga! j.ebi ga to je cuo valjda,govorili su mu ne!!! i zanimljiva mu je bila rekacija,i te 2 rijeci jedino izgovara cijeli zivot. Zahvalan sam Bogu sto nisam na njegovm mjestu,ali ni vasem! Uocavam veliku slicnost,a nova istrazivanja mi daju snagu i smisao zivota,jer ako bi taj smisao trazio u vama,brzo bi se razocarao. Jevreji,koji su klanje djece napustili prije okolnih slavenskih plemena,su i napredniji. Oskar Sindler je spasio 1200 Jevreja i napravise film,dadose mu nagrade,posthumno...i cijeli svijet zna za to njegovo dobro djelo. Nasa pak,Diana Budisavljevic (moja prezimenjakinja) je spasila 10 puta vise i to djece, 12000 djece je izvela iz NDH logora. Kada sam procitao njen Dnevnik,pisao sam medijima,Skupstini grada,i sada je dobila ulicu na Dedinju. Nije li sramota nasih "profesionalnih" istoricara da se za nju ne zna? I Jovanka Broz,mi rece da su nasi prostori u interesnoj sferi mnogih pa zato ratovi i stradanja,ali i da istoriju pisu pobjednici,Indirektno rece: sto su komunisti pisali,jasno je da nije istina! Ona mnogo zna,a nadam se da ce me i pozvati kako je obecala.Nagovaram je da pise memoare,i smatra da je dobra ideja,jer kaze dok je ziva da kaze svoju istinu,jer kad umre klevetace je a nece se moci braniti vise. Eto razlike izmedju mene i vas. Dok ja radim na korist nasem narodu,da saznamo pravu istinu,istoriju,kako anticku tako i noviju,jer su nam je jaci pisali i pisu,..vi umjesto da citate vise,mene ismijavate. Da li je Diana B.ostecena sto nije dozivjela slavu od Srba,vec su je brutalno zaboravili? Ne! Jer ona sama kaze da joj je najveci dar za rodjendan bio kada je spasila prvi zivot jedne zene. Blagodat dolazi s neba od Boga,ne od ljudi. I kako da je ljudi slave kada su glupi,ograniceni,primitivni? Taj njen rad bi cijenili da je na zapadu bila,kod nas na primtivnom Helmu,mogu samo da je zatuku iz zavisti,sto se utkala u vecnost. Tako i Radivoj Radic do bola skici,vristi,urla,iz zavisti sto se DERETICEVE KNJIGE STAMPAJU U VELIKOM TIRAZU i sto se on vec upisao u vjecnost. CNN o nama prica lazi danas,a kroz istoriju su jednako pricali Vatikan,Bec i dr.samo da nam slavu umanje. Nasa slava je u tome sto smo vrhunac istorijski i kulturolisko dozivjeli u predgrcko i predrumsko vreme, a od tada do danas to je jedno osipanje i asimilacija. Manji ima potrebu da bi opstao od veceg da misli,da bude lukaviji i zato su na nas racun prospreriali i Jevreji,Grci,Rumljani i dr. Ko nam je kriv kada necemo da mislimo i organizujemo se. Nase mnostvo i partikularizam je jos Herodot opisa da se nikada necemo ujediniti jer smo neslozni. Kakav napredak moze biti u Srbiji kada na povrsini isplivaju govna,a pravi ljdui su u zapecku. Pa ako se i javi,od posrbljenih Cigana mogu biti samo ismijani. Cigani uglavnom prevare,lazu,obmanjuju,samo im nemoj vjeroavti. I kako zive? Tako i sadasnji "srbi" lazovi,neradnici,zavidni,primitivni...cak i koji jesu srbi porijekom,dakle plemstvo,vosjka,mnogi su losi i nisu dostojni svog imena jer ne znaju za cojstvo, da zastite druge od sebe. Dakle, vi mene kamenom,ponizenjima,a ja vas i pored toga cu se zrtvovati i nametacu vam znanje,eda biste bili obrazovaniji i da napustite pecinu bar u 21.vijeku. To je podvig,kao doci medju primitivna plemena i edukovati ih,nauciti ih slovima, brojevima... Ja sam izabrao taj put,a vjerujem da ce biti nesto od vas,ako nastavimo da se,makar i ovako,sadomazohisticki druzimo! Jos svasta cete nauciti od mene,a mozda u buducnosti neki uznapreduju. To je vec za one koji imaju potencijal da napreduju. (U Srbiji niko nije uspjeo,ni Tesla ni Pupin ni Mileva Maric jer ovde je hajducija jos na snazi,jaci dodje na vlast,i diktira stvarnost,a napredni u bilo kojoj oblasti nemaju vreme i snagu jos za nadmetanje da silom se istaknu i uzmu vlast)

Izmeni/obriši poruku Izmeni poruku Brz odgovor na ovu poruku Odgovorite Odgovorite sa citatom Odgovorite sa citatom Višestruko citiranje

Taman sam mislio nešto ozbiljno da probam napisati, kad pročitah ovo o Tesli i Josipi Lisac kao ljudima ispred svog vremena.

Onda nisi dobro ni procitao,jer ne postoje ljudi ispred svoga vremena. Svako je u svom vremenu. Samo neko u tom vremenu brze uznapreduje neko ne. Pa posto je vecina nenapredna,tek po koji genije se nadje,onda masa diktira stvarnost i kaze,oni su ludi ili u boljoj verziji:ispred svoga vremena su! Pa,kako ja smatram da ne moze masa biti mjerilo stvarnosti,ako vec dislociramo ljude i istjerujemo iz svog vremena u buducnost ili prolsot,postenije je kazniti masu i reci da zaostaju za svojim vremenom,jer po univerzalnim zakonima,prednost imaju napredni,a ne nazadni.

Papa je zaista mislio da Kopernik i Galileo uce lazi,prvog je spalio drugog proganjao,ali su nakon par stotina godina uznapredovali,pa ih sada slave i priznaju gresku. Tako i africka plemena ne mogu koristiti jednu digitalnu kameru,kao ni vi moja saznanja,daleka je to buducnost za vas. Ali u medjuvremenu ako bi da se priblizite tome,morali bi dosta da citate i da imate razvijen mozak... Ali kako niko ne zeli da je satanista,dakle nazadan,primitivan,lakse vam je mene strpati u ludnocu nego da se otkrije vasa nagota,praznina,primitivnost! Pa me zato kolektivno spaljujejte,pijete krv,jedete meso...a ja vam se sa nebesa smijem jer znam da me ne moze okrnjiti primitivac,samo laz i zabluda.

I jos sta je zanimljivo. Ne prestaje vasa fascinacija samnom! Na kojoj god temi se javim,necete o argumentima vec o meni. Dakle,svakako vas ravnodusnima ne ostavljam,jer nisam kao vi. I drago mi je zbog toga! Ipak,zelja mi je da se na ovoj temi doprinese rasvjetljavaju ove nase tradicije.Neki su vec stavili nesto i zahvalan sam,Timski rad je bolji i napredak brzi. Nije lose da vreme svoje imoje i prostor ne kradu oni koji nemaju sta da kazu,sem Stanislave mnogo seres! Rekli ste,culi smo,vidjeli,moze nesto i konstruktivno,bar od onih koji imaju sta vredno spomena? Dakle,posto moderetori ne rade svoj posao,jos jednom pozivam da se na diskusijama diskutuje o temi a ne da ispoljavate vase fasicnacije mojom licnoscu,nebitno,poztivne ili negativne. Otvorite temu na humoru o meni,i pisite do mile volje. Mene vise zanima nauka,knjige a ne Kurir i Alo,sto je vecini vas osnovna literatura.

Objasnjavajuci da traka palijum,epitrahilj je bila i za brisnaje znoja sudarium,na sudistima,a neko rec etragikomedija a dokazah istinitost nasao sam i ovo,palatin od paliti,kao i palijum:

Pastir će skočiti kroz ovaj plamen, vukući svoje ovce zajedno s njim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Parilia

Nakon konzumiranja ovog napitka, pastir će skočiti kroz vatru tri puta, donoseći kraj ceremonije. [3] urbani oblik Parilia, s druge strane, je pomiješan s drugim rimskim vjerskim obredima i provodi svećenik. Ovidije osobno sudjelovao u tom obliku i opisuje svoja iskustva u Fasti [4] Dok središnje akcije ruralnog svečanosti prenijeti, urbani oblik dodaje dvije sastojke iz drugih vjerskih festivala:. Fordicidia i listopad konja. Fordicidia žrtvuje trudnu kravu na božanstvo TELLUS za promicanje stoku i polja plodnosti. Nerođeno tele onda je uklonjena iz utrobe i izgorio.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tellus

TELUS JE,JASNO,TELE!

po tome italijani i dobijaju ime,vitelo,od tele...zbog ovih ceremonija...
tako mi rece prijateljica iz Zg koja je zavrsila ital.jezik,a cula od svojih provesora da je ital od vitelo,tele/.telici...

DAKLE VADE NERODJENO TELE IZ UTROBE I ZAPALE GA,DA BI BILA RODNA GODINA.

I BOG JE OD VAGINA RIJEC,DAKLE RADJANJE,PLODNOST,BLAGO...BHAGA...stoka=blago jos u nekim krajevima.

Dakle kako su ovde vadili tele tako su izgleda nekada vadili i bebe,i spalivali ih,napredak je bio da je ne vade vec da je ubiju 8.dan,pa kasnije kad odraste...pa umjesto toga zivotinje do danas,svinja..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back