Kanibalizam u naših starih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jupiter je bog svjetla. On šalje grmljavinu i munju, zaštitnik je pravde, istine, ćudoređa, vojsku zaustavlja u bijegu i dosuđuje joj pobjedu. U povijesno je doba Jupiter Optimus Maximus glavno božanstvo Rima. Najstariji hram rimskog državnog kulta na kapitoliju posvećen je Jupiteru, Junoni i Minervi; u njemu je senat donosio odluke o objavljivanju rata, tu su se potpisivali međunarodni ugovori i vojskovođe prinosili žrtve, a pobjednički su imperatori na povratku u Rim u trijumfalnoj povorci najprije polazili u Jupiterov hram. Po Rimskom Carstvu podizani su mnogi hramovi u čast Jupitera (najčešće na brežuljcima) koji su predstavljali simbol rimske moći. U čast Jupiteru priređivale su se svake godine u rujnu ludi Romani. U carsko doba često ga u kultu identificiraju s različitim, stranim, osobito orijentalnim bogovima (Jupiter Optimus Maximus Serapis, Sabazios, Dolichenus i dr.).

BOG SVJETLA,ISTINE DAKLE...ZASTITNIK PRAVDE! ISTINE! DOSUDJUJE POBJEDU.. Dakle nema sumnje da su ga pitali za buducnost,vracali su iz jetre i iznutrica drugih...da procitaju njegovu volju,kao sto su i DRUIDI DRVOVODCI

Ocito je da sto idem u antiku vise je nasih rijeci,nama doduse razumljivih ne i italijanima i englezima jer oni su periferija i prelicenje a mi izvor i razumjevanje svega!

In ancient Roman religion and myth, Jupiter (Latin: Iuppiter) or Jove is the king of the gods and the god of sky and thunder.

PITER SE OVDE OCUVAO...

upiter is usually thought to have originated as a sky god. His identifying implement is the thunderbolt, and his primary sacred animal is the eagle,[1] which held precedence over other birds in the taking of auspices

http://en.wikipedia.org/wiki/Auspices

An auspice (Latin: auspicium[1] from auspex) is literally "one who looks at birds" PICE JE JASNO JE,PTICE, BIRDS..

...........

Gatanje (latinski: auspicium [1] iz auspex) je doslovno "onaj koji gleda ptica", [2] Vidovnjak koji čita znamenja iz promatranom leta ptica. Ova vrsta omen čitanja je već tisućljeća stara u vrijeme klasične Grčke: u četrnaestom stoljeću prije naše ere diplomatske prepiske sačuvani u Egiptu pod nazivom "Amarna prepisku", praksa je bila poznata kralja Alasia u Cipar, koji ima potrebu nekog 'orao vrač' biti poslana iz Egipta. [3] Ovo ranije, autohtona praksa divining strane ptica znakove, poznate u liku Calchas, ptica vrač na Agamemnona, koji dovela vojska (Ilijada I.69), uglavnom je zamijenio žrtvu-proricanja kroz inspekcije žrtvom jetre-haruspices-u Orientalizing razdoblju arhajskog grčke kulture. Platon primjećuje da hepatoscopy održan veći prestiž nego gatanje pomoću ptica [4]. U drevnoj rimskoj religiji, pod pokroviteljstvom uvjetom božanske znakove treba tumačiti strane augur (lat. množina: augures, Engleski množina: augurs). Proricati bi izvesti ceremoniju (poznat i kao "uzimanje pokroviteljstvom"), a čitao leta uzorke ptica na nebu. Ovisno o pticama, pod pokroviteljstvom iz bogova mogli biti povoljni ili nepovoljni (sretan ili nesretan). Ponekad podmitio ili politički motivirani augures bi izmišljati nepovoljne sazove kako bi se odgoditi određene državne funkcije, kao što su izbori. [Citat potreban] Plinije Mlađi su atributi izum auspicy da Tirezije prorok Tebe, generički model vidovnjaka u Greco -rimska književna kultura. Jedan od najpoznatijih pokroviteljstvom je onaj koji je povezan s osnivanjem Rima. Nakon što su osnivači Rima, Romula i Rema, stigli na Palatinu Hill, dvije tvrdio tamo gdje točan položaj grada trebao biti. Romul je bio postavljen na izgradnji grad na Palatinu, ali Remus htio izgraditi

In my hunting for ritual traditions for this time of year I’ve come across the cruel deity Crom Cruach. He was a pre-Christian God of Fertillity in Ireland who was propitiated with human sacrifice. His cult idol image was a gold figure surrounded by twelve stone or bronze figures. The first born child would be sacrificed to this idol in exchange for a good yield of milk and grain. An early King, Tigernmas, along with three quarters of his army, is said to have died while worshipping Crom on Samhain eve, commonly held on the 31st October.

crom cruach = crom dubh = hromi daba = dabog

prinosene su mu ljudske zrtve za zetvu, prva nedelja avgusta. ubijana su prvorodjencad...

ko zna...

Poslednja izmena:
isto ovo kod slovena

In the middle of summer, there was a festival associated with thunder-god Perun, in post-Christian times transformed into a very important festival of Saint Elijah. It was considered the holiest time of the year, and there are some indications from historic sources that it involved human sacrifices. The harvest probably began afterwards.

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavic_mythology

SVANTOVIT (SVANTEVIT) (Slavic) The god of war. Worship of this god included human sacrifice. Some tales tell that he was the supreme deity and father of all other gods. Worship of this god ceased after Christianity but, folk tales are still told about him.
SVARAZIC (SVAROZIC, SVAROGICH) (Slavic) The god of fire. He was the son of Svarog and brother to Dazhbog. He was pictured wearing a helmet, carrying a sword and on his chest was a bison's head. Human sacrifices were made to him.

http://www.tccweb.org/folklore.htm

Svarazic / Svarozic / Svarogich is the god of fire and he was believed to have created the sun, human sacrifices were also made to him like for instance the bisshop of Mecklenburg who was sacrificed to him in 1066.

http://www.geocities.ws/reginheim/slavs.html

Cek malo,jel se to meni cini ili me ti vise ne vradjas i ne saljes u ludnicu??? A,dakle mijenja se stav o meni.napredujete,bravo! Opet se vracam na temu,da me moderatori,ako nisu odrasli,u odnosu na mene,opet ne getoiziraju u temu becko berlisna vs autoht.skola...

Evo vracam se temi!

http://sh.wikipedia.org/wiki/Tucindan

Tucindan je dan, kada prema tradiciji, srpski pravoslavni vernici kolju i rede pečenicu za Božić.

Dakle tada se KOLJE zivotinja za Bozic!

Nekada se pečenica "tukla" ubijala krupicom soli, kasnije ušicama od sekire, pa se onda, ubijeno ili ošamućeno prase ili jagnje klalo i redilo. Zato je ovaj dan nazvan Tucindan.

TUCI,TJ UBIJATI...

Za pečenicu se obično kolje prase ili jagnje, a uz to neko još kolje i priprema pečenu ćurku, gusku ili kokoš. Običaj vezan za klanje pečenice, ostao je verovatno iz starih mnogobožačkih vremena, vezan za žrtvoprinošenje. Crkva ga je prihvatila i blagoslovila, jer posle božićnog posta, koji traje šest nedelja, jača hrana dobro dođe, pogotovo što su tada izuzetno jaki mrazevi i zime.

KLJUCNO: Na Tucindan, po narodnom verovanju, decu "ne valja" tući, jer će cele godine biti nevaljala i bolovaće od čireva

DAKLE,JASNO JE,NEKADA SU SE TUKLA,ZATUKLA DJECA,UMJESTO PECENICE.

Ovo je samo hriscansko humanizovano znacenje da djecu NE TREBA TUCI,inace sam naziv praznika,dana,je suprotan i kaze TUCIN DAN. DAKLE DAN KADA SE TUCE!! UBIJA NEKO...a ko? prase ili jagnje danas,a nekada? pa djeca,naravno! JER ne bi u svijesti narodnoj ostala djeca,toboze da ih se ne treba tuci...a bas jer je bilo obrnuto!

Ima li ko da kaze da sam lud? ili sam naveo i previse dokaza za svoje tvrdnje?

Monastir Decani i Pec su u uskoj vezi sa pecinom,jer u blizni oba monastira su bila starija svetista,pecine,gdje su djecu prinisili na zrtvu alama... pecina i pecenka,i deca je sve povezano.. u blizini pecke patr je rugosvak klisura sa dosta pecina au decani,selo belaje, gdje je dosta pecina bilo...

Zato su pecine ostale u narodnoj svijesti strasna mjesta gdje obitavaju azdaje,ale,alave halapljive na stoku i djecu...jer su im u starini klali djecu i davali,ptuda DREKAVAC od dreljenja pri klanju djece...to jos kolektivno odzvanja u narodnoj svijesti...kao i u mojon glavu skicanje svinja pri kolinju,svinjokolju u slavoniji kada sam bio mali!

Kolinje je od klanje kao i koljivo i kolac i kolac,i kolo kao ples tj sunce,je kolo,jer je sve to njemu i prinoseno najizvornije! kola nebeska ide Ilija...anticka predstava boga i sl.i rijec koledar tj kalendar je nasa i usla je u latinsk! jer oni nemaju K a ta rijec je izvorno sa K.

- - - - - - - - - -

smanji malo crvena slova. nema potrebe da vices.

Znam da je norma da velika slova znace vikanje,meni to ne znaci,vec naglasavanje bitnijega,kljucnog,zato povecam i stavim crvenu boju krvi. uostalom zasto me oponinjes,to treba da cini moderator,a po meni,ako postoji ta opcija na forumu,dkale dozvoljena je! da je zabranjena ne bi je bilo!

Vec sam navodio da su Stefan Decanski i Stefan Nemanja u narodnosj svijesti ALOVITI SVECI,tj koji prozidru djecu...ostatak starije tradicije jer su u tim pecinama oko Decana djecu donosili na zrvovanje,pa zato sada u riznici Decana ima koljevki od srebra zavjetni darovi roditelja bez djece,a na Hilandaru tj VILINOM DARU,je loza sv simeona koja daje djecu parovima neplodnim...nista nije slucajno,istorija se iscitava cesto iz konteksta a ne kao debilni istoricari koji traze da je neko to bas tako zapiao,da je bilo, pa ako nema zapisa to nije bi bilo,gluposti! treba citati izmedju redova jer se tako jedino istorija moze pravilno tumaciti,naravno,sto vise dokaza,tvrdnje su utemeljenije,a ja sam i suvise ovde dokaza naveo da bi se sumnajlo u istinitost naslova i teme!

ok ja to onako prijateljski... sto veca buka to vise ljudi pokrivaju usi... :)

Istorijska je činjenica da su Spartanci ubijali svoju decu, ako su bila degenerisana, fizički ili mentalno slaba, ili njihova opšta konstitucija nije bila takva da bi se mogli uspešno snalaziti u ratovima. Isti tretman imali su i teški bolesnici, nemoćni iz bilo kog razloga, kao i starci koji su ubijani jer nisu ispunjavali kriterijume koji bi po vladajućem stavu ovog ratničkog naroda predstavljali vizu za dalji život. Smatra se da je ovo jedan od razloga što je u Sparti ljudski život po nekima iznosio svega dvadeset jednu godinu.

Ovakvi običaji Spartanaca imali su svoju ideološku i moralnu osnovu u stavovima njihovih najslavnijih i najautoritativnijih gradjana. "U tom pogledu, i Likurg, i Solon, i Aristotel, i Platon, njihovi najveći ljudi, filozofi i zakonodavci, pružali su im ne samo ideološkog već i zakonskog oslonca".[4]

Svakako, razlog ovakvog postupanja Spartanaca bio je pre svega poboljšanje ratničkih kvaliteta jedne izrazito ratničke nacije, ali izvesno je da se ne smeju zanemariti ni ekonomski motivi koji se manifestuju u teškoćama jedne mobilne i ratničke države u izdržavanju neproduktivnog dela stanovništva, koje nema perspetivu da to bilo kada postane. Tako, spartanski način života postao je sinonim asketskog i okrutnog življenja.

I austrijski domorodci, Aboridžani, ubijali su decu i starce. Razlozi su bili ekonomski i verski. Sam čin je imao formu ritualnog ubistva i sprovodio se na specijalnim plamenskim svečanostima kojom prilikom su žrtve rituala na kraju pojedene.[5]

Američki Indijanci nisu jeli svoje saplemenike ali je znano da su stare i iznemogle roditelje ostavljali u divljinu gde bi ovi skončali od gladi i žedji ili bi ih rastrgle divlje zveri.[6]

Indijanci, koji su bili pretežno nomadi, nisu dozvoljavali da izlišno žive i time ih sputavaju njihovi ostareli preci i iznemogli saplemenici. Prema tome, razlozi ovakvom postupanju bili su strogo racionalni i bez religijskih ili nekih drugih premisa, i ako se ne isključuju ritualni i folklorni elementi prilikom obavljanja obreda.

Stari Prusi su ubijali svoje nemoćne roditelje samo ako je postojala njihova izričita želja u tom pravcu.[7] Ovakvo eliminisanje starih i nemoćnih je najbliže današnjem pojmu eutanazije.

U Švedskoj su postojale izložene po crkvama velike "porodične budže", kojima su Švedjani, na svečan način ubijali, odnosno premlaćivali teške i neizlečive bolesnike kao i stare i iznemogle ljude i žene.

Oto Banberški tvrdi da su kod starih severnih Slovena mnoge žene ubijale svoju žensku decu - jer su one radjale mnogobrojnu decu - da bi na taj način mogle da ishrane i odoje ostalu, naročito mušku decu, kojoj je pridavana daleko veća važnost. Dakle, razlozi su, u većini slučajeva, čisto ekonomske prirode. Cajler je je pronašao da su lužički Srbi ubijali svoje stare i iznemogle roditelje, rodjake i poznanike, prijatelje, čak i strance samo ako nisu bili sposobni za privredjivanje.

Često su ih žive zakopavali, čak ih kuvali i jeli, priredjujući tom prilikom naročite
svečanosti. Tako je čak i u XVI veku, u Lotaringiji, na porugu pravosudja, neki sudija Remignus osudio na smrt spaljivanjem 800 baba - veštica. One su zaista spaljene na strašnom plamenu lomače.[8]

Slično Slovenima su postupali i stari Indusi. "Stari vračevi Inda imali su laganiji posao, jer su svi lečili samo izlečive bolesnike; neizlečive ne imadoše lečiti jer bi ih njihove svojte odvezle do reke Ganga, natrpale im nos i usta sa posvećenim limunom i pobacale ih u vodu."[9]

http://www.sirius.rs/clanci/dragan_ilic/eutanazija.html

Hvala za informacije!

Pojavom hriscanstva je prekinuta ta nehumana praksa ubijanja hendikepiranih i nesretnih! To je jos ozivjeo paganin Hitler koji je sizofrene,epilepticare,pedere i druge ugrozene skupine ubijao iz ekonomskih razloga. Naizgled to je prakticno,jer koja je svrha zivota autisticne djece,koji su ako biljke i parazitine doprinose a zive,i na grbaci su...ali opet tu etika jos nije jasna,ima li pravo na zivot svako bez obzira na kvalitete?

Spartanicu su bili Srbi koji su pogrceni! Sparta je od PARTIJA,KAO PARTIZANI STO SU bili vojska...

I oni nose perjanicu,kao i kasniji rumski vojnici...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Leonidas_statue1b.jpg

- - - - - - - - - -

Evo par perjanika iz razih vremna i lokacija:

Leonidas_statue1b.jpg

282738_4790748124358_1879362687_n.jpg

evo jos...
734244_4510676082732_471407132_n.jpg
Pogledajte prilog 274450
377713_4834330133881_2002676565_n.jpg

a evo i kako Gundulic Aleksandra Velikog zove Srbinom:

OSMAN, TRECE PJEVANJE

http://dzs.ffzg.unizg.hr/html/Gunduli1.htm

Tim u njih se još začina
što se u pjesan stavi odavna
od Lehsandra Srbljanina
vrh svijeh cara cara slavna.

U njih svud se vitez hvali
koga krunom kopje obdari:
Stjepan Uroš i ostali
od Nemanjić kuće cari.
U njih žive slava obilna
ku Kobilić steče mudri,
kad handžarom cara silna
na Kosovu smrtno udri.
Prosvijetlit se u njih hajo,
ne zavideć sunce žarko,
Svilojević još Mihajo
i Kraljević junak Marko

a evo i zasto mi to ne znamo i ne priznamo: jer je isprad zgrade SANU masonska piramida,sto dokazuje ko u njoj sjedi,a masoni su tajna org,a zlo i la se cini u tajnosti...jasno je onda da ce reci ma Gundulic nije kompetentan! mi smo kompetentni!

Pogledajte prilog 274452

Malo ko zna za ovu istinu,ali sam ovo utvrdio na mnogobrojnim primejrima,dokazima...iz Biblije i van Biblije. Djeca su zrtvovana bogu rata i sunca Molohu,to su bozicni obicaji,na Tucindan bi zatukli dijete,a kad bi ga pojeli na badnju noc, 3 dana bi sve mirovalo pa se pozdravljalo MIR BOJZI,u smislu pociva u MIRU BOZJEM.Pecenom djetetu bi stavljali u usta jabuku,koja je simbol besmrtnosti,kasnije je to preneseno na svinju,pecenku,aa krvlju bi kropili i sipali je po krovocima kuca.zato se kaze krov,ali kropljenje. da zao duh bozji mimoidje kucu i da gpodina bude rodna. analogija sa vitlejemskim pokoljem djece,avramomom zrtvom isaka,na brdu Morija,dakle pomor,smrt...kao i egipatsko klanje prvenaca od boga.sem ko je krvlju namazao vrata,od pashalnog jagnjeta.Pasha je prolaz da zlo prodje...zato imamo pasos,od pas,prolaz...Badnjak je budnik.Udaranje 3 puta da se odsjece je ono kucanje u drvo 3 puta three,tree,free da se oslobodi zaspali bog u drvetu i otkloni uroke... ima jos dosta,ali prvo,da mi mod.prebaci ili obrise temu,da me malo isponizavaju svi,ismiju da su ovo fantazije,pa da navedem i ozbiljnije dokaze! Srbi ionako pucaju od zavisti i neznanja,pa sto treba da cijene toga se stide,a pljuju po znanju!

- - - - - - - - - -

na drugim jezicima krov je od duh,dah,od zlog duha...ali i od strah,kao streha...zato s neba dolazi i zlo i blagoslov pa djed mraz salje poklone kroz dimnjak.

Pazi, prinošenje ljudskih žrtava je postojalo... i među starim Slovenima vjerovatno... među Keltima gotovo sigurno, zapisi Cezareve invazije na Britaniju i kasnije od Klaudija, mada ima tu sigurno rimskih pretjerivanja...

Ovo ostalo je lupanje i nagađanje... mi imamo ogroman broj običaja iz predhrišćanskog vremena koji poštujemo i praktikujemo, a nemamo pojma o tome... ovakvim lupetanjem se samo smanjuju šanse da ikada nešto više saznamo o staroslovenskoj religiji i običajima jer će svaki sljedeći istraživač rizikovati da ga neozbiljno shvataju i ismijavaju zbog ovakvih laičkih i nestručnih (najblaže rečeno) metoda...

- - - - - - - - - -

I šta Gundulićeva pjesma je krucijalni dokaz da je Aleksandar Veliki bio Srbin, šta?! :roll:

I Likinije je bio Srbin,pa, naravno prelaze preko toga,jer se ne ulapa u laz o doseljenju u 7.vijeku.Sve podredjuju tom falsifikatu!

KARLOVACKI RODOSLOV:
"Glagoljut istini spisatelji jako Likiniju Srbinu biti rodom,Jelinu mudrovanijem i sva Srbska idolu sluzase Dagonu.Od sudu i Dagoni i Daki imenujut se:od Sera ze Srblje."

VRHOBREZNICKI RODOSLOV:
"....imase(misli se na Konstantina Velikog-prim.Vid) boljarina nekojega Srbina po imenu Likinije.I dajet jemu sestru svoju Konstanciju za zenu."

KONSTANTINOV RODOSLOV:
"Ovaj Likinije bese dalmatinski gospodin,rodom Srbin i rodi od Konstantije sina Bela Urosa."

PAJSIJEV RODOSLOV:
"...po srede ze ih carstvujuscu Likiniju mucitelju severnimi i zapadnimi stranami,jeze Srbin jest."

OBSTI LIST PATRIJARSIJE PECKE:
"Ovaj Likinije imao je dva sina koji su sa majkom posle smrti Likinijeve(325) pobegli iz nekada slavnog grada Sirmijuma.Iz toga grada oni su preko Bosne pobegli u Zahumlje u otecestvo svoga oca Likinija...Loza koja je od njih vodila dala je prvog blagocestivog cara naseg Nemanju,koji se u monastvu prozvao Simeon."

RUVARCEV LETOPIS:
"Likinije malo prebiv u blagocasti poce muciti Hriscane.Car Konstantin poce Likiniju slati knjige po odabranim slugama moleci Likinija da prestane sa mucenjem hriscana,ali ovaj nije hteo da ga poslusa.Na to car Konstantin posalje svoje vojnike koji Likiniju odsekose glavu.Sin Likinijev Beli Uros vide veliki strah i uzas i pobeze u tvrdu zapadnu stranu u Zahumsku zemlju i tamo je porastao."

sa drugog foruma:
O poreklu Likinija se malo zna,rodjen je u Dakiji pa se cesto u enciklopedijama navodi da su mu roditelji bili "dacki ili ilirski seljaci".Za nas je taj podatak vazan jer govori da je Licinije pripadao starobalkanskom, autohtonom stanovnistvu.Medjutim,jedan kljucni argument nam definitivno potvrdjuje srpsko poreklo Likinija.Borba izmedju Konstantina i Licinija je isla u korist ovog prvog,pa je Licinije bio prinudjen da trazi pomoc od "podunavskih varvara" i Zonara nam svedoci da je Licinije potrazio zastitu u Srpskim planinama(Montes Serrorum) koje se jos nazivaju i "sume slovenskih Vana(Venda)".

Zonara ga naziva Srbinom,ali sta to sve vredi kada narod ne zna a elita nece da zna jer je korumpirana!?

Pazi, prinošenje ljudskih žrtava je postojalo... i među starim Slovenima vjerovatno... među Keltima gotovo sigurno, zapisi Cezareve invazije na Britaniju i kasnije od Klaudija, mada ima tu sigurno rimskih pretjerivanja...

Ovo ostalo je lupanje i nagađanje... mi imamo ogroman broj običaja iz predhrišćanskog vremena koji poštujemo i praktikujemo, a nemamo pojma o tome... ovakvim lupetanjem se samo smanjuju šanse da ikada nešto više saznamo o staroslovenskoj religiji i običajima jer će svaki sljedeći istraživač rizikovati da ga neozbiljno shvataju i ismijavaju zbog ovakvih laičkih i nestručnih (najblaže rečeno) metoda...

- - - - - - - - - -

I šta Gundulićeva pjesma je krucijalni dokaz da je Aleksandar Veliki bio Srbin, šta?! :roll:

Dakle morao bi neki moj navod da demantujes argumentovano kao laiz i da pricam i glupost. Vidim da sam te mnogo zabrinuo za buducnost istrazivanja nase stare religije,jer eto unapred sam sve hendikepirao za taj posao jer sam se drznuo da dirmnem starinu,pa jos na nestrucan nacin i svi ce ubuduce imati kompleks zbog mene da ne budu ismijani! Ne vidis koliko si smijesan,tj zalostan u ovoakvim zavidnim komentarima,iz kojih izbija samo mrak. Gundulic je samo dokaz da je on mislio da je Aleksnadar Srbin. Nista vise! A ja sam nasao jos dosta drugih dokaza.

Naime,on nije bio Grk,ratovao je protiv njih i osvojio ih je!

Njejgov ime je DAR SUME, LESAN DAR LES JE SUMA..dar sume,kao i hilandar sto je vilin dar,ili bozidar bozji dar i sl...u prevodu na grc to je teodor. a i rijec doros grci od nas dobijau dar...

DALJE,ratuje na Graniku protiv persijanaca dakle na GRANICI,GRANICNA RIJEKA KOD DARDANELA!

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_kod_Granika

Da li Granik lici na nasu rijec granica? da li je logicno da se na granici ratuje protiv neprijatelja ili u dubini njegove teritorije?

Dalje, njegova vojska ima sunce na stitovima,solarni kult!
Imaju perjanike,a to je nas prastari obicaj! Imas masu nasih rijeci u Indiji sto je donose arijevci,nasi obicaji,vjencanje nam je isto,mnogi plesovi,tetovaze,bogovi,rijeci opanak je upanah tamo za cipela na sanskritu..Dakle,sve to nesumnjivo dokazuje da smo mi ti arijevci,indoevropljani,a to se samo sacuvalo kod nasih starih katolika ilira,da je on Srbin,a to je zatamnjeno tek u novije vreme preko nasih ljudi koji se skolovase kod njemaca koji sve napravise da nam sakriju pravuslavu!
i anticki grad u mk je SERVIA!

http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece

sRBI SU BILI RATNICKI STALEZ SLAVENA TADA I DO SKORO! Dakle ne kazem da je Aleksnadar Srbis samo jer Gundulic kaze,to mi je samo dokaz vise za ostale tvrdnje!

SIMONA JOVIC, istrazila plesove Indije i uocila mnoge slicnosti sa nasim helmskim plesom. Jos jedan u nizu dokaza naseg uticaja na Indiju. U Srbiji je niko nikada jos nije pozvao. Srpskog je porijekla. Plesala je samo na Ohridu u antickom amfiteatru. Ona je stricnjak za plesove Helma. http://www.simonajovic.com/

...................

http://eztv.it/shows/3/90210/

22. EPIZODA 3.SEZONE,SERIJA 90210.29.MIN.SCENA TRADIC.INDIJSKOG VJENCANJA.zaprepastio sam se sa slicnostima pravoslavnog vjencanja.prvo vijenci,koji su ovde veci i idu oko vrata a ne na glavu kao kod nas,doduse mi smo kasnije uveli krune.drugo,platnom im se vezu ruke,kako pop cini i na pravoslavnom vjencanju,i trece,tako vezani idu oko stola u krug (nije prikazano da li samo 1 ili mozda i 3 puta kao kod nas). Jos jedan u nizu dokaza nasih istih obicaja,vjerovanja,mitologije,obreda.Zaista nisam ocekivao toliko slicnosti,a Indija kako znamo nije hriscanska zemlja. To su preuzeli od nas,sto znaci da smo se slicno i nekada vjencavali,samo sto nije bilo hriscanstva.Kada je stiglo,ubaceno je u vec gotovi sistem.Fenomenalno!!!
A i dolazak mladenca na slonu je stvar prestiza,najbolje prevozno sredstvo nekada u Indiji.Ko je imao slona bio je bogat.Pa ako danas neki nemaju bolji auto,oni posude za tu priliku.

http://www.vesti-online.com/Scena/Estrada/161446/Vencali-se-s-lovorovim-vencem-na-glavi

Poslednja izmena:
Slicnosti rijeci su frapantne.Bog VISNU je visnji bog,bog AGNI je oganj,bog vatre i sl. Tetovaze su identicne kao nasim katolcikim babama Bosne... Prema tome,ovaj sto kaze da ce se neko postiditi ovakvih mojih zapazanja kao da su to lazi,i da niko vise nece nista izucavati iz straha da ne bude ismijan je tipican zakljucak mediokriteta zacaranog,indoktriniranog, rezultat neokorteksnog propagandnog rata da nam se nabije kompleks nize vrendosti i da stvari ne vidimo svojim ocima i svojim umom vec ocima drugih kako nas vide! Ne,postidice se budcnost takvih kao ti,sto i pored interneta i brzih info,sve to ne vidis ili ne mozes da vidis jer po tebi mi smo marginalni u zakarpatskim mocvarama...a stvar je obrnuta!

Mnogi naucnici koji su sljedili stare sablone i kretali su u tim zacrtanim okvirima nisu isli dalje,tek ko ima smjelosti da preksi normu,moze da izviri van i otkrije nesto novozato se vama lakse i logicnije cini da ja trabunjam nego da SANU ne govori istinu,jer eto vi se uzdate u "profesionalne naucnike" koji ne znaju ni za Dianu Budisavljevic koja je spasila 12000 zivota...Eto vjerujte vi njima a ja cu sebi,pa cemo da vidimo rezultate.Tj vase vec vidim,nesposobni ste i sve gubite i Kosovo i RSK i sve jer ste tako sposbni i brzni cuvari nacionalnog blaga! Zato vam tako i je! A ja koji to blago vaskrsavam iz zaborava sam za vas ludak,i bruka roda!

Poslednja izmena:
Prebacujuci kanale na TV PINK vidjeo sam seriju indijsku,pa bracni par place i posipa u rijeku pepeo kremiranog srodnika,i urnu stavlja u vodu...da pluta.Isto je bilo kod Stounhendza,obred da 1 ili 2 puta godisnje svi nose pepeo na rijeku,i ritalno ga posipaju...to je nas stari obicaj,zato se more zove more,od morto smrt... kao i MORAVA, MORACA... itd. mi smo taj obicaj napustili,ali ako nas zanimaju nasi siati obicaji bolje su ocuvani u primitivijoj Indiji.Bolje su i kod vlaha istoak srbije ocivani,a sto je covjeka napredniji slabiji su obicaji i tradicije!

Vjeciti argument nasih ljudi nedovoljno sigurnih u sebe,i sa nedovoljnim znanjem je: a sta ce reci zapad! Obrukacemo se pred njima. I to je tako od pocetka,od osnivanje savremene istoriografije.. i tih licnosti do danas i Radicoja Rdaica i anonimusa na forumima! Mi smo velika bruka,eto,jer imamo svoj stav i svoje argmente! Gdje je tu demokraticnost i pravo na slobodu misljenja?

Ne treba se varati,kako smo kao Srbi u Hr ugrozeni od ustasa,indoktriniranih u jezuitskoj mrznji,isto smo samokastrirani naucno,pa hulimo i na prave Srbe u Srbiji koji tvrde istinu.sa istim zarom kako i tamo na pravoslavnoh Srbina...isti duh,inkvizicija,progon,samo jer drugacije mislis.

Zar ne vidite po djelima,analogiju?

A i rijec ŽAR je od srb imena. Naime. surija je samo uslovno,sunce,to je vise zracenje,sunceve ZRake,jer sr je svuda gdje je neki proces nesto ide...

Nase ime je od kulta Serbona,Herkula,boga Sunce..

Nisu samo Sirija,Sibir,Srbija i Sardnijia od toga i mnga mora,zalivi,gradovi vec i IZRAEL I AZERBEJDZAN

aZER bejdzan je od pamene zemlja.. plamen je ZER,ZAR..

A iSRAel je borba,koji s eborio sa el,elohimom bogom tj Jakov.

ocito je da je zer,zar,sur,sar...ser.od plamtenja serafima,plamenih andjela,cuvara raja,saraja,heruvima,sa macem... dakle BORBA,SIJANJE,SUNCE,junastvo,plemstvo!

http://sr.wikipedia.org/wiki/Азербејџан

Термин Āturpāt у буквалном преводу значи „онај који је заштићен светом ватром“.[13][14] Када се именици Āturpāt дода ирански петроним -akān добије се назив Āturpātākān који се може превести као „Земља (свете) ватре“. Првобитно име земље „Мад и Атрупатакан“ (односно Атропатова Медија) се временом мењало, прво у Атурпатакан затим у Адарбаган (Ādharbādhagān) до данашњег термина Азербејџан

................

http://en.wikipedia.org/wiki/Israel#Etymology

According to the Hebrew Bible the name "Israel" was given to the patriarch Jacob (Standard Yisraʾel, Isrāʾīl; Septuagint Greek: Ἰσραήλ Israēl; "struggle with God"[28]) after he successfully wrestled with the angel of the Lord

struggle with God=borba s Bogom

Yisra=borba, dakle Serbi su bez sumnje ratnici!

Malo ko zna za ovu istinu,ali sam ovo utvrdio na mnogobrojnim primejrima,dokazima...iz Biblije i van Biblije. Djeca su zrtvovana bogu rata i sunca Molohu,to su bozicni obicaji,na Tucindan bi zatukli dijete,a kad bi ga pojeli na badnju noc, 3 dana bi sve mirovalo pa se pozdravljalo MIR BOJZI,u smislu pociva u MIRU BOZJEM.Pecenom djetetu bi stavljali u usta jabuku,koja je simbol besmrtnosti,kasnije je to preneseno na svinju,pecenku,aa krvlju bi kropili i sipali je po krovocima kuca.zato se kaze krov,ali kropljenje. da zao duh bozji mimoidje kucu i da gpodina bude rodna. analogija sa vitlejemskim pokoljem djece,avramomom zrtvom isaka,na brdu Morija,dakle pomor,smrt...kao i egipatsko klanje prvenaca od boga.sem ko je krvlju namazao vrata,od pashalnog jagnjeta.Pasha je prolaz da zlo prodje...zato imamo pasos,od pas,prolaz...Badnjak je budnik.Udaranje 3 puta da se odsjece je ono kucanje u drvo 3 puta three,tree,free da se oslobodi zaspali bog u drvetu i otkloni uroke... ima jos dosta,ali prvo,da mi mod.prebaci ili obrise temu,da me malo isponizavaju svi,ismiju da su ovo fantazije,pa da navedem i ozbiljnije dokaze! Srbi ionako pucaju od zavisti i neznanja,pa sto treba da cijene toga se stide,a pljuju po znanju!

- - - - - - - - - -

na drugim jezicima krov je od duh,dah,od zlog duha...ali i od strah,kao streha...zato s neba dolazi i zlo i blagoslov pa djed mraz salje poklone kroz dimnjak.

zašto bi ovo bilo vezano za Srbe a ne za nek druge narode ????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back