Kancer

Stalo je nekako nocas, nismo nigde isli, mada je i jutros rovita. Sutra i tako ima jos jednu aplikaciju hemo i onda 27.12 presek stanja posle 6 meseci hemije. Hvala svima.

Ако се буде поновило, а немате у кући капи за нос, слободно сок од лимуна нацедите и нек премаже прстом слузнице носа добро.
Тај сок исто зауставља крварење.

- - - - - - - - - -

U pravu si Liki potpuno.
Inace danas se operise ona devojka o kojoj sam nedabno pisala da ima metasrazu na plucima. Primila je tri doze hemo i sad je odluka da se to operise. Da li je to dobro ili ne nemam pojma, svakako joj zelim sve najbolje.
Javice se kad izadje iz intenzivne.

Најбољи показатаље напредовања саркома су метастазе у плућима, нажалост.
Они су јој дали хемију да јој смање мета како би могли да је оперишу.
Иначе, кад се мета на плућима испоље, исход је познат.

Čemu onda operacija? Da dobiju na vremenu? :(

Да, људи воле да живе.

Нисам то писала на форуму до сад, кад сам ишла на ИОРС да замолим Срђана Николића да оперише Драгану, кад је чула да хоће да је оперише, рекла је:'' Супер, макар још шест месеци да поживим''.

У суштини, нико не познаје тај осећај док не дође у ту ситуацију.

Ако се буде поновило, а немате у кући капи за нос, слободно сок од лимуна нацедите и нек премаже прстом слузнице носа добро.
Тај сок исто зауставља крварење.

- - - - - - - - - -

Joj :(
Cekam da mi se javi.

Да, људи воле да живе.

Нисам то писала на форуму до сад, кад сам ишла на ИОРС да замолим Срђана Николића да оперише Драгану, кад је чула да хоће да је оперише, рекла је:'' Супер, макар још шест месеци да поживим''.

Logicno da vole.
Njoj je receno da se meta smanjila i da se samo sklanja taj osteceni deo, da ce biti ok posle toga.

Метастаза је само показатељ да се малигнитет распростире кроз лимфне или крвне судове или се директно шири. У овом случају крвне.
Малигне ћелије су , у њеном случају, свуда.
Плућа као витални орган, док год су чиста, добро је. Чим их начне сарком, лоше је. Отклониће парцијално, а за месец дана може да има пет нових џумба у плућима.

Метастаза је само показатељ да се малигнитет распростире кроз лимфне или крвне судове или се директно шири. У овом случају крвне.
Малигне ћелије су , у њеном случају, свуда.
Плућа као витални орган, док год су чиста, добро је. Чим их начне сарком, лоше је. Отклониће парцијално, а за месец дана може да има пет нових џумба у плућима.
To je onaj na R nikako ime da mu zapamtim, secam se da si jos onda rekla da je grozan.

Да, људи воле да живе.

Joooj straaasno, zasto sam usao na ovu temu, skroz mi propade daaaan. A ja kukam kako mi je lose jer mi "proradili sinusi i ne mogu lepo da disem". Odmah mi je bolje i to 200 puta, dobro je !

To je onaj na R nikako ime da mu zapamtim, secam se da si jos onda rekla da je grozan.

Рабдомиосарком...код деце он не мора да има тако лошу прогнозу али код одраслих...

- - - - - - - - - -

Joooj straaasno, zasto sam usao na ovu temu, skroz mi propade daaaan. A ja kukam kako mi je lose jer mi "proradili sinusi i ne mogu lepo da disem". Odmah mi je bolje i to 200 puta, dobro je !

Лепо је што имаш свест о томе да твоја мука није највећа. :)

Рабдомиосарком...код деце он не мора да има тако лошу прогнозу али код одраслих...

- - - - - - - - - -

Лепо је што имаш свест о томе да твоја мука није највећа. :)

Aaaa cekaj, cekaj, nemam ti ja samo te muke sa nos i sinusi, kosinusi... Nego imam i .......... (salim se).

Rabdomiosarkom je imala moja ćerka, embrionalni tip tj onaj "bolji".

To ima i onaj mali Stefan za kog skupljaju novac sad, u stomaku. Pričao sam sa njegovim ocem, možda se i vidimo na kafi uskoro.

To ima i onaj mali Stefan za kog skupljaju novac sad, u stomaku. Pričao sam sa njegovim ocem, možda se i vidimo na kafi uskoro.
Da, evo i Sofka je rekla da je kod dece prognoza mnogp bolja.
Hvala Bogu da je tako i da se pilici izlece.

Prilično je dobra prognoza za embrionalni, plus retko se vraća i kada se vrati retko je u "težem" obliku. Barem sam tako čitao za ovaj embrionalni, drugi podtip je dosta gori.

A opet, to je samo za decu, kod odraslih se retko javlja embrionalni.

Prilično je dobra prognoza za embrionalni, plus retko se vraća i kada se vrati retko je u "težem" obliku. Barem sam tako čitao za ovaj embrionalni, drugi podtip je dosta gori.

A opet, to je samo za decu, kod odraslih se retko javlja embrionalni.
Jedino sto znam je da je taj i da je u 4-tom.stadijumu, kaze to joj pise u ph nalazu.

Jooj brate, pa je l ste skupili novac, je l ste to finansijski izdrzali? Ako treba, evo nesto i mi forumasi Krste da skupimo. Samo reci.

Mi nismo skupljali novac, nije bilo potrebe jer smo sve radili ovde u Srbiji (hemio u Nišu a operacije u Tiršovoj).

Stefanovi roditelji su krenuli sa skupljanjem novca ali još uvek nemaju jasnu potrebu i cilj, obratili su se državnom fondu ali sve što se treba uraditi (pretpostavljam samo hemio sad, operaciju su završili) radi se ovde u Srbiji tako da nije jasno šta bi bio povod da idu na lečenje u inostranstvo.

Možda se vidim sa njegovim ocem narednih dana pa ako treba da se skuplja javiću.

Много ти пишеш на овом пдф-у без реалних тегоба.
Чачка тебе нешто. :lol:

Neki cika Minhauzen me zadirkuje. :D

P.s. Sta ces, malko moram da upotrebim psihologiju i srodne nauke za rasterivanje sarlatana od ranjivih ljudi. Kao ono u prirodi kada vidis lesinare kada se okupljaju oko zivotinje koja ce uginuti ili sveze uginula pa da razgrabe od nje sto vise mogu.

Opet sam dao grozan primer, iz strane nevinih pacijenata je l tako? Pa mozda, ali zapravo i jeste tako, jeste toliko grozno, to sto rade sarlatani na internetu kada "namirisu" da nekom ensto fali ili nedobog da je malo teze neko bolestan. A tek ako mu rekli da ce najverovatnije umreti jer je veoma teska bolest - Auuu pa skacu od srece jer znaju ulicnu psihologiju takvih - "sigurno cu mu uvaliti bar 70% mojih asortimana, jer davljenik se za slamku hvata".

Ajde da uvaljuju samo bolesnicima nesto od cega im nece biti bolje uz pricu i LAGANJE ZARAD NOVCA da ce im biti bolje, nego sto im neretko i naskode time, a usput veoma bezobrazno ljigavo klevecu i lazu o svim strucnim licima, pocev najvise od lekara, pa sve do prosvetnih radnika koje osudjuju da "namerno decu uce "zvanicnim" stvarima, koje su zapravo sve netacne", a sta je zaista tacno mozete videti na sledecem paranoidno-shizofrenom YouTube linku, na koji kada kliknete, ja i tu zaradjujem od VIEW-a jer sam povezao/la google ad sense. :evil::evil::evil:

Poslednja izmena:

Back