Kancer

Prilično je dobra prognoza za embrionalni, plus retko se vraća i kada se vrati retko je u "težem" obliku. Barem sam tako čitao za ovaj embrionalni, drugi podtip je dosta gori.

A opet, to je samo za decu, kod odraslih se retko javlja embrionalni.

Ембрионални и алвеоларни.
Јесте, ембрионални има јако добру прогнозу и бешика је најчешћа локализација.

- - - - - - - - - -

Mi nismo skupljali novac, nije bilo potrebe jer smo sve radili ovde u Srbiji (hemio u Nišu a operacije u Tiršovoj).

Stefanovi roditelji su krenuli sa skupljanjem novca ali još uvek nemaju jasnu potrebu i cilj, obratili su se državnom fondu ali sve što se treba uraditi (pretpostavljam samo hemio sad, operaciju su završili) radi se ovde u Srbiji tako da nije jasno šta bi bio povod da idu na lečenje u inostranstvo.

Možda se vidim sa njegovim ocem narednih dana pa ako treba da se skuplja javiću.

Нема потребе да иду напоље. Овде се то лачи врло успешно.
Не каска наша медицина за светском. Терапије су протоколарне, прописује их Светска Здравствена Организација, тако да ту нема слободе у избору од стране самог доктора.

Jos uvek je nema da se javi. Valjda izadje sutra iz intenzivne, pa da cujem kako je prosla. :(

ваљда је све добро прошло.
јесте да је она млада, али рано ми је да већ сутра напусти интензивну. плућа су то.
ух, бемти болест одвратну ....

- - - - - - - - - -

ни драксон се не јавља, а супруга је данас, ако сам добро разумела,
требала одрадити последњу туру хемије.

Bog niti daje niti uzima, to su sve izmislili ljudi da bi sebi istinu lakse prilagodili. Dakle, nista bog dace, vec dace lekovi, dace terapije, procedure, kompetentnost lekara i genetika osobe.

Javila se,,kaze sve je ok proslo. Ajde valjda i bude ok dok se oporavi od te operacije.

супеееер!
млада је она, опоравиће се.
ја стварно немам појма како тече опоравак кад чачкају око плућа.
мислим да је страобално,а немам појма зашто тако мислим:think:
вероватно је то индивидуално. знам како се мм брзо опоравио,
а други једва да су могли ходати.

хвал Богу и доцама,
атибрузлинепизди :lol:

- - - - - - - - - -

Хемотерапија помаже само када је пацијент у 1 фази болести али то није сигурно

мајок болан, не почињи опет о тетки, ујаку,ближој и даљој фамилији ;)

супеееер!

хвал Богу и доцама,
атибрузлинепизди :lol:

- - - - - - - - - -

Ма не то,но што неки кажу

супеееер!

хвал Богу и доцама,
атибрузлинепизди[emoji38]
- - - - - - - - - -

I ja se nadam da hoce. Ona je doduse veca panicarka i od mene (mada znam da vam je to neverovatno :lol:), za sve vezano za bolest tera svoje da pitaju, citaju pa da joj prepricaju, jer je nju strah. Cudo jedno. Ja dok sve sama ne iscackam ne smirujem se, Ali eto mislim da ce se izvuci, oporaviti i biti ok.

Maligne bolesti u Srbiji su zbog NATO bombardovanja tri puta češće nego u svijetu - na 100.000 stanovnika bude registrovano 5.500 oboljelih od različitih vrsta karcinoma, dok u drugim zemljama taj broj iznosi 2.000, tvrdi srpski neurohirurg Danica Grujičić.

Grujičićeva, koja je načelnik neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije, navodi da je od 2002. godine samo od leukemije smrtnost povećana za 139 odsto.

Ona ističe da su tumori, osim što se sve češće javljaju, i agresivni, te da je to razlog što se stanovnici Srbije nalaze u vrhu Evrope po smrtnosti od malignih bolesti.

Prema rečima Grujičićeve, broj oboljelih od karcinoma u Srbiji svake godine raste za dva odsto, dok u svetu ta cifra iznosi 0,6 odsto.

Ona napominje da je bombardovanjem Srbije NATO počinio ekocid i da bi Srbija trebalo da formira nezavisnu komisiju stručnjaka, koja bi imala na raspolaganju odgovarajuću laboratoriju i tačno navela šta je zagađeno uranijumom tokom bombardovanja.

Jedan od najboljih srpskih neurohirurga smatra da je NATO imao genocidne namere da zagadi životnu sredinu, jer je namerno gađao hemijska postrojenja.

Grujičićeva kaže i da je u porastu broj obolelih od autoimunih bolesti o kojima niko ne govori, te da se sve veći broj parova leči zbog steriliteta.

"Mladima kojima smo ostavili ovakvu zemlju i sve probleme sa kojima se susreću, ostavili smo i probleme o kojima ne smemo da pričamo i za koje ne smemo da tužimo zlikovce koji su ih stvorili", naglašava Grujičićeva za "Večernje novosti".

Ona navodi da su naleti NATO avijacije potrošili kiseonika, koliko sva živa bića u Srbiji potroše za 50 godina, a iz prirodnog ležišta izbačeno je oko 3,8 milijardi kilograma zemlje.

"Sad se pitajte odakle ovoliko klizišta. Samo tri tone žive je otišlo u Dunav...", rekla je Grujičić.

Vratili se sa sestomesecne kontrole sa.polovicnim rezultatima. I pored sijaset hemioterapija tumor markeri opet skocili sa trista na oko 600, pojavile se i nekakve uvecane zlezde na vratu, doduse EHO abdomena i rengen pluca su ostali isti, jedno plucno krilo joj je i dalje puno tecnosti a drugo malo ali je RTG isti od prosle kontrole, biohemija i krvna slika solidna buduci da od juna prima ove "bojne otrove" poznatije kao hemioterapija. Doktorka joj produzila hemiju za jos dva cikusa sa recima " i to je to". Posle toga videcemo dalje.

Vratili se sa sestomesecne kontrole sa.polovicnim rezultatima. I pored sijaset hemioterapija tumor markeri opet skocili sa trista na oko 600, pojavile se i nekakve uvecane zlezde na vratu, doduse EHO abdomena i rengen pluca su ostali isti, jedno plucno krilo joj je i dalje puno tecnosti a drugo malo ali je RTG isti od prosle kontrole, biohemija i krvna slika solidna buduci da od juna prima ove "bojne otrove" poznatije kao hemioterapija. Doktorka joj produzila hemiju za jos dva cikusa sa recima " i to je to". Posle toga videcemo dalje.

Tvoja supruga ima rak jajnika? Koliko dugo se leči?

Maligne bolesti u Srbiji su zbog NATO bombardovanja tri puta češće nego u svijetu - na 100.000 stanovnika bude registrovano 5.500 oboljelih od različitih vrsta karcinoma, dok u drugim zemljama taj broj iznosi 2.000, tvrdi srpski neurohirurg Danica Grujičić.

Grujičićeva, koja je načelnik neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije, navodi da je od 2002. godine samo od leukemije smrtnost povećana za 139 odsto.

Ona ističe da su tumori, osim što se sve češće javljaju, i agresivni, te da je to razlog što se stanovnici Srbije nalaze u vrhu Evrope po smrtnosti od malignih bolesti.

Prema rečima Grujičićeve, broj oboljelih od karcinoma u Srbiji svake godine raste za dva odsto, dok u svetu ta cifra iznosi 0,6 odsto.

Ona napominje da je bombardovanjem Srbije NATO počinio ekocid i da bi Srbija trebalo da formira nezavisnu komisiju stručnjaka, koja bi imala na raspolaganju odgovarajuću laboratoriju i tačno navela šta je zagađeno uranijumom tokom bombardovanja.

Jedan od najboljih srpskih neurohirurga smatra da je NATO imao genocidne namere da zagadi životnu sredinu, jer je namerno gađao hemijska postrojenja.

Grujičićeva kaže i da je u porastu broj obolelih od autoimunih bolesti o kojima niko ne govori, te da se sve veći broj parova leči zbog steriliteta.

"Mladima kojima smo ostavili ovakvu zemlju i sve probleme sa kojima se susreću, ostavili smo i probleme o kojima ne smemo da pričamo i za koje ne smemo da tužimo zlikovce koji su ih stvorili", naglašava Grujičićeva za "Večernje novosti".

Ona navodi da su naleti NATO avijacije potrošili kiseonika, koliko sva živa bića u Srbiji potroše za 50 godina, a iz prirodnog ležišta izbačeno je oko 3,8 milijardi kilograma zemlje.

"Sad se pitajte odakle ovoliko klizišta. Samo tri tone žive je otišlo u Dunav...", rekla je Grujičić.

nije citala strucno misljenje onog imunologa iz nisa zorana radovanovica da osiromaseni uranijum nije stetanu kuriru ....a mogao bi i muad da joj objasni da prica gluposti

Poslednja izmena od moderatora:
Mogu slobodno da kažem da Dr. Dana Grujić LAŽE o statistici obolelih od karcinoma, duplirala je našu statistiku.

U Srbiji godišnje od karcinoma (sve vrste) oboli oko 270 ljudi na 100.000, što nas svrstava na 25. mesto u svetu.

Daleko ispred nas su mnoge razvijene evropske države poput Danske, Francuske, Belgije, Norveške i Švajcarske koje nikada nisu imale bilo kakvu kontaminaciju osiromašenim uranijumom, niti su bombardovane.

Ponavljam, DANA GRUJIČIĆ LAŽE. Žena opet pokušava da se progura u politiku i poput ostalih političara nije joj problem da manipuliše narodom da bi postigla cilj.

Data for cancer frequency by country

Pre tri godine je operisana(da kazem da je sve ginekoloski odstranjeno) i od tad sa malim pauzama non-stop hemioterapija, ali po meni sa dosta slabim ucinkom istih.
Kako se ona oseca?
Te neke uvecane zlezde na vratu imam i ja, radila UZ na Onkoloskom 2x, kazu nema tumornog tkiva. Uzrok ne znaju. Hirurg rekao videce u februaru mozda me pisalje na magnetnu zbog toga. Sa jedne strane 4, sa druge 1. Nekad se bas vide, nekad ne, cudo.

Kako se ona oseca?
Te neke uvecane zlezde na vratu imam i ja, radila UZ na Onkoloskom 2x, kazu nema tumornog tkiva. Uzrok ne znaju. Hirurg rekao videce u februaru mozda me pisalje na magnetnu zbog toga. Sa jedne strane 4, sa druge 1. Nekad se bas vide, nekad ne, cudo.

pa vec je psiho-fizicki dosta popustila od toliko hemije u sebi, ne moze bas mnogo da se krece zbog izliva tecnosti u pluca a i povremeno ima bolove posto joj to plucno krilo verovatno pritiska nekakav zivac ili tako nesto.

Mogu slobodno da kažem da Dr. Dana Grujić LAŽE o statistici obolelih od karcinoma, duplirala je našu statistiku.

U Srbiji godišnje od karcinoma (sve vrste) oboli oko 270 ljudi na 100.000, što nas svrstava na 25. mesto u svetu.

Daleko ispred nas su mnoge razvijene evropske države poput Danske, Francuske, Belgije, Norveške i Švajcarske koje nikada nisu imale bilo kakvu kontaminaciju osiromašenim uranijumom, niti su bombardovane.

Ponavljam, DANA GRUJIČIĆ LAŽE. Žena opet pokušava da se progura u politiku i poput ostalih političara nije joj problem da manipuliše narodom da bi postigla cilj.

Data for cancer frequency by country

Ja verujem da je gospodin Vucic oborio stopu oboljevanja od raka takoda samo moze niza da bude nego pre par godina,dok je ova politikanka kubikuje.Kazem posto je ona politicar a ne lekar neka izadje na megdan gospodinu Vucicu pa da vidimo kome narod veruje

Back