Kancer

Ljudi, svestan da mi nije jos puno ostalo, rak je od predela glave/stitne zlezde/vrata metastazirao po citavom organizmu, razvio se u predelu grudnog kosa i verovatno mi pritiska pluca pa zbog toga jako tesko disem. Takodje je metastazirao i u donji deo tela i mozda u jos neke organe/misice/kosti zaista vise ne zelim ni da se bavim dijagnozama i analizom kad sam svestan da mi se priblizio sudnji dan, mozda sutra, mozda za nedelju dana, mozda za 2, ko zna. Ne pijem nikakve lekove ali mislim da bih trebao da pocnem, zato sto se stanje naglo pogorsalo, i odjednom sam izgubio apetit i nesanica me muci opasno, ne spavam duze od 2-3 sata i to kad uspem. Takodje osecam kako mi se mentalno stanje polako menja, sto mi izuzetno tesko pada i sada zaista shvatam kako je ljudima sa depresijom i mentalnim bolestima. Do sada sam mogao sam da se brinem o sebi i zivot mi nije bio znacajno promenjen, ali sad mislim da mi je zaista potrebna necija pomoc, Stvarno ne znam kako da kazem mojoj samohranoj majci koja je odgajila troje dece na svojil ledjima da uskoro necu bii pored nje, srce mi se cepa kad samo pomislim na nju kako prima te vesti, ona zapravo ne zna ni da imam rak uopste, ali je krajnje vreme da joj kazem kako jeste. Lijem suze dok pisem ovo kad samo pomislim na majku i na moju bracu, najteze mi je zbog njih, ne zbog sebem Inace smo ostali jako rano bez oca (sa 6 godina), bez bake, a evo uskoro i bez mene i ne mogu ni da zamislim koliko ce im.biti tesko kad ih ponovo pogodi smrt najblizeg. Koji je najbolji nacin da majci prenesem da sam terminalno oboleo i da cu uskori napustiti ovaj svet? I sta mislite da li da uzimam ili ce oni pogorsati moje stanje, pogotovo mentalno. Jos jednom se izvinjavam zbog ovolikog teksta, jednostavno mi je lakse da izbacim sve to iz sebe makar preko tastature posto sam usamljen u ovoj borbi sa kancerom, nadam se da me razumete.

I zaboravih da dodam, kad je vec za mene kasno, mozda za druge nije.

Ljudi, ne lecite se alternativnom medicinom, zato sto nikako to nije lek za rak iako vam deluje cudesno i jeftino, ali verujte da ti ljudi samo zaradjuju na tudjoj muci, ja sam se presao odlaganjem i misljenjem da moze da me izleci prirodna ishrana i ko zna jos sta i to me je vrlo verivatno kostalo i zivota, naravno ne jos, ali mi nije jos puno ostalo.

Znaci, lecite se ovom medicinom ma kakva je, ako dobijete dijagnozu nadajte se da je u ranoj fazi i poslusajte savete lekara, jer je to najbolja sansa koju imate da prezivite. Mozete kombinovati zdraviju ishranu tokom vaseg lecenja ali nikako izgladnjivanje i post na sokovimo i slicne gluposti. Meni je stvarno zao tih ljudi koji promovisu to kao lek od raka, pogotovo ovde u Srbiji gde narod i ovako tesko zivi. Ovo je zaista jeziva bolest koja razara porodice i samo se nadam de cete svi vi sto se borite sa njom uspeti da se izlecite!

Jos jednom, izvinjavam se na dugom post-u, jednostavno mi ovo pisanje pomaze.

Ljudi, svestan da mi nije jos puno ostalo, rak je od predela glave/stitne zlezde/vrata metastazirao po citavom organizmu, razvio se u predelu grudnog kosa i verovatno mi pritiska pluca pa zbog toga jako tesko disem. Takodje je metastazirao i u donji deo tela i mozda u jos neke organe/misice/kosti zaista vise ne zelim ni da se bavim dijagnozama i analizom kad sam svestan da mi se priblizio sudnji dan, mozda sutra, mozda za nedelju dana, mozda za 2, ko zna. Ne pijem nikakve lekove ali mislim da bih trebao da pocnem, zato sto se stanje naglo pogorsalo, i odjednom sam izgubio apetit i nesanica me muci opasno, ne spavam duze od 2-3 sata i to kad uspem. Takodje osecam kako mi se mentalno stanje polako menja, sto mi izuzetno tesko pada i sada zaista shvatam kako je ljudima sa depresijom i mentalnim bolestima. Do sada sam mogao sam da se brinem o sebi i zivot mi nije bio znacajno promenjen, ali sad mislim da mi je zaista potrebna necija pomoc, Stvarno ne znam kako da kazem mojoj samohranoj majci koja je odgajila troje dece na svojil ledjima da uskoro necu bii pored nje, srce mi se cepa kad samo pomislim na nju kako prima te vesti, ona zapravo ne zna ni da imam rak uopste, ali je krajnje vreme da joj kazem kako jeste. Lijem suze dok pisem ovo kad samo pomislim na majku i na moju bracu, najteze mi je zbog njih, ne zbog sebem Inace smo ostali jako rano bez oca (sa 6 godina), bez bake, a evo uskoro i bez mene i ne mogu ni da zamislim koliko ce im.biti tesko kad ih ponovo pogodi smrt najblizeg. Koji je najbolji nacin da majci prenesem da sam terminalno oboleo i da cu uskori napustiti ovaj svet? I sta mislite da li da uzimam ili ce oni pogorsati moje stanje, pogotovo mentalno. Jos jednom se izvinjavam zbog ovolikog teksta, jednostavno mi je lakse da izbacim sve to iz sebe makar preko tastature posto sam usamljen u ovoj borbi sa kancerom, nadam se da me razumete.
Ne moras da opterecujes svoju porodicu ( ako ne zelis) sami ce videti da nesto nije kako treba. Obicno to najblizi vide vec prvog momenta, ali prtetpostavljam da se ne vidjate cesto.
Za neke dijagnoze karcinoma zaista lekovi ne postoje, prirodna " ishrana" nije nikoga ubila ne zna zasto si tako odbojan prema njoj.

Porodici i prijateljima definitivno treba da kažeš, možda nije loše u dva koraka da to uradiš da bi ih pripremio. Ja sam tako uradio kada sam dobio dijagnozu za dete i mislim da nisam pogrešio - prvo sam im rekao da je definitivno tumor ali da ne znaju da li je maligni (a odmah su mi rekli da jeste), pa sam im posle par dana rekao da ipak jeste maligni, a do tada su se već psihički spremili za tu mogućnost. Moje iskustvo, ne kažem da je to najbolji način ali eto ja smatram da je dobar.

Jedno je sigurno, moraš da im kažeš. Pogotovo zato što i sam kažeš da ti je sada potrebna pomoć. Zaslužuju da znaju, a ti ne smeš sam kroz to da prolaziš.

Drugo, koristi sve što ti medicina pruža, ne vidim razlog da sebi ne olakšaš dane. Na bilo koji način.

Slazem se da svakako moram da im kazem, i mislio sam da bude iz 2 koraka ali stvarno ne znam kako da saopstim da uskoro necu biti ziv, jako je tesko. Mislim da cu prvo reci mami i nadam se da ce ona da saopsti mojoj braci.

I definitivno mislim da ne znaju o cemu se radi, jesam se povukao u sebe i to primecuju ali definitivno ne misle da imam rak ili da cu umreti uskoro.

Planiram da uzimam lekove, ali sam cuo da neki lekovi dosta uticu na mentalno stanje, ali 90% mislim da cu uzimati.

Inace, nemam ja nista protiv zdrave ishrane, naravno da se treba hraniti zdravo i biti aktivan da bi se smanjila sansa od dobijanja raka, ali svakako ne mislim da ishrana sama moze da izleci rak, to je apsurdno. Ja sam nazalost kasno shvatio da treba ziveti zdravo i odlaziti kod lekara radi preventive, jer sam bio glupi tinejdzer, i mislim da ljudi nauce da cene zivot tek kad se ozbiljno razbole, sto vidim i na svom primeru, zivot nije igracka. Sta da se radi sad, ne mogu da vratim vreme unazad i tako je kako je.

Slazem se da svakako moram da im kazem, i mislio sam da bude iz 2 koraka ali stvarno ne znam kako da saopstim da uskoro necu biti ziv, jako je tesko. Mislim da cu prvo reci mami i nadam se da ce ona da saopsti mojoj braci.

I definitivno mislim da ne znaju o cemu se radi, jesam se povukao u sebe i to primecuju ali definitivno ne misle da imam rak ili da cu umreti uskoro.

Planiram da uzimam lekove, ali sam cuo da neki lekovi dosta uticu na mentalno stanje, ali 90% mislim da cu uzimati.

Inace, nemam ja nista protiv zdrave ishrane, naravno da se treba hraniti zdravo i biti aktivan da bi se smanjila sansa od dobijanja raka, akali svakako ne mislim da ishrana sama moze da izleci rak, to je apsurdno. Ja sam nazalost kasno shvatio da treba ziveti zdravo i odlaziti kod lekara radi preventive, jer sam bio glupi tinejdzer, i mislim da ljudi nauce da cene zivot tek kad se ozbiljno razbole, sto vidim i na svom primeru, zivot nije igracka. Sta da se radi sad, ne mogu da vratim vreme unazad i tako je kako je.
Niti sprecava . niti leci. zdrava ishrana ima veze sa dijabetisom, i raznim drugim oboljenjima koje su posledica debljine i nekretanja.

@ freeabcd

Meni je malo nejasna ova prica, ti si fakticki kako kazes dosao u terminalnu fazu raka a niko oko tebe ni ne zna da uopste bolujes od bilo cega? Izvini ali malo mi je to sve konfuzno.

Kazes da ne uzimas nikakvu terapiju, da si ignorisao bolest i lecio se alternativno. Ko ti je i kad sve to dijagnostikovao, koji je prvi i primarni karcinom, jel imas neku istoriju bolesti, da li zivis u gradu ili nekoj ruralnoj sredini?

Planiras da uzimas lekove sad u terminali?

@Rayela

Ja koliko sam ukapirao on nije protiv zdrave ishrane generalno vec kaze da ona ne bude totalna zamena za hemioterapiju kako je on radio vec da se praktikuje uz konvencionalno lecenje.

Poslednja izmena:
Prosli avgust je bila dijagnoza, stitna zlezda.
Kada se prosirio na pluca, jasno je bilo da je to to. Od tada mi vise ne trebaju nikakve analize, dijagnoze, ali sam mogu da napipam na nekim delovima tela i da osetim bolove.

Kada se prosirio na pluca, jasno je bilo da je to to. Od tada mi vise ne trebaju nikakve analize, dijagnoze, ali sam mogu da napipam na nekim delovima tela i da osetim bolove.

Ovde ima ljudi obolelih od karcinoma, cak i od karcnoma stitne zlezde, ja nisam lekar, ali ovi oboleli koji imaju tu dijagnozu, a i operisali su tu zlezdu
znaju ( jer su im lekari tako rekli, a i statistika tako kaze) da je bas takav karcinom relativno " benigan", a to bi znacilo bez ikakvih
metastaza. Ti samo pretpostavljas da imas metastaze? Ili imas i neke snimke sa tim metastazama na plcima?

Ja sam operisala karcinom štitne žlezde. Pored toga što su mi rekli da je gotovo bezopasan, rekli su mi da hoće da zahvati limfne žlezde i kosti.
Ko zna šta je to što ti pipaš po delovima tela.

Ja sam operisala karcinom štitne žlezde. Pored toga što su mi rekli da je gotovo bezopasan, rekli su mi da hoće da zahvati limfne žlezde i kosti.
Ko zna šta je to što ti pipaš po delovima tela.

Ja sam bas zbog tebe i tvog bivseg karcinoma ovde coveku i odgovorila jer je taj karcinom zaista jedan od nekako ( aj da tako kazem)
najbezazlenijih tako da ne razumem od kud njemu ideja da je kao i napipavao neke metastaze.
Nego, bre, pisu ljudi sve i svasta, ti nikako da mi se ne brines jer to sto je tebi operisano, to se sasvim
slucajno i zove karcnom:)
Znam ja da covek ne moze iz svoje koze, ali ti si pismena devojcica, shvatila si sve baremn posle operacije.;)

Osecam "kuglice" u grudima koje bole na dodir i generalno jako slabo telesno stanje, takodje mi i kosti "krckaju" cim pomerim ruku npr ili tako nesto. I jos dosta simptoma.

- - - - - - - - - -

Takodje sam napipao 2 kuglice velicine klikera u testisima i ogroman bol, ne znam da li je moguce da tu metastazira ali ja ne znam sta bi to drugo moglo da bude.

Juce mi je doktorka slusala srce i pluca i kaze da je tu sve normalno.

Danas sam radio cpr i krvnu sliku i cekam rezultate.

Sutra cu zakazati detaljan pregled svega, ali 2 "kuglice" u testisima i bol pri tome, kao i kuglica u predelu grudi, zaista ne znam sta je drugo u pitanju. I pri tom sveopste jako slabo fizicko stanje.

Radio sam na privatnoj klinici danas, rezultati su sledeci:
Leukociti: 6,20
Eritrociti: 4,66
Hemoglobin: 146
Trombociti: 190
Neutrofili su mi veci od Limfocit 46>43,2

CPR: 1,2

Doktor kaze da je jedino neobicno sto su neutrofili veci od limfocita
Kaze da je sve ostalo uredu, ali se ja osecam preslabo

Jel ima neko ko se razume da me posavetuje?

- - - - - - - - - -

Sutra radim test za gvozdje i hormone stitne zlezde

Ljudi, pre svega, postoji vise tipova karcinoma stitaste zlezde i nisu svi podjednako sloni davanju metastaza.
Ali ovo sto postavljac teme pipa pod kozom bi mogli biti upaljeni limfni cvorovi, sto opet moze biti povezano za karcinomom.

Ljudi, pre svega, postoji vise tipova karcinoma stitaste zlezde i nisu svi podjednako sloni davanju metastaza.
Ali ovo sto postavljac teme pipa pod kozom bi mogli biti upaljeni limfni cvorovi, sto opet moze biti povezano za karcinomom.
Tebe sam zaboravila kada sam rekla da ovde nema doktora. Izvini.
Posavetuj ga kome da se obrati, a ne da se ovde raspituje šta i kako da radi.

Sta znaci ovo " Prosli avgust je bila dijagnoza, stitna zlezda"?
Jesi li radio ultrazvuk, biopsiju, PH nalaz stitaste zlezde? Koja ti je primarna dijagnoza?

Tebe sam zaboravila kada sam rekla da ovde nema doktora. Izvini.
Posavetuj ga kome da se obrati, a ne da se ovde raspituje šta i kako da radi.

Ma nemas zbog cega da se izvinjavas :D
A tu je i Elle i jos 1-2 lekara koji povremeno svrate.

Mikelo, kako mogu da ti posaljem privatnu poruku ovde preko telefona, posto sa telefona ne mogu da nadjem tu opciju. Ili ako mozes da mi ostavis e-mail da te pitam nesto.

Poslacu ja sada tebi privatnu poruku, pa ces je videti u meniju koji otvaras povlacenjem prsta od leve ivice ekrana na desno.

Back