Kancer

Webtribune? Tu se informišeš? WEBTRIBUNE?!?
U pitanju je najveće go.vno od sajta koje postoji na srpskom jeziku, apsolutno sve što tamo pročitaš je laž, ili potpuna laž ili potpuno izvrtanje neke istinite vesti.

Ako se ne slažeš sa mnom slobodno okači linkove na originalna istraživanja koja se u tekstu pominju.

Supruga mi prica dok je lezala u bolnici da bi primila hemioterapiju jos u pocetku. Da im je u sobu dosla mladja zena koja je vegan od svoje 14 godine, sa tumorima na obe dojke.
Daleko od toga da sam protiv vegeterijanske ishrane ali nisu ni oni toliko nedodirljivi kako se s vremena na vreme pise.

Hvala draga. Cesto mislim o tebi kako si hrabra[emoji173]

Hvala mila :heart:..imam i ja svoje strahove ali nedam da me nadvladaju. Otkazali su mi poslednju hemoterapiju. Prehladjena sam..bas me to nervira. Tako sam zelela da sve to okoncam. U ponedeljak ponovo uzimam probu krvi, videcemo kako se infekcija razvija.

Ne mogu. [emoji21] Mogu da jedem, i jedem, svežu rendanu cveklu napravljenu kao salatu, a sok ne mogu. Kupinu imam u dvorištu, ali ne mogu da se nateram da pojedem dve dnevno.

Mozda malo skuplja varijanta ali dosta delotvorna je i sok od cedjenog nara. Moze da se iscedi u obicnu cediljku za citruse pa se jos dodatno i ona zrnca ispritiskaju i izgnjece kasikom. Takodje i pecena cvekla u rerni, ne mnogo, svi sokovi ostanu u njoj.
Nema sad ovo mogu ovo ne volim,:) ni moja supruga nije mogla da zamisli da ce jesti konjske kobasice ali kad su joj popadale sve vrednosti od citostatika i twrapije morala je i to da jede.

Poslednja izmena:
U pitanju je najveće go.vno od sajta koje postoji na srpskom jeziku, apsolutno sve što tamo pročitaš je laž, ili potpuna laž ili potpuno izvrtanje neke istinite vesti.

Ako se ne slažeš sa mnom slobodno okači linkove na originalna istraživanja koja se u tekstu pominju.

Eto, doziveo sam i taj dan kada je neko na ovim temama konacno citirao "webtribune" totalno smecarski sajt teorija zavera, nadrinauke i gluposti. Njihovo geslo je - sto veci senzacionalizam, a manja istina, to vise clickova i novca nama u dzepovima, jer je to veoma zarazan i dobar "click bait".

Na tom sajtu da pise da su 2+2=4, uzeo bih digitron da proverim, i 2 puta menjao baterije, mozda neispravne baterije pa zato greskom pokazuje 4.

Jedna slidza za ove webtribunovce:

14237577_1343242479049404_2716841843877907478_n.png

Ja hvala lBogu i ne zalazim na te sajtove jer i ne moram.
Medjutim juce neka udarna vest u nemackim medijima da su sve te teorije oko ugljenih hidrata ( koje kao kad ne jedes bivas zdrav) oko gladovanja, izglanjivanja
celija raka, i oko unosenja i neunosenja zivotinsjkih masti cisto sviranje s oprostenjem " uz bubanj".
Nema validnih studija za te teorije vegana i nevegana.

ako ih imas u dvoristu, mozes sok da spremis od kupina
a za cveklu, podjednako je dobro i kad je jedes svezu kao salatu
Ja cveklu ne mogu da jedem da me ubijes. Meni to mirise na zemlju, u Nemackoj je salata od cvekle kod matorijih ljudi
( mladji rokaju samo pice i imaju po 100 kila) i ja kod tih ljudi kad me pozovu u goste to i jedem.
Oni je prave sa recimo jednom shargarepom i obavezno malo luka i jedna do dve narendane ( kisele ) jabuke.
Neki stavljaju i narendan celer ( ne smeta), ali su ove jabuke i luk verovatno glavna stvar jer ubijaju ukus i miris zemlje.

Mozda malo skuplja varijanta ali dosta delotvorna je i sok od cedjenog nara. Moze da se iscedi u obicnu cediljku za citruse pa se jos dodatno i ona zrnca ispritiskaju i izgnjece kasikom. Takodje i pecena cvekla u rerni, ne mnogo, svi sokovi ostanu u njoj.
Nema sad ovo mogu ovo ne volim,:) ni moja supruga nije mogla da zamisli da ce jesti konjske kobasice ali kad su joj popadale sve vrednosti od citostatika i twrapije morala je i to da jede.
..

..pa jes nema izmisljanja ne volim ovo ne volim ono kad je zdravlje u pitanju..mada su meni konjske kobasice super i bas ih volim....
..jos kao dete sam jela konjsko meso...tad je bila samo jedna konjska kasapnica na Djeram pijaci, sad ih ima na svakom cosku tako reci,
i prave svasta....fino je kad se pomesa konjsko i svinjsko ili junece (ali bolje svinjsko) i naprave cufte ili fasirane, odlicne su, pa eto da malo
promeni..ne mora ni znati ako je moguce da je pola konjskog mesa :)

...ima u zdravoj hrani na Slaviji taj takozvani "osnovni sok" od nara koji se pije po jedna rakijska casica svako jutro, on je negde oko 800 dinara,
7,5 dcl....mislim da se cak vise isplati nego kupovati nar i praviti ko nema svoj sopstveni jer je skup.. a taj sok je bez konzervansa....

Ja cveklu ne mogu da jedem da me ubijes. Meni to mirise na zemlju, u Nemackoj je salata od cvekle kod matorijih ljudi
( mladji rokaju samo pice i imaju po 100 kila) i ja kod tih ljudi kad me pozovu u goste to i jedem.
Oni je prave sa recimo jednom shargarepom i obavezno malo luka i jedna do dve narendane ( kisele ) jabuke.
Neki stavljaju i narendan celer ( ne smeta), ali su ove jabuke i luk verovatno glavna stvar jer ubijaju ukus i miris zemlje.

...cveklu iz istih razloga na mogu da podnesem svezu, ali ne mora cvekla ima toliko toga drugog za popravljanje krvne slike....i ne mora ni sveza
moze obicna cvekla iz tegle, ili domaca napravljena kao salata sve regularno kuvana....bar smo je mi uvek tako jeli i niko nije imao losu krvnu
sliku...inace mislim da ne moze jedna namirnica da popravi ili pokvari nista, prosto se mora jesti sve regularno...i meso i povrce i kuvano...da bi
krvna slika bila dobra...

..idem u ponedeljak da trazim uput za labaratoriju da proverim stanje, valjda pokaze nesto posto ovo ne prestaje da boli...

...cveklu iz istih razloga na mogu da podnesem svezu, ali ne mora cvekla ima toliko toga drugog za popravljanje krvne slike....i ne mora ni sveza
moze obicna cvekla iz tegle, ili domaca napravljena kao salata sve regularno kuvana....bar smo je mi uvek tako jeli i niko nije imao losu krvnu
sliku...inace mislim da ne moze jedna namirnica da popravi ili pokvari nista, prosto se mora jesti sve regularno...i meso i povrce i kuvano...da bi
krvna slika bila dobra...

..idem u ponedeljak da trazim uput za labaratoriju da proverim stanje, valjda pokaze nesto posto ovo ne prestaje da boli...
Ta cvekla je za poboljasanje imuniteta onako an zeneral.

Ja sam ti napisala da su recidivi kod tvoje dijagnoze cesti, da ce opet biti neka operacija ( nadajmo se manja)
i naravno opet tura zracenja. Nekada se mesto zahvaceno tim recidivom zraci pre operacije da bi se smanjilo
i da sama operacije ne mora onda bude bas "surova".
Odlican je taj tvoj hirurg, ne daje sam dijagnoze, ali lepo kaze da mu se to ne svidja i upucuje te pod hitno na magnetnu.

ja mesam rendanu sargarepu sa cveklom i prelivam jabukovim sircetom, medom i smo malo maslinovog ulja

a jako mi je ukusan sok od iscedjene cvekle, sargarepe, pomorandze i jabuke
i odlicnog je ukusa onaj iz zdrave hrane, flasiran u boci od 0,7dl bez konzervanasa koji kad otvoris moras da popijes u roku od 3 dana
ja ga popijem odjednom, toliko mi je ukusan

ja mesam rendanu sargarepu sa cveklom i prelivam jabukovim sircetom, medom i smo malo maslinovog ulja

i odlicnog je ukusa onaj iz zdrave hrane, flasiran u boci od 0,7dl bez konzervanasa koji kad otvoris moras da popijes u roku od 3 dana

Tnks Dive, probacu i to ( lenja sam da sama pravim), a od kako znam za sebe imam problem sa anemijom ( ali onako, nikako drasticno, mozda sam se takva i rodila).

Ta cvekla je za poboljasanje imuniteta onako an zeneral.

Ja sam ti napisala da su recidivi kod tvoje dijagnoze cesti, da ce opet biti neka operacija ( nadajmo se manja)
i naravno opet tura zracenja. Nekada se mesto zahvaceno tim recidivom zraci pre operacije da bi se smanjilo
i da sama operacije ne mora onda bude bas "surova".
Odlican je taj tvoj hirurg, ne daje sam dijagnoze, ali lepo kaze da mu se to ne svidja i upucuje te pod hitno na magnetnu.

..da znam, to je i on rekao jos odmah posle operacije i posle prve magnetne kad sam ja skakutala od srece sto nema nista, da se ne radujem
previse jer se oni vracaju i da moramo biti oprezni...ali mi se cini da se i on nadao da "smo se izvukli" i da se nece vratiti, medjutim eto izgleda
da nismo, i da ce morati opet...on je onako sto bi nas narod rekao malo grub, ali otvoren, bez nekog uvijanja konkretan, i ozbiljan...dobar je
i cene ga kolege tako da se i ja sigurnije osecam...u cetvrtak je ta magnetna pa petak pravac kod njega sa nalazom...onda dalje kako mora..

..nekako sam se malo smirila i suocila sa situacijom, juce prvo isplakala posteno....sad sam mirna..do kad videcemo :lol:

- - - - - - - - - -

..koja je cena tog soka u zdravoj hrani?

..da znam, to je i on rekao jos odmah posle operacije i posle prve magnetne kad sam ja skakutala od srece sto nema nista, da se ne radujem
previse jer se oni vracaju i da moramo biti oprezni...ali mi se cini da se i on nadao da "smo se izvukli" i da se nece vratiti, medjutim eto izgleda
da nismo, i da ce morati opet...on je onako sto bi nas narod rekao malo grub, ali otvoren, bez nekog uvijanja konkretan, i ozbiljan...dobar je
i cene ga kolege tako da se i ja sigurnije osecam...u cetvrtak je ta magnetna pa petak pravac kod njega sa nalazom...onda dalje kako mora..

..nekako sam se malo smirila i suocila sa situacijom, juce prvo isplakala posteno....sad sam mirna..do kad videcemo :lol:

- - - - - - - - - -

..koja je cena tog soka u zdravoj hrani?
Vidi Afro, karcinom nema neku predvidljivost. Jeste tako da se recidivi javljaju malo kasnije, uglavnom tri godine posle prve operacije, ali
nije nista neubicajeno da se jave i ranije. I ne briini nista, nece biti nikakvih nalaza na plucima, nece biti nikakvih metastaza na snimcima.
Za tvog hirurga je sada problem dokle i kako sada da operise i skida ( moje neko laicko razmisljanje, veovatno i nema veze s mozgom),
a mozda ce stvarno predloziti specijalci da ides prvo na zracenje.

Vidi Afro, karcinom nema neku predvidljivost. Jeste tako da se recidivi javljaju malo kasnije, uglavnom tri godine posle prve operacije, ali
nije nista neubicajeno da se jave i ranije. I ne briini nista, nece biti nikakvih nalaza na plucima, nece biti nikakvih metastaza na snimcima.
Za tvog hirurga je sada problem dokle i kako sada da operise i skida ( moje neko laicko razmisljanje, veovatno i nema veze s mozgom),
a mozda ce stvarno predloziti specijalci da ides prvo na zracenje.

...ne znam nije nista pominjao dalje....videcemo

...u petak idem kod njega, a 19-og kod radiologa koji je vodio zracnu terapiju i koji je inace u Konzilijumu pa cu cuti i njegovo misljenje..pa kako odluce i usaglase se
tako ce biti...ja se ne razumem samo znam da bih volela da moze i ako moze da se to odstrani i sve ocisti da se vise ne vrati....a dok god se vraca i moze da se
odstrani hiruski nekako mislim da je manje strasno...sad iz ove pozicije gledano...nadam se da ce ova operacija ako je bude bilo biti laksa i plica..pa da ce brze
zarasti i da nece biti nekroze koja je bila jako velika kod prvog tumora....zbog koje je sve sporije i zarastalo...

...pojma nemam sem sto sama sebe cudim, jer sam puno mirnija, prosto ne mogu sama sebe da prepoznam...ili je to samo stanje soka u kom sam trenutno....

...jutros me probudi bol, na toj strani noge frotir kojim se pokrivam i boli dodir tog frotira....znaci ne verujem da je toliko osetljiva koza na tom mestu....nesto mi
muka od svega toga, od rane zore se nerviram....mnogo mi to nesto, pa me stislo u grlu da me udavi...

..namazala sam neku kremu koja u sebi ima panetnol i aloju, hladi i osecam da prija....sto ce reci da je upaljeno....sta da radim nisam pametna, u ponedeljak cu
kod moje dr u DZ ali ona sem sto mi moze dati uput za lab., ne zna skoro nista o tome...mlada je i bez nekog iskustva....

...mnogo me je strah....eto...

Prvo, glupo ti je da se unapred plasis i da sebi narusavas zdravlje na taj nacin.
Drugo, cak i ako se zaista vratilo ono sto si imala - pa jednom si vec pobedila. Pobedices opet.

Prvo, glupo ti je da se unapred plasis i da sebi narusavas zdravlje na taj nacin.
Drugo, cak i ako se zaista vratilo ono sto si imala - pa jednom si vec pobedila. Pobedices opet.

Da. Slazem se i trudim se. Ali...prvi put me nije bolelo toliko spolja. Da li to moze sad biti toliko osetljiva koza zbog posledica zracenja?
Juce sam nasla ovu kremu koja mi nekako bas prija, hladi, mazala sam ranije Pantenol mast, i to samo uvece jer mi se ves sve upropastilo od
tog masnog. Ova se fino odmah upije.

Nije prijatno ni samo saznjanje da se vratilo, niti je prijatno trpeti taj bol, ma ni gledati kako izgleda.

Ajde mozda ce Rapidol pomoci da manje mislim o tome, brzo ce cetvrtak.

Hvala na podrsci Mikelo. Odoh malo do pijace treba mi voca i povrca, pa da pocnem opet sa mojim sejkovima, nece da skode.

Back