Kancer

Osecam "kuglice" u grudima koje bole na dodir i generalno jako slabo telesno stanje, takodje mi i kosti "krckaju" cim pomerim ruku npr ili tako nesto. I jos dosta simptoma.

- - - - - - - - - -

Takodje sam napipao 2 kuglice velicine klikera u testisima i ogroman bol, ne znam da li je moguce da tu metastazira ali ja ne znam sta bi to drugo moglo da bude.

izvini, ali moram da te pitam da nisi hipohondor mozda
jedno su cvorici na stitnoj, koje ima 90% populacije od cernobila
jedno su tumori, drugo su karcinomi
da ti nisu dijagnostokovali samo cvorice na stitnoj, a ti umislio sve ostalo
kad psihocki udjes u problematiku ozbiljno, tad i telo moze da oboli
mozda bi bilo dobro da odes kod nekog psihologa na razgovor

• Podržavam
Reactions: CPR
Ne, nisu zamisljeni "cvorici" i "kuglice", vec stvarni i osecam pri tom bol i preslabo fizicko stanje sveukupno, idem na uroloski ultrazvuk danas, pa cemo videti sta je, ali nesumnjivo je meni, ocigledno je sta je u pitanju.

Ne, nisu zamisljeni "cvorici" i "kuglice", vec stvarni i osecam pri tom bol i preslabo fizicko stanje sveukupno, idem na uroloski ultrazvuk danas, pa cemo videti sta je, ali nesumnjivo je meni, ocigledno je sta je u pitanju.

opstu losu slabost mozes da osecas iz x razloga
poremeceni rad stitne zlezde je jedan od njih
da li imas na papiru od strane doktora sa onkologije potvrdjenu dijagnozu primarnog karcinoma i metastaza?

Ne, bila je samodijagnoza, ali evo vec vise od godinu dana osecam kako se siri po telu i duzi vremenski period se osecam slabo ali se samo pogorsava, pocelo je sa cudnim glavoboljama pa sam mislio da je tumor na mozgu, zatim je stitna zlezda bila uvecana i cudnije gutam od tad, kuglice/cvorovi na vratu oko stitne zlezde, kao i na grudima i na glavi iza usiju ali su malo drugacije, zatim osecam tinnitus od pre 20ak dana ali ga koliko-toliko ignorisem, i od pre par meseci kuglice jedna pa druga u testisima i kao da su naduti i pri tom jak bol, koji se pogorsava i jos dosta drugih simptoma, npr probava kasni 5-6 dana i jos dosta drugih stvari zaista. Danas idem na taj uroloski ultrazvuk pa cemo videti ali 99,9% sam siguran sta je i da je u ovom stadijumu neizlecivo.

Ne, bila je samodijagnoza, ali evo vec vise od godinu dana osecam kako se siri po telu i duzi vremenski period se osecam slabo ali se samo pogorsava, pocelo je sa cudnim glavoboljama pa sam mislio da je tumor na mozgu, zatim je stitna zlezda bila uvecana i cudnije gutam od tad, kuglice/cvorovi na vratu oko stitne zlezde, kao i na grudima i na glavi iza usiju ali su malo drugacije, zatim osecam tinnitus od pre 20ak dana ali ga koliko-toliko ignorisem, i od pre par meseci kuglice jedna pa druga u testisima i kao da su naduti i pri tom jak bol, koji se pogorsava i jos dosta drugih simptoma, npr probava kasni 5-6 dana i jos dosta drugih stvari zaista. Danas idem na taj uroloski ultrazvuk pa cemo videti ali 99,9% sam siguran sta je i da je u ovom stadijumu neizlecivo.

Vidi, ti si zdrav, glavobolje ima svaki covek tu i tamo, od tinitusa se ne umire, a te kuglice si izmislio ( ne naravno namerno, ali naginjes hipohondriji pa svuda
vidis svasta).
Ja bih ti savetovala da prestanes sa posetama lekarima i analizama, gledaj da se zanimas drugim stvarima.

Kunem ti se da su prave kuglice, ima ih u vise delova tela i skoro svugde su drugacije, neke bole.na dodir kao neke ne. I zaista ne znam kako objasniti onda kuglice u testisima i nadutost kao i jak bol. Kao i uvecanu stitnu zlezdu vec oko 11-12 meseci i kuglice oko nje tj. zlezde su iskocile.

- - - - - - - - - -

Jedino je pozitivno sto je krvna slika bila dobra kao i cpr.

vidi, imas srecu sto je to kod tebe izlecivo
samo ides kod pogresnih doktora
za pocetak trazi uput za psihologa ili psihijatra, a oni ce sa odgovarajucim terapijama da ti pomognu da se izboris sa problemom koji te muci

Ceo zivot se maltene nisam pozalio ni na sta, ali od pre godinu dana kada je bila ta cudna glavobolja/kad se stitna zlezda uvecala osecam se sve gore i gore, pri tom sam se ponasao sasvim normalno, nikakvi napadi panike nista, cak mi je i doktorka koju poznajem privatno rekla da lici na neku izraslinu na stitnoj zlezdi i eto od tad se nije povuklo a drugi simptomi su se samo javljali.

Kunem ti se da su prave kuglice, ima ih u vise delova tela i skoro svugde su drugacije, neke bole.na dodir kao neke ne. I zaista ne znam kako objasniti onda kuglice u testisima i nadutost kao i jak bol. Kao i uvecanu stitnu zlezdu vec oko 11-12 meseci i kuglice oko nje tj. zlezde su iskocile.

- - - - - - - - - -

Jedino je pozitivno sto je krvna slika bila dobra kao i cpr.

Ovde je tema kancer, ima zaista stvarno boelsnih ljudi koji imaju i napismeno i dijagnozu, a i zracenja, hemoterapije, bore se, za njih se nadamo
da ce da se i izbore sa svojom bolescu, ti si dosao da nas pitas kako da objasnis majci i braci da ces sutra da umres.
Zaboravio si svoj prvi post ovde?
E sada se ispostavlja da si ti zapravo zdrav ( svima nam je drago zbog toga) i sada ovde dolazis sa pricama kako osecas nesto pod prstima,
danas ides na ove , sutra na druge preglede, cini ti se da nesto postoji, rezultati su ocigledno savrseni i sada se postavlja pitanje
koji je bio tvoj motiv da nam objasnjavas da si smrtno bolestan, a da ti je jedini problem da to nekako saopstis majci i braci?
Od kud ti znas da ti je stitna zlezda uvecana, a i testisi?
Dive ti je lepo savetovala da se obratis psiholozima jer ti boelstan nisi.

Ceo zivot se maltene nisam pozalio ni na sta, ali od pre godinu dana kada je bila ta cudna glavobolja/kad se stitna zlezda uvecala osecam se sve gore i gore, pri tom sam se ponasao sasvim normalno, nikakvi napadi panike nista, cak mi je i doktorka koju poznajem privatno rekla da lici na neku izraslinu na stitnoj zlezdi i eto od tad se nije povuklo a drugi simptomi su se samo javljali.

izrasline na stitnoj ima preko 90% populacije
svi cemo mi jednog dana umreti
od rodjenja do smrti deli nas onaj period koji prozivimo srecni ili nesrecni
smrt ce doci, pa ce doci jednog dana, zasto sebi dozvoljavas da prestajes da zivis i na sebi samo osluskujes i pipas moguce razloge zasto bi dosla ranije
situacija u kojoj se nalazis je ocigledno takva da ne mozes sa tim sam da se izboris
pomoci ce ti psihijatar da preostalo vreme svog zivota prozivis opustenije i srecnije
pa bilo to mesec dana, jedna godina ili sto jedna godina
idi na pravo mesto da resis svoj problem

Joj čoveče. Ja sam imala uvećanu štitnu žlezdu 19 godina. I čvorove na njoj, pa se do kraja ispostavilo da je jedan bio maligni. Ali sam išla na UZ preglede, pred operaciju i na skener. I opet se nije znalo šta je, dok nije izvađeno napolje.
A ti si metodom "samodijagnoze" (gde si čuo taj izraz) zaključio da si na samrti.
Ili ti dosadno, pa si došao ovde da ložiš nas koji se primamo. :think:

Bila jutros kod hirurga. Nije zadovoljan kako ovo izgleda. Rekao da ne cekam oktobar vec da radim magnetnu sto pre. Zakazala za cetvrtak na VMA, naravno sa se plati, posto za uput nema mesta. Inace su jeftiniji od svih privatnih klinika.
Eto tako, u cetvrtak cu posle 15h, znati o cemu se radi. I da li se veratio (hirurg je odmah rekao: "pa ja sam vam rekao da on hoce da se vrati").

Bila jutros kod hirurga. Nije zadovoljan kako ovo izgleda. Rekao da ne cekam oktobar vec da radim magnetnu sto pre. Zakazala za cetvrtak na VMA, naravno sa se plati, posto za uput nema mesta. Inace su jeftiniji od svih privatnih klinika.
Eto tako, u cetvrtak cu posle 15h, znati o cemu se radi. I da li se veratio (hirurg je odmah rekao: "pa ja sam vam rekao da on hoce da se vrati").

U bre Afro:sad2:

On ( hirurg) i ne moze bas tacno da zna sta je i kako je, ali ja vise volim malo skepticne lekare nego one koji su u modusu " lako cemo"

U bre Afro:sad2:

On ( hirurg) i ne moze bas tacno da zna sta je i kako je, ali ja vise volim malo skepticne lekare nego one koji su u modusu " lako cemo"

...ni prvi put nije promasio, a isto tad nisam imala snimak kao ni sad...da on je dosta "grub" ali meni ni ne treba da me suska i mazi vec da me izleci, ako je ikako moguce...

..da, tako i razmisljam, ako bude moralo, pa sta cemo sad..samo da bude konacno da se ne vraca opet, i opet...iz ove koze se ne moze...

...kako je supruga?

Pa da kazem mozda malo bolje, mada je jos gusi voda u desnom plucnom krilu, ne moze dugo da hoda brzo se zamori.
Ima jos sledece srede hemo, pa presek stanja posle 3 meseca terapije.
Sa svim rezultatima da dodje 27.09 pa cemo videti dalje.

na VMA ne moraš da čekaš dok očitaju snimak?

na VMA ne moraš da čekaš dok očitaju snimak?

...znam rekao mi je odmah ce biti za sat vremena maximum...

- - - - - - - - - -

Pa da kazem mozda malo bolje, mada je jos gusi voda u desnom plucnom krilu, ne moze dugo da hoda brzo se zamori.
Ima jos sledece srede hemo, pa presek stanja posle 3 meseca terapije.
Sa svim rezultatima da dodje 27.09 pa cemo videti dalje.

...ja se zamaram i nemam daha nekad i svaki put mi padne na pamet kako moze biti ko zna sta sa plucima, a onda se setim da sam radila skener i da
je bio dobar, pa to pripisem svom slabom kretanju i nadam se da kad i ako popravim kondiciju nece biti takvih desavanja....

...brzo ce to, za cas je 27-mi...nadam se da ce biti bolje puno i da ce sve krenuti na bolje sto se kompletnoh zdravstvenog stanja tice...sve najbolje zelim...

...znam rekao mi je odmah ce biti za sat vremena maximum...

pa to je super, najgore je to čekanje na opis po dve nedelje i više nekad, držim palčeve da bude nešto benigno :heart:

- - - - - - - - - -

znači otvorena sezona lova na vegane, uloviš pa iscediš u sokovniku i popiješ i nema raka :think:
ehm...al ima mnogo otpada, gde s tim :think:

Kakva ti je krvna slika afro? Ja se brzo zamaram, popenjem se na 20 stepenika u kući, i duša mi izađe na nos. Zbog loše krvne slike.

...dobra, ili sto kaze doca, odlicna....nikad ni nije bila losa, mada se isto zamaram bas puno, ali sve to pripisujem svom slabom kretanju i nemanju kondicije...pa sam se nadala
da cu sad kad malo zahladi moci vise da se krecem i da dovedem to u red, ali cvrc, taman ja nesto pocnem da planiram neko sranjce me spreci u tome...

..mada cu da vidim da odem kod moje dokrtorke u DZ da mi da uput da uradim krvnu sliku do cetvrtka, kako bi imala i to, radim je uredno 2x godisnje i svaki put je ok sve sem
blago povisenog holesterola, ali to je zbog stitne tako bar svi lekari kazu...

- - - - - - - - - -

pa to je super, najgore je to čekanje na opis po dve nedelje i više nekad, držim palčeve da bude nešto benigno :heart:

- - - - - - - - - -

znači otvorena sezona lova na vegane, uloviš pa iscediš u sokovniku i popiješ i nema raka :think:
ehm...al ima mnogo otpada, gde s tim :think:

...sad na Onkoloskom moze za sutra, ili za 7 dana od snimanja...ako je hitno bas, onda moze i istog dana...ali dzaba sve to kad ovog nema naredne skoro 3 nedelje, a
ja ne mogu da cekam...ustvari, ja sam se nadala da mogu da sacekam taj moj datum kad imam zakazano, medjutim doktor kaze da on nije za cekanje jer mu to nista
ne izgleda lepo...

...hbg, bila sam kod njega pre 2 meseca, kad je gledao nogu i rekao sve super ajde opustite se i uzivajte, mozete da vozite bicikl, i da plivate...zivite normalno....i eto ga
sad...

Back