Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bolje da se to pogleda sto pre na magnetnoj nego da gatamo sta je. Narocito sto se recidivi javljaju na izracenim mestima, a ovo je 5-6cm od postojeceg reza. Bilo skoro bez prestanka. Eto draga, zato.
I ovde mora sigurno. Ja sad nemam tacan datum jod sebe kad sam bila kog datuma, ali posto mi je kontrola kod radiologa inace zakazana za 19.09., magnetna je trebalq biti nedelju dana ranije, da bi tad imala nalaz. Medjutim, kako ja nemam nikakvu moc i uticaj na dr koji zakazuje i snima i cita nazal, on je rekao da nema teemina pre 11.10. I nisam se ja tad nista ni bunila jer je bilo sve ok.Da shvatam. Zabrinulo me samo to sto znam da si nedavno bila na magnetnu. Ovde kod nas postoji odredjeni broj dana izmedju Koji moraju proci, pre nego sto uradis novu.?!?..ljubim
Ja bih ti savetovala da ( ako bude neophodno) uradi isti hirurg kao i prosli put jer samo on tacno zna tvoju situaciju na nozi.Sve se nadam da ako bude toliko hitno mozda mi urade i u bolnici. Ne znam nista, za sad.
Hvala sto brines ❤
Da, da, ja se inace vodim kao njegov pacijent, pa sve intervencije ako je potrebno radice on.Ja bih ti savetovala da ( ako bude neophodno) uradi isti hirurg kao i prosli put jer samo on tacno zna tvoju situaciju na nozi.
Affro ( a i Sofija, ako pogleda ovde), a da nije to crvenilo i bol zapravo posledica zracenja?Boli i prosto przi ispod koze. Sto je najgore pod rukom osecam da ina kao nesto tu i nize u pravcu toga.
Sve vreme zracenja nije bilo skoro nikakvih problema. Mazala sam nogu po savetu radioliga, na prvi znak crvenila koze (nije se u tom delu to desavalo), prekidano je zracenje na par dana.Affro ( a i Sofija, ako pogleda ovde), a da nije to crvenilo i bol zapravo posledica zracenja?
Moja je koleginica ( karcinom dojke) imala gadne probleme sa kozom posle zracenja, uzasno crvenilo, bolovi, kao da je koza izgorela.
Ja kao laik imam utisak da je to problem , a ne neki recidiv.
Vracam se tako da bih odma sutra dan mogla kod hirurga koji me je operisao. On je bio izricit da svaka promena boje koze i ovakve pojave treba da mu prijavim.На око ми не изгледа страшно.
Не знам шта пипаш испод тога (вероватно накупљену лимфу), али вруће је, лето је, у покрету си више због унучице.
Уклоњени лимфатици праве ту слику наглашених пора, где год да су скинути.
Знаш да се то посебно описује код карцинома дојке, тзв. ''по доранж'' - кора поморанџе.
Мислим да немаш разлога за бригу.
Пробај са масажим али тако што ћеш масирати на горе, ка колену, уз топло-хладно туширање.
Ако не прође до повратка, јави се онкологу да препипа, па ако треба и сними.
Али уверена сам да није ништа спектакуларно.
- - - - - - - - - -
То жарае и печење је регуларна појава код накупљене лимфе у ткиву. Она притиска и ткиво и нерве, изазива болове и жарење, паљење, мравињање...свашта.

Kazu da su to puka narodska verovanja.affro ne panici na nozi ili ruci da je to sto mislis ne bi te ni bolelo ni peklo
Znam zato se i vracam kuci uskoro 20 dana ranijene moze niko da ti garantuje 100% ni da je bubuljica ali sofija ti je objasnila o cemu se najverovatnije radi...
da bi isla kod hirurga da vidim sta ce reci.Znam, ali sam bas nepoverljiva. I oni ovde svi cekaju nase lekare iz Bgd i placaju preglede, bas zbog toga sto svojima neveruju.mozes da odes i kod hirurga u kc u pg, ponesi knjizicu meni nikad ni participaciju ne naplate