Kancer

Da,,da to bi bilo najbolje[emoji14]Ja se svakako vracam svojoj kuci, tako da to sto sam povratak pomerila za par dana ranije nista strasno. Kad sve iskontrolisem uvek mogu da dodjem opet ❤

affro uopste me ne cudi da si toliko isprepadana s obzirom na sve kroz sta si prosla ...znam devojcicu koja se 5 godina zalila na svakodnevne glavobolje a lekari (od neurohirurga do lekara opste prakse) celo vreme tvrdili da nije nista funkcionalno... na kraju je zavrsila kod psihijatra koji je kljukao antidepresivima... roditelji stalno trazili skener a lekari odbijali...na kraju roditelji urade skener privatno - sledeceg dana je zavrsila na operacionom stolu zbog tumora i jos su ih pitali sta ste cekali do sad...nisi usamljen slucaj traume su to od kojih se tesko oporavlja

affro uopste me ne cudi da si toliko isprepadana s obzirom na sve kroz sta si prosla ...znam devojcicu koja se 5 godina zalila na svakodnevne glavobolje a lekari (od neurohirurga do lekara opste prakse) celo vreme tvrdili da nije nista funkcionalno... na kraju je zavrsila kod psihijatra koji je kljukao antidepresivima... roditelji stalno trazili skener a lekari odbijali...na kraju roditelji urade skener privatno - sledeceg dana je zavrsila na operacionom stolu zbog tumora i jos su ih pitali sta ste cekali do sad...nisi usamljen slucaj traume su to od kojih se tesko oporavlja
Da znam, i sama sam jedna od njih. Secas se da sam pisala kako su me nepune tri godine lecili pogresno. Koliko sam samo para dala na lek za vene i trombozu, nepotrebno. Konzilijum na Onkoloskom je bio frapiran, svih 5 lekara kad su videli dijagnoze i terapiju. zbog njihovog nemara sam mogla ostati bez noge, ali sam "samo" postala invalid :sad2: :evil:
Mislim da se od toga nikad necu trajno oporaviti, ali se bar nadam da cu se trajno resiti tumora i nauciti kvalitetnije da zivim ovakva kakva sam sada.

Vracam se tako da bih odma sutra dan mogla kod hirurga koji me je operisao. On je bio izricit da svaka promena boje koze i ovakve pojave treba da mu prijavim.
Te prosirene pore su mi izrazene na donjem dely potkolenice ka zglobu. Taj dek mi je jos uvek onako utrnut od operacije, i vrlo malo bolan. Ovo sto se sad pijavilo pre nepunih mesec dana je skroz nova promena, na mestu koje jeste zraceno, ali je bilo skroz mirno i u vrwme zracenja. Kad gledam "odozgo" tu mi je podignito tkivo, kao da je nesto naraslo ispod.
Bila bi ja presrecna da se obistine tvoje prognoze i da su u pravu, ne mogi ti ni opisati koliko. Ali me taj bol i nelagoda od svega sto se desava jako plasi, do te mere da cu se vratiti 20 dana ranije nego sto sam planirala.
Posebna je prica sto me boli druga noga od loseg nepravilnog hodanja(nigde ni ne idem zbog toga). Sto kad odem jedva se vratim, stopala mi se raspadaju od bola, posebno na toj operisanoj nozi.
Pa ja sam pre operacije hodala kilometre i kilometre,;sad mi je par stotina metara problem :(

P.S. negde sam citalacda tako izgleda adenosarkom ili kako se vec zove i to me je dodatno uplasilo :rumenko:

На самом месту зрачења, може бити и прекомерно створен ожиљак. ;)

А аденосарком сигурно није, не брини. :lol:

На самом месту зрачења, може бити и прекомерно створен ожиљак. ;)

А аденосарком сигурно није, не брини. :lol:
Nije, oziljak je ok skroz. Kako je izgledao posle operacije sad je super, skoro pa se samo jedna tanka crta vidi. Ovo je pored, potpuno nevezano za oziljak.
Vidi se na slici to tamno kao velika tacka.

Drakssone, цитостатици су много ''јаки'' лекови. Они крше и крвну слику. На ту вредност хемоглобина само би јој било горе.
Мада, можда јој и дају. Није превелико одступање али свакако јесте озбиљна анемија у питању.

Је л' покушава неком храном да подиже крвну слику?

@Sofija @Afro

Nista mi nije jasno, juce privatno uradimo kompletnu biohemiju i hemoglobin je bio 76, danas joj ponove na Institutu krvnu sliku iz prsta i hemoglobin bude 91, naravno primi terapiju.
Da li je moguce da se tako popravi za 24h?

Poslednja izmena:
@Sofija @Afro

Nista mi nije jasno, juce privatno uradimo kompletnu biohemiju i hemoglobin je bio 76, danas joj ponove na Institutu krvnu sliku iz prsta i hemoglobin bude 91, naravno primi terapiju.

verovatno i kod jednih i kod drugih ima sića odstupanja gore - dole.
pa i prošli put se za dan povećao.
primila je, i sad laganini oporavljanje.
srećno!

Sve se nadam da ako bude toliko hitno mozda mi urade i u bolnici. Ne znam nista, za sad.
Hvala sto brines ❤
Uvek :heart:..nema na cemu. Iako me nije bilo nekoliko dana pratim sta pisete ovde...

- - - - - - - - - -

@Sofija @Afro

Srecan oporavak i sve najbolje ..

Back