Kancer

Vratili nas sa Instituta, supruga nije mogla da primi hemo zbog losih rezultata leukocita 0.8 i hemoglobina 83. Lepo te vrate, i dok ne popravis rezultate nema ni tog otrova poznatijeg kao hemio terapija. A kako da popravis rezultate to njih ne interesuje, samo "dodjite sledeci put, sa malo boljim rezultatima pa cemo vas nagraditi terapijom hemijom"
Sto bi reko Srecko Sojic za nase zdravstvo O maj Gad!

па јако су ниски....
јбте., па како мисле да у кућним условима доведе леукоците у нормалу, или ја лупам.
ја сам налазе од м поставила на форум, л. 0,7 , и доца је одмах написала фебрилна неутропенија,
и хитно за болницу у изолацију,а нису га сместили у изолацију. истина и остали налази су били катастрофични.
уз везу доца је негде пронашла неупоген, али није било реакције.

неки су на форумима писали да кокице дижу леукоците, нисам пробала.
не ове спремљене за микроталасну него обичне, кокане у шерпи, без масноће.
држи је мало изоловану, са храном будите опрезни, јер је она сад лак плен за сваку инфекцију.

или види са својим изабраним доцом, питај још некога шта ти је чинити, ух

Poslednja izmena:
cancer_survival_trends-examinus-tm1.jpg

Rak je vodeći uzrok smrti u svetu i često deluje kao da smo nemoćni u borbi sa njim. Ipak, medicina napreduje što se jasno vidi na ovom grafiku - dužina strelice pokazuje koliko je danas uspešnije lečenje u odnosu na period pre 40 godina. Dok je sedamdesetih godina prošlog veka tek svaki četvrti oboleli i dalje bio živ nakon deset godina od dijagnoze danas je to dvostruko bolje.

Naravno, napredak nije svuda isti. Dok je prognoza za rak prostate, dojke i leukemiju značajno bolja, napredak u lečenju raka pankreasa i pluća je vrlo mali.

Prevencija je i dalje najbitnija - pušenje je odgovorno za svaku četvrtu smrt od raka u svetu a vakcinacijom se mogu iskoreniti hepatitis B i humani papiloma virus koji su odgovorni za svaku petu smrt od raka u nerazvijenim zemljama.

па јако су ниски....
јбте., па како мисле да у кућним условима доведе леукоците у нормалу, или ја лупам.
ја сам налазе од м поставила на форум, л. 0,7 , и доца је одмах написала фебрилна неутропенија,
и хитно за болницу у изолацију,а нису га сместили у изолацију. истина и остали налази су били катастрофични.
уз везу доца је негде пронашла неупоген, али није било реакције.

неки су на форумима писали да кокице дижу леукоците, нисам пробала.
не ове спремљене за микроталасну него обичне, кокане у шерпи, без масноће.
држи је мало изоловану, са храном будите опрезни, јер је она сад лак плен за сваку инфекцију.

или види са својим изабраним доцом, питај још некога шта ти је чинити, ух

Sve mi to znamo, ali kako dokazati ljudima da ne upadaju u kucu onako smrcavi i prehladjeni. Juce bio njen brat i poceo da kija navodno alergija, sta reci, niko valja nije edukovan da isposutuje bolesnika a sve iz najboljulih namera.
A sto se tice ostanka u bolnici taga se najvise plasimo od kada je tasta posle tri dana boravka na B.Kosi zbog srca, navukla bolnicku infekciju klostridiju koju je posle prenela i cerki ovako bolesnoj, pa smo ih lecili obe injekcijama antibiotika vise nedelja. A nase bolnice su uzasne po tom pitanju, narocito za pacijente sa vec losim imunitetom.

Sve mi to znamo, ali kako dokazati ljudima da ne upadaju u kucu onako smrcavi i prehladjeni. Juce bio njen brat i poceo da kija navodno alergija, sta reci, niko valja nije edukovan da isposutuje bolesnika a sve iz najboljulih namera.
A sto se tice ostanka u bolnici taga se najvise plasimo od kada je tasta posle tri dana boravka na B.Kosi zbog srca, navukla bolnicku infekciju klostridiju koju je posle prenela i cerki ovako bolesnoj, pa smo ih lecili obe injekcijama antibiotika vise nedelja. A nase bolnice su uzasne po tom pitanju, narocito za pacijente sa vec losim imunitetom.

Nemojte da vam bude neprijatno da nekog i oterate, ako su oni neodgovorni to je njihov problem. Nek se uvrede slobodno. Mi smo dete lečili od raka po bolnicama skoro godinu dana, hemioterapije, operacije, ali smo uspeli da je sačuvamo čak i od druge dece na odeljenju. To mnogo može da ometa lečenje, a svaki dan je vrlo bitan. LJudi su užasno neodgovorni čak i kada su ovakve situacije u pitanju, mora da gledate sebe.

Što se oporavka krvne slike tiče ja koliko znam tu postoje tri opcije, da se sačeka par dana da se slika sama popravi, transfuzija ili ona inekcija. Uvek idu na čekanje sem ako nije baš loša situacija.

A nase bolnice su uzasne po tom pitanju, narocito za pacijente sa vec losim imunitetom.

Nase bolnice jesu u užasnom stanju, ali se ne moze reci da nisu čiste. Bolničke infekcije kod nas su na nivou učestalosti kao u razvijenom svetu.
Clostridium difficile je oportunisticka bakterija, ima je 2-5% ljudi u crevima, pa onda kad se iz nekog drugog razloga daju jaki antibiotici, ova bakterija može da prevlada u crevnoj flori i da izazove kolitis.

па лепо, нема посета и ћао здраво. нема ту пардонирања.
макар ја нисам имала па коме право коме криво.
нека су вам на располагању, ако требате неку помоћ, и то је најбоља намера.
тренутно је излажу непотребном ризику од инфекције, и то им требаш рећи.

ако супругу не би ставили у изолацију свакако је боља варијанта да остане код куће.

држим песнице да изгурате ово.

Uspela je da primi terapiju danas, na jedvite jade. Hemoglobin se neznatno povecao takodje i leukociti, minimum za terapiju.
Sad pauza od dve nedelje pa u Septembru jos jedna tura, ako sve bude ok, u medjuvremenu.

Uspela je da primi terapiju danas, na jedvite jade. Hemoglobin se neznatno povecao takodje i leukociti, minimum za terapiju.
Sad pauza od dve nedelje pa u Septembru jos jedna tura, ako sve bude ok, u medjuvremenu.

па која је доња граница за леукоците?
ако се добро сећам била је 3.000 или то има везе са терапијом која се прима.
провукла се овај пут, баш је све на кнап.

али, ако нема мучнине, повраћања, пролива и тих дивноћа, уз клопу се то доведе у ред.

па која је доња граница за леукоците?
ако се добро сећам била је 3.000 или то има везе са терапијом која се прима.
провукла се овај пут, баш је све на кнап.

али, ако нема мучнине, повраћања, пролива и тих дивноћа, уз клопу се то доведе у ред.

Pa gleda se ta neka Leukocitarna formula i granulociti, tako da je kod nje to ukupno bilo dovoljno za hemioterapiju,
dok je hemoglobin i dalje mali, teska anemija, jedva da je skocio na 85. a referentne vrednosti za zene su 120-160 g /l.
Mucnine i povracanja za sada nije imala dok povremeno ima probleme sa stolicom, klasika proliv pa zatvor,
medjutim i to se nekako stabilizuje ali dosta iscrpljuje vec tako anemicni organizam.

Pa gleda se ta neka Leukocitarna formula i granulociti, tako da je kod nje to ukupno bilo dovoljno za hemioterapiju,
dok je hemoglobin i dalje mali, teska anemija, jedva da je skocio na 85. a referentne vrednosti za zene su 120-160 g /l.
Mucnine i povracanja za sada nije imala dok povremeno ima probleme sa stolicom, klasika proliv pa zatvor,
medjutim i to se nekako stabilizuje ali dosta iscrpljuje vec tako anemicni organizam.

Zasto joj nedaju krv da joj ojacaju organizam?

шта знам, мени памет стала да је то било довољно за терапију, ал ајде....
нисам доца па немам појма :confused:

држте се

..i dalje ga nema, sta se desava zna li se?

била је мало боље пре пар дана, надам се да је сад још боље:D
ја мало удавила драксона, ал шта да му радим, има да пријављује.
треба времена да се крвца опораве од бојних отрова, али хоће :)

била је мало боље пре пар дана, надам се да је сад још боље:D
ја мало удавила драксона, ал шта да му радим, има да пријављује.
треба времена да се крвца опораве од бојних отрова, али хоће :)
Bolje sam da se javi nego da ga mi prozivamo na raport :)

Nadam se ga je bolje. Znam da mora piti neki lek za takvu anemiju, ali mora se tu poraditi i na jacoj ishrani. Med, kapi i caj od koprive, borovnica i kupine, dzigerica. Ako ne voli neka zvave na silu, a sto se mora nije ni tesko :)

Nadam se ga je bolje. Znam da mora piti neki lek za takvu anemiju, ali mora se tu poraditi i na jacoj ishrani. Med, kapi i caj od koprive, borovnica i kupine, dzigerica. Ako ne voli neka zvave na silu, a sto se mora nije ni tesko :)

ама де није тешко. ем ти лоше, ем мораш да једеш, а ми само наваљујемо.
полако, средиће се већ некако до следеће ....

си ти још на мору? виркаш на ногу, и развлачиш живце.
и кад дођеш пре реда доца каже тако мора бити ;)

ама де није тешко. ем ти лоше, ем мораш да једеш, а ми само наваљујемо.
полако, средиће се већ некако до следеће ....

си ти још на мору? виркаш на ногу, и развлачиш живце.
и кад дођеш пре реда доца каже тако мора бити ;)
Deca veceras navalila da idem ovde na magnetnu jer i onako me oni tamo nece pustiti preko reda, nego bi morala da cekam 11.10., pa ako se pokaze da nesto ipak postoji (valjda i ovde znajy da citaju snimke), onda cu ici hitno za Bgd, ako ne, vraticu se kako sam ranije planirala.
Samo povratak bez snimka mi ne resava puno, ni prvi put me nisu slali hitno preko reda vwc sam cekala 3 ipo meseca na nagnetnu koja je bila u kvaru kad je trebalo da se uradi, pa da ne platih (deca ne ja), verovatno bi bila operisana posle NG.
Mislim da je to trenutno dobro resenje, jer ako se vratim ranije zbog toga a nista ne uspem sa uradim samo cu da sedim sama i da se zderem. Ovde bar pila dana ni ne mislim o svim ti mukama. Mazim se sa ovom krofnom od deteta i ovim velikim cupavim cudom [emoji173]

Deca veceras navalila da idem ovde na magnetnu jer i onako me oni tamo nece pustiti preko reda, nego bi morala da cekam 11.10., pa ako se pokaze da nesto ipak postoji (valjda i ovde znajy da citaju snimke), onda cu ici hitno za Bgd, ako ne, vraticu se kako sam ranije planirala.
Samo povratak bez snimka mi ne resava puno, ni prvi put me nisu slali hitno preko reda vwc sam cekala 3 ipo meseca na nagnetnu koja je bila u kvaru kad je trebalo da se uradi, pa da ne platih (deca ne ja), verovatno bi bila operisana posle NG.
Mislim da je to trenutno dobro resenje, jer ako se vratim ranije zbog toga a nista ne uspem sa uradim samo cu da sedim sama i da se zderem. Ovde bar pila dana ni ne mislim o svim ti mukama. Mazim se sa ovom krofnom od deteta i ovim velikim cupavim cudom [emoji173]

због твога мира,а и њиховог најбоље је да урадиш магнетну ту где јеси.
разумем да те је страх, и да би се жива појела до десетог месеца, а и њима
би навукла бригу.
верујем да је све ок, али, држим палчеве ;)

Draga Affro, ne shvatam zasto je hitno za magnetnu?

Back