Kancer

Prvo, glupo ti je da se unapred plasis i da sebi narusavas zdravlje na taj nacin.
Drugo, cak i ako se zaista vratilo ono sto si imala - pa jednom si vec pobedila. Pobedices opet.

A jbg, jeste glupo, ali opet, to je verovatno jace od njih.... E zato bi trebalo da svaki pacijent ima i svog psihologa uz sve ovo, izmedju ostalog, eto, i da se ne bi plasio. Ali daleko smo mi od nemacke medecine i inovacija. :mrgreen:

@Afro, drzim ti i ja palceve i saljem pozitivnu energiju da sve ispadne kako treba, pozz !!! :super:

A jbg, jeste glupo, ali opet, to je verovatno jace od njih.... E zato bi trebalo da svaki pacijent ima i svog psihologa uz sve ovo, izmedju ostalog, eto, i da se ne bi plasio. Ali daleko smo mi od nemacke medecine i inovacija. :mrgreen:

@Afro, drzim ti i ja palceve i saljem pozitivnu energiju da sve ispadne kako treba, pozz !!! :super:

Hvala puno.
Imam ja svoju doktorku kod koje idem na razgovore, po savet, razgovor, po terapiju koju mi je uspesno odredila pa sam mirnija puno nego prvi put.
Svakog petka kad pozelim ili osetim potrebu da sa nekim porazgovaram, oteram strahove ona je tu, divna doktroka sa KCS.

Sto se mene tice mogu da tvrdim da sa stitnom to nema veze. Poslednji nalaz u maju je bio ok, ni pre toga nisam imala takve tegobe zbog stitne. Ono sto sam ja imala
je onaj osecaj "tesne rolke", nesanice i nikakav metabolizam. Umor bas i ne, a i ako ga je bilo nije u toj meri, vec se ja slabo krecem ne smem da hodam brzo niti mogu,
i eto, slaba fizicka aktivnost dovodi do toga.

Jeste sigurne da vam taj umor nema veze sa stitnom, ili hormonima stitne? Kako domacice ti sada funkcionises od kad uzimas tablete, jel imas neke tegobe?
Nemam nikakve tegobe, osim što nemam menstruaciju dva meseca. Ginekolog je to okarakterisala kao rani klimaks, u fazonu da nemam razloga za brigu.
Pošto je moj ph nalaz bio loš, i moj mlađi sin jako teško to prihvatio, na njegovo insistiranje sam išla privatno kod endokrinologa, bivšeg načelnika endokrinologije na VMA. Rekao mi je da je hirurg odlično odradila operaciju, da su svi rezultati u redu, i da ću umreti od nečeg drugog, a ne od raka štitne žlezde. Za nijansu bi trebalo da mi bude niži TSH, jer ko operiše maligni tumor štitne, mora da bude stalno u nekoj blagoj hipertireozi. Tako da sada pijem 125mikrograma eutiroksa, i guram polako.
Kod mene je umor posledica loše krvne slike.

Poslednja izmena:
Nemam nikakve tegobe, osim što nemam menstruaciju dva meseca. Ginekolog je to okarakterisala kao rani klimaks, u fazonu da nemam razloga za brigu.
Pošto je moj ph nalaz bio loš, i moj mlađi sin jako teško to prihvatio, na njegovo insistiranje sam išla privatno kod endokrinologa, bivšeg načelnika endokrinologije na VMA. Rekao mi je da je hirurg odlično odradila operaciju, da su svi rezultati u redu, i da ću umreti od nečeg drugog, a ne od raka štitne žlezde. Za nijansu bi trebalo da mi bude niži TSH, jer ko operiše maligni tumor štitne, mora da bude stalno u nekoj blagoj hipertireozi. Tako da sada pijem 125mikrograma eutiroksa, i guram polako.
Kod mene je umor posledica loše krvne slike.
Izvini domacice na mojoj radoznalosti, ali poznajes me, znas da ne pitam tek tako.
Kako i zasto i kada si ti dosla na ideju da je kod tebe u pitanju stitna zlezda?
Ili je to bio obican nalaz iz laboratorije pa si ti ( tvoj lekar) zakljucila da nesto s njom nije u redu?

Uopšte štitna žlezda? Od samog početka?
Na lekarskom pregledu, 1996.godine lekar mi rekao da mi je uvećana štitna žlezda. Bila sam u sedmom mesecu trudnoće, i posle godinu dana rešim da uradim hormone. Zbog izražene hipertireoze, u februaru 1998. sam bila u bolnici na ispitivanjima. Od lekova se funkcija unormalila, ali je štitna ostala uvećana. Kontrolisala sam se jedno pet godina, onda to zapustila, do pre pet godina. U maju 2015. su mi predložili operaciju, i odmah sam počela da prikupljam rezultate.

Uopšte štitna žlezda? Od samog početka?
Na lekarskom pregledu, 1996.godine lekar mi rekao da mi je uvećana štitna žlezda. Bila sam u sedmom mesecu trudnoće, i posle godinu dana rešim da uradim hormone. Zbog izražene hipertireoze, u februaru 1998. sam bila u bolnici na ispitivanjima. Od lekova se funkcija unormalila, ali je štitna ostala uvećana. Kontrolisala sam se jedno pet godina, onda to zapustila, do pre pet godina. U maju 2015. su mi predložili operaciju, i odmah sam počela da prikupljam rezultate.

Pitala sam Domacice jer je ta stitna zlezda nekako uvek u nekoj pici i kad ima i kad nema veze s mozgom.
Za svaki problem koji covek ima uvek neko postavi pitanje " a kako stitna zlezda"..
I nekako uvek zene "kubure" sa tom zelzdom, a imaju je i muskarci;)
Zato ti lepo udri brigu na veselje i zaboravi na celu pricu.:)

Vrlo je bitna za funkcionisanje celog organizma, valjda se zbog toga za nju često interesuju.
Imaju je i muškarci dakako, moj stric je imao manje godina nego ja sada,kada ju je operisao. Moj tata je imao hipertireozu.

Jeste sigurne da vam taj umor nema veze sa stitnom, ili hormonima stitne? Kako domacice ti sada funkcionises od kad uzimas tablete, jel imas neke tegobe?

I meni to pade napamet....Mozda ima manjak T4 hormona, to daje nenormalan umor, dok visak T4 hormona obrnuto - visok pritisak, hiperaktivnost, znojenje i nervozu. Osobe cak ubrzano i pricaju i oci im se izbuljave.

I meni to pade napamet....Mozda ima manjak T4 hormona, to daje nenormalan umor, dok visak T4 hormona obrnuto - visok pritisak, hiperaktivnost, znojenje i nervozu. Osobe cak ubrzano i pricaju i oci im se izbuljave.
Ma svakako da to sve nije bzvze nego mislim da narocito zene tome pridaju jako veliku vaznost jer kada im nesto nije potaman ( radi se uglavnom o lenchugama)
onda potezu nizak pritisak i tu stitnu zlezdu, usput i meseceve mene;)

Malo, da ne kazem mnogo , sam se udaljila od naslova topika.:)

Ma svakako da to sve nije bzvze nego mislim da narocito zene tome pridaju jako veliku vaznost jer kada im nesto nije potaman ( radi se uglavnom o lenchugama)
onda potezu nizak pritisak i tu stitnu zlezdu, usput i meseceve mene;)

Malo, da ne kazem mnogo , sam se udaljila od naslova topika.:)

ћути бре Рајка .... ових дана оћу да мрем од ниског притиска, штитна ми је увећана од двадесете,
лења признајем да јесам, месечеве мене још нису стигле на ред, ал нисам далеко ни од тога :lol:
мсм., штитна није за заебанцију, ал мене стра' и докторе ескивирам, за сада;)

Cek cek, kako da umrete od niskog pritiska i stitaste koja je uvecana, zar nije od visokog pritiska, odn hipertenzije?

..pa ne znam kako ko...meni je jednom za malo pop odrzao poslednji govor, kad mi je pritisak bio 60/50 pa sam zavrsila u Sv.Save bolnici, a doktroka se
pitala kako sam ziva...primala 48h infuziju i dan danas imam neke crne rupe iz tog perioda...celih 10 dana sam lezala, skoro bez svesti...a trebalo mi je
mesec dana da supem da odstojim uz sporet dok iseckam luk, sargarepu i ostalo...a da pri tome ne pocne da mi se izmice tlo pod nogama...nije nizak
pritisak ni malo bezazlen...i dan danas kad se tako spusti nisko ja sva utrnem i obicno mi zovu hitnu pomoc....

...moja stitna nije uvecana, ali je usporena bila dugo, pa se lekovima sad drzi pod kontrolom, a kako je hronicno upaljena antitela luduju pa tako imam dijagnozu Hasimoto...

..pa ne znam kako ko...meni je jednom za malo pop odrzao poslednji govor, kad mi je pritisak bio 60/50 pa sam zavrsila u Sv.Save bolnici, a doktroka se
pitala kako sam ziva...primala 48h infuziju i dan danas imam neke crne rupe iz tog perioda...celih 10 dana sam lezala, skoro bez svesti...a trebalo mi je
mesec dana da supem da odstojim uz sporet dok iseckam luk, sargarepu i ostalo...a da pri tome ne pocne da mi se izmice tlo pod nogama...nije nizak
pritisak ni malo bezazlen...i dan danas kad se tako spusti nisko ja sva utrnem i obicno mi zovu hitnu pomoc....

...moja stitna nije uvecana, ali je usporena bila dugo, pa se lekovima sad drzi pod kontrolom, a kako je hronicno upaljena antitela luduju pa tako imam dijagnozu Hasimoto...

A pa dobro 60 sa 50 bree.... Ja mislio nizak, ono 105 sa 70 :mrgreen: Zamalo da ti napisem - sta se zalis. :mrgreen:

A znaci imas i Hasimoto....Eee, steta... :sad2: :zag:

Imas li temperaturu ako je hronicno upaljena? Ima li promena na licu kada osoba ima to stanje (valjda izbacene oci il to bese za hipertireozu....)
Ima li nesto da mogu da se uniste ta antitela da je ne napadaju, npr neki imunosupresiv, kao sto se piju za druge autoimune bolesti?

A pa dobro 60 sa 50 bree.... Ja mislio nizak, ono 105 sa 70 :mrgreen: Zamalo da ti napisem - sta se zalis. :mrgreen:

A znaci imas i Hasimoto....Eee, steta... :sad2: :zag:

Imas li temperaturu ako je hronicno upaljena? Ima li promena na licu kada osoba ima to stanje (valjda izbacene oci il to bese za hipertireozu....)
Ima li nesto da mogu da se uniste ta antitela da je ne napadaju, npr neki imunosupresiv, kao sto se piju za druge autoimune bolesti?

...pa to ti pricam, meni je samo 2x u zivotu bio pritisak kao svom ostalom normalnom svetu 120/70, kad sam isla na porodjaje...i nikad vise...inace kad se
iznerviram ili jako nasikiram, moj pritisak pada, vecini ljudi raste....naopaka sam ocigledno totalno :lol:

...da steta, tako me zapala podela...da se delila neka lova ne bi me bilo u kombinaciji...a dobro navikla sam vec da zivim sa tim..bar kad je stitna u pitanju..pijem
Eutirox vec zadnjih 5 godina i Tsh se unormalio....a za antitela ova moja endokrinolog sa KCS nikad nije nista pominjala ni da postoji ni da treba uzimati..malo je
cudna....pisala sam jednom, kako sam joj se pozalila da od usporenog metabolizma ja ko kvasac rastem koliko god malo jela..a ona će...jeeeeellllll u logoru nije
bilo debelih...i tako meni je za borbru sa tim nus pojavama usled loseg metabolizma fizicka aktivnost bila spas...e sad to nije bas moguce u toj meri pa sam opet
negde kao na pocetku kad sam konstatovala promene na stitnoj...tu oko 8-10 kg viska...ali ne brine me to...vise me brine sto ta tezina opterecuje ovu nogu koju
ceka opet operacija...:sad2:
..ne nemam ja te izbecene oci, eno foka na dvvd od danas...to imaju ti sa hiper, a oni blago njima mogu i da jedu sto smisle i pozele i koliko zele...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

...nego kad si vec tu imam jedno pitanje....

..da li si citao i imas li kakvu informaciju vezano za lek Imunofan? vidim da ga puno bolesnih koristi, puno ga hvale..kod nas je jos uvek skup, ali se moze
nabaviti iz Rusije po pristupacijoj ceni...pa me zanima misljenje...

..inace imam u planu da pitam doktore na IROS-u jer mi je prijateljica koja je tamo opreisana i lecena, dobila savet od doktroke da ga nabavi ako moze i da
ga koristi....meni niko nista od toga nije savetovao..ali je u tom slucaju sigurno da oni o tome nesto vec znaju...zasto ne govore pacijentima sem onima koje
poznaju malo blize nije mi jasno...

Ja sam pitala jer znam da je odstranila celu zlezdu I da je na potpunoj supstituciji hormona, a licno me zanima kako joj organizam to podnosi jer su mi rekli da postoji neki procenat pacijenata koji posle vadjenja cele zlezde jednostavno dozivotno imaju tegobe. Izmedju ostalih jedna od mogucih tegoba je I umor.

Afro, nazalost ne znam puno o leku ili "leku" Imunofan, ali videh da ga reklamiraju kao "prirodni lek za rak", sto je meni odmah signal da se radi o pompeznom bezobraznom marketingu i budalastini.
Jeste, da to zaista radi taj Imunofan kao sto se u marketingu kaze, ne bi bilo mrtvih od rakova, niti cak bolesni - pijes ga preventivno. :mrgreen:

Ali u svetu fantazija, kada treba da se drpe pare bolesnim ljudima, koji nastoje da ne razmisljaju previse racionalno i objektivno vec da unesu sve zivo i nezivo u sebe pa "sta pomogne pomogne, ne moze goreg od ovoga sto mi je", onda naravno da ce da "moze" i da "pomaze, leci". :evil:

Afro, nazalost ne znam puno o leku ili "leku" Imunofan, ali videh da ga reklamiraju kao "prirodni lek za rak", sto je meni odmah signal da se radi o pompeznom bezobraznom marketingu i budalastini.
Jeste, da to zaista radi taj Imunofan kao sto se u marketingu kaze, ne bi bilo mrtvih od rakova, niti cak bolesni - pijes ga preventivno. :mrgreen:

Ali u svetu fantazija, kada treba da se drpe pare bolesnim ljudima, koji nastoje da ne razmisljaju previse racionalno i objektivno vec da unesu sve zivo i nezivo u sebe pa "sta pomogne pomogne, ne moze goreg od ovoga sto mi je", onda naravno da ce da "moze" i da "pomaze, leci". :evil:
To je neka sinteticka droga ( aj da je tako nazovem), malo sam guglala, neki dr.Lebedev je kreator a trebalo je da ublazava posttraumaticni sindrom kod specijalaca koji se
obracunavali sa Chechenima.. Onda je kao koriscena i koristi se za ublazavanje tegoba kod hemoterapije za lecenje raka nema nikakvih primera.

Podaci o tom carobnom leku nalaze se samo na srskom ( i na rskom verovatno), ali je cak i tu poenta da se radi o leku za "psihu".

Posebno za bolesne od raka “Imunofan” je pokazao svoju naročitu efikasnost I dobio je državnu dozvolu za široku medicinsku primenu pre hemio terapije I terapije zračenjem, u toku hemio terapije I zračenja, pre operacija, naročito delovanje ima kod obolelih od raka u III i IV stadijumu.
• U stvaranju “Imunofana” specijalni doprinos ima i sam Vladimir Vladimirovič Putin, koji insistira da ovaj lek bude na raspolaganju celoj medicini, da se prodaje po koliko je to moguće najnižoj ceni I da na taj način bude dostupan i za najsiromašnije socijalne slojeve ruskih građana.
A sad malo istorije. I tako jednog dana, sredinom 90-tih godina u jednoj laboratoriji Federalne službe bezbednosti Rusije, laborant koji je radio na hemijskim analizama dozvoljava grešku. Grešku su primetili naučnici i počinju pažljivo da nadgledaju nepredviđenu situaciju. A dobili su jedan nov i nepoznat do tog trenutka molekul, koji je sintetički heksapeptid sa strukturalnom formulom arginal-alfa-aspartil-lizil-valil-tirozil-arginin, sa molekularnom masom 836 Dа / sastav je zaštićen patentom РФ 2062096/.
Analiza kao analiza, samo što nije u običnoj laboratoriji već u laboratoriji tajne ruske službe. A analize se vrše na ličan zahtev FSB Vladimira Putina; traži se specijalno lečenje ljudi koji se vraćaju iz tzv. “vrućih tačaka” /Avganistana, Čečenije, antiterorističkih akcija…/ I koji često teško obole, neretko gube I razum…Imunofan-preparat XXI veka.

„Imunofan” je jedan od najnovijih preparata, koji pojačavaju antioksidanti sistem organizma I zato treba da sadrži moćni sastojak da blokira npr. efekte nuklearne eksplozije…SAD se takođe bavi sličnim istraživanjima, stvarajući ferment superoksidismutaze, koji kao lek “Orgotein” koji ima kvalitet da izvršava nešto nalik elektronskom preusmeravanju molekularnih reakcija oksidaze /ovo znači – u obogaćenim fermentima kiseonikom, koji se katalizuju u svim živim ćelijama redoks reakcija/. Ovaj njihov preparat, ako se koristi pre izlaganja radijaciji, smanjuje pogubni efekat do 6 puta. Ovo se događa “pre”. A nakon izlaganja, nema zaštitni efekat. Tako smo počeli da tražimo nešto, koje štiti i pomaže kao “pre”, tako i “nakon”.
A eto upravo ”Imunofan” je koristan kao preparat za svakog čoveka, za bolesnog i za zdravog, zato što je svaki čovеk uslovno zdrav.

Taj "lek" deluje kao još jedna prevara koja se gura na Balkanu pod parolom "čudesni Ruski lek". Godinama slušam o njemu, ni sami Rusi ne tvrde ono što naši šarlatani propagiraju a koliko vidim sem vrlo malog broja ljudi (koji su verovatno poslovno povezani sa proizvođačem) niko drugi se nije ni osvrnuo na to Rusko čudo koje je izmišljeno pre skoro 20 godina.

Izuzetno mali broj studija o Imunofanu u poslednjih 10 godina, imena u njima se ponavljaju: Studije o Imunofanu u poslednjih 10 godina

Naravno, u marketing priču su ubacili Putina, FSB, vojnu upotrebu i gomilu tehničkog mambo-džamba.
Naš narod se na to pali, to mu i daju.

P.S. Još ga preporučuju apsolutno svima, vrlo uverljivo. Kakve indikacije, kakve pi*ke materine, treba to ubaciti u vodovod i živećemo svi po 200 godina.

...ma ok, ja znam zene koje su ga koristile i to po preporuci lekara sa klinke....i one su zaista dobro, jos uvek im se nista nije vratilo nigde nikakvih recidiva nemaju, metastaze takodje
nemaju..pa sad jel od onoga sto su tamo sve primile ili je mozda malo ucestvovao i taj lek, ja zaista ne znam...nisam ga koristila mada jesam razmisljala o njemu....on je u Rusiji prilicno
jeftin, jeftiniji nego kod nas neki lek protiv bolova....

...hvala...

Zašto se na vašem mestu ne bih igrao sa Imunofanom:
„Imunofan” je jedan od najnovijih preparata, koji pojačavaju antioksidanti sistem organizma.

Postoje već prilično ubedljivi dokazi o tome da antioksidansi mogu doprineti širenju metastaza kroz organizam. Toliko.

Zašto se na vašem mestu ne bih igrao sa Imunofanom:

Postoje već prilično ubedljivi dokazi o tome da antioksidansi mogu doprineti širenju metastaza kroz organizam. Toliko.

...zar oni ne unistavaju celije karcinoma i drugih vrsta rakova??
...zaista nisam to cula...tih antioksidanAsa ima bas mnogo i u mnogo preparata inace....sto bi u tom slucaju znacilo da se skoro nista ne sme...
...ne raspravljam se, vec mi nije jasno...

...kako se u tom slucaju gleda na obicni C vitamin? ili recimo E?

Taj "lek" deluje kao još jedna prevara koja se gura na Balkanu pod parolom "čudesni Ruski lek". Godinama slušam o njemu, ni sami Rusi ne tvrde ono što naši šarlatani propagiraju a koliko vidim sem vrlo malog broja ljudi (koji su verovatno poslovno povezani sa proizvođačem) niko drugi se nije ni osvrnuo na to Rusko čudo koje je izmišljeno pre skoro 20 godina.

Izuzetno mali broj studija o Imunofanu u poslednjih 10 godina, imena u njima se ponavljaju: Studije o Imunofanu u poslednjih 10 godina

Naravno, u marketing priču su ubacili Putina, FSB, vojnu upotrebu i gomilu tehničkog mambo-džamba.
Naš narod se na to pali, to mu i daju.

P.S. Još ga preporučuju apsolutno svima, vrlo uverljivo. Kakve indikacije, kakve pi*ke materine, treba to ubaciti u vodovod i živećemo svi po 200 godina.

Eto, bio sam znaci u pravu, iako "polunapamet". Nema, sarlatani su toliko prosti i glupi da im veoma brzo ustanovis "SABLON PREVARE". Ne moras biti ono, forenzicki psiholog, psihijatar, vestak sudski.

Provalis zasto je jedna glupost - glupost i kakav je marketing oko nje, i gotovo mozes instant provaliti i sve ostale stetocine kada je u pitanju prodavanje gluposti.
Ovo sam jos kao klinja provalio i za reklamiranje bodibilding suplemenata koji ne rade ono sto se tvrdi - na kutiju suplementa ako postave najveceg bodibildera na teskim steroidima, a prodaju suplement - dodatak ishrani, naravno da se obecava mnogo vise nego sto je u realnosti moguce. Tako je i sa ovim "lekovima".

Ah, a cim su ovde dodali atribut "ruski", e onda mora da leci, cim je rusko to breee eeej. Pa jos ako se spomene i Putin, pa vrsi prevenciju i ovih zdravih da ikada obole. Putin je to bre.
Kada diluju ovaj sarlatanski "lek" u Koreji verovatno uz njega nalepe i sliku onog njihovog Kim Jong-un-a i odmah lek leci 200% bolje i jace.

Kakve su to stetocine ccccc, nista im nije sveto, ni mala deca ni bolesni ljudi, samo pare da se namlate.
Dabogda svi pocrkali od rakova pa neka se lece tim svojim lekovima sto lece 100% i pomazu "vise od placebo efekta", dok je hemoterapija "bojni otrov da sto pre umrete a ne leci nista".

...zar oni ne unistavaju celije karcinoma i drugih vrsta rakova??
...zaista nisam to cula...tih antioksidanAsa ima bas mnogo i u mnogo preparata inace....sto bi u tom slucaju znacilo da se skoro nista ne sme...
...ne raspravljam se, vec mi nije jasno...

...kako se u tom slucaju gleda na obicni C vitamin? ili recimo E?

I dan danas stoji zdravorazumska tvrdnja "umerenost u svemu". Kada je ishrana u pitanju treba biti umerena i raznovrsna, svako preterivanje je štetno, kratko i jasno.

Istraživanja o vitaminu E su se vrlo neslavno završila, prekinuta su jer su ljudi iz grupe koja je suplementirala vitamin imala mnogo veću smrtnost od kontrolne grupe.

Što se vitamina C tiče:
Linus Pauling je bio genije, jedini čovek koji je samostalno dobio dve Nobelove nagrade iz različitih prirodnih nauka. Kada mu je žena umrla od raka lečenje raka mu je postalo opsesija i decenijama je propagirao korišćenje visokih doza vitamina C za lečenje svega, ali posebno raka. Smatrao je da ako se dnevno unosi od 40 do 100 grama vitamina C ne možete da obolite od nijedne bolesti. Umreo je od raka, kao i mnogi drugi koji su "pronašli lek".

Back