Kancer

Nazalost u terminalnoj fazi je potpuno svejedno sta cete dati pacijentu tako da taj profesor mozda i nije imao zle namere vec je pokusao sa necim drugim da pomogne.
Ne znamo uopste kontekst konkretnog slucaja.

Pa i nije novi nivo, odn nije veci od nivoa sarlatana....On se bar sprda, pa znas da od njega i ne preti neka opasnost, osim sto se oboleli malo grozno i postidjeno oseca.

Mnogo su gori ovi sto na fejsbuku stavljaju srculence, obracaju se sa draga, dragi, stavljaju ti smajlice, sve lepo, fino, kulturno a onda ti prodaju zmijsko ulje za 50e, a "samo" 15 tretmana treba odraditi i rak je gotov. :mrgreen:

Pa onda da "procistis i detoksikujes telo od lekova i bolovanja" - 2-3 supersecka, sokovnici, blenderi = sve ukupno jos 1000e.

Pa onda extraktni retkih biljaka = 200e. Pa razni cajevi umesto kafe (jer sva kafa mora sad u rektum da ide, al pozadinskim putem :mrgreen: ) - 500e.

Pa razni magneti, uzemljivaci, restarti vibracija i cakri, da se izjednaci tvoja frekvencija sa frekvencijom univerzuma = 700e.

E vidis, meni je to najvisi nivo odvratnosti i bezobrazluka koji postoji. Oni su gori od ovih sto im se smeju i prosto su zli i ludi, ovi te osure, pljunu u sebi jer si ovca za sisanje, i jos ti na kraju stave :heart: .

:dash::rtfm:

...sve si rekao, nema se tu sta dodati :ok:

- - - - - - - - - -

Aj ne kenjaj, ti si zdrava, tebi te bakterije ne prete;)

..pa kakav je to recnik od jedne ozbiljne zene iz belog sveta, m?
..nisam ni rekla da meni prete ikakve bakterije, a to koliko sam zdrava videcemo sutra, kad podignem nalaz krvi i odradim magnetnu....

Juce je Afro napisala da su joj neke pacijentkinje pa opet pricale da su njima lekari savetovali da uzimaju Putinov lek Imunofan.

Ja sam bila indirektan svedok kada je poznat i priznat, a i cenjen lekar, profesor, mom drugu koji je umirao , savetovao nekakvu rusku medicinu
( ali su nekakvi cajevi bili po sredi ne ovaj lek), a posto ga je operisao i dijagnoza je bila takva da mu nikako nije bilo spasa, onda je to za moje
pojmove etike mnogo gore sharlatanstvo od ovih ociglednih sharlatana sa neta.

..pa nije neka to je osoba koju ja poznajem licno jako dugo vise od 3 decenije....neko ko se leci na IROS-u ...primila je 4 hemo terapije i 25+4 zracne....osoba koja joj
je to preporucila radi tamo..i ona je koristila dok je mogla da nabavlja.....kad god je radila magnetnu ona nema ni tih takovzanih lezija (verovatno se misli na neke oziljke od karcinoma) ili
ne znam vec sta tacno znace lezije....ali njih nema...nema nicega...jedino sto ona ima kao problem je ostecena karlica od zracenja pa ide na akupunkturu....ali je skroz ok...
..ni cula nisam za to ni procitala dok mi ona nije rekla....nije nikakav sarlatan, ona to ne preprorucuje meni, samo je rekla da je ona koristila po preporuci i da bi opet ako bi
mogla da nabavi koristila....eto...mozda to nije lek, mozda je prevara i mozda je ko zna sta....i pitanje je da li joj je bas to pomoglo, ali nesto svakako jeste....drugo nije
kupila od nikakvog preprodavca ovde, vec joj je tad doneto iz Moskve....za neke male pare...

Nazalost u terminalnoj fazi je potpuno svejedno sta cete dati pacijentu tako da taj profesor mozda i nije imao zle namere vec je pokusao sa necim drugim da pomogne.
Ne znamo uopste kontekst konkretnog slucaja.
Nikako nije imao zle namere, valjda se radilo o imunitetu, a i nije on licno prodavao te nekakve cajeve.

Ima u Beogradu nekih ruskih lekara, poznati i priznati svteski strcnjaci koji nude te prirodne lekove za poboljsanje imuniteta.

Ranije su bili nemacki lekovi svemocni ( doduse i danas su), danas su kod Srba ruski zakon.

Ima u Beogradu nekih ruskih lekara, poznati i priznati svteski strcnjaci koji nude te prirodne lekove za poboljsanje imuniteta.

Ti poznati i priznati svetski stručnjaci su našli pogodno tlo na Balkanu, da preporučuju i leče sve i svašta. Iza njih ne stoje naučni radovi. Čak ih ni Rusija nije prihvatila kao poznate i priznate, jer, u protivnom, ne bi otišli iz svoje zemlje, već bi ostali tamo i koristili naučne resurse svoje zemlje, unapređivali ih, dopunjavali, baveći se se naučnim radom.

Jedno je biti dobar i human čovek, koji teškom bolesniku želi pružiti tračak utehe.
Sasvim je druga stvar da li predloženi metod ima smisla.

Osim toga, jedan priznati svetski stručnjak koristi sva dosadašnja naučna saznanja iz celog sveta, uz sopstveni doprinos njihovom unapređenju.
Nauka nikad ne ide unazad. Besmisleno je da se poznati svetski stručnjak bavi, na primer homeopatijom, koja je prevaziđena pre jednog veka.
Besmisleno je da poznati i priznati svetski stručnjak preporučuje načine lečenja koji ne daju efekte. Ko ih je priznao?

Poslednja izmena:
A sta im je tesko da obicnom coveku kazu da su poznati i priznati u svetu? Kao da prosecan stanovnik Srbije zna sta znaci biti priznat u naucnim krugovima. Dosta je da znas da govoris ruski i ti si za njih vec cudo u ljudskom obliku.

Što se jačanja imuniteta tiče, postoje načini da se to uradi ali čarobni napici ne spadaju u njih.

Kako Poboljšati Imunitet | Balkan Komuna

E sad, kako poboljšati imunitet na ćelijskom nivou? Nespecifični deo imunog sistema, ukoliko nije urođeno ili stečeno oštećen (HIV virus npr. to radi), se može ojačati, ili bolje reći održati, tako što će se primenjivati adekvatna ishrana, ne samo u smislu da se unose zdrave namirnice već se prvenstveno mora voditi računa o adekvatnom kalorijskom i strukturisanom unosu gde su zastupljene i masti, i proteini, i ugljeni hidrati. Sve dijete koje zakidaju bilo na kalorijskom unosu bilo da narušavaju odgovarajuću strukturu namirnica kompromituju imuni sistem. Kada govorimo o mogućim preparatima koji mogu uticati na poboljšanje nespecifičnog imunog sistema tu postoji samo jedan koji se koristi u medicini i koji stimuliše koštanu srž da proizvodi bele krvne ćelije. Sve ostalo, uključujući i “narodne lekove”, je čista šarena laža. Čak je i mastan burek bolji za imunitet od svega što se može kupiti u apoteci.

Što se tiče specifičnog dela imunog sistema tu su stvari vrlo jasne. Postoje tri načina da se on ojača. Jedan je da organizam oboli i razvije prirodni imunitet na tu bolest, naravno ukoliko organizam preživi tu infekciju. Drugi način je vakcinacija koja u stvari predstavlja nešto slično kao i oboljevanje samo što organizam nije zaista napadnut već, kroz vakcinu, samo upoznat sa mogućim napadačem koga će zapamtiti i u slučaju pojave istog neće biti iznenađen već će u najvećem broju slučajeva sprečiti da do oboljenja i dođe. Treći način je da se u organizam unesu već gotovi imunoglobulini koji će direktno napasti konkretan patogen – to je onaj serum koji se pored antitetanusne vakcine daje ljudima nakon što se povrede.

Da sumiram: čuvajte kožu, sluzokože, redovno idite kod zubara, lečite hronične bolesti, održavajte higijenu ali ne preterujte, jedite adekvatno i vakcinišite se. Nemojte uzimati antibiotike na svoju ruku i nemojte tražiti od doktora da vam ih da pošto će, na žalost, često i sami doktori prepisati antibiotike i kada nisu neophodni.
Pa ako smo mi doktori ponekad neodgovorni ne morate i vi to da budete.

dr Srdjan Lukić
– klinički centar u Kragujevcu –

Ti poznati i priznati svetski stručnjaci su našli pogodno tlo na Balkanu, da preporučuju i leče sve i svašta. Iza njih ne stoje naučni radovi. Čak ih ni Rusija nije prihvatila kao poznate i priznate, jer, u protivnom, ne bi otišli iz svoje zemlje, već bi ostali tamo i koristili naučne resurse svoje zemlje, unapređivali ih, dopunjavali, baveći se se naučnim radom.

Jedno je biti dobar i human čovek, koji teškom bolesniku želi pružiti tračak utehe.
Sasvim je druga stvar da li predloženi metod ima smisla.

Osim toga, jedan priznati svetski stručnjak koristi sva dosadašnja naučna saznanja iz celog sveta, uz sopstveni doprinos njihovom unapređenju.
Nauka nikad ne ide unazad. Besmisleno je da se poznati svetski stručnjak bavi, na primer homeopatijom, koja je prevaziđena pre jednog veka.
Besmisleno je da poznati i priznati svetski stručnjak preporučuje načine lečenja koji ne daju efekte. Ko ih je priznao?

Upravo tako. Prepoznati i priznati strucnjaci na celom svetu se ne bave glupostima - gasenjem uglja i bacanjem brasna na vrata radi uroka, oni i od ovog iz nauke fino zaradjuju a jos i unapredjuju stvari, prvi su u otkrivanju, pa zato im je to i motiv, dok je motiv propalim lekarima, koji nemaju sta uraditi u medicini, nauci, da "lece" glupostima da ljudima "otvaraju oci jer se prava istina krije od njih". Njima je to jedini nacin da opstanu i zarade nesto (obicno milione $$$), da se uhvate znaci senzacionalizma, teorija zavera, kvazi-humanosti, da cekaju da se naivni i neobrazovani prime i da sisaju onda ovce.

Npr tako se kod nas reklamira Sladjana Velkov - lekar koji je poznat i priznat "sirom sveta", radila 2 nedelje u nekoj klinici na Kuvajtu valjda , pa je isterali jer htela da diluje gluposti......Ej, cak ni tamo to nije moglo da prodje, isterali je, al zato na Balkanu ide kao Alva. Doduse nisu joj dali vise ikada licencu kod nas i na Balkanu, studirala je 16 godina, prosek najnizi moguci, ali nema veze, ona preko fb-a sisa ovce i masno zaradjuje, kao jos i 50ak njenih desnih ruka koji rade prljave poslove i fizikaliju, tehnikalije itd.

- - - - - - - - - -

Što se jačanja imuniteta tiče, postoje načini da se to uradi ali čarobni napici ne spadaju u njih.

Kako Poboljšati Imunitet | Balkan Komuna

Eh sad Muade, ne slazem se bas da je mastan burek bolji za imunitet recimo od Omega 3 suplementa po zdravlje, ili recimo Glutamin aminokiseline koja je stimulator imunoglobulina, da ce burek dati vise ATP-a, samim tim i snage misica, celog tela, od kreatin monohidrata itd.
I ovi neki kada hejtuju nesto idu u krajnost pa daju previse zivopisne primere.

P.s. I dalje sam u nedoumici, da li kolagen iz apoteke zaista utice na bolove kod povreda tipa tetive, misici, zglobovi ili je cist marketinski trik i nema veze sa mozgom.
Probao, testirao na sebi - prevelika subjektivnost i pristrasnost, ne mogu izvuci kvalitetan zakljucak. Probao prijatelj - tvrdi da ga iz mrtvih vraca, a pre se ja oporavio kaa sam prestao da ga pijem nego on koji je nastavio LOL :lol::mrgreen:

A ostali ljudi, nemaju para za supse pa kupuju zelatin u prodavnicama zdrave hrane, i poput utemeljenog laickog misljenja da HAARP zraci i da su zato neraspolozeni, tako i za ovo pricaju svi odreda da su samo za 2-3 nedelje resili sve probleme sa bolovima u kostima, zglobovima, upaljenim i istegnutim tetivama itd. :dontunderstand:

Poslednja izmena:
Nisu moje reči, tekst je napisao doktor. Jeb*ga, ni oni nisu imuni na senzacionalizam, zanimljiviji je tekst tako :)

Sad cu i ja kao "šr trecinadoctor" - Nista ne umes sam da napises, samo radis copy paste i neke linkove delis. Da nisi mozda libtard? :mrgreen::hahaha:
Znas, to je ona rec koja me vadi iz sopstvenog blata i sramote, kada odbijem da prihvatim pola naucnih teorija i cinjenica, pa da se izvucem i da budes manje u pravu a ja manji teoreticar zavera, kazem tu rec na L tebi i odmah se bolje osecam.

P.s. Preduhitrio si me odgovorom, dok sam pisao post scriptum, pogledaj ovo za kolagen sups, sto napisah....:ok:

Da, subjektivan osećaj je mnogo zeznut. Ja sam pre par godina tokom zime pio one Univerzalove "one a day" konjske multivit tablete i dve zime zaredom nisam bio bolestan. Logično je da te ojačaju, čak sam imao i anegdotalan dokaz. Treće zime sam nahebao i više ih nisam uzimao :D Najviše utiču na miris mokaće, za ostalo je pitanje (pogotovo ako ne treniraš).

Što se kolagen suplemenata tiče, kao poslušna ovčica i libtard ja ću verovati plaćenim trovačima sa SBMa:
Collagen: An implausible supplement for joint pain « Science-Based Medicine

Mada sigurno lažu, pitaj Mariju Stojaković. U svakom slučaju, redovan klistir sigurno mnogo efikasnije leči tetive :mrgreen:

...evo i ovde da napisem...nema recidiva tumora, ima edem masnog tkiva koji je prilicno veliki...verovatno me zato to i boli toliko...
...sutra kod hirurga nosim ovaj nalaz pa da vidim sta ce mi reci....kako da se resi taj problem...u ponedeljak imam zakazano kod
radiologa pa ce valjda i on znati vise nego ja sta i kako dalje...sa tim...

...sedimentacija mi je povisena prilicno, 33 je..mada je znala biti i gora pa se niko nesto nije potresao oko toga...

...sve u svemu mnogo mi je lakse i lepse u glavi...sad sam mirna bar ako nista drugo do neke sledece kontrole...kad ce to biti videcemo...

...eto :)

...evo i ovde da napisem...nema recidiva tumora, ima edem masnog tkiva koji je prilicno veliki...verovatno me zato to i boli toliko...
...sutra kod hirurga nosim ovaj nalaz pa da vidim sta ce mi reci....kako da se resi taj problem...u ponedeljak imam zakazano kod
radiologa pa ce valjda i on znati vise nego ja sta i kako dalje...sa tim...

...sedimentacija mi je povisena prilicno, 33 je..mada je znala biti i gora pa se niko nesto nije potresao oko toga...

...sve u svemu mnogo mi je lakse i lepse u glavi...sad sam mirna bar ako nista drugo do neke sledece kontrole...kad ce to biti videcemo...

...eto :)

хахха, е нека ти је Рајка рекла ;):zcepanje:

суперррр :vatromet::vatromet::

Mogu da zamislim kakvo je olakšanje saznanje da su rezultati dobri. Odlično.
Sada ćeš valjda prestati da sebe nazivaš invalidom i misliš da ti je ona u socijalnom overila knjižicu trajno zato što te otpisala. :)

...pa Domacice ne nazivam ja sebe ja sam prosto dobila napismeno da jesam invalid sa trajnim ostecenjem noge...nisam ja to izvukla iz malog prsta :ok: i da vrlo cesto
koristim stap jer ne mogu dugo da hodam od bolova u nozi i stopalu...

...a olaksanje jeste i to veliko i sreca.....nema ga i sad sam mirna, kontrole i da vidim kako da se resim ovog edema koji je sve veci i koza na tom mestu uzasno osetljiva i bolna...

- - - - - - - - - -

Super Afro, divne vesti :) nadamo se da ce tako i ostati ubuduce.
I nas ceka velika kontrola krajem mesecа, pa cemo videti dalje.

...hvala, srecno bilo sve, mislim na vas i uvek od mene sva pozitivna energija...:ok:

...meni je 28-og UZ onih zlezda na vratu, da vidimo sta se tu desava...i dalje su jako izrazene i ako se malo samo umorim ili teze podignem bole i uvecaju se jos...

...pa Domacice ne nazivam ja sebe ja sam prosto dobila napismeno da jesam invalid sa trajnim ostecenjem noge...nisam ja to izvukla iz malog prsta :ok: i da vrlo cesto
koristim stap jer ne mogu dugo da hodam od bolova u nozi i stopalu...

...a olaksanje jeste i to veliko i sreca.....nema ga i sad sam mirna, kontrole i da vidim kako da se resim ovog edema koji je sve veci i koza na tom mestu uzasno osetljiva i bolna...

- - - - - - - - - -

...hvala, srecno bilo sve, mislim na vas i uvek od mene sva pozitivna energija...:ok:

...meni je 28-og UZ onih zlezda na vratu, da vidimo sta se tu desava...i dalje su jako izrazene i ako se malo samo umorim ili teze podignem bole i uvecaju se jos...

jesi li se raspitala da li imas uslov za invalidsku penziju?

Back