Kancer

Bili jutros kod lekara i vratili se oko 12H sa polovicno uradjenim poslom. Kao sto sam i rekao niko nista ne preduzima povodom njenog trenutnog stanja niti se neko posebno uzbudjuje zbog toga. Doduse, nesto sto bi se inace zakazivalo smo odradili naravno uz cekanje par sati ali makar rezultati RTG pluca i Eho abdomena su ok u smislu da nema peomena na gore u odnosu na zadnje rezultate iz Januara. Rast tumor markera i temperatura po doktorki onkologu na Institutu za onkologiju Bgd nisu strasni, sto nama amaterima bas i nije jasno. Te je po peegledu svih tih rezultata plus biohemije od pre, rekla je "da pratimo rast tumor markera i da se javimo za 3 nedelje kad se vrati njena doktorka sa godisnjeg, na koji je otisla danas". Racunam da ova koja je menja nije bas ni previse htela da se upusta u slucaj.
Nista ne znamo sta raditi, nego kako bude!

па јесте зезнуто кад доца оде на одмор, буде болестан, и свашта нешто,
али ни њих ништа не заобилази као ни нас па сад шта је ту је :)
опет сте нешто одрадили, стање мирује, и можда је температура нешто пролазно.

ми нисмо имали искуство са тумор маркерима, али колико сам читала по форумима
они одлете у небеса па је ваљда тек тада стање алармантно.
могуће да су ове вредности код твоје жене очекиване, и вероватно да би доца нешто предузела да је другачије.
добио си ваљда инструктажу како да скидаш температуру, непријатна је и ломи ....

сећам се тог осећаја немоћи, и разумем те, ух....

Pa isto ko juce, ujutro malo niza temperatura a sad joj opet raste.
Prosto mi nije jasno da oni temperaturu i porast tumor markera za tri puta ne smatraju da je to nesto urgentno! :confused:

...a da nije ta temperatura usled nekog virusa, jer vlada uveliko vidim da se ljudi masovno zale i da je pun dom zdravlja...ne znam prosto samo
razmisljam...i nadam se da cete se izvuci iz svega toga najbolje sto je moguce...

Температура скаче због ефекта цитокина који почну да лудују услед малигнитета.
Иначе, код 30% пацијената оболелих од малигних болести је узрок смрти. Исцрпи организам.

Надајмо се да је нека вироза.

Vise me ne cudi sto su ljudi vec poceli da mlate lekare!!. :mad:

Elem, pre tri nedelje odem sa suprugom na onkolossko zbog naglog rasta tumor markera kod nje, dva meseca po zavrsetku ko zna kog ciklus hemioterapije. Normalne vrednosti su do 30 a njoj su bili 105.
Buduci da je bas tog dana njena doktorka otisla na stari godisnji odmor, suprugu primi nekakva mlada pogubljena doktorka koja je menja, sa recima " nije strasno, pratite rast tumor markera i dodjite za 3 nedelje kad se vrati koleginica".!! :confused:

Mi sta cemo vratimo se kuci, ona ima svakodnevne popodnevne temperature i dalje. Danas privatno odradimo tumor markere oni otisli na 405!!!!! :mad:
Sad kad dodjemo u ponedeljak, njena doktorka(ako nas primi) ce da kaze "pa sta ste cekali do sad!!"

Znaci, ne mogu da opisem koliko sam besan!! :mad:

...a zasto ne odete odmah sad, sto cekate ponedeljak, ima dezurni lekar valjda pa da vas primi i uradi nesto...? ovo samo pitam ne znam kako ide vikendom kod njih...

Ima dezurni ali taj rast tumor markera i svakodnevne temperature za njih nisu urgentno stanje.!? :confused:

Moramo da prodjemo birokratsku procedury. Verovatno ce je poslati na konzilijum, pa nova hemioterapija, a do tad ce proci jos vremena!

Ovo je Srbija i njeno zdravstvo! :mad:

Ne znam da li vam ovo nesto znaci, ali moji tumor markeri kada sam imala rak krajem prosle godine su bili izmedju 7 i 8000, a normalne vrednosti su do 27. Ove nedelje sam ponovo radila i bilo je 10.

Vise me ne cudi sto su ljudi vec poceli da mlate lekare!!. :mad:

Elem, pre tri nedelje odem sa suprugom na onkolossko zbog naglog rasta tumor markera kod nje, dva meseca po zavrsetku ko zna kog ciklus hemioterapije. Normalne vrednosti su do 30 a njoj su bili 105.
Buduci da je bas tog dana njena doktorka otisla na stari godisnji odmor, suprugu primi nekakva mlada pogubljena doktorka koja je menja, sa recima " nije strasno, pratite rast tumor markera i dodjite za 3 nedelje kad se vrati koleginica".!! :confused:

Mi sta cemo vratimo se kuci, ona ima svakodnevne popodnevne temperature i dalje. Danas privatno odradimo tumor markere oni otisli na 405!!!!! :mad:
Sad kad dodjemo u ponedeljak, njena doktorka(ako nas primi) ce da kaze "pa sta ste cekali do sad!!"

Znaci, ne mogu da opisem koliko sam besan!! :mad:

Pa na osnovu toga sto je bilo pre 3 nedelje, na osnovu tih simptoma i lab. rezultata koje ste joj odneli, nije imala sta ta druga doktorka da vam kaze osim toga sto vam je svakako vec rekla. Sta smatras da je trebalo da uradi?

Pa na osnovu toga sto je bilo pre 3 nedelje, na osnovu tih simptoma i lab. rezultata koje ste joj odneli, nije imala sta ta druga doktorka da vam kaze osim toga sto vam je svakako vec rekla. Sta smatras da je trebalo da uradi?

Znaci ja kao laik da ti odgovorim sta bi lekar trebao da uradi?! :confused:

Po meni. Trebala je da uradi ono sto ce verovatno sad njena doktorka da predlozi, na osnovu nalaza. A to je jedino sto znaju i umeju, predlog za konzilijum i nova hemioterapija!
Samo sto je nepotrebno proslo jos tri-cetri nedelje.

Poslednja izmena:
Znaci ja kao laik da ti odgovorim sta bi lekar trebao da uradi?! :confused:

Po meni. Trebala je da uradi ono sto ce verovatno sad njena doktorka da predlozi, na osnovu nalaza. A to je jedino sto znaju i umeju, predlog za konzilijum i nova hemioterapija!
Samo sto je nepotrebno proslo jos tri-cetri nedelje.

Pa ti kao laik insistiras na tome da nije uradila nesto sto je trebalo da uradi. Onda je normalno da sledi pitanje sta smatras da nije uradila. Zasto te to pitanje vredja?
To sta ce njena doktorka predloziti bice vezano za nove, sveze nalaze.
S druge strane, ne smeta ti to sto si laik da vredjas lekare i govoris o tome da nista ne znaju.
Tvoja supruga ima rak pluca? Da li je bila pusac?

Poslednja izmena:
Pa ti kao laik insistiras na tome da nije uradila nesto sto je trebalo da uradi. Onda je normalno da sledi pitanje sta smatras da nije uradila. Zasto te to pitanje vredja?
To sta ce njena doktorka predloziti bice vezano za nove, sveze nalaze.
S druge strane, ne smeta ti to sto si laik da vredjas lekare i govoris o tome da nista ne znaju.
Tvoja supruga ima rak pluca? Da li je bila pusac?

Ne mogu da ponavljam vise, ima u mojim porukama od ranije. Ali ok.

Nema rak pluca nego je operisala tumor jajnika uradjena joj je kompletna histerektomija, znaci sve joj odstranjeno. Kao posledica toga dobija pleuralni izliv na jedno(levo) plucno krilo a vidim na poslednjem rendgenu i na pocetak desnog. Verovatno ( Meigsov sindrom) ali tadasnjom citoloskom analizom bez malignih celija. Bila je pusac kratko u mladosti.

Poslednja izmena:
Ne mogu da ponavljam vise, ima u mojim porukama od ranije. Ali ok.

Nema rak pluca nego je operisala tumor jajnika uradjena joj je kompletna histerektomija, znaci sve joj odstranjeno. Kao posledica toga dobija pleuralni izliv na jedno(levo) plucno krilo a vidim na poslednjem rendgenu i na pocetak desnog. Verovatno ( Meigsov sindrom) ali tadasnjom citoloskom analizom bez malignih celija. Bila je pusac kratko u mladosti.
Mozda samo ne znaju kako da joj pomognu. Zasto kriviti doktore za nemoc. Treba imati realna ocekivanja od njih.

Nemoj tako, svuda zdravstveni sistem ima rupe jer ga cine ljudi koji mogu da naprave greske. Meni su napravili veliku gresku prosle godine kada sam se zalila, snimili me i nisu videli tumor koji se dobro video, jednostavno im je promakao! Radiolog napravio izvestaj i svi doktori samo citaju izvestaj, pogresan.

To je samo jedan primer. Na srecu ja sam isterala svoje. Ovde doktori nisu tako sujetni kao u Srbiji. jedini problem sa vecinom doktora u Srbiji je sujeta, to otezava komunikaciju sa njima. Mislim svi smo mi sujetni, ali doktori su nam supersujetni, cast izuzecima, ima ih i to su divni ljudi.

Mozda samo ne znaju kako da joj pomognu. Zasto kriviti doktore za nemoc. Treba imati realna ocekivanja od njih.

Bice da je i to, imamo nerealna ocekivanja od srpskih lekara.
U stvari reagovao sam u onom postu protiv lekara vise u afektu i iz nekakvog osecaja nemoci. Problematican nam je u stvari citav zdravstveni sistem i organizacija istog, znaci drzava.
Ne znam nisam vise pametan.

Jos mi je zao sto smo sve karte bacili na zvanicnu medicinu a bez nekakve duhovne potpore u bolesti. Kad sam cuo da je hirurg sa Instituta za onkologiju svoju petogodisnju cerkicu obolelu od kancera prvo vodio na Ostrog pa tek onda kod svojih kolega na operaciju. A mi da ne bi ispali retrogradni i "zaostali" bacili sve na oficijelnu modernu medicinu i njena "dostignuca." Americki poznati onkolog dr. Berni Zigel inace otvoreni ateista u svojoj knjizi "Ljubav, medicina, cuda" pise da je upravo preporucivao svojim pacijentima da ukljuce sve moguce resurse u odbrani protiv bolesti pored zvanicne medicine i alternativu i duhovni aspekt u jacanju psiho-fizickog stanja organizma. A sve zajedno ne bi li se poboljsao imunitet. Sad je kasno supruga, jedva moze i do klinike a kamoli na nekakav dalji put.

Voda sa Ostroga kažu da je zdrava i da moze da pomogne oko lečanja,zvanična medicina ima negde efekta,dok alternativa ima bolje efekte i u nekim stadiuma može da izleči rak,nemam link da kažem ali ne izmišljam,zvanična medicina ima neke metode koje pomažu kolko tolko pa čak umesto da bolest stagnira ili izleci,bolest uznapreduje.

Back