Kancer

Jos mi je zao sto smo sve karte bacili na zvanicnu medicinu a bez nekakve duhovne potpore u bolesti. Kad sam cuo da je hirurg sa Instituta za onkologiju svoju petogodisnju cerkicu obolelu od kancera prvo vodio na Ostrog pa tek onda kod svojih kolega na operaciju. A mi da ne bi ispali retrogradni i "zaostali" bacili sve na oficijelnu modernu medicinu i njena "dostignuca." Americki poznati onkolog dr. Berni Zigel inace otvoreni ateista u svojoj knjizi "Ljubav, medicina, cuda" pise da je upravo preporucivao svojim pacijentima da ukljuce sve moguce resurse u odbrani protiv bolesti pored zvanicne medicine i alternativu i duhovni aspekt u jacanju psiho-fizickog stanja organizma. A sve zajedno ne bi li se poboljsao imunitet. Sad je kasno supruga, jedva moze i do klinike a kamoli na nekakav dalji put.

а чуј, једно је што неко препоручи , а друго је јесте ли ви из те приче.
да јесте верујем да би већ на самом почетку болести запалили на Острог,или где већ.

мој комшија је остао без капитала, и данас враћа дугове за кредите које је напољу подигао.
болест их је убацила у ту причу. било је језиво гледати некога ко до јуче ни в од вере није произвео,
и ово је била сламка спаса, ух....

има тебе за подршку, и ко зна. није готово док није готово:)

а чуј, једно је што неко препоручи , а друго је јесте ли ви из те приче.
да јесте верујем да би већ на самом почетку болести запалили на Острог,или где већ.

мој комшија је остао без капитала, и данас враћа дугове за кредите које је напољу подигао.
болест их је убацила у ту причу. било је језиво гледати некога ко до јуче ни в од вере није произвео,
и ово је била сламка спаса, ух....

има тебе за подршку, и ко зна. није готово док није готово:)

...jel im bar bolje od toga sto su se okrenuli veri?
...ja jako verujem i bodrim sebe ali nekad pokleknem i svesna sam da mi treba podrska pa je i trazim,
sta cu bolje nego da potonem u neku depresiju...
...ne mora na Ostrog ako je daleko za nekog moze ako je u Bgd u Manastir Slance...ili u Sv. Petku...vera je
svuda gde smo mi to je ono sto je osnov svega...Bog nas cuje gde god da se molimo ako je to iskreno:ok::heart:

- - - - - - - - - -

Jos mi je zao sto smo sve karte bacili na zvanicnu medicinu a bez nekakve duhovne potpore u bolesti. Kad sam cuo da je hirurg sa Instituta za onkologiju svoju petogodisnju cerkicu obolelu od kancera prvo vodio na Ostrog pa tek onda kod svojih kolega na operaciju. A mi da ne bi ispali retrogradni i "zaostali" bacili sve na oficijelnu modernu medicinu i njena "dostignuca." Americki poznati onkolog dr. Berni Zigel inace otvoreni ateista u svojoj knjizi "Ljubav, medicina, cuda" pise da je upravo preporucivao svojim pacijentima da ukljuce sve moguce resurse u odbrani protiv bolesti pored zvanicne medicine i alternativu i duhovni aspekt u jacanju psiho-fizickog stanja organizma. A sve zajedno ne bi li se poboljsao imunitet. Sad je kasno supruga, jedva moze i do klinike a kamoli na nekakav dalji put.

...idite u Sv. Petku...potrazite svestenika i razgovarajte sa njim....

Афро, другачије је кад си цео живот у тој причи, они просто нису били.
не, није добро завршило. дуго је игнорисала болест, па је после
игнорисала и операцију, и већ касно се подвргла истој.
ни после оп се није придржавала ничега, џигерашила је стално, ух кад се сетим....
једно дете је баш настрадало, пукло начисто, и данас је у некој установи, тамо у белом свету :sad2:

Афро, другачије је кад си цео живот у тој причи, они просто нису били.
не, није добро завршило. дуго је игнорисала болест, па је после
игнорисала и операцију, и већ касно се подвргла истој.
ни после оп се није придржавала ничега, џигерашила је стално, ух кад се сетим....
једно дете је баш настрадало, пукло начисто, и данас је у некој установи, тамо у белом свету :sad2:

...nisam ni ja celi zivot u toj prici odrasla sam pored oca koji je voleo Tita i mene i mamu...pa mi je jako tesko bilo da se
izborim i upoznam sa verom i saznam puno toga...a puno ni dan danas ne znam pa mi se deca ljute i zemeraju sto nisam
naucila...a ja im objasnjavam da smo mi rasli u drugo vreme....opet kad hoces i zelis mozes dosta....
...e pa meni to nije jasno cemu to izbegavanje lecenja, kome se ti ljudi inate...zbog cega naprave sami sebi jos gore nego
sto bi bilo da su reagovali na vreme.....bas ne znam....steta...

најважније је да си ти себе нашла у вери, није нужно да све знаш ;)

е па она је цео живот ишла уз ону ствар.
па онда неће ни како хоће, и јбгаа... упроастила их је све та њена луда нарав,
а себе највише.
штета, мени је била ок и таква наопака. изједе рђава нарав, ух ....

Znas sta, ja zivim svaki svoj momenat sa verom u Boga, prakticno vodim sa njim dijalog sve vreme. Kada sam mislila da mogu molitvom da se samoizlecim odjednom su m se drasticno pojacale tegobe i kada sam dosla na ideju da ipak treba hitno da se operisem bol se potpuno smirio. Meni je to bio znak tada da treba sa se operisem tj da Bog zeli da me operise. I mesecima sam imala stalno osecaj da treba da se operisem, ali nisam nista preduzimala. ja nikad ne bih prezivela hmoterapiju, jezivo sam osetljiva i slaba. da su meni doktori preporuculi dalje lecnje ja bih odbila. Ali to sam ja i moje iskustvo. Meni je zaista bilo tesko, kao sto je svakom tesko, ali svejedno je bilo carobno iskustvo u kom sam naucila mnogo o sebi, o drugima i o tome koliko me Bog voli i na kraju "pomirila" sam se sa doktorima. Svi su bili divni, bili su zaista zainteresovani i zaista su brinuli o meni i bili prvo uplaseni, a posle srecni za mene.

Bog je u tebi, ne trazi ga nigde drugde. Ne treba mu covek u crnom da bi ti pomogao, ili,stara zgrada. Ali ako te taj ambijent priblizava tom meditativnom osecaju Boga onda zasto da ne.

Poslednja izmena:
Vise me ne cudi sto su ljudi vec poceli da mlate lekare!!. :mad:

Elem, pre tri nedelje odem sa suprugom na onkolossko zbog naglog rasta tumor markera kod nje, dva meseca po zavrsetku ko zna kog ciklus hemioterapije. Normalne vrednosti su do 30 a njoj su bili 105.
Buduci da je bas tog dana njena doktorka otisla na stari godisnji odmor, suprugu primi nekakva mlada pogubljena doktorka koja je menja, sa recima " nije strasno, pratite rast tumor markera i dodjite za 3 nedelje kad se vrati koleginica".!! :confused:

Mi sta cemo vratimo se kuci, ona ima svakodnevne popodnevne temperature i dalje. Danas privatno odradimo tumor markere oni otisli na 405!!!!! :mad:
Sad kad dodjemo u ponedeljak, njena doktorka(ako nas primi) ce da kaze "pa sta ste cekali do sad!!"

Znaci, ne mogu da opisem koliko sam besan!! :mad:

Е сад га и ти претера!

Па има ваљда и она душу, треба да оде на годишњи одмор понекад.

Имате ли ви људи представу шта значи радити сваки дан са онколошким пацијентима и имато по 50 пацијената дневно?

Друга др ти је рекла оно што је једино могуће.

- - - - - - - - - -

Znaci ja kao laik da ti odgovorim sta bi lekar trebao da uradi?! :confused:

Po meni. Trebala je da uradi ono sto ce verovatno sad njena doktorka da predlozi, na osnovu nalaza. A to je jedino sto znaju i umeju, predlog za konzilijum i nova hemioterapija!
Samo sto je nepotrebno proslo jos tri-cetri nedelje.

Не може нова хемио- на основу тумор маркера. Мора да постоји доказан раст тумора, појава нових метастаза и сл.

Разумем да ти је тешко али није у медицини тако све једноставно како изгледа кад се посматра са стране.

Ono sto je najzanimljivije, shvatila sam sta se desilo, zbog cega sam se razbolela. Razmsljala sam i zasto sam se ja zbog toga razbolela kad ima mnogo gorih po tom pitanju i nije im nista... Ali od mene se ocekuje da budem drugacija. Naime jednog jutra sam se probudila imvrtela mi se u glavi recenica: ubi me prejaka rec. to je bila asocijacija da se setim momenta kada sam bila tako intenzivno negativna. I to je bilo samo jednom, ali steta je napravljena i moje telo je gradilo tumor okolo da bi se zastitilo od tih losih celija i zaustavilo ih. Taj tumor je bio moja zastita od malignih celija u sredini. To je filozofija mog tumora, a svaki je poseban.

Nemoj tako, svuda zdravstveni sistem ima rupe jer ga cine ljudi koji mogu da naprave greske. Meni su napravili veliku gresku prosle godine kada sam se zalila, snimili me i nisu videli tumor koji se dobro video, jednostavno im je promakao! Radiolog napravio izvestaj i svi doktori samo citaju izvestaj, pogresan.

To je samo jedan primer. Na srecu ja sam isterala svoje. Ovde doktori nisu tako sujetni kao u Srbiji. jedini problem sa vecinom doktora u Srbiji je sujeta, to otezava komunikaciju sa njima. Mislim svi smo mi sujetni, ali doktori su nam supersujetni, cast izuzecima, ima ih i to su divni ljudi.

Супер, супер, супееер сујетни!

Значи х3.

- - - - - - - - - -

Problem je i nestručnost lekara i korupcija u Zdravlju

Ти се лекар па причаш о нестручности колега?

Има нестручности али има и стручности. Има великог недостатка средстава, лоших услова за рад.

- - - - - - - - - -

Neki bolesnici se odlučuju za putovanje u TURSKU na gama nož,u Kamenici takođe je urađen gama nož i prvi pacijent je rekao da se oseća dobro

Је л' знаш шта је гама нож?

Е сад га и ти претера!

Па има ваљда и она душу, треба да оде на годишњи одмор понекад.

Имате ли ви људи представу шта значи радити сваки дан са онколошким пацијентима и имато по 50 пацијената дневно?

Друга др ти је рекла оно што је једино могуће.

- - - - - - - - - -

Не може нова хемио- на основу тумор маркера. Мора да постоји доказан раст тумора, појава нових метастаза и сл.

Разумем да ти је тешко али није у медицини тако све једноставно како изгледа кад се посматра са стране.

Били данас, траже јој за преглед за две недеље да уради ЦТ абдомена и мале карлице и плућа. А заказује се за Јун. Значи опет морамо приватно!

Били данас, траже јој за преглед за две недеље да уради ЦТ абдомена и мале карлице и плућа. А заказује се за Јун. Значи опет морамо приватно!

Управо тако.
На скок маркера се заказује нова контрола.

А за то приватно, шта да ти кажем, мом колеги хирургу је умрла сестра од 30 година пре месец дана од болести од које се не умире у 21. веку јер човек није успео да дође до релевантних колега.

Значи, сви делимо ту злу судбину. И ти и ја и тај мој колега хирург.

Управо тако.
На скок маркера се заказује нова контрола.

А за то приватно, шта да ти кажем, мом колеги хирургу је умрла сестра од 30 година пре месец дана од болести од које се не умире у 21. веку јер човек није успео да дође до релевантних колега.

Значи, сви делимо ту злу судбину. И ти и ја и тај мој колега хирург.

...sacuvaj boze.....strasno...:(

Страшно...умрла и она и беба.
А колега феноменалан хирург, добричина.
Ето.

Зато мање беса на лекаре. Лекари су у 90% случајева људи обични, од крви и меса који раде у очајним условима и то што постоји свега 4-5 скенера на оволоку градурину није њихова кривица.

За то стање да се љутите на политичаре који су ојадили ову земљу, опљачкали је толико да болнице немају средства да се окрече како треба, а камо ли за куповину опреме која кошта стотине хиљада евра.

И да су само болнице у питању...

....ma znam ja to sve, ali znas i ti i mi da kad se hoce uvek se nadje nacin da se nesto resi po pitanju tih aparata....uvek ima neko mesto za nekog...a to zna
da iritira pacijente....

....jako mi je zao, strasne se stvari desavaju....:(

Веруј да не може да се реши.

Да, знам да се уводе и неки преко реда, а начула сам да за то појединци узимају паре. По мом мишљењу, немају такви чему да се надају.
Време је шугаво, свако бира којим ће путем.
Душу ђаволу или мирно да спава.

Веруј да не може да се реши.

Да, знам да се уводе и неки преко реда, а начула сам да за то појединци узимају паре. По мом мишљењу, немају такви чему да се надају.
Време је шугаво, свако бира којим ће путем.
Душу ђаволу или мирно да спава.

...ja na mogu da gresim dusu, niko mi nije trazi dinara, a nisam ni primetila da se prema meni neko ophodio drugacije zato sto nisam nosila poklone i cuskala
koverte...prosto nemam, mozda da imam i i bih, ne mogu da tvrdim da nebi jer se svest i odnos prema nekim stvarima i situacijama covek menja vremenom...i
sa mogucnostima...

..jedino kad bi se potrudili da sakriju te svoje veze, a ne da ih uvode onako bahato ako u svoju kucu..ali sta da se radi...ko mora trpi i cuti....eto...

Знам Афро, и мене то нервира.

Може веза али да чека крај радног времена кад се заврши са регуларно заказаним пацијентима.

Back