Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
working holiday viza... na godinu dana da se smirim u glavi, vratim i završim faks....ali *** razum(i svi prijatelji) kaže da se ne vraćam

pisao sam blog, i još uvijek ga pišem...nešto informacija možete i tamo naći, a i sve moje planove i moj dosadašnji put... istrazivac.wordpress.com

mislim da se najbolje informacije mogu naći na ovom forumu... iako ne piše puno hrvata ovdje, vjerujte mi da je jaako puno osoba radije tražilo informacije(za kanadu) ovdje nego na ijednom hrvatskom forumu...

i ja uglavnom čitam forum( od 3mj negdje), nedavno sam se registirirao jer sam zaboravio i šifru i ime od prošlog puta, neznam ni koji sam mail dao...zanimalo me kako je drugima u edmontonu ili alberti, ali nitko ništa ne piše

kupio sam najjeftiniji humidifer, platio sam ga 45 dolara, plus neki filter 10$. ali dobio sam i unutra jedan(to nisam znao)

Poslednja izmena:
jel ona ostavila mene? :)

vraćam se 15.12 na mjesec dana...ali kako se povratak bliži sve više sumnjam u tu svoju odluku...možda sam ipak svu lovu trebao ulupati u južnu ameriku

pametno razmisljas :)...ovde svi na odmor idu u Meksiko...niko nece kuci...od toga samo novi problemi...
odoh na skijanje danas..pozdrav

ajme majko... šta je ovo :D

@ btw... pa nekako nisan stekla dojam da ima pretilih u kanadi ..jest ka amerika ..bla bla..
al ono prije san čula da se čudno oblače :D

da li se može slat hrana paketom u kanadu ?
ne sad tipa špek i to ( mada bi i to) već ono koja čokoladica, keksić , juhica, griz i to..?

Ili da pitam , da vam sad netko ide slat paket za Božić,šta bi tili da nađete u njemu, šta vam ono baš baš fali a nema u kanadi?

Poslednja izmena:
da li se može slat hrana paketom u kanadu ?
ne sad tipa špek i to ( mada bi i to) već ono koja čokoladica, keksić , juhica, griz i to..?

Ili da pitam , da vam sad netko ide slat paket za Božić,šta bi tili da nađete u njemu, šta vam ono baš baš fali a nema u kanadi?

Cao Ellen,

pa ovako-u Kanadi nema necega sto biste pozeleli iz starog kraja a da se ne moze kupiti. Na sve strane postoje marketi sa nasom hranom,iz cele bivse Juge. Nase grickalice,cajevi,sokovi,kafe,ajvar,dzem,paprike punjene kupusom,kreme,samponi...ma kazem ti SVE! Ima i dnevnih novina....cevapa pravih bosanskih....zamisli kad dobijaju i domace kore za pitu i baklavu-e time sam se bas odusevila :) U mojoj radnji sam cak videla i Metalac posudje...pa ti vidi sad ;) Ne znam sta mi jos pada na pamet :whistling:
Naravno,nema onog domaceg maminog ajvara,ili njeguske prsute....eeee,to fali! :D
Nisam sigurna da se hrana moze slati. U stvari,bas sumnjam da moze,ali proveri ti ipak jos negde!
Pozz

ima li išta drugo da nema ..a poželjela bi da ti se pošalje paketom?

A da nisi ti mozda Deda Mraz :)))) Salim se ,naravno,razumem tvoje pitanje...
Naravno da ima nesto ,ali ono sto najvise zelim ne moze da stane u paket -moja mala bratanica :))))))))) I naravno,moja porodica...ali dobro sad...

Pa eto,trenutno mi je krivo sto ne mogu nigde da kupim knjigu od Zarka Lausevica. Eto to ce mi moji poslati.Inace,u svakoj biblioteci postoje knjige sa nasim piscima,i to me je odusevilo.
Stvarno,svega ostalog ima i to jako veliki izbor,cene su dosta pristupacne,za neki normalan zivot sasvim je ok.Sad,naravno,nezadovoljnom coveku uvek necega nedostaje...tako da sve zavisi od prohteva.
A znas cega ima na pretek? Zimeeeeeeeeee,brrrrrrrr.....vec je počelo ;)
Pozzic

Established Salon in downtown Toronto seeking a nail technician and a Hair Stylist to add to our wonderful staff.
Our salon is large, clean and modern. We have a friendly yet professional environment.
Please be professional and experienced with some client base.
This is an excellent opportunity in an area with lots of foot traffic, ideal for a business minded person.
Please visit at our salon's website at www.lemaybeauty.com

Call 416 923 4150 For more information, please ask for Kirk or Fadila.
407 Bloor St E, Toronto, ON M4X 1L7, Canada

Are you passionate about video games? Do you want to keep progressing in an exciting, young and dynamic environment? Gameloft is currently seeking a Video Game Programmer to join our console and mobile teams at our new Toronto Studio.

Gameloft is an international developer and publisher of video games for mobile phones and consoles. Founded in 1999 and currently a leader in its sector, Gameloft distributes its games in over 75 countries. www.gameloft.com

Main Tasks and Responsibilities

• Programming in the relevant languages (C/C++)
• Programming all the various game modules (artificial intelligence, sound library, display, etc.);
• Programming the tools required by other developers;
• Collaborating closely with the game designer as well as the graphics teams to determine various game constraints and establish each element.

Skills

• Essential: Strong programming skills in C/C++
• Essential: University degree in Computer Engineering or Computer Science;
• Essential: 1 year of experience;
• Essential: Knowledge of 3D programming (OpenGL);
• Important: Organized, self-reliant and a team player;
• Asset: Experience with iPhone, Wii, PS3, Xbox Live Arcade, PSP or DS.
• Asset: Experience in the video game industry.

Profile

• Ability to work independently and under pressure;
• Ability to meet tight deadlines;
• Ability to optimize code size and speed to maximize the technological capacities of each device;
• Ability to program in a methodical and structured manner;
• High interest in video games and in-depth knowledge of gaming culture;
• Strong communication skills and ability to work in a team

*Important*

Please forward your CV, portfolio and motivation letter to the e-mail provided.

Only selected candidates will be contacted. Your CV will be saved in our files for a period of 6 months. Thank you for your interest in Gameloft.

About Gameloft
A leading global developer and publisher of downloadable video games, Gameloft® has established itself as one of the top innovators in its field since 2000. Gameloft creates games for all digital platforms, including mobile phones, smartphones and tablets (including Apple® iOS and Android® devices), set top box, connected TVs and consoles. Gameloft partners with leading international brands such as UNO®, Spider-Man®, James Cameron’s Avatar™, Ferrari® and Sonic Unleashed®. Gameloft also operates its own established franchises, such as Real Football, Asphalt™, Modern Combat 2 : Black Pegasus and N.O.V.A Near Orbit Vanguard Alliance®. Gameloft is present in all continents, distributes its games in 100 countries and employs over 4,000 developers. Gameloft is listed on the Paris Stock Exchange (ISIN: FR0000079600, Bloomberg: GFT FP, Reuters: GLFT.PA) www.gameloft.com.

Imam jedno pitanjce, moj suprug treba da podnese dokumentaciju za radnu vizu za Kanadu pa me interesuje koji su uslovi za mene kao njegovu suprugu da bih isla sa njim? Unapred Hvala!!! :-))

Hvala Arlington ali mislim da to nije informacija koja meni treba. Citala sam dosta o svemu ali mi neke pojedinosti nisu razjasnjene. Ovo sto si mi poslao da pogledam se odnosi kada je suprug kanadski drzavljanin ili je permanent resident a ne kad ima samo radnu dozvolu. U sustini sam procitala na njihovom sajtu da supruznik dobija posetilacku vizu koja traje isto koliko i radna viza supruznika i da supruznik koji je pratnja ne moze da se zaposli dok god i on ne aplicira za radnu dozvolu. E sad tamo jedino pise da je potreban dokaz da je brak zakonski sklopljen, ne pise ni da li je potrebno da su supruznici na istoj adresi, ni koliko mora da su u braku, ni da li i supruznici putuju zajedno. Ako imas bilo kakvu informaciju o tim pojedinostima bila bih ti zahvalna!Jos jednom hvala.

Hvala Arlington ali mislim da to nije informacija koja meni treba. Citala sam dosta o svemu ali mi neke pojedinosti nisu razjasnjene. Ovo sto si mi poslao da pogledam se odnosi kada je suprug kanadski drzavljanin ili je permanent resident a ne kad ima samo radnu dozvolu. U sustini sam procitala na njihovom sajtu da supruznik dobija posetilacku vizu koja traje isto koliko i radna viza supruznika i da supruznik koji je pratnja ne moze da se zaposli dok god i on ne aplicira za radnu dozvolu. E sad tamo jedino pise da je potreban dokaz da je brak zakonski sklopljen, ne pise ni da li je potrebno da su supruznici na istoj adresi, ni koliko mora da su u braku, ni da li i supruznici putuju zajedno. Ako imas bilo kakvu informaciju o tim pojedinostima bila bih ti zahvalna!Jos jednom hvala.

Mozes samo da me podsetis koje pasose posedujete. Napr. sa americkim pasosom turisticka viza sa pravom da se radi dobija se na dve godine,i moze da se produzava i da se aplicira za trajnu. U Kanadi ako dve osobe zive zajedno na istoj adresi momak i devojka duze od godinu dana, to se smatra kao da su vencani. Ovi sto su izvan Kanada, bolje da su zakonski vencani i da imaju istu adresu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back