Ankora
Buduća legenda
- Poruka
- 38.332
ok, hvala..al do tih stranica sam mogla i sama ..
ja sam tila čut neko osobno iskustvo o životu u tom gradu .. hrana, standard, populacija , okoliš..
mane, vrline ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ok, hvala..al do tih stranica sam mogla i sama ..
ja sam tila čut neko osobno iskustvo o životu u tom gradu .. hrana, standard, populacija , okoliš..
mane, vrline ..
Ovako druze licno poznajem Jova Brkljacu.... I recicu vam par stvari o njemu Trenutno je to najveci olos koga sam upoznao,dosta ljudi je presao na foru papira pokupivsi novac i nestavsi zato ga u zadnje vreme nema u novom sadu .... Trenutno se krije u cacku,i tu ce skoro da pukne jer je poceo da glumi frajera ..... osoba je koja se jako fino predstavi u startu a na kraju te zavrne.... Govorim iz sopstvenog iskustva nrtenutno je u mnogo velikim problemima..... toliko od mene.... ZZZ
Ok.. možda je kod njih - 12 al tih - 12 je npr drugacije kod nas a drugacije kod njih ..
navodno nije toliko hladno koliko se misli..
to ti je ka ..kad je dan vjetrovit ili ne ..ono može bit 15 stupnjeva al uz vjetar će se ono činit hladnije, zar ne?

)Cela Kanada ti je u proseku veoma slicna, evo posle duzeg boravka u Kanadi, uglavno u Ontariju.... tvrdim da je definitivno glupo pricati o sopstvenim iskustvima iz ugla pojedinca, prostoJednostavno iz razloga zato sto smo svi drugaciji i svi drugacije gledamo i prihvatamo i snalazimo se u situacijama. Glavno pitanje je, sta zelis da dobijes dolazkom u Kanadu a sta ostavljas u svojoj zemlji ? Ja cu pokusati da ti odgovorim na to sa nekog aspekta matematike i prosecne socijalne psihologije..ja sam tila čut neko osobno iskustvo o životu u tom gradu .. hrana, standard, populacija , okoliš..
mane, vrline ..
Zima pocinje u oktobru i traje do maja, jako je dobro da imas kola. Imas ljudi iz cele ex-yug, ali svako gleda samo svoja posla. Leti imas festivale, sve cveta, a zimi u odnosu na Toronto i Vankuver mrtav grad.
Ovaj saj ce ti dosta pomaci, ako jos ne znas za njega.
http://edmonton.kijiji.ca/

Pa ustvari nije , kod njih je npr juče bilo toplije od Zagreba, oko 0 stupnjeva ..E'llen, kod njih je sad -12. A kad je kod nas -12C, tamo je mnogo mnogo hladnije. I to bez vetra
Ali se stanovi/kuce/garaze greju, pa se to nekako kompenzuje (valjda).
Evo sa wikipedije, ako gledas prosecnu nisku temperaturu nije tako strasno (ali ne gledaj rekordno niske bolje)
http://en.wikipedia.org/wiki/Edmonton

Cela Kanada ti je u proseku veoma slicna, evo posle duzeg boravka u Kanadi, uglavno u Ontariju.... tvrdim da je definitivno glupo pricati o sopstvenim iskustvima iz ugla pojedinca, prostoJednostavno iz razloga zato sto smo svi drugaciji i svi drugacije gledamo i prihvatamo i snalazimo se u situacijama. Glavno pitanje je, sta zelis da dobijes dolazkom u Kanadu a sta ostavljas u svojoj zemlji ? Ja cu pokusati da ti odgovorim na to sa nekog aspekta matematike i prosecne socijalne psihologije..

Hvala na linku .
Pa ustvari nije , kod njih je npr juče bilo toplije od Zagreba, oko 0 stupnjeva ..
Svugdi je pao snijeg ..eto prekjuče prvi put u Edmontonu ,a znamo da snijeg najviše pada kad je temp oko ništice
Al svakako da će biti ledeno .. i da je to ledenija zemlja nego ovdi kod nas..
al eto..kažu mi i da ima nešto u vlazi zraka
Baš mi juče dragi javlja da mora čistiti snijeg ispred kuće jerbo u prozivnom stižu kazne
To je sasvim okej![]()

Meni nije generalno glupo cut svacije mišljenje i iskustva..
Jer svako iskustvo nosi svoju objektivnost i to je car svega ..
Iskreno, da san tila istraživati van tuđih iskustava ..otišla bi na wikicu oli specificne stranice vezano za kanadu ..
ali meni je vako draže..
Zasad nemam na cisto što želim u Kanadi ..ujedno i da li cu otic u Kanadu ..al mi se opecnito diskutira o životu tamo
Hvala ti.![]()
taman da obnovimo gradivo pred zimu 
@ van zandt - hvala ti , to s bosancem nikad nije dosadno čitat
Btw- u Zagrebu sam
@botexag - da.. virujem ti ovo za kratke rukave, čula sam da su do prije sedmicu dana hodali u japankama.
fascinantno .. koju mobilnu kompaniju koristiš za javljanje foma, tj ..koja je po tebi najpovoljnija?
Navodno nije tako skupo zvat otamo sa fixnog na fixni..
ja sam u edmontonu...i ono kaj sam do sad doživio i čuo, mogu reći da nije isto ovdje i u europi...
-15 ovdje nije isto što recimo i -15 u zg...osjećaj hladnoće je puno manji, sve dok je sunce vani...zrak je jako suh
najgadnije je kad je vjetrovito, tad i ako je +5 i da ste neznam kako zabundani, ne bu pomoglo hehe...ali generalno, edmonton nije vjetrovit grad...
6 mjeseci...
i ja sam prekjučer kupio humidifier...![]()
koliko izdržim...
sredit će mi vizu za sljedeću godinu pa ćemo vidjet...
želja, plan je dobiti pr status, ali želje/planovi su jedno, a stvarnost i srce drugo