Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
4.strofa pesme degeneracije
a ti moja devojcice menjas partnere stalno
kada napravis glupost spases se tako sto abortiras
ali ima dana kada se probudis placuci
i nocu sanjas veliki sto za kojim sede deca
Spot sa francuskim titlom,tako da mozete da uporedite moj prevod himne quebeca.

Je ne comprendre pas - français se uopste ne prevodi na ovaj nacin, bukvalno kao da si od negde skinuo lyrics, pa ih negde prevodis automatski.
Evo ja sam zivela Montréal-u 3 godine i otisla sam. Vratila se u Toronto. Pricam francuski i to i nije pomoglo da imam dobro placen posao kakav imam ovde u Toronto.
Moji prijatelji iz Montréal-a su isto pobegli glavom bez obzira i sasvim normalno funkcionisu ovde

Je ne comprendre pas - français se uopste ne prevodi na ovaj nacin, bukvalno kao da si od negde skinuo lyrics, pa ih negde prevodis automatski.
Evo ja sam zivela Montréal-u 3 godine i otisla sam. Vratila se u Toronto. Pricam francuski i to i nije pomoglo da imam dobro placen posao kakav imam ovde u Toronto.
Moji prijatelji iz Montréal-a su isto pobegli glavom bez obzira i sasvim normalno funkcionisu ovde

Na koji naci se prevodi sa francuskog ??? Sto ti nisi napiso tvoj prevod, da vidimo kako se prevodi ??? Tvoj prijatelj i ti ste merilo svih stvari u Kanadi ?

Dakle, ti si iz Toronta dosla u Montreal, zivjela ovdje 3 godine i vratila se nazad u Toronto jer ovdje "nisi mogla naci posao koji je dobro placen kao i u Torontu". Pa i ptice na grani znaju da je Toronto ekonomski jaci od Montreala i da su plate vece. Zasto nisi isla u Calgary ako si htjela bolje placen posao?

Kazes da su tvoji prijatelji iz Montreala isto pobjegli glavom bez obzira. Ja ovdje zivim skoro 15 godina i do sada nisam cuo da je iko morao odavde da bjezi glavom bez obzira jer ovdje ne moze da funkcionise.

pozdrav ljudi...moze li neko da mi kaze kako su placeni gradjevinski poslovi u kanadi,npr.armirac,zidar i td... hvala.

Jako zavisi gde se nalazis, od provincije do provincije plate variraju, i naravno unutar njih od grada do grada.
U kompleksu gde sam do nedavno ziveo, bilo je dosta gradjevinskih radnika vecinom Kanadjana, nesto malo stranaca (Rumuna i Rusa) koji su uglavnom bilo polagaci betona i slicni ne previse 'umni' poslovi, tako da sam preko njih upucen u trziste ovde u Kalgariju i koliko se placa. Obicno je ovde satnica 20-25$ bruto, ali nema uvek posla posto je sezona. Svi imalo bolji poslovi (keramicari, elektricari i slicno) su odlicno placeni oko 30$ -35$ . Naravno do ove se cifre ne dolazi odmah, ali za par godina gotovo sigurno.
Ovo su bruto cene, kad odbijete federalnu i provincijsku taksu, ostaje 25-35% manje.
U Alberti je zagarantovana minimalna satnica 9,4$ od 1.9., ali to su uglavnom plate u ugostiteljstvu (mekdonalds i slicno). Za ostale provincije ne mogu nista da kazem.

Vec duze vreme trazimo nacin kako doci do kanade al nam bas i neide.Culi smo da se sa Hrvatskim pasosom moze ic bez vize pa ako suprug dodje sa Hrvatskim pasosom u kanadu kao turista da li mu je dozvoljeno da radi dok je tamo i kakve su sanse da trazi da ostane tamo da zivi i dovede porodicu(Zenu i decu,deca mala)?Koliko dugo moze da bude tamo kao turista da li je to odredjeno?
Hvala puno!

Vec duze vreme trazimo nacin kako doci do kanade al nam bas i neide.Culi smo da se sa Hrvatskim pasosom moze ic bez vize pa ako suprug dodje sa Hrvatskim pasosom u kanadu kao turista da li mu je dozvoljeno da radi dok je tamo i kakve su sanse da trazi da ostane tamo da zivi i dovede porodicu(Zenu i decu,deca mala)?Koliko dugo moze da bude tamo kao turista da li je to odredjeno?
Hvala puno!

koliko godina ima suprug?

Ima 35 godina.Zasto?

Zašto ne biste stažirali u Kanadi?

Ako ste hrvatski državljanin i stari ste između 18 i 35 godina, jeste li znali da staž ili praksu možete odraditi u Kanadi?

Steknite vrijedno međunarodno radno iskustvo u Kanadi povezano s vašim područjem studija i istovremeno istražite novu zemlju i steknite nove prijatelje. To odličan način za učenje izvan učionice!

U današnjoj svjetskoj gospodarskoj situaciji, visoka stručnost i iskustvo rada u sjevernoameričkom okruženju učinit će vas poželjnijim i uspješnijim na tržištu rada. Staž ili praksu odrađenu u Kanadi možete dodati svojem životopisu, a stečeno iskustvo omogućit će vam lakši prijelaz iz učionice na radno mjesto.

Kanada s Hrvatskom ima bilateralni ugovor na temelju kojeg vlada Kanade može izdati radnu dozvolu hrvatskim državljanima u dobi između 18 i 35 godina koji žele putovati i raditi u Kanadi do godinu dana u sklopu programa International Experience Canada.

Zašto ne biste stažirali u Kanadi?

Ako ste hrvatski državljanin i stari ste između 18 i 35 godina, jeste li znali da staž ili praksu možete odraditi u Kanadi?

Steknite vrijedno međunarodno radno iskustvo u Kanadi povezano s vašim područjem studija i istovremeno istražite novu zemlju i steknite nove prijatelje. To odličan način za učenje izvan učionice!

U današnjoj svjetskoj gospodarskoj situaciji, visoka stručnost i iskustvo rada u sjevernoameričkom okruženju učinit će vas poželjnijim i uspješnijim na tržištu rada. Staž ili praksu odrađenu u Kanadi možete dodati svojem životopisu, a stečeno iskustvo omogućit će vam lakši prijelaz iz učionice na radno mjesto.

Kanada s Hrvatskom ima bilateralni ugovor na temelju kojeg vlada Kanade može izdati radnu dozvolu hrvatskim državljanima u dobi između 18 i 35 godina koji žele putovati i raditi u Kanadi do godinu dana u sklopu programa International Experience Canada.

Hvala na informacijama.
Nismo znali za tu mogucnost staziranja.Suprug je Hrvatski drzavljanin a trenutno zivi u Srbiji.Za mesec dana ce napuniti 35 god,jeli taj program do 35 ili obuhvata i 35?Da li mu tamo boravak finansira drzava i smestaj ili je sve o nasem trosku?Da li je odredjeno u koji se grad ide ili imamo mogucnost da biramo?Da li ima veze koji je fax zavrsen i sa kojim prosekom ?Koji su kriterijumi da bi se to ostvarilo,pretpostavljam da nemogu svi koji pozele i otici?

Ako imas jos neku ideju kako bi mogli da odemo molim te iznesi.

Hvala jos jednom.

U globalu gledano, Arlington je ipak ovde pokrenuo najrealniju temu opisa samog severno-americkog kontineta... posto kroz opis Kanade mozemo da gledamo na slican nacin i USA, tj Kanada je mozda malo manje surovija kopija. Nije ni slicno onome sto nasi licemeri pricaju, oni ljudi koji nece zaista da kazu kako im je u ovoj drzavi, samo da ne bi ispalo da su njihovi ideali bili pogresni. Zivot u Kanadi sa satnicom izmedju 10i20 dolara, nije zivot nego obicno egzistireranje u pogledu: kako se skrpiti ovaj mesec za sve racune i kako ne jesti bas svaki dan neku junk hranu. Iskrena preporuka, ako imate preko 30 godina i ne nesto preterano znanja u kojem bi neko video korist, i smatrate vase vreme dragocenim, mozda je bolje da stavite prst na ceu i tri puta sve racunice na papir.

Bio sam prijavljen prije prijave u Kanadu, ali sam zaboravio ime i pass...

U 2mj sam se prijavio, u 5 doletio, doduše iz Hrvatske preko Working Holiday vize u Edmonto. Puno mi je ljudi reklo da puno puno više informacija mogu dobiti na ovom forumu nego na ijednom drugom(pogotovo hrvatskom). Da li ima tko od vas iz Edmontona? Da li je tko pisao što o tome...ne tražim posao niti išta nemojte se sekirati nego me čisto zanima kakav je pogled na život nekih drugih ljudi.
Neznam da li smijem reklamirati, ako netko smatra da je brišite...uglavnom, blog istraživač.worpdress.com sam počeo pisati po dolasku ovdje...članci život na sjeveru, za sve one koji dolaze koji bi možda željeli doć ima dosta informacija...prvi članak je 12.6 i kad pročitate možete ići po redu samo pratite strelice na dnu stranice, ovo s lijeve strane je sve izmiješano...

Ako ima netko bilo kakvih pitanja, slobodno... ;)

Bio sam prijavljen prije prijave u Kanadu, ali sam zaboravio ime i pass...

U 2mj sam se prijavio, u 5 doletio, doduše iz Hrvatske preko Working Holiday vize u Edmonto. Puno mi je ljudi reklo da puno puno više informacija mogu dobiti na ovom forumu nego na ijednom drugom(pogotovo hrvatskom). Da li ima tko od vas iz Edmontona? Da li je tko pisao što o tome...ne tražim posao niti išta nemojte se sekirati nego me čisto zanima kakav je pogled na život nekih drugih ljudi.
Neznam da li smijem reklamirati, ako netko smatra da je brišite...uglavnom, blog istraživač.worpdress.com sam počeo pisati po dolasku ovdje...članci život na sjeveru, za sve one koji dolaze koji bi možda željeli doć ima dosta informacija...prvi članak je 12.6 i kad pročitate možete ići po redu samo pratite strelice na dnu stranice, ovo s lijeve strane je sve izmiješano...

Ako ima netko bilo kakvih pitanja, slobodno... ;)

ja sam u Jasper-u :)

Zelim da se iselim u Kanadu. Proucavala sam razne varijante, i deluje mi kao skoro nemoguca misija. Da bih dobila vizu kao Skilled Worker potrebno je da me tamo prvo neko zaposli, a ne znam zasto bi to iko uradio ako onda treba mesecima da ceka dok se ja zapravo i pojavim u Kanadi, tj. dok nakon toga dobijem sve potrebne papire. (a moja profesija i nije bas deficitarna - ja sam graficki dizajner, a kome to jos treba). Jedino sto mi deluje makar malo izvodljivo je neki od onih Province Nominee Programa, i mogucnost odlaska u Kanadu kao obican radnik. Ja nemam problem sa tim, vrlo rado bih otisla tamo da radim kao spremacica ili sta bilo. Zanima me da li neko zna kolike su sanse da se neki kanadski poslodavac zapravo zaista potrudi da dovede stranog radnika u Kanadu? Dobro govorim engleski (ceo zivot ga ucim) i mislim da dosta lako mogu da se pripremim i polozim IELTS. Takodje, da li neko ima iskustva sa live-in caregiver opcijama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back