Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sulpirid:
zdravo svima ja sam Danijel i planiram da odem za Kanadu
neznam da li mi je bolje da odem kod strica pa da tamo sredjujem papire ili da vidim ovde
da li mozete da mi kazete da li mogu da dobijem dovoljno bodova
imam zavrsenu visu poslovnu i fakultet ekonomski
23 godine i 2,5 godine staza
dobro znanje engleskog
imam rodjake u kanadi kod koih cu ziveti
stric ima firmu u koju cu raditi
da li sa tim mogu da prodjem
i koliki su troskovi za iseljenicku vizu
hvala unapred vasi odgovori mi mnogo znace

Pa ako stric moze da ti sredi posao tu bi dobio 10 bodova i siguran prolaz. Bez tih 10 bodova bi bilo cupavo posto imas samo 2.5 godina staza.

Za sve ostale stvari, procesljaj malo forum, imas odgovore na sva pitanja.
I da, nemoj dolaziti ovde i onda "sredjivati" bilo sta, to ne prolazi. To se radi u Srbiji.

GMan:
Ja moram da priznam da mi Beograd nedostaje pomalo ali sta da se radi, covek mora da ide dalje, neke velike odluke u zivotu ne mogu da se naprave bez zrtvovanja necega. Ipak, kada realno uporedim Srbiju i Kanadu moram da priznam da u Srbiji postoji mnooogo stvari koje mi se vise svidjaju nego u Kanadi. Nije tamo sve lose, naprotiv...
GMan, kako sada stojiš sa poređenjem Kanade i Srbije? (i nostalgijom ;)

Pozdrav svima,
pre svega cestitam svima koji su uspeli da stignu do zeljenog cilja i time ulili nadu nama koji se razmisljaju da li da konkurisu ili ne.
Ja i moja zena takodje vec duze vreme imamo zelju da konkurisemo ali nikako da namaknemo tih famoznih 67 bodova. Ona bi bila principal applicant, zavrsila je poljopriredni fakultet, polozila ielts s6, w7, l7 ,r7 , ima godinu dana staza i opet imamo 62 boda. Ona zna i francuski tako da smo razmisljali da tu namaknemo jos koji bod preko tef-a, jedino sto ovde to niko ne spominje kakav je za polaganje.
Ja imam samo srednju skolu i zavrsenu microsoft skolu za MCSA (6 meseci skola i 4 polozena ispita) za koju takodje neznamo da li ista znaci. Takodje,da li bi pomoglo u smislu dodatnih bodova otici jedan stepen dalje i polagati za sistem inzenjera MCSE ili zavrsiti neki zanat u trajanu od 1 godine?
Ako neko ima ideju kako nabaciti dodatne bodove mi smo otvoreni za sve vrste ideja,svaka informacija bi nam bila dragocena u tom smislu.

HVALA SVIMA OD SRCA UNAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

milos_r:
Pozdrav svima,
pre svega cestitam svima koji su uspeli da stignu do zeljenog cilja i time ulili nadu nama koji se razmisljaju da li da konkurisu ili ne.
Ja i moja zena takodje vec duze vreme imamo zelju da konkurisemo ali nikako da namaknemo tih famoznih 67 bodova. Ona bi bila principal applicant, zavrsila je poljopriredni fakultet, polozila ielts s6, w7, l7 ,r7 , ima godinu dana staza i opet imamo 62 boda. Ona zna i francuski tako da smo razmisljali da tu namaknemo jos koji bod preko tef-a, jedino sto ovde to niko ne spominje kakav je za polaganje.
Ja imam samo srednju skolu i zavrsenu microsoft skolu za MCSA (6 meseci skola i 4 polozena ispita) za koju takodje neznamo da li ista znaci. Takodje,da li bi pomoglo u smislu dodatnih bodova otici jedan stepen dalje i polagati za sistem inzenjera MCSE ili zavrsiti neki zanat u trajanu od 1 godine?
Ako neko ima ideju kako nabaciti dodatne bodove mi smo otvoreni za sve vrste ideja,svaka informacija bi nam bila dragocena u tom smislu.

HVALA SVIMA OD SRCA UNAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tesko da mozes ikako nacmai bodove u ovom momentu, jedino sto vam preostaje da se strpite i da ona nakupi jos par godina staza, u tom slucaju imate prolaz. Neka u medjuvremenu sprema TEF test, namakne koji bod, za godinu-dve ce dobiti na staza 2-4 boda i eto prolaza.
Pa za TEF test niko nista niej rekao jer ga niko nije ni polagao pa ne zna tacno o cemu se radi.
Samo strpljivo............

Evo jos jednog kandidata (odnosno 5 ako racunam familiju).
Za sad sam u procesu zavrsavanja masinskog fakulteta, 2 ispita do kraja.
Dragi zavrsio (masinstvo), radi vec drugu nedelju u struci. Septembar 2008 bi bio optimum za predaju papira za nas (taman ce i deca porasti malko i imati 'cak' 3,3 i 5 godina!).
Ciljni grad je Edmonton. Mozda prvo vreme da budemo u Torontu (kuma mi tamo nudi smestaj i poslic i drustvo za prvo vreme).

Kakve su sanse da se nadje posao pre odlaska (kada se dobije viza, a da udje u onih godinu dana za medical)? Dragi mi je zainteresovan (uradio diplomski na tu temu, ima preporuke profesora) za logistiku - projektovanje skladista. sticajem okolnosti nadjemo da Nisku, gradic blizu Edmontona predstavlja ogranak Americen Storage system ili tako nesto. Mislim da bi se tim poslom ispunili svi nasi snovi!

Drugo pitanje je vezano za decu - ima li iskustva o tome kako se deca adaptiraju na drugu sredinu, jezik... Kakva je situacija sa vrticima, cene, kvalitet... Ja bih takodje da radim cim pre.

I jedan veeeeliki pozdrav svima sa teme!

mojickamala:
Evo jos jednog kandidata (odnosno 5 ako racunam familiju).
Za sad sam u procesu zavrsavanja masinskog fakulteta, 2 ispita do kraja.
Dragi zavrsio (masinstvo), radi vec drugu nedelju u struci. Septembar 2008 bi bio optimum za predaju papira za nas (taman ce i deca porasti malko i imati 'cak' 3,3 i 5 godina!).
Ciljni grad je Edmonton. Mozda prvo vreme da budemo u Torontu (kuma mi tamo nudi smestaj i poslic i drustvo za prvo vreme).

Kakve su sanse da se nadje posao pre odlaska (kada se dobije viza, a da udje u onih godinu dana za medical)? Dragi mi je zainteresovan (uradio diplomski na tu temu, ima preporuke profesora) za logistiku - projektovanje skladista. sticajem okolnosti nadjemo da Nisku, gradic blizu Edmontona predstavlja ogranak Americen Storage system ili tako nesto. Mislim da bi se tim poslom ispunili svi nasi snovi!

Drugo pitanje je vezano za decu - ima li iskustva o tome kako se deca adaptiraju na drugu sredinu, jezik... Kakva je situacija sa vrticima, cene, kvalitet... Ja bih takodje da radim cim pre.

I jedan veeeeliki pozdrav svima sa teme!

Da li si sigurna da imate bodove posto nemate dovoljno radnog iskustva. Sa jednom godinom staza imate samo 15 bodova, sa 4 godine celih 21 bod, velik aje to razlika. Naci posao pre odlaska je naucna fantastika, pogotovu u domenu inzenjera i tome slicno, da iamte neke zanata pa jos i nekako.

Drugo, nemojte se iskljucivo vezivati za jedan grad, idite tamo gde ima posla. Ok, cela Alberta je sada odlicn asto se posla tice, ali ako vam neko ponudi posaou Calgary-ju ili bilo gde drugo, sto da ne.

Za decu se ne brini, oni se tako brzo adaptiraju i nauce jezik da ces ih posle tuci po glavi da pricaju srpski. Nisam siguran za cene vrtica ali tamo im nece biti lose, mislim sto se tice kvaliteta usluge, ovde sve dobro funkcionise.

Pozdrav svima.
Zanima me da li ima nekog ko je predao prijavu za iseljenje u Kanadu po ovoj novoj proceduri i koliko se otprilike ceka od trenutka kada ti posalju odgovor da su primili prijavu za iseljenje, pa do trenutka kad ti posalju pismo sa spiskom dokumenata koje treba da im posaljes. Inace ja sam odgovor da su primili prijavu za iseljenje dobio tacno posle dve nedelje od dana kad sam im je poslao.
Hvala na odgovoru i puno uspeha i srece svima na putu za iseljenje u Knadu.

Beeky:
Pozdrav svima.
Zanima me da li ima nekog ko je predao prijavu za iseljenje u Kanadu po ovoj novoj proceduri i koliko se otprilike ceka od trenutka kada ti posalju odgovor da su primili prijavu za iseljenje, pa do trenutka kad ti posalju pismo sa spiskom dokumenata koje treba da im posaljes. Inace ja sam odgovor da su primili prijavu za iseljenje dobio tacno posle dve nedelje od dana kad sam im je poslao.
Hvala na odgovoru i puno uspeha i srece svima na putu za iseljenje u Knadu.

Potrudi se malo da procitas ranije postove, da ne ponavljamo iste stvari 100 puta.
Imas sve odgovore na tvoja pitanja.

Cao ja sam nova na ovom forumu.Htela bih da zahvalim Kliki na gomili informacija na inteligentnom i otvorenom nacinu razmisljanja.kao i drugi imam i ja pitanjce za vas klika.Radim kao stomatolog u drzavnoj firmi vec skoro 2 godine.engleski mi je ok jos nisam polagala ielts ali cu uskoro.Interesuje me da li znate u oblasti obrazovanja da li ja spadam u ono najvise za 25 poena master degree ili phd posto je moj fakultet trajao 6 godina.Unapred sam vam zahvalna. 8-) :shock:

Ja sam iz ambasade u Becu odgovor da su primili prijavu za iseljenje dobio tacno posle dve nedelje.
Ima li na ovom forumu ljudi koji su predali prijavu za iseljenje u Kanadu po novom programu koji je poceo septembra prosle godine.
Ako ima takvih sa takvim iskustvom zanima me koliko ste otprilike cekali od trenutka kada ste iz ambasade dobili odgovor da su primili vasu prijavu za iseljenje, pa do trenutka kad su vam poslali pismo sa spiskom dokumenata koje treba da im posaljete.

Tek je pre par dana pocelo sredjivanje za posao u Kanadi,a sada u medjuvremenu skupljam papirologiju da bude sve spremno kad mi jave da je zavrseno sa poslom.Ako znas sta je sve potrebno napisi mi molim te da nesto nebih izostavila.Hvala unapred LLBG

mary 6:
Cao ja sam nova na ovom forumu.Htela bih da zahvalim Kliki na gomili informacija na inteligentnom i otvorenom nacinu razmisljanja.kao i drugi imam i ja pitanjce za vas klika.Radim kao stomatolog u drzavnoj firmi vec skoro 2 godine.engleski mi je ok jos nisam polagala ielts ali cu uskoro.Interesuje me da li znate u oblasti obrazovanja da li ja spadam u ono najvise za 25 poena master degree ili phd posto je moj fakultet trajao 6 godina.Unapred sam vam zahvalna. 8-) :shock:

Ako nije master onda imas samo 20 bodova, duzina fakulteta nema veze sa time, moras imati zvanicno zvanje Master.

PITANJE ZA ONE KOJI ZNAJU
EVO JA VEC TRECI PUT IZLAZIM NA ISPIT ALI NISTA NEMOGU DA DOBIJEM OCENE KOJE MI TREBAJU PA IMAM JEDNO PITANJE U VEZI SKOLE AL DOBIO SAM JEDNU INFORMACIJU DA AKO SE UPISEM U SKOLU U KANADI I ONI DAJU POTVRDU DA SAM UPISAN U SKOLU I DA CU TAMO MOCI POLAGATI JEZIK CITAVA STVAR JE TADA RESENA STO SE TICE JEZIKA

Kada je u pitanju radna dozvola za Kanadu i ukoliko imas sva potrebna dokumenta, od kojih je naravno najvazniji ugovor ili ponuda za zaposlenje u Kanadi i odradjen lekarski pregled, cela procedura od predaje papira pa do dobijanja radne dozvole se zavrsava za mesec dana. Iz iskustva prijatelja, moze i za tri nedelje, ali da zaokruzimo na 4. Sta je sve od dokumenata potebno prosledicu cim dobijem informacije.
Pozdrav svima.

tuga 1:
PITANJE ZA ONE KOJI ZNAJU
EVO JA VEC TRECI PUT IZLAZIM NA ISPIT ALI NISTA NEMOGU DA DOBIJEM OCENE KOJE MI TREBAJU PA IMAM JEDNO PITANJE U VEZI SKOLE AL DOBIO SAM JEDNU INFORMACIJU DA AKO SE UPISEM U SKOLU U KANADI I ONI DAJU POTVRDU DA SAM UPISAN U SKOLU I DA CU TAMO MOCI POLAGATI JEZIK CITAVA STVAR JE TADA RESENA STO SE TICE JEZIKA

Ne znam da li znam ali ja te bas nisam najbolje razumeo o cemu se radi.

O kakvoj se skoli radi, da li apliciras za Skilled Worker kategoriju?

Ne mozes ti upisati skolu u Kanadi ako prethodno nemas polozes TOEFL ili ILETS test, to je uslov. Inace, kako bi slusao predavanja ako ne znas jezik.

LLBG:
Kada je u pitanju radna dozvola za Kanadu i ukoliko imas sva potrebna dokumenta, od kojih je naravno najvazniji ugovor ili ponuda za zaposlenje u Kanadi i odradjen lekarski pregled, cela procedura od predaje papira pa do dobijanja radne dozvole se zavrsava za mesec dana. Iz iskustva prijatelja, moze i za tri nedelje, ali da zaokruzimo na 4. Sta je sve od dokumenata potebno prosledicu cim dobijem informacije.
Pozdrav svima.

Da, to sve moze da se uradi za 3-4 nedelje samo u jednom slucaju, znaci tek kada si dobio pozitivan odgovor iz ambasade i odradio lekarski. I sve zavisi kada si poslao pasos i na koji nacin, mozes slati direktno ili preko BG ambasade , diplomatska posta izmedju dve ambasade ide svakog drugog petka, pa kako te potrefi.

U protivnom, ne znam kako se moze sve to uraditi za 3-4 nedelje ako slucaj jos nije resen, jer samo ova procedura oko lekarskog i slanja pasosa traje toliko.

Pozdrav i Vama Klika,sad trenutno se odradjuje ponuda za posao odobrena od HRDS,mi smo u Srbiji pripremamo papirologiju,tako da se nadamo da ce sve to da prodje pozitivno,ne odustajemo od odlaska u Kanadu,tamo su moji roditelji i mnogobrojna rodbina,nemamo dovoljno bodova za iseljenicku vizu,pa smo resili da idemo na radnu,najpre suprug,pa ja sa decom.Sta Vi mislite kakve su sanse.Pozdrav Rada

knin:
Pozdrav i Vama Klika,sad trenutno se odradjuje ponuda za posao odobrena od HRDS,mi smo u Srbiji pripremamo papirologiju,tako da se nadamo da ce sve to da prodje pozitivno,ne odustajemo od odlaska u Kanadu,tamo su moji roditelji i mnogobrojna rodbina,nemamo dovoljno bodova za iseljenicku vizu,pa smo resili da idemo na radnu,najpre suprug,pa ja sa decom.Sta Vi mislite kakve su sanse.Pozdrav Rada

Ne razumem ovo bas najbolje, kako se to odradjuje ponuda za posao ako je vec odobrena od strane HRDS? Ako je vec odobreno onda je stvar resena.

Pa ne znam kako ce to ici, ako je on dobio radnu dozvolu na odredjeno vreme, to ne znaci da cete svi otici kasnije za njim.
Cini mi se da sam jednom priliko pominjao slucaj od pre godinu dana, koji je bio ovde na nacionalnoj televiziji. O cemu se radi, pozmasan broj gradjevinskih radnika iz Prortugala je doslo pre nekih 4-5 godina kada je bila potraznja za istima, i onda su posle 5 godina rada dobili obavestenje da moraju da napuste zemlju jer poslodavac vise nema potrebu za njima. Digla se prasina oko cele te price, oni kukaju , hoce da ostanu a ovi iz imigracionog neumoljivi, morate kuci.
Mnogi misle, e ja sam dosao na privremenu vizu i onda cu nekako da smuvam da ostanem, to u Kanadi ide veoma tesko da ne kazem nikako.

Ne znam sta da ti kazem, neka dodje muz i pocne da radi, pa onda probajte i vi za njim, ali ........

Jedno pitanje, kako su tvoji roditelji i ta rodbina otisli u Kanadu a ti nisi? Pretpostavljam kao izbeglice , mozda gresim........

Marauder:
Da, ali ako si turista sa vizom mislim da mozes naci posao i bez SS.

Jer kako je onim studentima koji dobiju vizu na recimo 2 ili 4 i dodju ovde samo radi skole? Licno poznajem jednu devojku iz Kine sto je dosla na takav nacin i ostala ovde kasnije jer je nasla posao.

SS number je potreban!!! Samo osobe sa SS karticom mogu da rade u Kanadi.

LLBG:
Ja sam iz ambasade u Becu odgovor da su primili prijavu za iseljenje dobio tacno posle dve nedelje.
Ima li na ovom forumu ljudi koji su predali prijavu za iseljenje u Kanadu po novom programu koji je poceo septembra prosle godine.
Ako ima takvih sa takvim iskustvom zanima me koliko ste otprilike cekali od trenutka kada ste iz ambasade dobili odgovor da su primili vasu prijavu za iseljenje, pa do trenutka kad su vam poslali pismo sa spiskom dokumenata koje treba da im posaljete.

Po mojoj proceni niko ko se prijavio posle septembra 2006 nije,,,niti ce u narednih 3godine dobiti poziv za sakupljanje dokumenata... Jer po novom se ceka 4godine.... Po starom manje od 2... Tako da to pitanje postavi tamo negde 2011 pa ce neko i da odgovori ................OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO place mi se. :)

ponuda jos nije odobrna,prosle nedelje je tek pusten oglas za to radno mesto,a taj oglas treba da stoji tamo mesec dana,to i Vi znate.Sve to ide preko veze,videcemo sta ce biti od svega toga.Moji roditelji su otisli preko sponzorstva,moja tetka je bila sponzor,a inace jesu tad bili izbeglice.Ja nisam mogla sa njima jer sam se udala 88 god i to je to.Ja sam dobila vizu na 6 meseci jesenas a ostala sam samo dve nedelje,isla sam bratu na svadbu.E sad valjda ce dati bog da svo petoro odemo tamo.Pozdrav,ako imate neki savet napisite.

knin:
ponuda jos nije odobrna,prosle nedelje je tek pusten oglas za to radno mesto,a taj oglas treba da stoji tamo mesec dana,to i Vi znate.Sve to ide preko veze,videcemo sta ce biti od svega toga.

Nema tu nista preko veze, ako se neko javi na taj oglas onda cela stvar propada jer drzava pokusava da zaposli svoje ljude a ne da dovodi nekoga sa strane, u tom slucaju problem nezaposlenosti nije resen. To je tako i mi tu nista ne mozemo da uradimo.

Cini mi se da je oglas u opticaju celih 7 ili 8 nedelja, nisam bas siguran za to.

Sve sto mogu da ti kazem je da se uzdas u srecu da se niko ne javi na oglas. Ali isto tako nisam siguran kako ces ti sa decom doci u Kanadu jer tebe muz ne moze da dovede jer nema permanent resident vizu. To jos moras da se raspitas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back