Kamioni i autobusi

Danas sam gledao neke stare slike na digitalnoj kameri i nadjem jednu sliku caletovog kamiona.

IMG_03.jpg

Ovo sam trebao ranije postaviti ovde:

Da li iko od vas gleda Ice Road Truckers na History kanalu? Nije film vec dokumentarna emisija koja prati zivot nekoliko (5-6) kamiondzija koji voze kamione na ledu na jezerima severa Kanade. Kamiondzija ima nekoliko stotina koji tako voze, ali serija prati zivot samo 5-6 njih.
Sezona obicno traje svega 2 meseca i za to vreme trebaju prevesti oko 10,000 tereta. Sta ne prevezu jedne godine - moraju druge jer je led na jezeru jak za kamione jedino 2 meseca u godini. Jeste zajebano, ali je zato plata odlicna ($50,000 - $70,000 za 2 meseca rada).
Vozaci voze obicno ispod 20 mph (oko 32 km/h) i sve vreme na ledu mozes da cujes led kako puca. Ako te panduri uhvate samo jednom da vozis preko limita mozes dobiti suspenziju za celu godinu (zavisno koliko brzo si vozio), a u najboljem slucaju dobivas 24 sata suspenzije.

Evo jednog dela jedne epizode:

truckers_001.jpg

truckers_002.jpg

truckers_005.jpg

truckers_007.jpg

truckers_009.jpg

Ali se zna desiti i ovo:

ice-road-truckers-home.jpg

To mu dodje slican posao kao vozac kamiona u Iraku gde su im plate po $20.000 do $30.000 mesecno!
Imaju prava na licno naoruzanje, sto kamiondzije naravno shvataju kao dozvolu za privatan arsenal. Nije uopste cudno ako ti opale bazuku u asfalt ispred tebe da bi ti opljackali sav teret koji nosis, a vrlo cesto su to namirnice, voda ili municija. Imam i snimak jednog takvog razaranja asfalta. Licno ga je snimio lik koji sada radi u kanadskoj ambasadu u BG-u, inace ga poznajem preko nekih ljudi pa mi je on sve ovo i ispricao. Ko hoce to da radi, da ga spojim :twisted: Postavicu snimak na youtube uskoro, bas da vidite.

A koja im je svrha vožnje po ledu ?

Jel krate put neki , ili čisto radi zabave ?

Voze po ledu jer je to jedini nacin da dodju do rudnika kamionom. Jedini drugi nacin je avionom, ali je taj proces previse skup da bi stalno tako prevozili namirnice.

Bilo je prica da su neke kompanije zainteresovane da naprave most tako da bi kamiondzije mogle voziti celu godinu, ali se postavlja pitanje koliko dugo ce rudnik raditi. Ne vredi da prave most ako ce rudnik biti zatvoren za 10 ili 15 godina.

To mu dodje slican posao kao vozac kamiona u Iraku gde su im plate po $20.000 do $30.000 mesecno!
Imaju prava na licno naoruzanje, sto kamiondzije naravno shvataju kao dozvolu za privatan arsenal. Nije uopste cudno ako ti opale bazuku u asfalt ispred tebe da bi ti opljackali sav teret koji nosis, a vrlo cesto su to namirnice, voda ili municija. Imam i snimak jednog takvog razaranja asfalta. Licno ga je snimio lik koji sada radi u kanadskoj ambasadu u BG-u, inace ga poznajem preko nekih ljudi pa mi je on sve ovo i ispricao. Ko hoce to da radi, da ga spojim :twisted: Postavicu snimak na youtube uskoro, bas da vidite.
5000$ je bilo do skora, a sada je jos manje. Moj brat je hteo da ide pa znam. . .

Back