Kako zene podnose poraze u zivotu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U, pa zavisi za šta je vezano.
Za neke sitne stvari samo slegnem ramenima i produžim dalje.
Krupnije dugo varim ali i svarim na kraju.
Ove sega mega grose još nisam ni počela da žvaćem, ne znam odakle da načnem, da li da prihvatim ili da nastavim da se borim, pitanje je sad.

Пораз?
Да бих доживела нешто као пораз морала бих конструисати, претходно, идеју о датом циљу али без прихватања чињенице да ћу, можда, морати мењати тактику.
А до циља се стиже на различите начине.
Поента је научити мењати тактику по потреби, онда се ништа не доживљава као пораз. ;)
Нема пораза у животу, само измена околности којима се морамо прилагодити.

Ja samujem.
Nisam uopšte za ljude, utapam tugu u sebi i čekam da prođe.
Volim dobro da se isplačem, sažaljevam samu sebe, bukvalno umirem danima i onda se samo jedno jutro probudim i kažem - danas je novi dan!
i ja isto ovako. mrzim da delim probleme sa ljudima, i nikad nisam uspela da shvatim tacno zasto...mozda ponos ili sramota ili jednostavno ne zelim da ih opet prezivljavam?
osamim se, malo placem malo filozofiram qq sta je bilo zasto kako sta mi je ciniti i isto ko i ti samo dodje jedan dan kad shvatim da sam prebolela i gotovo....promena je doslovno od jednog dana do drugog, tacno imam neki ciklus koji mora da se ispuni i onda nema vise nicega.bilo i zavrsilo se i vise nije bitno...

i ja isto ovako. mrzim da delim probleme sa ljudima, i nikad nisam uspela da shvatim tacno zasto...mozda ponos ili sramota ili jednostavno ne zelim da ih opet prezivljavam?
osamim se, malo placem malo filozofiram qq sta je bilo zasto kako sta mi je ciniti i isto ko i ti samo dodje jedan dan kad shvatim da sam prebolela i gotovo....promena je doslovno od jednog dana do drugog, tacno imam neki ciklus koji mora da se ispuni i onda nema vise nicega.bilo i zavrsilo se i vise nije bitno...
Meni nije problem da pričam, zapravo ja volim sve da izdeklamujem i kad me niko ništa ne pita, ali tek kad me prođe. Dok mi je teško ne mogu da pričam. Treba mi da se osamim i da sama sa sobom razgovaram. Kad me prođe, koliko god mi je bilo teško, oporavim se kao da se nekom drugom desilo. I mnogo loših stvari izbrišem iz memorije. Imam crne rupe u sećanju. Pamtim samo ono što mi odgovara. Ružno zaboravljam.

Lijete suze i brisete ih maramicom,tesite se nekim alkoholom, klopom i kolacima,
ili vas zabole za poraze i idete napred uz osmeh i nadu za bolje sutra ili nesto sasvim drugo.?
Da li ste fajter u tom slucaju ili ste kuku i leleee..?

nisam imala nikad neke poraze
sve sto sam radila i da je bilo tesko izborila sam se jer sam se prilagodjavala i iz svega izvlacila najbolje
i za sebe i za druge
i valjda je u tome i neka prednost pa zato i imam uspeha
onda sam imala jednu emotivnu krizu i postala velika kukavica
sad je to proslo i teram dalje
jos neke stvari da dodju na svoje jer za ono sto mi predstoji trebace mi mnogo snage i rada
sve u svemu zacin C
:aha:

Lijete suze i brisete ih maramicom,tesite se nekim alkoholom, klopom i kolacima,
ili vas zabole za poraze i idete napred uz osmeh i nadu za bolje sutra ili nesto sasvim drugo.?

ja sam mislila da sam kuku lele, a sad vidim da sam fajter jer sam se sa svim sto me snaslo izborila i umesto da budem slomljena, postala samo jaca
e da, i pogonsko gorivo mi jesu slatkisi tada..slatkisi i aktivnost..

Moram da se isplacem, ali kada sam sama. I da se naspavam.
Inace- osmeh, isprsis ono sto imas :lol: i glavu gore!
Nema nista od kukanja i oslanjanja na tudja ramena. Ispostavilo se, kada mi je bilo najgore da sam vise ja tesila one koji se saosecaju nego sto su oni meni pomogli.

Nisam ni frajer ni placljivica.
Volim da se osamim, razmislim, pustim vreme, ojacam i vratim se kada osetim da sam spremna.
Moje nacelo je jednostavno. Kada ne znas sta da radis najbolje nemoj da radis nista.

nisam fajter
kad dozivim poraz, to se na meni vidi, ne idem okolo sa glumljenim osmehom, kao nista mi nije, a sve mi jeste
otplacem i odbolujem poraz, pustam vreme d aprodje, jedino tako se "borim", nista ne negiram
e, sad, dobra stvar je sto je retko sta smatram "porazom"..npr, ne znam sta bi mi bio poraz u ljubavnom zivotu..raskid, prevara, svadja..sve su mi to stvari normalne za ljubav, stalno i svuda se desavaju...posao..ne ganjam neke velike uspehe, pa i ne dozivljavam ne znam koje poraze...poraze brojim jedino od zivota, sto nesto nije kako sma mislila da ce biti, ili neke bolesti, ili fijaska sa decom neka ozbiljna...sve drugo mi ne spada u kategoriju koja me zabrinjava...

Kad sam bila mladja, odbolovala bih , sama, nisam volela cak ni najbliskijim osobama da ista kazem . Za sve sam imala osmeh " ko kuca" na licu. ( cak kada mi je umrla sestra, imala sam sedam godina, niko me nije video da placem ) . Uvek sam bila jaka ...dok pre neku godinu nisam platila cenu za to ...Bolest...
Sad sam malo mudrija, pustim da se vidi i da sam tuzna i da sam besna, izbacim sve iz sebe i idem dalje. Mada uvek sam bila, i jesam, optimista. Imam obicaj da kazem " Jel to bar jedna osoba na svetu uspela? Jeste? Odlicno, znaci mogu i ja :D... Nije? E pa neko mora da bude prvi :D:D:D"

Back