kako zaspati ?

• Začetnik teme Začetnik teme h20
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako izdržiš?

lepo, mozak odbija da zaspi.

desi se da oko 7 - 8 ujutro budem nervozna, onda mi se u toku dana desi da dozivim neku vrstu extaze i nacisto se ubrzam, nekada mi smetaju zvuci, ali se izdrzi i onda na kraju zaspim. ne smeta to ovako, smeta pomisao sto to nije zdravo. to sto nekada ne spavam redovno.

ovog puta ne zaebavam. nadovezala sam se na ono sto svi kazu treba se dobro izmoriti u toku dana. mozda jednostavno nije do umora.

p.s. a da pijem nesto da bih zaspala kada ne mogu, nemam nameru.

Poslednja izmena:
Vau!Pazi savete kad bi kumulirao...
Uzeo bi bromazepam i valerijanu i onda bi se nacugao,slušao vodostaj (Donji Miholjac -di je to?) i onda bi šljakao,pa bi se tuširao
mlakom vodom,popio još kojeg pivkana,kresnuo NEŠTO,uhvatio se motike,opet cugao,opet šljakao i onda bi okrenuo koji vic
(može i na Krsti-ima ih...) i onda ...sve iz počet ka-ko da spava -nema propuštanja ničeg !:mrgreen:
:D

umori se, al' treba iskljuciti centar za budnost. ima dana da ne spavam po 48 sati, jer mi se ne iskljucuje centar za budnost. koliko god da sam umorna, mozak je aktivan i odbija da spava.
jel ti se poboljsao san ?
probaj ovo : skini sa neta sumski zvuci (cvrkuti ptica i.t.d)
da skrenes misli , opusti se , nekima je to pomoglo,vredi pokusati :)

vec 5 dana ne mogu zaspati ,lezim u krevetu,ali nema sna ?
desavalo mi se to i pre ,ali ne ovako dugo !
jel moze neko da mi preporuci neke tablete( sem flormidala ),a da mogu ujutru da funkcionisem normalno?
hvala :)

Holisticki pristup ti je vec spomenut, probaj laganu setnju predvece (pola sata do sat, ali da znoj malo probije) ili uzmi kramp i kopaj cijeli dan dok ne crknes of fizickog napora. Ako to ne upali, onda gucni jednu tableticu melatonina, sanjaces usputno najljepse lucidne snove.

Savet za sve koji imaju problema sa nesanicom. Kada krenete na spavanje nemojte razmišljati ni o kakvim problemima koji Vas muče ili bilo čemu drugom. Najbolji i najlakši način je da onog momenta kada spustite glavu na jastuk ne razmišljate ni o čemu, u suprotnom mozak je aktivan i eto problema. A što se lekova tiče, ne uzimati ništa bez prethodne konsultacije sa lekarom.

:D

jel ti se poboljsao san ?
probaj ovo : skini sa neta sumski zvuci (cvrkuti ptica i.t.d)
da skrenes misli , opusti se , nekima je to pomoglo,vredi pokusati :)

ne...
ne verujem da meni sumski zvuci pomazu, ja sam dete asfalta, al' mozda zvuk motora. razmisljala sma o tome. kao beba bih uvek zaspala kada cujem motor. a ovde gde sada zivim, nocu je sve uzasno tiho. samo se nekada cuju ljudi, a to mi smeta.

Savet za sve koji imaju problema sa nesanicom. Kada krenete na spavanje nemojte razmišljati ni o kakvim problemima koji Vas muče ili bilo čemu drugom. Najbolji i najlakši način je da onog momenta kada spustite glavu na jastuk ne razmišljate ni o čemu, u suprotnom mozak je aktivan i eto problema. A što se lekova tiče, ne uzimati ništa bez prethodne konsultacije sa lekarom.

lako je to reci, al' treba uciniti. a cim covek ostane sam, pa jos nista ne radi i u svojim je mislima mozak postane hiperaktivan.

Back