Kako zaspati? Problem sa spavanjem.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.285
Kako zaspati? Od kad sam bio jako mali(3-4 godine) nikada nisam voleo rano u krevet. Tako je i dan danas, meni je to normala. Pre 4 ujutru nikada ne zaspim skoro..
Nemam problem kada spavam, spavam mirno, nemam košmare, ali kada treba da zaspim, to bez 2 sata preturanja nema ničega, a nekada ni tada. Jednostavno mrzim spavanje, vidim to kao gubljenje vremena i u periodu 00-07 ujutru imam neki mir i volim to vreme... ali ipak zbog fakulteta, kasnije posla i ovako života.. bilo bi bolje da mogu da zaspim kad hoću, dakle bar do 4 da zaspim.. pa imate li neko rešenje? Imam misli non-stop.. probao sam metode na internetu neke što sam nalazio, ništa ne pomaže.
Okrenesh jedan dan bez spavanja, pa izdrzhish sve dok ne legnesh u vreme koje hotjesh, onda se uskladi ritam. Tako se radi kada putujesh
iz vremenske zone u drugu zonu, drastichno razlichitu....
 

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.595
Problem može da bude poremećaj ritma spavanja, to samo neće da prođe, niti može da se “donese odluka” da npr rano ustaneš i sl. Nije obična nesanica.

Код њега још увек није озбиљан поремећај, али може да стигне и до тога ако се буде зезао.
Он без проблема устане рано... бар тако рече, да му није био проблем да устане за школу.
 
Poruka
20.399
Код њега још увек није озбиљан поремећај, али може да стигне и до тога ако се буде зезао.
Он без проблема устане рано... бар тако рече, да му није био проблем да устане за школу.
Znači treba kod Dr-a, na vreme, ima valjda u Srbiji nekog da se bavi poremećajima spavanja. Ima raznih problema koji svi liče jedan na drugi.
 

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.942
Problem može da bude poremećaj ritma spavanja, to samo neće da prođe, niti može da se “donese odluka” da npr rano ustaneš i sl. Nije obična nesanica.
naravno, ali ako leze u 4 a ustaje u 1 sutradan on nema problema sa spavanjem, spava on koliko treba .. niko normalan ne moze da zaspi pre 4 ujutru ako spava do 1 popodne...kad se 5 puta uzastopno bude naterao da leze u 4 a ustaje u 7 da vidis kako ce mu se iznivelisati.

drugi problem su ljudi koji zaista ne mogu da spavaju i spavaju u proseku par sati dnevno..kiki je recimo bila jedna od tih...to je poremecaj sna..medicinsko stanje..on nema poremecaj sna nego poremecaj odlaska na san.
 

eliseva87bg

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima. Evo jedan feedback od mene. Ja radim 3 posla i bez problema regulisem svoje spavanje iako provodim preko 15 sati za kompom.
Jedan od razloga za problem sa spavanjem, pogotovu ako ucis ili radis za kompom kao ja, je upravo iz razloga sto ti mozak radi jos bar jedno 2h nakon sto prestanes.
Ako zaista hoces da regulises svoje spavanje, neko ovde je spomenuo ritam svojih obaveza, koji je zapravo jedina dobra stvar. Uzmi prosetaj 1h pre nego sto legnes u krevet, jer veruj mi ne postoji ni jedan lek koji ti u tome moze bolje pomoci.
Meni su za "tremore" od stresa preporucili 1/4 leka rivotril, koji je koma od leka, jer od njega ne mogu da se probudim po 12h... Ako si pod stresom, ili ti treba da se malo opustis ja uvek radije volim da popijem kapi "Valerijane" koje su na biljnoj bazi.
I trece, pazi na konzumaciju energetskih pica ukoliko ih koristis da ostanes budan.. oni dosta odmazu.
Iako mislim da je svima nama lakse da pricamo nego sto je ovo izvodljivo u praksi, zapravo jedini savet je da organizujes sebe i da u toj organizaciji ukljucis ritam ustajanja i obaveza + fizicku aktivnost.
Ne poksavam da se pravim pametna, jer za svakog od nas vazi drugo pravilo, i svakom od nas prijaju druge stvari. Ono sto zapravo preporucujem najtoplije je da nikako ne ides kod neurologa i doktora, jer ce te bespotrebno zatrpavati lekovima koji ti ne trebaju u ovom procesu.
Pozdrav.
 

Top