Kako zapoceti sopstveni biznis....

Министарство економије и регионалног развоја и Фонд за развој наше Републике су определили одређена средства за подршку тј. кредитирање започињања сопственог посла. Извршена је подела на оне који отварају нову радњу и на они који започињу посао отварајући ново предузеће. Први могу да конкуришу за врло повољне кредите до 1.300.000 динара, а други - до 2.500.000 динара.
Уз ову финансијску подршку, почетницима у пословању је омогућено да једноставније прибаве средство за обезбеђења кредита (хипотеку, залогу).
Такође сви заинтересовани могу да бесплатно одслушају тродневни семинар о основама вођења посла: правним формама бизниса, пореским обавезама и техникама за вођење економије своје фирме. Коначно ту је и детаљна обука за израду бизнис плана за свој пројекат.
Свако заинтересован за покретање сопственог пословног пројекта не би требао да пропусти ову прилику.

Ко сада жели да започне свој сопствени посао, или га је започео после 1. јуна прошле године, има прилику да конкурише за најповољније кредите: са 1% каматном стопом на годишњем нивоу, и дугим роковима враћања. Постоје бројне информације и упутства о овим кредитима, као што је и следеће:
HTML:
www.olimpija.rs
. Оно што треба посебно истаћи је додатна повољност која се пружа почетницима у послу: обезбеђење кредита ручном залогом на купљеној опреми или чак на пољопривредном земљишту! Ово је редак случај да се пољопривредно земљиште прихвата у хипотеку (ако се изузму пољопривредни кредити), и ова мера знатно проширује круг потенцијалних корисника. Ко има пословну идеју, ако је прикупио довољно тржишних информација и сачинио пословни план - треба да покуша да добије државну подршку.
Треба бити свестан да су ово доста пласиране информације, да пуно људи зна за ову могућност, тако да ће кокуренција бити велика. Зато треба максимално озбиљно приступити изради пословног плана, како би се повећала шанса за добијање овог стимулативног кредита.:ok:

Evo priloga ali ne u pozitivnom pravcu ..nebih savetovao nikom da bilo sta osniva danas i ovde .Opsta besparica se vidi na svakom koraku, drzava je nemilosrdna za svoja potrazivanja i nikad lakse nije blokirala racune i ljude ostavljala na cedilu. I tamo gde su bili ljudi fer i korektni blokiraju im racun,oni ne plate vama vi postajete duznik i to ide dalje...Mislim da je vreme kad treba sacuvati ono sto se ima jer ulazenje u posao kroz kredit ,kao "racunao sam ja" osudjen je na propast zato pamet u glavu .

Ljudi pomagajte!Resio sam da uzmem start up kredit preko fonda za razvoj ali me sada koci izrada poslovnog plana!Proteklih mesec dana se cimam sa otvaranjem firme i najzad sam zavrsio sa tim ali sada mi ostaje da uradim poslovni plan za start up kredit!Da li neko zna kako se on radi?I da li ima neko ko izradjuje poslovne planove za start up kredite!?hvala unapred

Ljudi pomagajte!Resio sam da uzmem start up kredit preko fonda za razvoj ali me sada koci izrada poslovnog plana!Proteklih mesec dana se cimam sa otvaranjem firme i najzad sam zavrsio sa tim ali sada mi ostaje da uradim poslovni plan za start up kredit!Da li neko zna kako se on radi?I da li ima neko ko izradjuje poslovne planove za start up kredite!?hvala unapred

Ja radim start up kredite....

Back