KAKO ZAMIŠLJATE IDEALNI AUTOMOBIL!

1.Audi RS4
2.Ferrari 360 Challenge Stradalle
3.Mercedes 124 250d
4.Mercedes G klasa
5.Mercedes CL 65 AMG
6.Hummer H2 limuzina!!!
a020.gif

7.Opel Vectra 2.0i A model

Ljudi! Prvo da vas podsetim da je naslov teme IDEALAN AUTOMOBIL ZA VAS. Po meni IDEALAN znači auto koji je najunuverzalniji za sve uslove eksploatacije (što veće ocene po VIŠE kriterijuma).Auto koji je neatraktivan lopovima, pouzdan, jak, brz, ima pristojno ubrzanje, obrtni moment, potrošnju, dizajn, opremu, mehaniku, lakoću upravljanja i parkiranja, kao i održavanja. To je auto iz proverene firme, sa dosta mesta za svih pet putnika, njihov eventualni prtljag, dobru preglednost na sve strane. Auto koji ima svoje JA u autoindustriji kako po dizajnu, tako i ostalnim krupnim (npr. 4WD) i sitnim rešenjima (npr. grejači u bočnim staklima, kao i na zadnjim bočnim - na karavanima ona bočna stakla iz gepeka) koji su u njemu. Stvari tipa grejači retrovizora, nekad jako bitni, mogućnost da lako može vući i prikolicu ako zatreba, velike svetlosne grupe (naročito nazad), peta vrata koja sa otvaraju dovoljno visoko. Auto dovoljno visok da može bez straha sići i sa asfalta ponekad, ali ne previše da bi bio stabilniji na putu. Zatim to je auto sa dodatnom elektronikom tipa senzori za parkiranje, cruise control, odnosno tempomat, AC, volan koji se po gašenju motora uvuče i izdigne radi lakšeg izlaska i zatim ulaska u kola. Dobra stvar su i ona mala svetla pored ogledala za suvozača na ''suncobranima'' da isto bude upotrebljivo i noću. Grejanje sedišta, kvalitetni nasloni za leđa ,vozača pogotovo. A preterana stvar su solarne ćelije na šiberdahu, da klima radi i kad je auto ugašen... Višak su npr. senzori za kišu i sl., jer kako sam negde pročitao, i bez njih znamo kad pada kiša :D . I, moje skromno mišljenje je, da treba da bude automatik, tj. tiptronic - steptronic kako ga neki zovu, jer i to je jedna od stvari koja automobil čini lakšim za vožnju. A takav auto ne može biti jeftin, ali nikako ni skup. Mislim da sve to može stati u cifru manju od 50000 EUR. I još ima tih stvarčica...
A ovi što ih uglavnim pokazujete su čudesa, u pozitivnom smislu naravno, ali daleko su od definicije idealnog. I moje, a i svačije! Oni jesu idealni, ali po pitanju samo nekih stvari, a za pola navedenog su potpuno ili skoro neupotrebljivi.
Ja sam već naveo moje favorite, da se ne ponavljam, i oni imaju skoooro sve navedeno: I brzinu od 240km/h, 0-100 za manje od 10sec, dobru elastičnost pri preticanjima, visok obrtni moment, dobro odmerene menjače kako sam čitao plus skoro sva navedena elektronika, bez viškova za snobove.
Dajte neke predloge koji automobili mogu zadovoljiti što više ovakvih zahteva, pa ćemo dobiti nekoliko najidealnijih,....

Malo podsećanje, naslov teme nije IDEALAN AUTOMOBIL, već KAKO ZAMIŠLJATE IDEALAN AUTOMOBIL.To znači da možete da zaboravite redovnu komercijalnu ponudu i pustite mašti na volju. Za početak, ne bi bilo loše vratiti se na prvu stranu i pročitati uvodni deo. Sad navalite sa željama... :wink:

Back