kako zamisaljete svet za 30 godina

Apsolutno si u pravu. Ne verujem da će se svet značajnije izmeniti u narednih 30 godina. Mada verujem da će biti dosta socioloških turbulencija. Nasilnih promena vlasti, pučeva. Biće i ratova,verovatno i neki širih razmera. Stići će i kraj dominacije Amerike u svetu. Nafte će biti manje, pa će ista biti skuplja. Nuklearna energija će biti primarna, a posle nje obnovljivi izvori. Priroda će biti zagađena ali manje nego u ovom momentu. Planeta će postati prenaseljena, što trenutno ne mogu da spekulisem kako će se završiti. Možda nekom epidemijom globalnih razmera? Sasvim moguće. Sve u svemu predviđam da će ova sadašnja civilizacija preživeti sledećih 30 godina, ali da će biti stavljena pred velike izazove. Za sledećih 50 ili 100 već ne mogu da garantujem.

Zapravo kako godine odmiču, kao glavni problem javlja se svetska populaciona eksplozija i prehranjivanje velikog broja ljudi.Dakle mnogo vise vremena treba posvetiti tom problemu,kako ne bi dosli u gadnu situaciju.Tu bi na scenu trebala da istupi nauka..,ali da se držim teme,to prevazilazi narednih 30 godina.

Ne, nisu to niti istorijske niti astronomske činjenice. to je frljanje sa poluistinama koje nema apsolutno nikakve veze sa zdravim razumom. Mene zanima više iz socioloških razloga: zanima me koliki će se medijski spin izazvati tih dana i kako će ljudi reagovati.

Nadam se da si shvatio da je ovo zezanje...zar ti ja licim na nekog ko veruje u takve gluposti??
U svakom slucaju...bice poprilicno haoticno! Kao da vec nije...?

Nadam se da si shvatio da je ovo zezanje...zar ti ja licim na nekog ko veruje u takve gluposti??
U svakom slucaju...bice poprilicno haoticno! Kao da vec nije...?

Ne umem da se šalim... :mrgreen: Nemam pojam, svašta sam video ovde... I ljude koji tvrde da je zemlja ravna. ;)

Da biće haotično. Očekujem veliku paranoju i smak pameti. Ovo je prvi samk sveta od nastanka globalnih elektronskih medija i očekujem paniku i haos. Smak zdrave pameti, u svakom slučaju...

Biću sretan ako ga uopšte i bude...
Očekujem ratove za vodu, hranu i energente, globalnu informatičku diktaturu ( koja će naravno biti zamotana u
demokratiju, ljudska prava itd ), dalje gubljenje privatnosti, nove superviruse i gripove itd.
Naravno- beznađu nema mesta. Treba se boriti protiv ovakvog sveta. Mislim da je budućnost u duhovnosti, antimaterijalizmu, što bi
mogle ponuditi kulture i tradicije Latinske Amerike, Indije, Brazila, slovenskih zemalja... neki novi model sveta.
U suprotnom, gramzivi zapadni kapitalizam-kolonijalizam upropastiće planetu.

Nazalost tad vec nece biti prilike da se borimo protiv takvog sveta kakav nas ocekuje...Imali smo priliku i jos uvek je imamo da ispravimo neke stvari,da se ne suprotstavljamo prirodi,da ne igramo protiv njenih pravila...Ali posto smo mi ljudi e onda za nas pravila ne vaze...I jos uvek ne shvatamo da ce nas priroda kad tad unistiti onim stvarima koje unistavaju nju...

Auuu... kakve mračne procene.

U slučaju da se pojave virusi, oni će ujediniti ljude u borbi sa njima.
Ako virusi napadnu ljude i recimo prepolove populaciju otpada teza o gladi jer će tada biti dovoljno resursa za preživele na planeti.

Logično je da će zbog zagađenja i svih veštačkih "začina" našem standardnom životu ljudski vek da se skrati, virusi ili ne, biće puno drugih bolesti usled nagomilanih toksina u našim telima.

Promene klime su već aktuelne, pa treba očekivati poplave...

Nikako bas ce da se vodi rat jos veci za lekove!Bice manipulisanja i zavera samo tako zbog novca i profita covek je na zadnjem mestu!
Oni koji imaju lek ima da traze kintu a drugi da placaju ili da se bore za zivot, znaci bice totalni haos!!!
Glad ce biti jos veci problem i na kraju ce ostati samo oni sa punim dzepovima i uzivati na zemlji dok mi kao i ti ima da umremo od tog virusa za koji ti mislis da ce da nas ujedini...

svi mislimo da ce za vreme naseg zivotnog veka nesto da se desi jer su turbulentna vremena, ali to ne mora biti tako, takvo razmisljanje je u biti coveka. ja mislim da se necemo mnogo pomeriti za 30god. bice borba za resurse ali bez otvorenog sukoba msm 3 sv rata. bice novih bolesti koje ce smanjivati stanovnistvo jer su neophodne. bice i nekih dobrih stvari u nauci ali ne vidim nacin da postignemo ni i cemu velike korake.

Skrivene istine ce izaci na videlo, prvi put u verifikovanom obliku: dokazi o natculnoj stvarnosti, posthumnoj egzistenciji, o postojanju visoko-sofisticiranih ekoloskih civilizacija u dubokoj proslosti. Tek time ce se podici imunitet slobodno-misleceg gradjanina na brojne ucene koje dolaze od drzave i crkve...

Back