Kako uvesti auto iz Kine?

Koliko sam razumeo iz novina najveći argument zapadnjacima za zabranu uvoza kineskih automobila je daljinska kontrola softvera, od skupljanja podataka do blokiranja vozila. Nešto slično zašto su zabranili mobilne tornjeve Huawei.
Drugi argument su subvencije, sto Kina već godinama radi u mnogim oblastima da bi odrzala nivo izvoza.
Inače, koleginica se upravo vratila iz Pekinga, kaže da je i tamo velika kriza, puno otpuštanja , pao im je izvoz i imaju problema sa bankrotima nekih ogromnih investicionih firmi.
Svet je jedan uvezan lanac, i svaki lom karike osete svi.
 
Dosta kineza ima veću cenu.. Npr Xpang 9 je skuplji od Tesle 3 za nekih 13k € ali nisu u klasi.. Ono što je bitno je da je jeftiniji dosta od Audija i Mercedesa EQ i Tesle X sa kojima je u klasi.. Ne ide tebi to sa procenama vrednosti .. TI samo gledaš koliko je para a to šta ima u njemu i koja je klasa to ne gledaš.. Kinezi su dosta jeftiniji to niko normalan ne osporava
Ja pričam za obične hibride ništa spec. Ne možeš ni ime da mu izgovoriš a koštaju više od eu vozila iste klase..
 
Inače u odnosu na konkurenciju i nisu nešto specijalno povoljniji.
Recimo Tiggo 7 je oko 31.000 u full opremi koliko manje više i Renault Austral ili Hyundai Kona.
Tačno je da ima nešto bogatiju opremu ali realno ko će sa njima rizikovati jer niti znamo da li se raspadnu na 3-4 godine jer ih niko nije probao toliko, em pojma nemamo kako je sa delovima niti kakvi su servisi.
Da ne pominjem što ako kod Renault-a ode nešto dok si u inostranstvu nema grada u Evropi da nema neki servis, za ovo sumnjam.
Iskreno mislim da su trebali da obore cene i navuku kupce kao i uvek u ovom talasu jer prošli im je bio katastrofalan. Sad bukvalno ulaze u redovnu konkurenciju gde će ih loš imidž verovatno saplesti odmah.

Jedino BYD ima dobre šanse jer ulazi na tržište električnih a tu je situacija prilično praznjikava još uvek. U SUS segmentu mislim da su im male šanse sa takvim cenama.
 
Poslednja izmena:
Kinezi su stari prevaranti pogledaj samo kineske mobilne telefone. U opisu sve bajno i sjajno a kada ga kupiš nema memorije, restartuje se, ne radi pola smart funkcija. Isto je sa bilo čime iz kine - čista prevara. Ajde zajebu te za kineski telefon od 150 evra al zamisli isto to za 30.000 evra?
 
Kinezi su stari prevaranti pogledaj samo kineske mobilne telefone. U opisu sve bajno i sjajno a kada ga kupiš nema memorije, restartuje se, ne radi pola smart funkcija. Isto je sa bilo čime iz kine - čista prevara. Ajde zajebu te za kineski telefon od 150 evra al zamisli isto to za 30.000 evra?
I keve ti koji su to firme koje izbacuju takve telefone? Neke noname ili Huawei, Oppo, Xiami, Vivo? Xiaomija se recimo prodalo u prethodnoj godini 22,4 milona komada u celoj EU, pa u EU zivi 22,4 miliona budala a recimo mario80 to nije jer je provalio da Xiaomi od 150 eura lose radi. Naracno da je telefon od 150 eura krsh ali nije toliki kao sto ti impliciras.

Uzgred, svi brandovi se svojim vecim % sastavljaju u Kini, pa tako Aple i Samsung tadodje proizvode negde u Kini i prodaju u EU ili USA. Na istu foru prave i Xiaomi, Oppo ili Vivo, sastavljaju ga od delova raznih proizvodjaca ( display prozivodi recimo LG, Samsung ili BOE, chipset Snapdragon ili MediaTek, grafiku Mali ili Adreno, camewre Sony ili Samsung itd) i tu nema mnogo razlike u istoj cenovnoj klasi. Pa posto nema proizvodjaca na svetu koji sve u jednom telefonu proizvodi mora postojati svetska isprepletanost dobavljaca i proizvodjaca. A zadnjih 15 godina se telefoni najjeftinije i najpozudanije sastavljaju u Kini. Nije dzaba jos pokojni S.Jobs izabrao Kinu kao mesto gde ce poceti masovno da proizvodi telefone.
 

Back
Top