Kako ucite?

• Začetnik teme Začetnik teme oui
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Deci, ne ljudima... alo, slushash li ti sebe?! Kao, na deci je manja greshka ako zajebesh? ...or what?

Fizika, hemija i ostale gluposti... chekaj, je l ti mislish da je shkolski program smishljao neko gluplji od tebe, klinke od petnaest godina kojoj je stalo samo da ima extra ocene u dnevniq a znanje ko yebe, i da ga je smislio tako bez veze s vezom?

:shock:

Sa njenom školom možeš biti med. sestra,a za to ti ne treba neko veliko znanje nego praxa, ali ona hoće na fax, a tamo se dobija najbolje znanje. Recimo, ovi iz gimnazije nemaju blage sa medicinom, ali kada završe fax mogu biti izvrsni lekari.

Deci, ne ljudima... alo, slushash li ti sebe?! Kao, na deci je manja greshka ako zajebesh? ...or what?

Fizika, hemija i ostale gluposti... chekaj, je l ti mislish da je shkolski program smishljao neko gluplji od tebe, klinke od petnaest godina kojoj je stalo samo da ima extra ocene u dnevniq a znanje ko yebe, i da ga je smislio tako bez veze s vezom?

Al deca.......:shock:

potpisujem...

Sa njenom školom možeš biti med. sestra,a za to ti ne treba neko veliko znanje nego praxa, ali ona hoće na fax, a tamo se dobija najbolje znanje. Recimo, ovi iz gimnazije nemaju blage sa medicinom, ali kada završe fax mogu biti izvrsni lekari.

Ako ti smatrash da medicinskoj sestri nije potrebna, onda ne znam da li je vredno ishta vishe da kazhem... :shock:

Ma potrebna je, ali manje nego dr-u, ali kao što rekoh, ona hoće da bude dr. tako da je fax presudan.

Znaš li koja je razlika između elektrotehničar elektronike i dipl. inž. elektrotehnike za elektroniku, isto ti je i sa sestrom i dr-om. Treba znanje za sestru, ali ne toliko, čemu onda dr-ovi.

... Aj' sada prochitaj svoj post, pa vidi shta govorish.
Da li je bitna mera? Ona smatra da joj ne treba hemija uopshte...
Al', odrashtje i ona jednom i shvatiti da se grdno zajebala...

Ende

Ja sam shvatila da sve svaki predmet koji ima puno teksta poput istorije,geografije i tih gluposti moram prvo da iskucam na kompjuteru,ono najvaznije naravno, ne sve i da je sto krace,odvojim ga po tezama,velike tekstove podelim na manje i svakom dam neki naziv po kojem cu ga upamtiti i onda svaki pasus obojim razlicitim bojama. To kod mene toliko pali da sam bukvalno iz svih predmeta koje sam tako ucila dobila najmanje 4 asamo sto je problem sto sam ovaj metod otkrila tek pre pola meseca i sto kucanje ume da oduzme puno vremena. Tako da cu od sada tako da ucima ali cu poceti svaki put na vreme,sto znaci da cu ceo raspust provesti kucajuci dalje lekcije iz istorije... E blago meni,lepog li raspusta

ja prwo swe podwuchem, onda jednom prochitam i ''nauchim'', i za 2 sata hotju da ponowim i widim da nemam pojma i onda swe ispochetka..... i neka lekcija koju bih mogla da nauchim za 2 sata, ja je uchim 4 sata...........
jedino istoriju jednom prochitam i swe zapamtim, to mi je mnogo lakshe od biosa......

Nekada sam i ja tako mislio... :neutral:
Danas, biologija mi je veoma laka, mogu retji i zanimljiva... Radimo Animaliu...
A iz istorije Slovene, pa sve do sitnih creva. JEDVA CHEKAM ISTORIJU 20 VEKA!!!

kad ucim istoriju ne mogu da se sastavim od dosade :shock:
ali
mnooogo bolje ide kad za svaku lekciju pisem pitanja.
na pr. koje su bile prestonice osmanskog carstva?
koji su razlozi seoba?
i tako se posle preslisam po tim pitanjima :P
MNOGO pomaze, osecam se ko da radim kviz, a ne ko da ucim.

ja prwo swe podwuchem, onda jednom prochitam i ''nauchim'', i za 2 sata hotju da ponowim i widim da nemam pojma i onda swe ispochetka..... i neka lekcija koju bih mogla da nauchim za 2 sata, ja je uchim 4 sata...........
jedino istoriju jednom prochitam i swe zapamtim, to mi je mnogo lakshe od biosa......

Meni je za bios i pola sata dosta, a za isoriju mi treba mlogo... :lol: To je kao da ucim neku pricu babe sa pijace! :razz:

*black sheep* i to sam zaboravila da dodam da i ja tako radim. Zbog takvog rada sada imam petice iz muzickog i likovnog. Bojim se da su mi pored vladanja to jedine petice ali eto isplatilo se...

Ja sam shvatila da sve svaki predmet koji ima puno teksta poput istorije,geografije i tih gluposti moram prvo da iskucam na kompjuteru,ono najvaznije naravno, ne sve i da je sto krace,odvojim ga po tezama,velike tekstove podelim na manje i svakom dam neki naziv po kojem cu ga upamtiti i onda svaki pasus obojim razlicitim bojama. To kod mene toliko pali da sam bukvalno iz svih predmeta koje sam tako ucila dobila najmanje 4 asamo sto je problem sto sam ovaj metod otkrila tek pre pola meseca i sto kucanje ume da oduzme puno vremena. Tako da cu od sada tako da ucima ali cu poceti svaki put na vreme,sto znaci da cu ceo raspust provesti kucajuci dalje lekcije iz istorije... E blago meni,lepog li raspusta

Ovo je dobar metod. Svidja mi se. Mozda cu i ja da probam tako da ucim, mada ja ne volim da chitam na kompu

kod mene su nastavnici takvi da osim istorije,geosa,fizike,hemije,i ponekad biosa,bas nista ne treba uciti nego samo da se slusa na casu
inace ucim tako sto procitam jedan pasus dva puta pa ga ponovim,pa opet,pa opet,i sve tako dok ga ne naucim da ne moram gledati u knjigu
geos uzemm atlas i sve sto pise u knjizi a bitnoje,iscrtam na atlasu. npr klime prikazujem strelicama kuda se prostiru,planine i to podvlacim,demografiju isto crtam,i onda ispricam to sto sam nacrtala....tako najlakse pamtim
fiziku naravno za svaku formulu ispricam pricu i takoih ucim. i matu isto
hemija isto sa crtanjem....znaci sve sto je u knjizi to nacrtam
matu vezbam normalno zadatke
srpski to samo pred kontrolni(koji je jednom godisnje)procitam par puta gramatiku
i tako...

Back