Како у будућности спречити појаву диктатора као што су били Милошевић и Вучић?

Naravno da srbi nece da stvaraju jake institucije...jer institucije su poligon za peru i miku i lazu....
znam ljude koji kažu da im je najbolje vreme bilo kad su na ćoškovima valjali devize i kad su prodavali flaše sa benzinom u bulevaru jna...eno ih ispred kioska ispijaju jagodinsko i psuju đilasa i šolaka za sudbinu kletu

znam ljude koji kažu da im je najbolje vreme bilo kad su na ćoškovima valjali devize i kad su prodavali flaše sa benzinom u bulevaru jna...eno ih ispred kioska ispijaju jagodinsko i psuju đilasa i šolaka za sudbinu kletu
Znamo ih svi , ima ih puno .....10maraka pice za celu kafanu , 10maraka u sportskom drustvu 3 gajbe piva....

Морамо променити народ...пошто Србин воли да себи створи Вожда, па да се после са уживањем посере по њему.

Наравно, пре свега због личног, ситнозубог интереса Србин то ради, по правилу заогрнуто у плашт "патриотизма", "родољубља"...

И, дупеувлакачки. О томе су све написали Домановић и Дучић.

Дакле, ми сами никако не можемо спречити појаву нових Вождова.

Морамо променити народ...пошто Србин воли да себи створи Вожда, па да се после са уживањем посере по њему.

Наравно, пре свега због личног, ситнозубог интереса Србин то ради, по правилу заогрнуто у плашт "патриотизма", "родољубља"...

И, дупеувлакачки. О томе су све написали Домановић и Дучић.

Дакле, ми сами никако не можемо спречити појаву нових Вождова.

I ne treba !

Zašto bi sprečavali pojavu Voždova.

i njihovog pročišćavanja

imaš rupu, gde nastupa kvarljivost naroda !

ne razumeš proces potpuno

Мислим да ми немамо капацитете за то, јер немамо институције. Док ми створимо јаке институције, он ће или већ увелико побећи негде или ће се ''опрати'' или ће рећи ''па крените од почетка, ја сам само на крају тог ланца, а и имате после мене ове нове који су такође у корупцији коју сам ја оставио и неговао''.

Ја бих преговарао са Вучићем, понудио му да задржи неки бизнис, да оде на запад, дао гаранције за породицу. Нема ту места за емоције, живот није филм или игрица где можеш да истераш правду до краја.

И знаш кога би послао да преговара са њим ? Па Ружића, јер ако би послао ''наше'' ''Шешеље'' типа Бакић и Ћута, то не би било добро, јер сваки аутократа би режиму само продужио век трајања, када испед себе има људе који емотивно, незрело, осветнички покушавају да преговарају са висине и прете.
Ovo ne sme proći bez odgovornosti inače opet dobijamo novog Vučića. Debele odgovornosti. Hulja i gamad i jesu ponovo došli jer nije bilo 6. oktobra. To se više ne sme desiti.

Ovo ne sme proći bez odgovornosti inače opet dobijamo novog Vučića. Debele odgovornosti. Hulja i gamad i jesu ponovo došli jer nije bilo 6. oktobra. To se više ne sme desiti.
5. октобар се не би десио, односно смена Милошевићевог режима да није било режимских пребеглица, да тадашњи лидери ДОСа нису преговарали са кључним људима који су бранили режим и који су прихватили пад режима.
Сада ће се десити исто, неће бити реваншизма и неће бити лустрације, јер ако идеш том логиком ''ма све похапсити, то је хуља, банда'', они ће остати у страху поред вође и држаће се још дуго заједно и нећеш добити прилику да извучеш циглу која ће срушити тај зид, јер ће та цигла још више да се забетонира за режимски зид.
Онда остаје само да чекамо да Вучић умре од старости као Франко, па да онда модернизујемо државу, јачамо институције и демократију.

Нисмо ми добили Вучића, зато што нисмо извршили лустрацију 6. октобра, већ зато што те три ДОСовске власти, Ђинђић, Коштуница, Тадић нису модернизовали државу, нису створили јаке институције које не би дозволиле да се појави неко попут Вучића, нису демократизовали државу.

За лустрацију СНСа немамо времена, ни капацитета ни институција (можда нека селективна лустрација, можда више симболична), али да створимо модерно и демократско друштво, то је могуће и то ће омгућити да више никада не добијемо појаву попут Вучића.

Другари, мало сте се занели, нисте ви позвани да уводите демократију, мењате народ, и оснивате институције у Србији.Ви сте секта која прети политичким неистомишљеницима, која ускраћује слободу кретања мирним грађанима и која напада органе реда.

Нико није добио власт за једну поломљену вилицу и једно прегажено куче, па нећете ни ви.

Једном се народ преварио пре 25 година, и више се то неће поновити.

Оно када анархисти хоће независно судство и "институције".

Сада неки репортер да пита блокадере шта су то институције, не би знао ни да бекне.Једна од институција је и право на слободно кретање, а не да пред тебе искочи неколико клипана и забрани ти да прођеш.

To што ти желиш је правда, али за тако нешто су криви ДОСовци који су морали да створе модерну, демократску државу, која би имала системе да спречи аутократско деловање, које нам се нажалост десило.
Сутра када оде хуља, морамо мислити пре свега на то, а не на ломаче и Теразије.
a šta da radimo sa ološem koji je devojčici polomio vilicu, šta? da mu damo spomenicu i zasluženu penziju?

Нисмо ми добили Вучића, зато што нисмо извршили лустрацију 6. октобра, већ зато што те три ДОСовске власти, Ђинђић, Коштуница, Тадић нису модернизовали државу, нису створили јаке институције које не би дозволиле да се појави неко попут Вучића, нису демократизовали државу.

Нама је једини спас улазак у ЕУ.

Неће то много променити у суштини у начину владања у држави какав је Србија (као што није променило у некој Хрватској) али то ми, обични грађани, нећемо осећати као што осећамо сада.

Расуло у Србији, захваљујући дебилном дупеувлакачком и до сржи корумпираном систему, што је све ова мафијашка група тренутно на власти довела до максимамума, је скоро па потпуно. Сваки систем је шупаљ, свака институција државе је обесмишљена.

Другари, мало сте се занели, нисте ви позвани да уводите демократију, мењате народ, и оснивате институције у Србији.Ви сте секта која прети политичким неистомишљеницима, која ускраћује слободу кретања мирним грађанима и која напада органе реда.

Нико није добио власт за једну поломљену вилицу и једно прегажено куче, па нећете ни ви.

Једном се народ преварио пре 25 година, и више се то неће поновити.

Када сте се ви поновили, то је потврда да све може да се понови.

Само, баш као што је понављање вас дугорочна катастрофа за Србију, тако би било и понављање што су били између вас.

Мада видим да сте се ви и они одлично слизали ових последњих 13 година... :per:

a šta da radimo sa ološem koji je devojčici polomio vilicu, šta? da mu damo spomenicu i zasluženu penziju?
А шта да радимо са олошем који грађанима ускраћује једно од основних људских права-право на слободно кретање?

А шта да радимо са олошем који грађанима ускраћује једно од основних људских права-право на слободно кретање?

Исто што и јунацима са бејзболком.

Misliš najveći blokaderi koji već mesecima blokiraju trg Nikole Pašića i narod im ne može ništa. U poređenju sa njima, studenti su teški amateri sa 2 sedmice par sati dnevno blokada.

Već duže vreme sam siguran da je prisilno uvođenje prosvećene diktature ili nekog hibrida prosvećene diktature i ograničene demokratije jedini način da se spreči pojava neprosvećenih diktatora.

Prostim, neobrazovanim ljudima, kao i onima sklonim prodaji glasova, kriminalu i zloupotrebi položaja treba oduzeti pravo glasa i mogućnost zapošljavanja u javnom sektoru. Neshvatljivo je da o budućnosti zemlje budale, neznalice, kriminalci i ostali ološ odlučuju jednako kao i obrazovani, vredni i časni ljudi. Milošević I Vučić su samo proizvod odluka takvih budala, baziranih na njihovim shvatanjima I pogledima. I sklanjanje Vučića neće da izleči tu boljku, samo će da nam kupi neko vreme dok nam ova pogana sorta ne dovede nekog novog diktatora po svom ukusu.

Zato tu demokratsku praksu treba ukinuti. Demokratija može da važi samo za ovu drugu grupu. A prva ne treba da odlučuje ni o čemu.

zato vas hoće, svi ste dezertirali na omraženi zapad a niko u ljubljenu rusiju

Radim i sa Rusima kada dobro plate. Pre 5-6 godina bio sam u Omsku. Najbolja tekovina kapitalizma je slobodno tržište i konkurencija što vi , Titini proleteri i golje, nikako da shvatite. Žvaći taj sendvič.

Već duže vreme sam siguran da je prisilno uvođenje prosvećene diktature ili nekog hibrida prosvećene diktature i ograničene demokratije jedini način da se spreči pojava neprosvećenih diktatora.

Prostim, neobrazovanim ljudima, kao i onima sklonim prodaji glasova, kriminalu i zloupotrebi položaja treba oduzeti pravo glasa i mogućnost zapošljavanja u javnom sektoru. Neshvatljivo je da o budućnosti zemlje budale, neznalice, kriminalci i ostali ološ odlučuju jednako kao i obrazovani, vredni i časni ljudi. Milošević I Vučić su samo proizvod odluka takvih budala, baziranih na njihovim shvatanjima I pogledima. I sklanjanje Vučića neće da izleči tu boljku, samo će da nam kupi neko vreme dok nam ova pogana sorta ne dovede nekog novog diktatora po svom ukusu.

Zato tu demokratsku praksu treba ukinuti. Demokratija može da važi samo za ovu drugu grupu. A prva ne treba da odlučuje ni o čemu.
SSSS - Samo Singapur Srbiju Spasava

Стварно не знам што вам толико смета тај камп, они вас не дирају, сем ако дођете код њих.Биће да вам је тај камп препрека за нешто, само не знам за шта.
Kao prvo smrdi. Kao drugo ružno je. Kamp je,takođe, produžena ruka pionirskog parka, koji je upropašćen. I gle čuda, sve to nisu napravili neki anarhisti ili huligani, nego država.Stavi 4 marice pune murije i štiti se ako se osećaš ugroženo. Normalnije to i humanije izgleda nego taj ceo ćacilend. Nijedna se država nikada nije na taj način pokakila sama na sebe

Много је лакше и практичније да ви тако паметни и узвишени одете из Србије и потражите неки други народ који није "погана сорта".Вас је пар процената, нисте витални за друштво и неће се осетити ваше одсуство.

Иначе, тај твој "предлог" није никаква "просвећена дикататура" него један облик кастинског система, то је постојало у Индији, и није рецепт за неко напредно друштво.Индија се већ 80 година бори са наслеђем кастинских подела, и подела на касте је раздробила индијско друштво и саму Индију.Припадници нижих касти су прелазили на ислам да не би више били најнижа каста , и на крају је Индија подељена на 2 државе(касније 3), иако је реч о практично истим народима.Данашња Индија није цела Индија, већ само хиндуистички део некадашње Индије, а делови Индије у којима су муслимани већинско становништво су Пакистан и Бангладеш.

Ја од самог почетка тврдим да је у срцу блокадерско-пленумашког-пумпаџијског покрета класна мржња и борба за укидање либералне демократије.Они само то неће отворено да кажу, јер би се потпуно офирали, али си ти мало отворенији.

Poslednja izmena:

Back