Како у будућности спречити појаву диктатора као што су били Милошевић и Вучић?

Tebi ne smeta? To ti je normalna pojava?
Стварно не знам што вам толико смета тај камп, они вас не дирају, сем ако дођете код њих.Биће да вам је тај камп препрека за нешто, само не знам за шта.

Jedino da se promeni narod u Srbiji koji obožava diktatore.
Могу ови пленумаши да оду у неку другу земљу да тамо нађу лепши и бољи народ, а да нас оставе на миру.

Стварно не знам што вам толико смета тај камп, они вас не дирају, сем ако дођете код њих.Биће да вам је тај камп препрека за нешто, само не знам за шта.
Meni ne smeta ni najmanje.

Smetao je, ali sad kad su studenti počeli blokade oni su saveznici (iako nevoljni).

Studenti blokirali 2 sedmice po par sati, ovi blokiraju mesecima.
Većina studenata privremeno prekinula blokade da bi skupili za pomoć ugroženima u požaru, ovi ni makac.

Da nema ćacilenda i da slušaš tužni govor Vučića o "blokaderima" koji zagorčavaju život građanima, možda bi neko neutralan i naseo na jeftinu glumu, ovako nema šanse ako ima oči i vidi da jedna blokada mahom praznih šatora stoji mesecima i da je Vučić podržava, a kuka zbog par sati blokada.

Mesecima blokiraju ključnu saobraćajnicu u gradu. Mesecima se vlast pretvara da su svi studentski skupovi nezakoniti i neprijavljeni (kao da su oni nepismeni idioti koji ne znaju da prijave skup - ali im odbiju skoro svaki put) i da je neko ko sporo šeta po pešačkom terorista, a grupa od 20ak ljudi (osim specijalnim danima i u neka vremena kad ih je malo više - ovih dana obično su smene kad padne mrak se okupe pa do 2 ujutro kad se po naredbi njih par stotina raziđe i ostane 20ak dežurnih mučenika). I to je zakonito i uredno prijavljeno još pre par meseci?

Pa kako se dobiva dozvola da se mesecima blokira toliki trg i park? Jel mogu ja tražiti trg republike da postavim neke šatore i knez Mihajlova za toitoi-je od sad, pa tamo negde dok ne zahladi u novembru - eto - čak i neću blokirati saobraćaj, samo ću povremeno roštiljati i puštati neku svoju muziku, nekad Sinana, nekad neki rok - kako me pogodi dan. Kome da se obratim?

Iako se generalno manji privremeni skupovi građana ne plaćaju - bilo šta trajnije sa opremom se plaća (tipa koncerti) i takse gradu (naknada za korišćenje javnih dobara) su hiljade evra po danu i za mnogo manje i manje značajne površine. A ćaci ništa, zabole ih.

Kad je Šarović radio one intervjue, tad mi je na pozive policiji i gradskim službama još i priznavano da je skup nelegalan i da su u postupku inspekcije, proveriće, poslaće ekipu, al izgleda ekipe zalutale levo kod Albukerkija, a pretvaranje da nekakav sistem grada i države postoji je zamenilo otvorena kurcobolja vlasti da se pravda. Kao srednjovekovni vladari - mi smo kmetovi, a oni feudalci koje izdržavamo i kojima treba da se klanjamo, samo što su feudalci uzimali valjda osminu, ovi popiše svu krv.

Ja sam počeo i da parkiran tamo - više ne plaćam parking kad idem do grada, hvala ćaci. Sad su se i policajci koji regulišu saobraćaj sklonili, al i kad su bili kažem pozvali me da dodjem i puste me, pa se nasadim ispred skupštine kao poslanik da sam, ne daj bože.
Srećom, nisam student, mnogo stariji, a i krupan sam, svi misle da sam njihov. Nekako mi ni lična ruta nije toliko pogođena blokadama ni ćacija ni studenata, a mogu i kući da radim, a običan svet kojima su ćaciji preusmerili najprometnije gradske linije (26 npr) i samo povremeno se i studenti ispreče ispašta.

A svi vide da je Vučićeva vladavina na klimavim nogama. Jer da nije, ne bi mu trebale ovakve jeftine karafeke. Ne bi se bojao da će neko da mu napadne predsedništvo jer bi ga štitili profesionalci pod zakletvom, a ne bedno topovsko meso šljama i ucenjenih da dežuraju i posećuju ćacilend.

Zato kažem, živeo Ćacilend. Dok su oni tu, ja ne brinem za budućnost protesta.

Poslednja izmena:
Ветар је склонио Ћациленд колико сам видео а оставио је 2 новосаграђена кружна тока. Ето Ћациленд је иза себе оставио нешто лепо. Руку на срце јесте било ружно мало они шатори по травњаку али изгледа неминовно. Ако блокадери могу да користе контејнере могли су ови и шаторе ...

Meni deluje savršeno inteligentno i radi čovek šta mu kažu strane sile koje upravljaju srbijom i svetom.

Психопате и социопате су интелигентне особе !

Споља, такве и бирају за Дахију

Мучити своју земљу и свој народ је једно, али он је мрзитељ Србије и Срба

Вучић је аутократа, а не диктатор, што наравно не смањује његов негативни утицај, када је у питању корупција, криминал и издаја националних интереса. Разлика у односу на диктаторе, је та што аутократе желе да имају ту фасаду демократије. Међутим, овде је народ глуп ко ћускија и том делу крезубог народа, ако кажеш ''Вучић је аутократа'', они сматрају да то није ништа лоше.
Нама су Милошевић и Клинтон направили велику штету, јер је бомбардовање створило један болесни ментални склоп код одређеног броја људи, који су због тог сукоба са западом, због рата и санкција, замрзели демократију, јер су нас бомбардовале демократске државе.
И тако су дозволи да нас је%у домаћи окупатори заједно са страним, јер замисли они мрзе демократију, а воле све што је сропско, макар то били лопови, криминалци и издајници. Дакле, ради све супротно од запада. Они воде рачуна о екологији, ти немој бацај смеће и отрове у реку, они смењују политичаре, ти немој тражи вођу да влада као аутократа до смрти, они имају институције, ти немој то да ствараш имаш вођу да ти диже его.

Možeš da daš primer neke takve države/vlasti?
Финска, Естонија, Словенија, Ј.Кореја, Литванија ... има их колико хоћеш.

Кад би се десило ''арапско пролеће'' у Европи, овде на Балкану би био очишћен Орбан, СНС, ХДЗ, Курти, Рама, СДА, Додик итд.

Мада све ове аутократе ипак не могу да се мере са много горим тиранима као што су били Мубарак и Гадафи.
И наравно да домаћи издајници који подржавају аутократе, сваку смену тих аутократа виде као обојену револуцију, јер они губе своје привилеговане позиције да краду народ и државу, мада има и оних испраних мозгова, којима се диже к...ц на то да им аутократа виче и наређује, у несређеној и бедној држави.

Вучић је аутократа, а не диктатор, што наравно не смањује његов негативни утицај, када је у питању корупција, криминал и издаја националних интереса. Разлика у односу на диктаторе, је та што аутократе желе да имају ту фасаду демократије. Међутим, овде је народ глуп ко ћускија и том делу крезубог народа, ако кажеш ''Вучић је аутократа'', они сматрају да то није ништа лоше.
Нама су Милошевић и Клинтон направили велику штету, јер је бомбардовање створило један болесни ментални склоп код одређеног броја људи, који су због тог сукоба са западом, због рата и санкција, замрзели демократију, јер су нас бомбардовале демократске државе.
И тако су дозволи да нас је%у домаћи окупатори заједно са страним, јер замисли они мрзе демократију, а воле све што је сропско, макар то били лопови, криминалци и издајници. Дакле, ради све супротно од запада. Они воде рачуна о екологији, ти немој бацај смеће и отрове у реку, они смењују политичаре, ти немој тражи вођу да влада као аутократа до смрти, они имају институције, ти немој то да ствараш имаш вођу да ти диже его.

Финска, Естонија, Словенија, Ј.Кореја, Литванија ... има их колико хоћеш.

Кад би се десило ''арапско пролеће'' у Европи, овде на Балкану би био очишћен Орбан, СНС, ХДЗ, Курти, Рама, СДА, Додик итд.

Не одговара им "Балканско пролеће"

А што се тиче Србије добро им иде, трајно су је искључили из свих демокрацких и европских токова !

Њихова несавесност према Балкану је историјски непревазиђена.

Перверзан однос Беле Европе и Беле Африке

Када први пут буде гвоздена метла почистила болеснике и то се угради у институције, историју и културу, неће моћи више да се понавља.
Није друштво као болесни компјутер па ти инсталираш антивирус, пустиш га да одради посао, рестартујеш и онда добијеш очишћен комп у коме више нема корупције, криминала и аутократа ... и почиње да влада демократска и модерна држава.
У природи сваког човека је да добије моћ и да буде аутократа, тако раде и предузетници (али на први поглед), али до тренутка док имају менталне капацитете да држе бизнис на максимуму, а онда када схвате да је бизнис већи од њих самих, они немају проблем као аутократе да остану на позицији одлучивања, већ плате људе који су способнији да воде бизнис који је прерастао њихове капацитете.
Наш аутократа Вучић, као прво не жели да буде окружен најбољим људима, као што жели предузетник, већ дебилима и на крају не жели да преда моћ одлучивања неким млађим и паметнијим, него се он лично спушта на ниво дебила, јер бирачко тело је такво, да га боље разумеју.

У суштини си у праву, али увек ће неки појединци (чак неки нови који нису били део багре 90их) у власти желети да униште и погазе институције и државу, зато морамо стварати што јаче институције, како би оне издржале удар тих аутократа.
Пример је Ј.Кореја и Сук Јеол када је покушао да уведе ванредно стање и војни режим, али су га институције и друштво очистили за пар дана.
Наравно наши домаћи издајници ће увек наћи изговор да подрже домаће тиране и аутократе и баци ће неке коске да су ови западни плаћеници, а ови други патриоте које нису успеле да Ј.Кореју претворе у С.Кореју.

Ми имамо тај проблем што део народа отворено обожава диктатуру и аутократе, јер на овим просторима никада није било демократије.
А онда када их вољени аутократа удари по тинтари, онда траже новог.

Не одговара им "Балканско пролеће"

А што се тиче Србије добро им иде, трајно су је искључили из свих демокрацких и европских токова !

Њихова несавесност према Балкану је историјски непревазиђена.

Перверзан однос Беле Европе и Беле Африке
Није све решено и да нас приме преко реда у ЕУ. Ево имаш Мађарску и Хрватску, које су у ЕУ, а где би ''балканско пролеће'' и тек како имало шта да чисти.
Шпанци нама говоре ''знате ваш менталитет балкански је такав и он вас кочи у напретку'', еј човече па ти исти Шпанци су до јуче имали фашистички систем, до 1975. године. Замисли да је Франко био здравији, па да није умро са 83, него са 100, па тамо би тоталитарни систем владао до 1992.
Можда би та фашистичка Шпанија прежива пад гвоздене завесе, а можда и не би.
Значи није проблем у менталитету, није проблем у народу, јер сви народи су у суштини слични. Тако није проблем ни у страним факторима, да ми увек мислимо да само запад нам може помоћи или Русија, за ове који гледају у Путина.

Ево овај студентски бунт се десио без западне подршке. И не само то, него већа је вероватноћа да ће Путин пре подржати ''балканско пролеће'' у Србији, него запад. Путин и сам признаје да руски утицај који ионако није био велики, сада је тек на ниским гранама. Док запад са друге стране губи много више, јер је много више улагао у аутократу Вучића.

Да људи имају навику барем понекад размишљати "својом главом", схватили би колико је будаласто Милошевића и Вучића доживљавати диктаторима.
Нити је Слободан Милошевио био, нити је Александар Вучић диктатор, нити то могу бити како год разумијевали институцију диктатора (дал у изворном значењу из античких времена, дал у изопаченом схватању наметнутом у ХХ вијеку), нити се и комотрним тумачењем могу тако доживљавати

U prugastoj odeći.
Мислим да ми немамо капацитете за то, јер немамо институције. Док ми створимо јаке институције, он ће или већ увелико побећи негде или ће се ''опрати'' или ће рећи ''па крените од почетка, ја сам само на крају тог ланца, а и имате после мене ове нове који су такође у корупцији коју сам ја оставио и неговао''.

Ја бих преговарао са Вучићем, понудио му да задржи неки бизнис, да оде на запад, дао гаранције за породицу. Нема ту места за емоције, живот није филм или игрица где можеш да истераш правду до краја.

И знаш кога би послао да преговара са њим ? Па Ружића, јер ако би послао ''наше'' ''Шешеље'' типа Бакић и Ћута, то не би било добро, јер сваки аутократа би режиму само продужио век трајања, када испед себе има људе који емотивно, незрело, осветнички покушавају да преговарају са висине и прете.

Могу ови пленумаши да оду у неку другу земљу да тамо нађу лепши и бољи народ, а да нас оставе на миру.
ili obrnuto, da vi odete na ukrajinski front i branite sssr, a nas ostavite na miru

Back